עזרה בבחירת לוח אם וכרטיס מסך לHTPC חדש..

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
an303042 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 73
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני בתהליך קניית HTPC חדש, וכמובן, נכנסתי להתלבטויות אדירות בנושא הקונפיגורציה..
אני צריך קצת עצות.
סגרתי כבר על מארז Antec Fusion, מה שמגביל אותי מאוד מבחינת לוח האם - רק Micro ATX יתאים שם. בחנות הציעו לי ללכת על M2A-VM HDMI, שכולל כרטיס מסך ATI Radeon X1250 Onboard עם יציאת HDMI.
לי אין ניסיון עם ATI, תמיד הייתי ב NVidia, ואם להתוודות על האמת, אני לא באמת סגור מה הדרישות של HTPC מכרטיס המסך. כאן אולי הנקודה לספר מה אעשה איתו בעיקר: ניגן תכני 720p ואולי 1080i (הטלוויזיה שלי רק HD-Ready)..
האינסטינקט שלי אומר לקחת כרטיס NVidia 8600 ולסגור עניין, רק שאז אני לא יודע האם זה באמת לוח האם בשבילי, ואולי אני גם לא באמת צריך כזה כרטיס מסך.. אבל מעל הכל חשוב לי שהכל ירוץ חלק..
בקיצור....HELP! אני פתוח לדעות ורעיונות גם בנושא לוח האם וגם בנושא כרטיס המסך... וגם בשאר הנושאים...
תודה רבה מראש!

almog12345
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 286
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

לי יש את המארז הנ"ל.
לקחתי לוח אם ASUS P5K-VM שהוא כמובן מיקרו, ופי כמה יותר טוב מהלוח שהציעו לך. כולל יציאה קואקסיאלית למגבר.
כמו כן הרכבתי עליו כרטיס מסך MSI 8600GTS SILENT.
הכל רץ חלק, לא לשכוח לקחת 2 גיגה זיכרון, מעבד לפחות 6750E.

מרוצה עד הגג.

lebovitz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 393
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #3 

גם לי יש את ה-FUSION עם ה-MB של ASUS P5K-VM רק שכרטיס המסך שלי הוא ATI 2600 XT מתוצרת ספיר.

כרטיס שקט וטוב שנכנס למארז בלי בעיות.
מעבד 6750 ו-2GB זיכרון CORSAIR

an303042 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

וואו, די גורף... תודה.
יש לי הרגשה שבורד כזה עם 8600 יקפיץ את המחיר באיזה אלפייה.
נבדוק.

amitgba
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
נתן תודות: 6 פעמים

שליחה #5 

במחיר של 8600GTS יש את הHD3850 שעדיף בהרבה להצגת סרטי HD ומשחקים.
היי,זה רק אני או שאני רואה dvd של פיוניר שם למטה?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #6 

לא גורף בכלל. בהנחה שאין לך צורך בהרצת משחקים כבדים על ה-HTPC, חבל על הכסף ואל תקנה כלל כרטיס מסך אלא הישאר עם ה-M2A-VM-HDMI. המפרט ינגן בלי בעייה את התכנים שאתה רוצה לנגן, ותמיד תוכל בעתיד לשדרג ולהוסיף כרטיס מסך ולבטל את זה שעל לוח האם.

almog12345
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 286

שליחה #7 

pixies כתב:לא גורף בכלל. בהנחה שאין לך צורך בהרצת משחקים כבדים על ה-HTPC, חבל על הכסף ואל תקנה כלל כרטיס מסך אלא הישאר עם ה-M2A-VM-HDMI. המפרט ינגן בלי בעייה את התכנים שאתה רוצה לנגן, ותמיד תוכל בעתיד לשדרג ולהוסיף כרטיס מסך ולבטל את זה שעל לוח האם.
...
גם ה P5K-VM הוא הם כרטיס מסך מובנה, אם כי אני בספק אם כרטיס מסל מובנה יכול להריץ 1080P בלי לגמגם.

אני מציע להשקיע בכרטיס מסך חיצוני.... שתוכל להריץ משחקים כמו שצריך.

an303042 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

almog12345 כתב: אני מציע להשקיע בכרטיס מסך חיצוני.... שתוכל להריץ משחקים כמו שצריך.
...
כרגע אני לא מתכנן להריץ עליו משחקים, למרות שאני עלול לשנות את דעתי בעניין.
להוסיף כרטיס מסך חיצוני מאוחר יותר אני יכול בשני המקרים. אבל האם ה 1250 Radeon מספיק טוב בשביל HD, ושאלת השאלות: מה עדיף? AMD (עם בורד M2A-VM-HDMI) או Intel (עם ASUS P5K-VM)...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #9 

זו בדיוק הסיבה שאין לך צורך בכרטיס מסך חיצוני. לדעתי עדיף AMD כי מהם תקבל תמורה גבוהה יותר בעד הכסף, והם לא מחליפים כל שני וחמישי את סוג התושבת כמו אינטל, כך שתוכל לשדרג בעתיד לארבע ליבות אם תרצה.

AFIK
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31

שליחה #10 

אוקי אתה צריך משהו הרבה יותר איכותי מכרטיס מסך או קול מובנה בלוח אם במיוחד שיש לך HTPC
הכול סובב סביב התקציב יש שלושה חברות הטובות בשוק כרגע יש את NVidia ASUS ATI

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #11 

AFIK כתב:אוקי אתה צריך משהו הרבה יותר איכותי מכרטיס מסך או קול מובנה בלוח אם במיוחד שיש לך HTPC
הכול סובב סביב התקציב יש שלושה חברות הטובות בשוק כרגע יש את NVidia ASUS ATI
...
לא נכון, האיכות גבוהה מאוד בכרטיס מסך מובנה.

an303042 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

טוב, רציתי רק לומר שבצורה מאוד לא אופיינית לי הלכתי על הבורד ל AMD (שהוא גם הזול יותר), עם ה Radeon 1250 עליו, והשארתי לעצמי את האופציה לשים איזה כרטיס מסך שבא לי בעתיד.. תודה על העצות, אדווח כשיהיה מחשב.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #13 

בחירה מצויינת. לי יש HTPC עם מפרט דומה, ואני נהנה מאוד מהאיכות והביצועים. (Y)

talush
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 176
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #14 

אני מריץ על מפרט דומה סרטי 1080P בלי בעיה עם coreavc בשימוש בקודקים אחרים היו גימגומים.

המחשב עם מעבד amd 4200 ועם 2G זכרון.

משום מה אני לא מצליח לקבל תמונה דרך ה hdmi רק דרך ה dvi וה vga

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #15 

האם הכרטיסי קול על הלוח מספיק טובים ואמינים בשביל הסאונד שאנחנו מבקשים לשמוע ?
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

yovav
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 225

שליחה #16 

Chura כתב:האם הכרטיסי קול על הלוח מספיק טובים ואמינים בשביל הסאונד שאנחנו מבקשים לשמוע ?
...
אם אני לא טועה לASUS M2A-VM-HDMI אין יציאה אופטית או COAX לכן לא הייתי הולך עליו, אם כבר
אז כדאי לחשוב לכיוון ה ASUS P5K-VM HDMI היקרררררר מאוד (עם יציאת COAX) או להסתפק ב GIGABYTE GA-MA69GM-S2H שעושה רושם של אחלה לוח.
http://www.gigabyte.co.nz/Products/Moth ... MA69GM-S2H

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #17 

yovav כתב:
Chura כתב:האם הכרטיסי קול על הלוח מספיק טובים ואמינים בשביל הסאונד שאנחנו מבקשים לשמוע ?
...
אם אני לא טועה לASUS M2A-VM-HDMI אין יציאה אופטית או COAX לכן לא הייתי הולך עליו, אם כבר
אז כדאי לחשוב לכיוון ה ASUS P5K-VM HDMI היקרררררר מאוד (עם יציאת COAX) או להסתפק ב GIGABYTE GA-MA69GM-S2H שעושה רושם של אחלה לוח.
...
ל ASUS M2A-VM-HDMI יש יציאת SPDIF שבאה בצורת כרטיס הרחבה על סלוט ה PCI-e
החיסרון היחיד של זה הוא במידה ואתה משדרג לכרטיס מסך חזק יותר זה ידרוש ממך לוותר על כרטיס הרחבה זה ולמצוא פתרון אחר ליציאה הדיגיטלית במחשב (כגון קניית כרטיס קול שתומך בכך)

אגב כרטיס המסך המובנה שמגיע על הלוח הנ"ל אסוס (X1250 ) הוא מספיק לניגון תכנים כבדים כגון 1080P
זה במידה ושאר הרכיבים במחשב יהיו מספיק חזקים !!

מה שכן יש לו בעייה בלהוציא אות למסך 1080P (רזולוציית 1920x1080 50Hz/60Hz)
ולכן במידה ויש לך מסך שהוא FULL-HD יכול להיות שתהיה צריך לשדרג את כרטיס המסך (אם המסך הוא HD-Ready אז אין שום בעייה)

yovav
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 225

שליחה #18 

osherov כתב:
yovav כתב:
...
...
ל ASUS M2A-VM-HDMI יש יציאת SPDIF שבאה בצורת כרטיס הרחבה על סלוט ה PCI-e
החיסרון היחיד של זה הוא במידה ואתה משדרג לכרטיס מסך חזק יותר זה ידרוש ממך לוותר על כרטיס הרחבה זה ולמצוא פתרון אחר ליציאה הדיגיטלית במחשב (כגון קניית כרטיס קול שתומך בכך)

אגב כרטיס המסך המובנה שמגיע על הלוח הנ"ל אסוס (X1250 ) הוא מספיק לניגון תכנים כבדים כגון 1080P
זה במידה ושאר הרכיבים במחשב יהיו מספיק חזקים !!

מה שכן יש לו בעייה בלהוציא אות למסך 1080P (רזולוציית 1920x1080 50Hz/60Hz)
ולכן במידה ויש לך מסך שהוא FULL-HD יכול להיות שתהיה צריך לשדרג את כרטיס המסך (אם המסך הוא HD-Ready אז אין שום בעייה)
...
לכן עדיין לא כדאי ללכת לכיוון ה M2A-VM-HDMI ASUS .
כדאי ללכת על ה GIGABYE שמשתמש באותו כרטיס OB של ATI ולקבל את היציאה האופטית מובנת על הלוח. (Y)

an303042 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #19 

טוב, זרמו הרבה מים בתעלתנו הקטנה סואץ מאז ששאלתי כאן על המלצות, וחשבתי שיהיה נחמד (לפחות בשבילכם) לספר לכם איפה אני עומד היום.
בהתחלה לקחתי את ה M2A-VM HDMI שעבד לא טוב. בדיעבד הסתבר שהאשמה היתה בזכרונות שהיו עליו, אבל גם כרטיס המסך היה חלושס ובכלל לא היה לי בא עליו כבר.
אז אמרתי לעצמי - נלך כמו פעם: עוברים ל Intel! החלפתי ל Asus P5K-VM עם Asus EN8600GT Silent - מה יכול להיות רע, הכון? יש SPDIF on board, יש כרטיס מסך טוב (אמנם בלי HDMI אבל יש מתאם מה DVI) - נראה סבבה.
רק שבינתיים, מאז שקיבלתי אותו, אני נאבק איתו כבר שלושה ימים כדי שיוציא לי 1366x768 (ה Native resolution של ה פיליפס 32" שלי) ללא הצלחה. הדרייברים של Nvidia לא נותנים אופציה כזו, אם אני מנסה להוסיף אותה ידנית הם גם לא מצליחים, PowerStrip מסתבר לא עובד על סדרה 8 של Nvidia, ואני מוצא את עצמי מתגעגע כבר ל x1250 המצ'וקמק ההוא.
בקיצור - בסוף יהיה בסדר, איכשהו, רק אני לא יודע איך...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #20 

המסך שלך יכול/יודע לקבל NR בכלל?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”