תגובות לכתבה: מבט ראשון: Modu, מהפיכה בתחום הסלולר?
-
EliHaboosh
- עורך ראשי HTMobile

- תגובות: 3319
- נתן תודות: 136 פעמים
- קיבל תודות: 846 פעמים
אלי חבוש
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78763
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5371 פעמים
מעניין!
לדעתי לאור השינויים בתעשיה, זה עלול להיות בעייתי.
הכוונה שלי היא שני החידושים האחרונים: אנדרואיד ו-iPhone.
שני אלה מאיימים להשתלט על התעשיה, כל אחד מכיוון אחר לחלוטין. iPhone בעצם מעצים את האפשרויות של המשתמש בכך שהוא נותן לו להגיע ליכולות שעד כה רק המומחים הצליחו באמת להשתמש בהם כראוי והיו רדומים במרבית המכשירים. אנדרואיד על ידי מערכת הפעלה מודולרית ו- "90% חינם"...
בין שני אלה יש לנו את מיקרוסופט עם WM, את SYMBIAN על כל גירסאותיו (במיוחד האחרונות שמתחילות כבר להיות רציניות ביותר עם תמיכה בכמעט כל דבר שזז). הבעיה היא שמע' ההפעלה של MODU היא בסיסית ביותר. הרעיון מבטיח, אבל מה מפריע בעצם לחברות אחרות לבנות מע' דומה?
האם ניתן לתת לכל JACKET בעצם מע' הפעלה שונה?
אם כן, זה יכול להיות מעניין, כי אז אפשר לקחת את התכנים הבסיסיים שלך (CONTACTS/RINGTONES וכו') ולנייד אותם גם בין מערכות הפעלה.
השאלה השניה היא שזה בעצם "סופר SIM". מדוע הוא צריך מסך ולחצנים בכלל?
לדעתי לאור השינויים בתעשיה, זה עלול להיות בעייתי.
הכוונה שלי היא שני החידושים האחרונים: אנדרואיד ו-iPhone.
שני אלה מאיימים להשתלט על התעשיה, כל אחד מכיוון אחר לחלוטין. iPhone בעצם מעצים את האפשרויות של המשתמש בכך שהוא נותן לו להגיע ליכולות שעד כה רק המומחים הצליחו באמת להשתמש בהם כראוי והיו רדומים במרבית המכשירים. אנדרואיד על ידי מערכת הפעלה מודולרית ו- "90% חינם"...
בין שני אלה יש לנו את מיקרוסופט עם WM, את SYMBIAN על כל גירסאותיו (במיוחד האחרונות שמתחילות כבר להיות רציניות ביותר עם תמיכה בכמעט כל דבר שזז). הבעיה היא שמע' ההפעלה של MODU היא בסיסית ביותר. הרעיון מבטיח, אבל מה מפריע בעצם לחברות אחרות לבנות מע' דומה?
האם ניתן לתת לכל JACKET בעצם מע' הפעלה שונה?
אם כן, זה יכול להיות מעניין, כי אז אפשר לקחת את התכנים הבסיסיים שלך (CONTACTS/RINGTONES וכו') ולנייד אותם גם בין מערכות הפעלה.
השאלה השניה היא שזה בעצם "סופר SIM". מדוע הוא צריך מסך ולחצנים בכלל?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
תודה על הסקירה.
אני חושב דווקא שהרעיון הוא לא כל כך מהפכני כמו שהוא בר ביצוע, בזכות מי שעומד בראשו (לאור הרקורד והגב הכלכלי), כלומר, אם יש מישהו שיכול להרים קונצספט כזה, אזי זה בהחלט דב מורן).
אני מוריד את הכובע והשאלה עכשיו היא עד כמה השחקנים הגדולים היום, ירגישו "מאויימים" בתחום, שהרי הפוליטיקות שבטח רצות מאחורי הקלעים לא פשוטות בלבד....
אני חושב דווקא שהרעיון הוא לא כל כך מהפכני כמו שהוא בר ביצוע, בזכות מי שעומד בראשו (לאור הרקורד והגב הכלכלי), כלומר, אם יש מישהו שיכול להרים קונצספט כזה, אזי זה בהחלט דב מורן).
אני מוריד את הכובע והשאלה עכשיו היא עד כמה השחקנים הגדולים היום, ירגישו "מאויימים" בתחום, שהרי הפוליטיקות שבטח רצות מאחורי הקלעים לא פשוטות בלבד....
-
EliHaboosh
- עורך ראשי HTMobile

- תגובות: 3319
- נתן תודות: 136 פעמים
- קיבל תודות: 846 פעמים
בהקשר לזה - הם מחפשים עובדים (נאמר תכנתים) ודב מורן חזר על כך גם במסיבת עיתונאים שהם מחפשים עובדים.Pavelz כתב:לפני כחודשיים הוזמנתי לראיון שם והתעצלתי ללכת. נראה לי בקרוב אני הולך לאכול את הכובע![]()
נראה קונספט מעניין וקשה להתנבא לגבי הסיכויים שלהם...
שווה לנסות.
אלי חבוש
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
לפני מס' רב של שנים, נסע דב מורן לארה"ב, במטרה לגייס משקיעים לרעיון חדש שהיה לו אז: דיסק קשיח מבוסס על זכרוןFlash. האגדה מספרת שאפילו כרטיסי ביקור לא היו לו. אחד המארחים שקיבל אותו בארה"ב, הציע לו להכין כרטיסי ביקור כי זה מה שמקובל לתת בפגישות, ושאל אותו מה צריך להיות רשום שם. דב ענה: "Moran Systems". המארח הודיע לו שלשם כזה תהיה קונוטציה שלילית ביותר, וכך על המקום הם סיכמו על M-Systems. השאר כבר כתוב...
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
מצאתי כבר....EliHaboosh כתב:בהקשר לזה - הם מחפשים עובדים (נאמר תכנתים) ודב מורן חזר על כך גם במסיבת עיתונאים שהם מחפשים עובדים.Pavelz כתב:לפני כחודשיים הוזמנתי לראיון שם והתעצלתי ללכת. נראה לי בקרוב אני הולך לאכול את הכובע![]()
נראה קונספט מעניין וקשה להתנבא לגבי הסיכויים שלהם...
שווה לנסות....
Need more cowbell
- crusader
- חבר ותיק

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
אגדות,מקומן באגדות 
בכל מקרה,אני דווקא ושב שללכת על סלקום כקרש קפיצה הינה טעות אסטרטגית, כל מי שמכיר את דפוסי ההתנהגות של החברה או את דרך מחשבתה, יודע שהרעיון, כביר ואיכותי ככל שיהיה לא ירקום עור וגידים,אך ורק בגלל התנהלות נונשלנטית של החברה.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה
בכל מקרה,אני דווקא ושב שללכת על סלקום כקרש קפיצה הינה טעות אסטרטגית, כל מי שמכיר את דפוסי ההתנהגות של החברה או את דרך מחשבתה, יודע שהרעיון, כביר ואיכותי ככל שיהיה לא ירקום עור וגידים,אך ורק בגלל התנהלות נונשלנטית של החברה.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money