את הכבל של הוידאו כבר חיברתי ורואים נהדר, הבעיה היא שלא שומעים דבר!
יש לי כרטיס קול מובנה על לוח-האם (ולא בנפרד על ה-PCI או משהו...). הדגם: Asus P4S800-MX.
(לא יודע אם זה קשור, אבל מכשיר הוידאו עצמו הוא מדגם SHARP VC-AA550).
עכשיו, במכשיר הוידאו יש לי שתי יציאות של אודיו: In Line 1 ו-Out. מכיוון ש"הבננה" (RCA) הצהובה כבר תפוסה לוידאו, הסקתי שלשם צריך להתחבר או האדום או הלבן, בסוף הימרתי על הלבן וחיברתי אותו ל-Audio - Out. את האדום לא חיברתי לכלום...
יחד עם כרטיס הטלוויזיה הגיע מתאם קצר, שמתפצל לאדום ושחור (נקבות) קטנים.
חיברתי את ה-RCA האדום לאדום ואת הלבן לשחור, ואת המתאם (שיש לו מין חיבור דק ולא כמו RCA), חיברתי ליציאת ה-Line-in של כרטיס הקול המובנה (השקע הסגול במחשב).
ללכידת וידאו אני עובד עם התוכנה Windows Movie Maker.
ב-Audio device יש לי רק אפשרות אחת: SoundMAX Digital Audio.
ב-Audio input source יש לי הרבה אפשרויות (ראו תמונה מצורפת), אבל לא את האפשרות Line-in. כשראיתי שרק רואים ולא שומעים, העברתי את המתאם לשקע המיקרופון (הורוד) שבמחשב, והעברתי את ההגרה שיקלוט הקלטה מ-Microphone, אבל זה לא עזר, ועדיין לא שומעים דבר.
מה שמוזר בכל העסק, זה שכשאני מדליק את הטלוויזיה והוידאו, שומעים בטלוויזיה את מה ששומעים במחשב(!) במקום שזה יהיה להפך (שישמעו במחשב מה ששומעים בוידאו).
הציעו לי להיכנס להתחל->תוכניות->עזרים->בידור->רשמקול, ולנסות להקליט עם יציאת המיקרופון, אבל התיקיה בידור משום מה ריקה אצלי, כך שאפילו האפשרות הזאת נפסלה.
אח"כ הציעו לי לקנות מתאם עם תקע RCA לאדום וללבן ולחבר ככה את המתאם לוידאו, כלומר שיהיה מתאם גם במחשב וגם בוידאו, מכיוון שאולי הוידאו יודע להוציא רק סטריאו.
את דגם הוידאו כתבתי לעיל, אני מתלבט האם יש טעם לקנות בכלל מתאם RCA, והאם אי-פעם אני אוכל להקליט ולשמוע במחשב.
עזרה? מישהו?...