כל השאלות שיש לי -שמיעת שירים מן המחשב

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
tapuz2004 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום ותודה שנכנסת יש לי כמה שאלות שאשמח לקבל עליהן תשובה:

1. יש לי מגבר דנן 1705 מחובר למחשב דרך COAX שומע שירים 1:1 כלומר לוסלסס המגבר הוא סראונד ויש בו מצב DIRECT ומצב STEREO האם כדאי לי לקנות מגבר סטראו? האם יהיה הבדל באיכות (במוזיקה)? מה טווח המחירים לאיכות טובה?

2. בנוסף - רציתי לדעת במגברי סטראו האם יש כניסה דיגיטלית או שמחברים את מקור הקול אנלוגית? האם מקור קול דיגיטלי לא עדיף?

3. ראיתי פה לא פעם שאנשים ממליצים ומשתמשים בDAC משהו כזה (ממיר דיגיטלי-אנלוגי) לאיזה מטרה משתמשים בזה? זה לא מוריד באיכות? האם זה למוזיקה? מה העלויות הבסיסיות?

4. שאלה אחרונה - האם יהיה הבדל בין לקנות סטרימר או לקנות דוק לאייפוד ולחבר אותו למגבר לבין לשמוע ישירות מן המחשב את המוזיקה (דרך COAX)? אם אפשר הסבר קטן על ההבדלים באיכות?

תודה רבה לכל מי שקרא עד לכאן ולכל מי שיגיב (לכל השאר לא.. :wink: סתם)
תודה..

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #2 

יש לי תשובה רק לגבי השאלה הראשונה, יותר נכון המלצה.
לך לשמוע ורק אז תדע.
הדעות בפורום רווחות שמגבר סטריאו הוא טוב יותר ואילו אני נוכחתי לראות אחרת.
נסה לשמוע דיסק מקורי/צרוב או לחלופין להוריד מוזיקה (רק כדי לשמוע ולמחוק, כן?) שמקובצת קצת פחות (קבצי FLAC,APE) ותראה אם אתה שם לב להבדל.
אולי זה המקור לשינוי.
לא בטוח שבשביל אות שיוצא מהמחשב שווה להשקיע כסף על מגבר סטריאו.
ואולי דווקא כן.
מבולבלים? גם אנחנו.

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #3 

לא ציינת באיזה כרטיס קול מדובר... האם מדובר בכרטיס מקצועי/איכותי או כזה שמולחם על לוח האם עם יציאת coax.

ובכל זאת, אשיב על 2 שאלות:
1. אם מדובר בשמיעת מוסיקה, במקום לקנות מגבר סטריאו, תשקיע כרגע בנגן תקליטורים . התוצאה תהיה טובה יותר אפילו עם נגן תקליטורים בסיסי (ואפילו נגד DVD איכותי יעשה את העבודה).

2. לא שמתי לב אף פעם לנקודה הזאת, היות ואני מעדיף כניסה אנלוגית לסטריאו. אני מניח שיש מגברי סטריאו עם כניסה דיגיטאלית משום שראיתי כאלה עם מחבר USB.

tapuz2004 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

אז ככה

שליחה #4 

לא מדובר בכרטיס קול מקצועי אלא למה שקיבלתי על הלוח אם עם המחשב שקניתי לפני כמה חודשים. האם יש כזה הבדל? ממה הוא נובע?

יש לי DVD מהפשוטים ביותר והשוויתי בינו לבין המחשב ומהמחשב שומעים יותר מפורט (שמתי את הדיסק בDVD ובאותו זמן המחשב ניגן אותו שיר מהדיסק (לוססלס) ולכן אני לא שומע מהנגן DVD

האם אולי כדאי ללכת על הTAMP II ? הוא זול והרמקולים שאני אשמע בהם מוזיקה הם kef q1 שהם קלים לדחיפה...

מה המחיר של נגן DVD שיתן לי תוצאה של שמיעה איכותית יותר?

אני מתכוון ללכת בקרוב לחנות שמע ולראות אם אני מרגיש הבדל בין המגברים (ק"ב ל סטראו)

מישהו אולי יודע אם יש חנות בה יש TAMP או שאין חיה כזאת בארץ?

תודה על התגובות

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #5 

לגבי הכרטיסי קול, יש הבדל. כרטיס שמולחם על לוח האם סובל מהרבה הפרעות סטטיות מטבע הדברים. תחשוב כמה חשמל, ומגעים עוברים בכרטיס הזה שהוא מרכז המחשב. כרטיס קול יעודי, ייתן גם ייתן תוצאה טובה יותר וזה מניסיון אישי.

לגבי DVD תלוי מאוד באוזן שלך. אין איזה סכום פיקס שמעליו ה DVD ישמע טוב יותר. בעיקרון תנסה ללכת על מכשיר מפירמה ידועה ולא מוצר מדבקה. בדר"כ, נגן דיסקים רגיל יהיה עדיף על DVD בתקציבים של סביבות ה 1,000 ש"ח, אז שווה לשקול, וכמובן לשמוע.

לגבי ה TAMP מעולם לא שמעתי, אבל אני לא חושב שתקבל תוצאות טובות יותר. קח בחשבון שהחיבור ב TAMP הוא אינו חיבור דיגיטי. (ואין לי מושג איפה ניתן להשיג בארץ, אבל אפשר בהחלט להזמין מחו"ל לאור המשקל).

בקיצור, אם אתה רוצה תוצאה טובה יותר במוסיקה, קנה לך נגן תקליטורים. זו המלצתי.
החלפת המגבר מק"ב לסטריאו בנתונים הקיימים אצלך כרגע מיותרת בהחלט.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #6 

tapuz2004 כתב:שלום ותודה שנכנסת יש לי כמה שאלות שאשמח לקבל עליהן תשובה:

1. יש לי מגבר דנן 1705 מחובר למחשב דרך COAX שומע שירים 1:1 כלומר לוסלסס המגבר הוא סראונד ויש בו מצב DIRECT ומצב STEREO האם כדאי לי לקנות מגבר סטראו? האם יהיה הבדל באיכות (במוזיקה)? מה טווח המחירים לאיכות טובה?

2. בנוסף - רציתי לדעת במגברי סטראו האם יש כניסה דיגיטלית או שמחברים את מקור הקול אנלוגית? האם מקור קול דיגיטלי לא עדיף?

3. ראיתי פה לא פעם שאנשים ממליצים ומשתמשים בDAC משהו כזה (ממיר דיגיטלי-אנלוגי) לאיזה מטרה משתמשים בזה? זה לא מוריד באיכות? האם זה למוזיקה? מה העלויות הבסיסיות?

4. שאלה אחרונה - האם יהיה הבדל בין לקנות סטרימר או לקנות דוק לאייפוד ולחבר אותו למגבר לבין לשמוע ישירות מן המחשב את המוזיקה (דרך COAX)? אם אפשר הסבר קטן על ההבדלים באיכות?

תודה..
...
3 - DAC הוא קוברטר שמקבל אות דיגיטאלי והופך אותו לאנאלוגי ולהפיך . משתמשים בו כדי לקבל אות דיגיטאלי ממחשב/מאייפוד עם דוק מיוחד ויקר/מCDP /מנגן ווידאו שיש להם DAC יותר פשוט , וזה נועד לשפר את הסאונד , המחירים נעים בין מאות בודדות של דולרים ל15K$

4 - אם הגודל דיסק של האייפוד מספיק לצרכים שלך , אזי אייפוד עם דוק יהיה הכי טוב . כי אין לו הפרעות השראה כמו שיש במחשב עם כרטיס קול פשוט , ואייפוד עצמו הוא כמעט כמו נגן , האייפוד מיציאת LINEOUT הוא יותר טוב

כדי להבין מה האיכות חפש כמה תרד'ים שפתחתי בנושא האייפוד , ובמיוחד האייפוד כנגן איכותי , תמצא שם השוואה של האייפוד לנגן CDP של 3K$ שנעשתה בתערוכת CES2008

Mash
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 627
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #7 

tapuz2004 כתב:שלום ותודה שנכנסת יש לי כמה שאלות שאשמח לקבל עליהן תשובה:

תודה..
...

למיטב ידעתי לא קיים מגבר סטריאו עם כניסות דיגיטליות. תקנו אותי אם אני טועה.

לגבי ההבדל בין המגבר שלך למגבר סטריאו, אני חושב ששינוי בסאונד יהיה תלוי
יותר בהחלפת הרמקולים ולאו דווקא בהחלפת המגבר. אז כדאי לבדוק את כל האופציות.

לא ציינת באיזה רמקולים אתה משתמש...

tapuz2004 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

אה

שליחה #8 

יש לי KEF Q1 כקדמיים
(יש גם אחוריים של אינפיניטי סנטר של KEF וגם סאב אבל לא בהם אני שומע מוזיקה..)
התמיהה שהתעוררה בי היא שבמחיר של מגבר סראונד עם 100+ וואט לערוץ בסראונד אפשר לקנות מגבר סטריאו רק עם 50 , 75 וואט וזה רק ל2 רמקולים אז חייב להיות הבדל לא?
הבדל בבניה? אני טועה?

עוד משהו
לפי מה שאני הבנתי ביציאה דיגיטאלית "עיבוד הסאונד" עובר לרסיבר ללא שינוי ונגיעה של נגן הCD או הDVD אז למה בעצם זה משנה איזה נגן CD או DVD יש? אם הוא לא זה שמעבד את הסאונד אלא רק משמש ככלי?

Mash
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 627
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #9 

לפי מה שאתה אומר, מגבר מנורות של 20 וואט יתן לך סאונד פחות טוב?

לא שופטים מגבר לפי מספרים יבשים, מבחן האמת הוא זה שקובע ויתכן שמגבר סטריאו שמוציא 40 או 60 וואט יתן תוצאה טובה הרבה יותר מרסיבר שמוציא 100 וואט...

השאלה מה אתה מחפש? עוצמה? סאונד נקי ונעים לאוזן? בכל מקרה אם אתה שומע ביותר מ 2 ערוצים אתה צריך רסיבר כמו שיש לך לק"ב, אם הוא איכותי או לא, או שמתאים לרמקולים שלך, אני לא יודע, אתה זה שיכול לשמוע ולהגיד.

בקיצור, אם אתה חפץ בשינוי, לאחר שאמרת איזה רמקולים יש לך, אני כמעט ובטוח שאכן שהשינוי הרציני יורגש לאחר החלפתם.
לא נראה לי ששינוי המקור יעזור כאן, במיוחד אם אתה משתמש ביציאה דיגיטלית.

מקווה שעזרתי ולא במקצת.

tapuz2004 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

טעות בהבנה

שליחה #10 

אני ממש לא מנסה לטעון שככל שההספק של המגבר גבוהה יותר כך הוא טוב יותר
ואני ממש לא מחפש עוצמה חזקה וכו'
אני פשוט מציין עובדה שנראתה לי מוזר מאוד וגרמה לי לתהות על השוני שבין מגברי סטריאו לק"ב
אני לא מדבר על מגבר מנורות אלא על מגברים שנראים כמו מגבר סראוד אלא שהם סטריאו
אם זו אותה תכנולוגיה לא יהיה הבדל בין שמיעה במצב סטריאו במגבר ק"ב למגבר סטריאו אבל השוני בהספר גרם לי לחשוב שאולי יש שוני בטכנולוגיה אבל זה לא מצוין בשום מקום שאני חיפשתי...
ברצוני להבין מה השוני המעשי בפועל בין מגבר סטריאו למגבר סראונד ולמה אמור להיות הבדל בסאונד בשמיעת מוזיקה במצב סטריאו במגבר ק"ב לשמיעה במגבר סטריאו...

תודה

gover
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #11 

לאור ניסוני הדל לרוב למגברי הסטראו אין כניסה דיגיטלית קרי הפענוח צריך להיעשות לפני המגבר. לואטים אין חשיבות ניתן לומר שבחלק מהמיקרים הם אפילו "מרמים". הכוונה היא שרשום על הרסיבר 100 וואט לערוץ אבל בפועל צריכת החשמל שלו (גם רשום) היא נגיד 400 וואט, אז לאן לעלמו 100 וואט (בהנחה ש 5 רמקולים מנגנים)? דבר נוסף הוא שהצליל של חלק מרסיברים לק"ב הוא לפעמים חסר בבאס כשהיצרן יוצא מנקודת הנחה שיחובר סאב. לגביי DAC מול CD מול סטרימרים כמו ה SB3 יש פה כמה וכמה שירשורים שדנים בנושא בכל מקרה נראה לי שמגיעים ל"דקויות" כאלו לאחר שניסגרים על מגבר ורמקולים.

מקווה שעזרתי.
כל יום לומדים משהו חדש

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”