בעיית אודיו בחיבור הוידאו הביתי לכרטיס קול מובנה במחשב...

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
klezer פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

קניתי כרטיס TV ועריכת וידאו של EZMaker Gold - Aver Media.

את הכבל של הוידאו כבר חיברתי ורואים נהדר, הבעיה היא שלא שומעים דבר!

יש לי כרטיס קול מובנה על לוח-האם (ולא בנפרד על ה-PCI או משהו...). הדגם: Asus P4S800-MX.

(לא יודע אם זה קשור, אבל מכשיר הוידאו עצמו הוא מדגם SHARP VC-AA550).
עכשיו, במכשיר הוידאו יש לי שתי יציאות של אודיו: In Line 1 ו-Out. מכיוון ש"הבננה" (RCA) הצהובה כבר תפוסה לוידאו, הסקתי שלשם צריך להתחבר או האדום או הלבן, בסוף הימרתי על הלבן וחיברתי אותו ל-Audio - Out. את האדום לא חיברתי לכלום...

יחד עם כרטיס הטלוויזיה הגיע מתאם קצר, שמתפצל לאדום ושחור (נקבות) קטנים.
חיברתי את ה-RCA האדום לאדום ואת הלבן לשחור, ואת המתאם (שיש לו מין חיבור דק ולא כמו RCA), חיברתי ליציאת ה-Line-in של כרטיס הקול המובנה (השקע הסגול במחשב).
ללכידת וידאו אני עובד עם התוכנה Windows Movie Maker.
ב-Audio device יש לי רק אפשרות אחת: SoundMAX Digital Audio.
ב-Audio input source יש לי הרבה אפשרויות (ראו תמונה מצורפת), אבל לא את האפשרות Line-in. כשראיתי שרק רואים ולא שומעים, העברתי את המתאם לשקע המיקרופון (הורוד) שבמחשב, והעברתי את ההגרה שיקלוט הקלטה מ-Microphone, אבל זה לא עזר, ועדיין לא שומעים דבר.
מה שמוזר בכל העסק, זה שכשאני מדליק את הטלוויזיה והוידאו, שומעים בטלוויזיה את מה ששומעים במחשב(!) במקום שזה יהיה להפך (שישמעו במחשב מה ששומעים בוידאו).

הציעו לי להיכנס להתחל->תוכניות->עזרים->בידור->רשמקול, ולנסות להקליט עם יציאת המיקרופון, אבל התיקיה בידור משום מה ריקה אצלי, כך שאפילו האפשרות הזאת נפסלה.
אח"כ הציעו לי לקנות מתאם עם תקע RCA לאדום וללבן ולחבר ככה את המתאם לוידאו, כלומר שיהיה מתאם גם במחשב וגם בוידאו, מכיוון שאולי הוידאו יודע להוציא רק סטריאו.

את דגם הוידאו כתבתי לעיל, אני מתלבט האם יש טעם לקנות בכלל מתאם RCA, והאם אי-פעם אני אוכל להקליט ולשמוע במחשב.
עזרה? מישהו?...
:עצוב:

eyal_123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 396
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #2 

אתה בלבלת בין כל החיבורים, בוידאו שלך(לפי הדגם שכתבת) היציאת אודיו נמצאת בצד האחורי, והיא מונו, אתה צריך כבל עם חיבור RCA בצד אחד, ומיניפלאג מונו אחד בצד השני:

http://www.microsoft.com/library/media/ ... rSnd04.jpg

את ה RCA אתה מחבר ליציאת האודיו בוידאו מאחורה(Out), ואת הפלאג לכניסה במחשב, לפי הדגם שכתבת יש לך Line-IN בלוח אם, אז תחבר אותו לשם, יש לוחות שבהם אתה מגדיר מה השימוש של הכניסה אחרי שחיברת אליה את הכבל, אז אולי זה המקרה.

klezer פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אבל כבר אמרתי שקיבלתי מתאם יחד עם הכרטיס טלוויזיה! (תמונה מצורפת).
המתאם נקרא RCA-to-Phone-Jack, זה לא אותו דבר (המיניפלאג מונו וזה)?...

eyal_123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

אם זה היה אותו הדבר, כנראה שהייתי אומר לך להשתמש בזה :roll:

אתה תקבל במקרה הטוב סאונד רק ברמקול אחד עם הכבל הזה, האמת אני לא בטוח שתקבל מונו בשני הרמקולים גם עם השני, אם קיים דבר כזה, עדיף שתשיג כבל עם RCA אחד בצד אחד ועם מיניפלאג סטריאו אחד בצד השני.

אם לא איכפת לך לקבל סאונד רק בצד אחד, אתה יכול להשתמש בכבל שיש לך.

klezer פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אבל אפילו סאונד רק בצד אחד אני לא מקבל! אני לא מקבל סאונד ב-כ-ל-ל!

ותסלח לי שאני מעיק, אבל עדיין לא הבנתי עד הסוף: אני אמור לקנות מיניפלאג עם מונו או עם סטריאו? כי בהודעה אחת כתבת מונו ובשנייה סטריאו...

כלומר לבוא לחנות ולבקש כבל עם RCA אחד בצד אחד ועם מיניפלאג ____ אחד בצד השני, ואז לחבר את ה-RCA ל-Audio Out בוידאו, ואת המיניפלאג ל-Line-in הסגול? ואז אחרי שאני אחבר התוכנה תזהה ותיתן לי אפשרות של קליטת הקלטה מ-Line in פתאום סתם כך?!

eyal_123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

אם אתה רוצה להמשיך לקבל עזרה, תפסיק לצעוק.

אתה לא שומע כלום בגלל שחיברת את הכבל לכניסת אודיו במכשיר הוידאו במקום ליציאה, וליציאת אודיו של המחשב בצד שני, בגלל זה אתה שומע בטלוויזיה את המחשב, אם תחבר את הכבל כמו שצריך, אתה אמור לשמוע את הוידאו במחשב.

כנראה שתשמע רק בצד אחד, בגלל שהוידאו מוציא אות מונו, ואתה מחבר אותו לכניסת סטריאו עם כבל שמיועד לקבל שני אותות(אחד מהם אתה לא מחבר לכלום), כדי להתגבר על הבעיה הזאת, אתה צריך כבל שמשדר את אותו האות לשני הרמקולים, אני לא זוכר אם כבל עם חיבור מיניפלאג מונו נותן אות לשני הצדדים ובגלל זה כדי להיות בטוח כתבתי שעדיף לך לחפש כבל מונו לסטריאו, כלומר כבל עם RCA אחד בצד אחד, ועם מיניפלאג סטריאו בצד שני.

שוב אני אומר, לפי הדגם של הלוח אם שכתבת, יש לך כניסת Line In, אם אתה לא רואה כניסה(חור פיזי) שכתוב לידו Line In אז שוב, יש כרטיסי קול עם כניסות שמתפקדות בכמה מצבים שונים, כלומר, אותו חור יכול לשמש לחיבור מיקרופון במצב אחד, ולחיבור אוזניות במצב אחר, יכול להיות שזה המצב אצלך ואתה צריך להגדיר בתוכנה שקיבלת עם הלוח אם של הכרטיס קול איזו כניסה משמשת כ Line In, יעזור אם תצלם את הכניסות שיש לך.

klezer פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

מצטער אם מתגובתי נשמע שאני צועק או משהו, אולי באמת קצת הפרזתי בסימני קריאה...
אז קודם כל ממש תודה על העזרה עד עכשיו.

דבר שני: כתבת שאם אחבר נכון את הכבל אז כנראה שאשמע רק בצד אחד. מה זאת אומרת לחבר נכון?... אני רוצה לראות ששומעים לפחות בצד אחד...

דבר שלישי: הבהרת את עצמך עכשיו בנושא הכבל עם המיניפלאג סטריאו. וכשאמרת לצרף תמונה של הכניסות, התכוונת למה שצירפתי פה? -כי כאלה יש בכל מחשב, לא?...

סליחה על ההטרחה ועל הבורות שלי בנושא זה... :wink:

eyal_123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

דבר שני: כתבת שאם אחבר נכון את הכבל אז כנראה שאשמע רק בצד אחד. מה זאת אומרת לחבר נכון?... אני רוצה לראות ששומעים לפחות בצד אחד...
...
לחבר כמו שכתבתי, עם הכבל שיש לך, מהיציאה בצד האחורי של הוידאו לתוך הכניסה במחשב.
דבר שלישי: הבהרת את עצמך עכשיו בנושא הכבל עם המיניפלאג סטריאו. וכשאמרת לצרף תמונה של הכניסות, התכוונת למה שצירפתי פה? -כי כאלה יש בכל מחשב, לא?...
...
התכוונתי שתצרף תמונה של המחשב שלך, אין כאלה בכל מחשב באותה תצורה, אם היו, אז לא הייתה לך בעיה נכון? אם החיבורים שלך באותו סדר כמו בתמונה עם אותם סימונים, אז הכי ימני זה ה Line In.

אחרי שחיברת, תוודא שתיבת הסימון הזאת לא מסומנת כדי שתשמע ברמקולים את ה Line in:

klezer פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

eyal_123 כתב: לחבר כמו שכתבתי, עם הכבל שיש לך, מהיציאה בצד האחורי של הוידאו לתוך הכניסה במחשב.
...
זה מה שעשיתי כבר מההתחלה... הבעיה תמיד הייתה ש-Movie Maker לא נותן לי בהגדרות את האפשרות של ה-Line in... אנחנו מסתובבים במעגלים . . .
התכוונתי שתצרף תמונה של המחשב שלך, אין כאלה בכל מחשב באותה תצורה, אם היו, אז לא הייתה לך בעיה נכון? אם החיבורים שלך באותו סדר כמו בתמונה עם אותם סימונים, אז הכי ימני זה ה Line In.

אחרי שחיברת, תוודא שתיבת הסימון הזאת לא מסומנת כדי שתשמע ברמקולים את ה Line in:
...
הם אכן באותו סדר, והכי ימני (הסגול) הוא זה שעד עכשיו חיברתי אליו באמת ללא תועלת...
צירפתי תמונה. הבעיה עדיין קיימת: ה-Line in שאצלך מופיע - אצלי לא מופיע בכלל... :עצוב:

eyal_123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

זה מה שעשיתי כבר מההתחלה... הבעיה תמיד הייתה ש-Movie Maker לא נותן לי בהגדרות את האפשרות של ה-Line in... אנחנו מסתובבים במעגלים . . .
...
זה לא מה שעשית, חיברת אותו ליציאה במחשב, אחרת לא היית שומע בטלוויזיה את המחשב.
הם אכן באותו סדר, והכי ימני (הסגול) הוא זה שעד עכשיו חיברתי אליו באמת ללא תועלת...
...
תוודא שהסימונים זהים, לא הסדר.
ה-Line in שאצלך מופיע - אצלי לא מופיע בכלל...
...
תלחץ על אפשרויות > מאפיינים (או משהו בסגנון, לא יודע איך זה בעברית) ותראה אם יש שם Line IN ואם כן אז תסמן אותו.

klezer פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

אוי ווי... :עצוב:

פעם ראשונה שבדקתי את הסימונים הקטנטנים שליד היציאות מקרוב, והבחנתי שגם בסגול וגם בירוק יש את אותו סימון: נכון בתמונה הראשונה שהבאתי לפני כמה הודעות? הסימון שיש על הירוק? אותו סימון אצלי גם על הירוק וגם על הסגול! (שלא כמו באותה תמונה...)

זה מסביר הרבה...

כלומר שאין לי יציאת Line-in?! :עצוב: כלומר שאני יכול לשכוח מחיבור הוידאו למחשב וגם שישמעו משהו?...

לכן ה-Line-in לא מופיע בשומקום במחשב... איזה באסה...

eyal_123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

יש לך תוכנה שהגיע עם הלוח אם שמטפלת בכרטיס קול? משהו בסגנון הזה:

http://coding.webmaster.free.fr/micropb/soundmax6.JPG

klezer פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

לצערי לא.

המחשב הגיע אלינו מותקן על כל תכניו, בלי שום דיסק או תוכנה לטיפול וכדומה.

הדבר הכי דומה שמצאתי (לאחר שעשיתי חיפוש במחשב על "SoundMAX"), זה: SoundMAX Control Panel (לוח בקרה SoundMAX), צירפתי תמונה שלו.

חוץ מזה יש גם DLS Loader, ו-SoundMAX FAQs.

אי-אפשר להוריד את התוכנה הזאת או משהו?

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”