עזרה בבחירת מגבר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
bluenote פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 170
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני מחפש לקנות מגבר ורמקולים. אני מחפש משהו שיחזיק להרבה שנים והתקציב שלי הוא באזור ה-2000+. אני לא פריק של סאונד אבל אני צריך משהו שנשמע מספיק טוב יחסית למחיר.

יש לי התלבטות בין שני מגברים שראיתי היום:
1. YAMAHA HTR-6030 ב-1700 ש"ח. שמעתי אותו עם רמקולים קטנים של מרנץ. היה לו אחלה של צליל עם בס מצויין וכל הכניסות והיציאות שאני צריך.האם מישהו מכיר את המגבר הזה ויודע לומר לי אם הוא מספיק טוב ומשרת את הצרכים הבסיסיים, או אולי יש להם מגבר ברמה זהה במחיר זול יותר.

2. PIONEER VSX-517 ב-1600 ש"ח. גם אותו שמעתי עם רמקולים של מרנץ. היה לו צליל יפה אם כי פחות חם מהימהה. קצת באסה גם שאין לו חיבורים קדמיים אלא רק אחוריים, אבל זה לא כזה נורא.

השאלה העיקרית שלי היא האם ישנם מגברים ברמה זהה של חברות ידועות במחירים נמוכים יותר.

לגבי הרמקולים, מה לדעתכם מומלץ יותר: רמקולים קטנים+סאב, או רמקולים רצפתיים (אשר הבנתי שמגיעים ללא סאב נפרד)? כמו שאמרתי, אני כזה פריק היסטרי של סאונד לכן האם יש באמת הבדל בהאזנה למוסיקה ובצפייה בסרטים בין שני הסוגים?

אשמח לשמוע את חוות דעתכם המקצועית!

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

לדעתי, עליך להתחיל מהרמקולים.
הם אלו שייקבעו את גוון הסאונד בצורה הכי דומיננטית ומהם ייגזר איזה מגבר הכי טוב עבורם או כמה חזק הוא צריך להיות וכו'.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

bluenote פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

אם כך,

שליחה #3 

מה המלצתכם?
אהבתי את הרמקולים ששמעתי (הקטנים של מרנץ+סאב). אבל כמו ששאלתי, האם יש הבדל משמעותי בין רמקולים כאלו לבין הרצפתיים (של אותה חברה)? עקרונית אני מעדיף את הרצפתיים כיוון שהם יפים יותר וגם יותר נוחים לי אישית מבחינת חיווט בבית.

כמו כן, יש למישהו הערות/הארות בנושא המגברים?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

בהחלט.
רמקול בעל תיבה נורמאלית יישמע בד"כ טוב יותר.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #5 

בתקציב של 2000+ לא קונים רסיבר ב-1600 ש"ח. בכלל הייתי הולך על יד שניה.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

bluenote פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

עקרונית אתה צודק

שליחה #6 

אבל אחרי ששמעתי את הסאונד, אמרתי לעצמי שאולי אני יכול להרים את התקציב עד ל-2500..:-)
לגבי יש שניה, נראה לי מאד מפחיד לקנות.
אחריות - אין, אין לי מושג איך "התייחסו" לציוד ובאיזה אופן השתמשו בו, מן הסתם יהיו בו פחות פיצ'רים, לא? תקנו אותי אם אני טועה...

חוצמזה, כמו שאמרתי, אשמח לשמוע המלצות על מגברים טובים בפחות כסף. בסה"כ אני צריך שיהיו למגבר כניסות ל-DVD, וידאו, ממיר YES, מחשב (אודיו דיגיטלי ו-sVideo).

תודה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”