אני מקבל ברסיבר רק סטריאו דרך יציאת HDMI
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
שלום רב,
עד עכשיו הייתי מחובר לרסיבר דרך יציאה קואקסלית מה HTPC. בכל פעם שניגנתי סרט, הרסיבר זיהה באיזה פורמט סאונד מדובר. היום החלטתי סופסוף לשרשר את הHTPC דרך הרסיבר למקרן ואני לא חושב שהרסיבר מקבל את האינפוט הדרוש כדי להציג באיזה פורמט סאונד מדובר. בלי קשר, בהגדרת כרטיס הקול בלוח הבקרה (מערכת הפעלה - ויסטה) אני רואה שהוא בעצם מוגדר להוציא רק סטריאו. כשאני מנסה להפעיל את הבדיקה של ה DD או ה DTS, הוא אומר לי שהוא לא יכול ושהוא שם את זה ב DISABLE.
כשאני טוען סרט ל GRAPHEDIT זה מראה לי שהסאונד עובר דרך AC3. מקודד הAC3 שלי מקונפג בדיוק כמו שהציעו פה בפורום ( SPDIF PASSTHROUGH). ניסיתי לקרוא פה בפורום ולשחק עם ההגדרות של ה AC3 אבל נראה לי שהבעיה מתחילה בדרייבר.
יש לי לוח אם M2V-VMHDMI של אסוס.
מישהו יכול לעזור בבקשה?
תודה מראש
עד עכשיו הייתי מחובר לרסיבר דרך יציאה קואקסלית מה HTPC. בכל פעם שניגנתי סרט, הרסיבר זיהה באיזה פורמט סאונד מדובר. היום החלטתי סופסוף לשרשר את הHTPC דרך הרסיבר למקרן ואני לא חושב שהרסיבר מקבל את האינפוט הדרוש כדי להציג באיזה פורמט סאונד מדובר. בלי קשר, בהגדרת כרטיס הקול בלוח הבקרה (מערכת הפעלה - ויסטה) אני רואה שהוא בעצם מוגדר להוציא רק סטריאו. כשאני מנסה להפעיל את הבדיקה של ה DD או ה DTS, הוא אומר לי שהוא לא יכול ושהוא שם את זה ב DISABLE.
כשאני טוען סרט ל GRAPHEDIT זה מראה לי שהסאונד עובר דרך AC3. מקודד הAC3 שלי מקונפג בדיוק כמו שהציעו פה בפורום ( SPDIF PASSTHROUGH). ניסיתי לקרוא פה בפורום ולשחק עם ההגדרות של ה AC3 אבל נראה לי שהבעיה מתחילה בדרייבר.
יש לי לוח אם M2V-VMHDMI של אסוס.
מישהו יכול לעזור בבקשה?
תודה מראש
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

עידכון:
הורדתי את הדרייבר האחרון של REALTEK והפלא ופלא. הרסיבר מראה בסרט DTS, DTS ובסרטי DD, DD.
קראתי פה והבנתי שהוא בעצם מוציא סטריאו אבל הרסיבר משום מה יודע לזהות את זה כסראונד. האם זה נכון?
אם כן, האם היציאה הקואקסלית מוציאה סראונד אמיתי?
תודה
הורדתי את הדרייבר האחרון של REALTEK והפלא ופלא. הרסיבר מראה בסרט DTS, DTS ובסרטי DD, DD.
קראתי פה והבנתי שהוא בעצם מוציא סטריאו אבל הרסיבר משום מה יודע לזהות את זה כסראונד. האם זה נכון?
אם כן, האם היציאה הקואקסלית מוציאה סראונד אמיתי?
תודה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

מרטין,
באשכול הבא כתב OSHEROV שה HDMI מעביר 2 ערוצים שמפוענחים ברסיבר ל 6 ערוצים אבל אח"כ תיקן את עצמו. שים לב בהודעה 11 בעמוד 2, אם הבנתי נכון. אח"כ, בהודעה מספר 14 באותו העמוד, שוב אם הבנתי נכון, הוא כותב שכן ניתן להוציא 5.1 מיציאת ה HDMI.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... %2A#484671
באשכול הבא כתב OSHEROV שה HDMI מעביר 2 ערוצים שמפוענחים ברסיבר ל 6 ערוצים אבל אח"כ תיקן את עצמו. שים לב בהודעה 11 בעמוד 2, אם הבנתי נכון. אח"כ, בהודעה מספר 14 באותו העמוד, שוב אם הבנתי נכון, הוא כותב שכן ניתן להוציא 5.1 מיציאת ה HDMI.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... %2A#484671
אחרי שקראתי את הלינק שבו OSHEROV אומר שניתן להעביר 5.1 על HDMI, אני חוזר בי.
למרות שהרבה פעמים בפורום כאן מציינים שעל יציאת HDMI של כרטיסי מסך (לפחות 2600XT) ניתן להעביר רק שני ערוצים.
אני אנסה היום בערב את מה ש-OSHEROV כתב ונראה אם זה עובד.
למרות שהרבה פעמים בפורום כאן מציינים שעל יציאת HDMI של כרטיסי מסך (לפחות 2600XT) ניתן להעביר רק שני ערוצים.
אני אנסה היום בערב את מה ש-OSHEROV כתב ונראה אם זה עובד.
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

אני חייב להגיד לך שגם באינטרנט ראיתי בלא מעט מקומות שכתוב שHDMI מעביר רק 2 ערוצים.
אני עשיתי כל מה ש OSHEROV אמר וזה לא עזר לי. רק עידכון הדרייבר של כרטיס הקול שלי (ואל תנסה לעשות את זה דרך ההגדרות של מערכת ההפעלה כי זה לא מעדכן כלום) עשה את העבודה. אם יש לך כרטיס קול ONBOARD אז תחפש דרייברים ללוח האם שלך ושם, אני מקווה, יהיו לך את הדרייברים לכל רכיב ורכיב (ביניהם כמובן כרטיס הקול) בלוח האם שלך. אם יש לך כרטיס קול נפרד אז תחפש לפי החברה והדגם.
בהצלחה.
אני עשיתי כל מה ש OSHEROV אמר וזה לא עזר לי. רק עידכון הדרייבר של כרטיס הקול שלי (ואל תנסה לעשות את זה דרך ההגדרות של מערכת ההפעלה כי זה לא מעדכן כלום) עשה את העבודה. אם יש לך כרטיס קול ONBOARD אז תחפש דרייברים ללוח האם שלך ושם, אני מקווה, יהיו לך את הדרייברים לכל רכיב ורכיב (ביניהם כמובן כרטיס הקול) בלוח האם שלך. אם יש לך כרטיס קול נפרד אז תחפש לפי החברה והדגם.
בהצלחה.
שלילי,kingikra כתב: קראתי פה והבנתי שהוא בעצם מוציא סטריאו אבל הרסיבר משום מה יודע לזהות את זה כסראונד. האם זה נכון?
אם כן, האם היציאה הקואקסלית מוציאה סראונד אמיתי?...
הרסיבר אצלי מקבל ערוץ AC3 ו DTS ופשוט מפענח את הערוץ הזה ל 5.1
היציאה הקואקסלית יודעת להוציא גם PCM וגם סראונד (כגון AC3 אוDTSׂ) זה תלוי מה המחשב דוחף לכרטיס הקול
- HDMI מסוגל להעביר הרבה יותר משני ערוציםkingikra כתב: מרטין,
באשכול הבא כתב OSHEROV שה HDMI מעביר 2 ערוצים שמפוענחים ברסיבר ל 6 ערוצים אבל אח"כ תיקן את עצמו. שים לב בהודעה 11 בעמוד 2, אם הבנתי נכון. אח"כ, בהודעה מספר 14 באותו העמוד, שוב אם הבנתי נכון, הוא כותב שכן ניתן להוציא 5.1 מיציאת ה HDMI...
- אחרי העידכון אצלי שמתואר בשרשור השני אני מצליח להוציא AC3 ו DTS מהמחשב וכך זה מגיע לרסיבר (ולכן ברוב המקרים הרסיבר מקבל 5.1 !!)
- ה AC3Filter מוגדר כ passthrough
- התיקון הזה נבדק ועובד על הכרטיס 2600XT ואין לי מושג האם זה יעבוד עם כרטיסים אחרים !
-זה בדיוק מה שאמרתי שצריך לעשות (לעדכן את הדרייבר)kingikra כתב:אני חייב להגיד לך שגם באינטרנט ראיתי בלא מעט מקומות שכתוב שHDMI מעביר רק 2 ערוצים.
אני עשיתי כל מה ש OSHEROV אמר וזה לא עזר לי. רק עידכון הדרייבר של כרטיס הקול שלי (ואל תנסה לעשות את זה דרך ההגדרות של מערכת ההפעלה כי זה לא מעדכן כלום) עשה את העבודה....
-בנוסף לא צריך להאמין לכל מה שקוראים באינטרנט
אכן עובד.
ניתן להעביר דרך ה-HDMI את כל ששת הערוצים (DTS ו-AC3).
אני עובד עם FFDSHOW ושם גם מסמנים ש-DTS ו- AC3 יעברו דרך SPDIF.
בבחירת כרטיס הקול בוחרים את ה-HDMI.
ברסיבר בוחרים קול דרך HDMI ולא COAX
והכל עובד!
מכל מלמדי השכלתי...
ניתן להעביר דרך ה-HDMI את כל ששת הערוצים (DTS ו-AC3).
אני עובד עם FFDSHOW ושם גם מסמנים ש-DTS ו- AC3 יעברו דרך SPDIF.
בבחירת כרטיס הקול בוחרים את ה-HDMI.
ברסיבר בוחרים קול דרך HDMI ולא COAX
והכל עובד!
מכל מלמדי השכלתי...