עזרה בבחירת לוח אם וכרטיס מסך לHTPC חדש..
שלום לכולם,
אני בתהליך קניית HTPC חדש, וכמובן, נכנסתי להתלבטויות אדירות בנושא הקונפיגורציה..
אני צריך קצת עצות.
סגרתי כבר על מארז Antec Fusion, מה שמגביל אותי מאוד מבחינת לוח האם - רק Micro ATX יתאים שם. בחנות הציעו לי ללכת על M2A-VM HDMI, שכולל כרטיס מסך ATI Radeon X1250 Onboard עם יציאת HDMI.
לי אין ניסיון עם ATI, תמיד הייתי ב NVidia, ואם להתוודות על האמת, אני לא באמת סגור מה הדרישות של HTPC מכרטיס המסך. כאן אולי הנקודה לספר מה אעשה איתו בעיקר: ניגן תכני 720p ואולי 1080i (הטלוויזיה שלי רק HD-Ready)..
האינסטינקט שלי אומר לקחת כרטיס NVidia 8600 ולסגור עניין, רק שאז אני לא יודע האם זה באמת לוח האם בשבילי, ואולי אני גם לא באמת צריך כזה כרטיס מסך.. אבל מעל הכל חשוב לי שהכל ירוץ חלק..
בקיצור....HELP! אני פתוח לדעות ורעיונות גם בנושא לוח האם וגם בנושא כרטיס המסך... וגם בשאר הנושאים...
תודה רבה מראש!
אני בתהליך קניית HTPC חדש, וכמובן, נכנסתי להתלבטויות אדירות בנושא הקונפיגורציה..
אני צריך קצת עצות.
סגרתי כבר על מארז Antec Fusion, מה שמגביל אותי מאוד מבחינת לוח האם - רק Micro ATX יתאים שם. בחנות הציעו לי ללכת על M2A-VM HDMI, שכולל כרטיס מסך ATI Radeon X1250 Onboard עם יציאת HDMI.
לי אין ניסיון עם ATI, תמיד הייתי ב NVidia, ואם להתוודות על האמת, אני לא באמת סגור מה הדרישות של HTPC מכרטיס המסך. כאן אולי הנקודה לספר מה אעשה איתו בעיקר: ניגן תכני 720p ואולי 1080i (הטלוויזיה שלי רק HD-Ready)..
האינסטינקט שלי אומר לקחת כרטיס NVidia 8600 ולסגור עניין, רק שאז אני לא יודע האם זה באמת לוח האם בשבילי, ואולי אני גם לא באמת צריך כזה כרטיס מסך.. אבל מעל הכל חשוב לי שהכל ירוץ חלק..
בקיצור....HELP! אני פתוח לדעות ורעיונות גם בנושא לוח האם וגם בנושא כרטיס המסך... וגם בשאר הנושאים...
תודה רבה מראש!
- almog12345
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 286
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
לי יש את המארז הנ"ל.
לקחתי לוח אם ASUS P5K-VM שהוא כמובן מיקרו, ופי כמה יותר טוב מהלוח שהציעו לך. כולל יציאה קואקסיאלית למגבר.
כמו כן הרכבתי עליו כרטיס מסך MSI 8600GTS SILENT.
הכל רץ חלק, לא לשכוח לקחת 2 גיגה זיכרון, מעבד לפחות 6750E.
מרוצה עד הגג.
לקחתי לוח אם ASUS P5K-VM שהוא כמובן מיקרו, ופי כמה יותר טוב מהלוח שהציעו לך. כולל יציאה קואקסיאלית למגבר.
כמו כן הרכבתי עליו כרטיס מסך MSI 8600GTS SILENT.
הכל רץ חלק, לא לשכוח לקחת 2 גיגה זיכרון, מעבד לפחות 6750E.
מרוצה עד הגג.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
לא גורף בכלל. בהנחה שאין לך צורך בהרצת משחקים כבדים על ה-HTPC, חבל על הכסף ואל תקנה כלל כרטיס מסך אלא הישאר עם ה-M2A-VM-HDMI. המפרט ינגן בלי בעייה את התכנים שאתה רוצה לנגן, ותמיד תוכל בעתיד לשדרג ולהוסיף כרטיס מסך ולבטל את זה שעל לוח האם.
- almog12345
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 286
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
גם ה P5K-VM הוא הם כרטיס מסך מובנה, אם כי אני בספק אם כרטיס מסל מובנה יכול להריץ 1080P בלי לגמגם.pixies כתב:לא גורף בכלל. בהנחה שאין לך צורך בהרצת משחקים כבדים על ה-HTPC, חבל על הכסף ואל תקנה כלל כרטיס מסך אלא הישאר עם ה-M2A-VM-HDMI. המפרט ינגן בלי בעייה את התכנים שאתה רוצה לנגן, ותמיד תוכל בעתיד לשדרג ולהוסיף כרטיס מסך ולבטל את זה שעל לוח האם....
אני מציע להשקיע בכרטיס מסך חיצוני.... שתוכל להריץ משחקים כמו שצריך.
כרגע אני לא מתכנן להריץ עליו משחקים, למרות שאני עלול לשנות את דעתי בעניין.almog12345 כתב: אני מציע להשקיע בכרטיס מסך חיצוני.... שתוכל להריץ משחקים כמו שצריך....
להוסיף כרטיס מסך חיצוני מאוחר יותר אני יכול בשני המקרים. אבל האם ה 1250 Radeon מספיק טוב בשביל HD, ושאלת השאלות: מה עדיף? AMD (עם בורד M2A-VM-HDMI) או Intel (עם ASUS P5K-VM)...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

זו בדיוק הסיבה שאין לך צורך בכרטיס מסך חיצוני. לדעתי עדיף AMD כי מהם תקבל תמורה גבוהה יותר בעד הכסף, והם לא מחליפים כל שני וחמישי את סוג התושבת כמו אינטל, כך שתוכל לשדרג בעתיד לארבע ליבות אם תרצה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא נכון, האיכות גבוהה מאוד בכרטיס מסך מובנה.AFIK כתב:אוקי אתה צריך משהו הרבה יותר איכותי מכרטיס מסך או קול מובנה בלוח אם במיוחד שיש לך HTPC
הכול סובב סביב התקציב יש שלושה חברות הטובות בשוק כרגע יש את NVidia ASUS ATI...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בחירה מצויינת. לי יש HTPC עם מפרט דומה, ואני נהנה מאוד מהאיכות והביצועים. 
אם אני לא טועה לASUS M2A-VM-HDMI אין יציאה אופטית או COAX לכן לא הייתי הולך עליו, אם כברChura כתב:האם הכרטיסי קול על הלוח מספיק טובים ואמינים בשביל הסאונד שאנחנו מבקשים לשמוע ?...
אז כדאי לחשוב לכיוון ה ASUS P5K-VM HDMI היקרררררר מאוד (עם יציאת COAX) או להסתפק ב GIGABYTE GA-MA69GM-S2H שעושה רושם של אחלה לוח.
http://www.gigabyte.co.nz/Products/Moth ... MA69GM-S2H
ל ASUS M2A-VM-HDMI יש יציאת SPDIF שבאה בצורת כרטיס הרחבה על סלוט ה PCI-eyovav כתב:אם אני לא טועה לASUS M2A-VM-HDMI אין יציאה אופטית או COAX לכן לא הייתי הולך עליו, אם כברChura כתב:האם הכרטיסי קול על הלוח מספיק טובים ואמינים בשביל הסאונד שאנחנו מבקשים לשמוע ?...
אז כדאי לחשוב לכיוון ה ASUS P5K-VM HDMI היקרררררר מאוד (עם יציאת COAX) או להסתפק ב GIGABYTE GA-MA69GM-S2H שעושה רושם של אחלה לוח.
http://www.gigabyte.co.nz/Products/Moth ... MA69GM-S2H...
החיסרון היחיד של זה הוא במידה ואתה משדרג לכרטיס מסך חזק יותר זה ידרוש ממך לוותר על כרטיס הרחבה זה ולמצוא פתרון אחר ליציאה הדיגיטלית במחשב (כגון קניית כרטיס קול שתומך בכך)
אגב כרטיס המסך המובנה שמגיע על הלוח הנ"ל אסוס (X1250 ) הוא מספיק לניגון תכנים כבדים כגון 1080P
זה במידה ושאר הרכיבים במחשב יהיו מספיק חזקים !!
מה שכן יש לו בעייה בלהוציא אות למסך 1080P (רזולוציית 1920x1080 50Hz/60Hz)
ולכן במידה ויש לך מסך שהוא FULL-HD יכול להיות שתהיה צריך לשדרג את כרטיס המסך (אם המסך הוא HD-Ready אז אין שום בעייה)
לכן עדיין לא כדאי ללכת לכיוון ה M2A-VM-HDMI ASUS .osherov כתב:ל ASUS M2A-VM-HDMI יש יציאת SPDIF שבאה בצורת כרטיס הרחבה על סלוט ה PCI-eyovav כתב:אם אני לא טועה לASUS M2A-VM-HDMI אין יציאה אופטית או COAX לכן לא הייתי הולך עליו, אם כברChura כתב:האם הכרטיסי קול על הלוח מספיק טובים ואמינים בשביל הסאונד שאנחנו מבקשים לשמוע ?...
http://www.gigabyte.co.nz/Products/Moth ... MA69GM-S2H...
החיסרון היחיד של זה הוא במידה ואתה משדרג לכרטיס מסך חזק יותר זה ידרוש ממך לוותר על כרטיס הרחבה זה ולמצוא פתרון אחר ליציאה הדיגיטלית במחשב (כגון קניית כרטיס קול שתומך בכך)
אגב כרטיס המסך המובנה שמגיע על הלוח הנ"ל אסוס (X1250 ) הוא מספיק לניגון תכנים כבדים כגון 1080P
זה במידה ושאר הרכיבים במחשב יהיו מספיק חזקים !!
מה שכן יש לו בעייה בלהוציא אות למסך 1080P (רזולוציית 1920x1080 50Hz/60Hz)
ולכן במידה ויש לך מסך שהוא FULL-HD יכול להיות שתהיה צריך לשדרג את כרטיס המסך (אם המסך הוא HD-Ready אז אין שום בעייה)...
כדאי ללכת על ה GIGABYE שמשתמש באותו כרטיס OB של ATI ולקבל את היציאה האופטית מובנת על הלוח.
טוב, זרמו הרבה מים בתעלתנו הקטנה סואץ מאז ששאלתי כאן על המלצות, וחשבתי שיהיה נחמד (לפחות בשבילכם) לספר לכם איפה אני עומד היום.
בהתחלה לקחתי את ה M2A-VM HDMI שעבד לא טוב. בדיעבד הסתבר שהאשמה היתה בזכרונות שהיו עליו, אבל גם כרטיס המסך היה חלושס ובכלל לא היה לי בא עליו כבר.
אז אמרתי לעצמי - נלך כמו פעם: עוברים ל Intel! החלפתי ל Asus P5K-VM עם Asus EN8600GT Silent - מה יכול להיות רע, הכון? יש SPDIF on board, יש כרטיס מסך טוב (אמנם בלי HDMI אבל יש מתאם מה DVI) - נראה סבבה.
רק שבינתיים, מאז שקיבלתי אותו, אני נאבק איתו כבר שלושה ימים כדי שיוציא לי 1366x768 (ה Native resolution של ה פיליפס 32" שלי) ללא הצלחה. הדרייברים של Nvidia לא נותנים אופציה כזו, אם אני מנסה להוסיף אותה ידנית הם גם לא מצליחים, PowerStrip מסתבר לא עובד על סדרה 8 של Nvidia, ואני מוצא את עצמי מתגעגע כבר ל x1250 המצ'וקמק ההוא.
בקיצור - בסוף יהיה בסדר, איכשהו, רק אני לא יודע איך...
בהתחלה לקחתי את ה M2A-VM HDMI שעבד לא טוב. בדיעבד הסתבר שהאשמה היתה בזכרונות שהיו עליו, אבל גם כרטיס המסך היה חלושס ובכלל לא היה לי בא עליו כבר.
אז אמרתי לעצמי - נלך כמו פעם: עוברים ל Intel! החלפתי ל Asus P5K-VM עם Asus EN8600GT Silent - מה יכול להיות רע, הכון? יש SPDIF on board, יש כרטיס מסך טוב (אמנם בלי HDMI אבל יש מתאם מה DVI) - נראה סבבה.
רק שבינתיים, מאז שקיבלתי אותו, אני נאבק איתו כבר שלושה ימים כדי שיוציא לי 1366x768 (ה Native resolution של ה פיליפס 32" שלי) ללא הצלחה. הדרייברים של Nvidia לא נותנים אופציה כזו, אם אני מנסה להוסיף אותה ידנית הם גם לא מצליחים, PowerStrip מסתבר לא עובד על סדרה 8 של Nvidia, ואני מוצא את עצמי מתגעגע כבר ל x1250 המצ'וקמק ההוא.
בקיצור - בסוף יהיה בסדר, איכשהו, רק אני לא יודע איך...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
המסך שלך יכול/יודע לקבל NR בכלל?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.