שאלה על חיבור דיגיטאלי למגבר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
guypick פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 622
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

טוב אני ממש בור בענייני אודיו רב ערוצי .... (אחלה שם לפורום)
ויש לי שאלת תם

יש לי מגבר JVC עם כניסה דיגיטלית אופטית וכניסה דיגיטלית רגילה (זה מה שקוראים קואקסיאלית ? ) ועוד כניסות רגילות.

עד היום היה המחשב (HTPC) מחובר למגבר בכניסה האופטית ודרכו ראיתי ושמעתי הכל (אין DVD.....)
מהשבוע יש לי גם הוט מג'יק ואני רוצה לחבר את האודיו שלו למגבר גם.
לפי מיטב הבנתי את החומר הנלמד - אין למג'יק יציאה דיגיטלית קואקסיאלית (נכון שאי אפשר להוציא מהיציאות סאונד - ימין / שמאל - סאונד דיגיטלי ? ) אבל יש לו יציאה אופטית (שעובדת)

השאלות של התמימים שלי הן:
1. לכניסה דיגיטלית קואקסיאלית למגבר נכנס רק כבל שיצא מיציאה דיגיטלית במכשיר ? זה בא בחיבור אחד (יענו בננה אחת במכשיר שמוציא ? ) או שאפשר להוציא מיציאות סאונד ימין / שמאל סאונד דיגיטלי עם כבל שמתאחחד לאחד (כמו כבל סטיריאו כזה .....)
2. איזה כבל קונים ? איך קוראים לו ? על מה לשים לב כשקונים ?
3. יש הבדל בין מעבר סאונד דיגיטלי על כבל אופטי ועל כבל דיגיטלי ? מה יותר טוב ?
4. יש מפצל אולי שאני אוכל להכניס 2 מקורות דיגיטליים אופטיים לכניסה אחת במגבר ?

אשמח לעזרה .......
בינתיים אני שומע סאונד סטיראו מהמג'יק ולעומת הסאונד מהיציאה האופטית דיגיטלית מהמחשב זה לא ממש איי איי איי ....

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

1. חיבור דיגיטלי, כשמו כן הוא, הוא מעביר STREAM של ביטים, יעני, "1" ו-"0". לא ניתן לקחת חיבור אנלוגי (ימין ושמאל, אדום ולבן) ו"לתאם" אותו לחיבור דיגיטלי ללא מכשיר שיעשה את זה, כלומר, ADC - ANALOG TO DIGITAL CONVERTER.

2. בהנחה שיש לך יציאה דיגיטלית בממיר, מספיק כל כבל קואקסיאלי (בהנחה שהמרחקים הם לא גדולים במיוחד) - כלומר, בננה RCA ל-RCA.

3. לא. אין הבדל. זה אותו מידע, רק בפורמט אחר (בשפה של מתכנתים: האם יש הבדל בין קובץ ששמור על CDR או על DISK ON KEY ? :D )

4. אתה צריך ממתג (לא מפצל). יש כאלו, אבל אתה לא ממש צריך.
תשאיר את המחשב באופטי ואת הממיר תחבר קואקסיאלית.
אם אין שידורי DD ב-HOT, אז פשוט תחבר אנלוגית לאחת הכניסות הפנויות ברסיבר (CD/AUX/TV וכו') וזהו.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

guypick פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 622
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

מרטין
תנק יו ורי מאצ'
1. אין משום מה יציאה דיגיטלית בממיר (לעומת המחשב שיש בו גם אופטי וגם קואקס' .....)
2. באנלוגי שומעים נורא חלש יחסית לדיגיטלי ..... (תמיד זה כך ? )

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”