3100 -מישהו יודע מהן כל היציאות (צורת המחבר וסוג האות היוצא)

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
הילה פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 76
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי את הפייס 1000 בהמלצכם מאז. הוא מחובר לי לפלזמה NEC ע"י סקארט (המוגדר כ RGB ) עם כבל שבצידו השני הוא מתפרק ל 4 בננות גדולות כאלה עם הברגה למסך.

מאחר שאני מאמצת למשפחה DVD מקליט פיוניר (DVR -555 ) והכי טוב עבורו זה אות HDMI .
האם ה 3100 מוציא אות HDMI.

ואם לא: האם ל 3100 יש סקראט נוסף שגם אותו ניתן להגדיר כ RGB.
אני שואלת את זה כיון שב פייס 1000 ניתן להגדיר רק סקארט אחד כ RGB והשני יכול להיות מקסימום S.VIDEO.

אני יודעת שאפשר להכנס עם ה RGB בממיר ל DVD המקליט וממנו אל המסך. אבל הייתי מעדיפה שהמסך יהיה גם מחובר עצמאית לממיר בלי לערוך את הטיול.

מתנצלת על הסרבול - (אני בנאדם מסורבל בניסוחים)
ותודה למי שינדב לעזור. :D

הילה פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #2 

בוקר טוב,
האם יש למישהו טיפ איך לרשום שאלה בצורה אטרקטיבית כדי שיבוא למישהו לעזור לי?
פרסים להצעה הזוכה. :P

הילה פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

טוב, אז ככה.
אם מעניין מישהו. ל 3100S יש יציאת סקארט אחת בלבד - ברת הגדרה ל RGB
ועוד שני יציאות RCA שמוציאות קומפוזיט פושטי רגיל.
ה 3100SV הוא בעל שני סקארטים ברי הגדרה ל RGB אבל..... יש לממיר הזה בעיה עם מסך הפלסמה NEC 42VR5 שלי, לאחר הגדרה ל RGB בממיר יוצאת תמונה חדה אבל רועדת ומעותת קצת.
הטכנאי לא הצליח להתגבר על הבעיה. הוא ניסה להאשים את ה"מגעים הרופפים" בכבל שלי (הזמנה מיוחדת של סקארט מקבל מצד אחד ו 4 בננות RGB כאלה עם הברגה מצד שני), נלחמתי בחירוף נפש נגד ההאשמה של הכבל , ואז ניסינו, בעצתי, להחזיר את הפייס 1000 וראינו שזה לא הכבל ולא בטיח.
מאחר שאני צריכה 2 יציאות RGB (השני לDVR מקליט) חזרתי לפייס 1000 המאובק והישן.

הבטחות טכנאי YES: (שהיה נחמד ומקצועי)
1 אילו הייתי מחוברת בכבל סקארט סקארט ל מסך (ולא הנ"ל) לא היתה בעית הרעידה הזו. - לא נראה לי. מישהו חושב אחרת?
2 בסבא פייס 1000 אפשר לפי דברי הטכנאי להגדיר גם את הסקארט השני כ RGB והוא טוען שאני לא רואה את האופציה הזו כרגע כיון שהכבל אינו מחובר, עדיין, לכניסה שמקבלת RGB. נחיה ונראה.
זהו , ובבנית ירושלים ננוחם. (f)

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

שליחה #4 

הילה כתב:טוב, אז ככה.
אם מעניין מישהו. ל 3100S יש יציאת סקארט אחת בלבד - ברת הגדרה ל RGB
ועוד שני יציאות RCA שמוציאות קומפוזיט פושטי רגיל.
ה 3100SV הוא בעל שני סקארטים ברי הגדרה ל RGB אבל..... יש לממיר הזה בעיה עם מסך הפלסמה NEC 42VR5 שלי, לאחר הגדרה ל RGB בממיר יוצאת תמונה חדה אבל רועדת ומעותת קצת.
הטכנאי לא הצליח להתגבר על הבעיה. הוא ניסה להאשים את ה"מגעים הרופפים" בכבל שלי (הזמנה מיוחדת של סקארט מקבל מצד אחד ו 4 בננות RGB כאלה עם הברגה מצד שני), נלחמתי בחירוף נפש נגד ההאשמה של הכבל , ואז ניסינו, בעצתי, להחזיר את הפייס 1000 וראינו שזה לא הכבל ולא בטיח.
מאחר שאני צריכה 2 יציאות RGB (השני לDVR מקליט) חזרתי לפייס 1000 המאובק והישן.

הבטחות טכנאי YES: (שהיה נחמד ומקצועי)
1 אילו הייתי מחוברת בכבל סקארט סקארט ל מסך (ולא הנ"ל) לא היתה בעית הרעידה הזו. - לא נראה לי. מישהו חושב אחרת?
2 בסבא פייס 1000 אפשר לפי דברי הטכנאי להגדיר גם את הסקארט השני כ RGB והוא טוען שאני לא רואה את האופציה הזו כרגע כיון שהכבל אינו מחובר, עדיין, לכניסה שמקבלת RGB. נחיה ונראה.
זהו , ובבנית ירושלים ננוחם. (f)
...
האם יש עוד אנשים עם ה 3100SV עם בעיות ? האם כדאי לקחת את ה 3100S אם אני לא מחבר ל PVR

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #5 

הילה, זה לא שלאף אחד לא איכפת - חס וחלילה.

רק שעפר לאור נתן סקירה וביקורת על הממיר כשהוא הושק ב 2005 וחבל שלא מצאת את הכתבה או שלא דאגו לשרשר לך אותה.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=324

בקשר לבעיה עם ה 3100SV, נחשי מה? גם זו נסקרה באתר בעבר ומתברר שיש אפילו פתרון - אם כי רק עבור S-Video:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... e&sid=1112

דרך אגב, אין שום ממיר בארץ שמוציא RGB בשתי יציאות. גם לאלו שיש שתי יציאות SCART היציאה השניה מסוגלת לתמוך רק ב composite או ב S-Video לכן תבדקי טוב אם הטכנאי באמת חיבר אותך למסך ב RGB או ב S-Video.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

הילה פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

אי, תודה תודה Catskinner.
איך שהתשובה שלך הגיע לי בזמן. (מתנצלת שלא מצאתי בחיפוש. ובאמת חיפשתי :-(
סוף סוף ממש היום אני כבר מחברת את ה DVR-555H-S פיוניר ורואה שגם הפייס 1000 אינו מוציא RGB משני הסקארטים. כבר חשבתי להפוך עולמות ב YES ביום ראשון. והנה היצלת אותי ממלחמות.
תודה גדולה על הקישורים. אני כנראה אשתמש בסקארט S.VIDEO לסקארט השני.

אני עדיין בסמינר ג'מבו של לימוד הDVD מקליט הנ"ל , חיבוריו וביצועיו.
מאחר שאני מתעקשת לחבר את המסך ב RGB לממיר (השקעתי בכבלים.... :) ) ואני גם צריכה סקארט נוסף ל DVD מקליט, אין מנוס אלא להשאר עם הפייס 1000.
כאמור מפני שכנראה אין פתרון (או שעופר טרם מצא פתרון) לבעית העיוות באות RGB מה 3100SV המעבר ישירות למסך.
.
.
.
חוצמיזה, ת'אמת, קצת נעלבתי שאף אחד לא התייחס ולא ענה לי , אז הצלת אותי גם מזה. :D
אז תודה על זה גם (l)

הילה פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

הצילווווווו....
לא מצליחה לפתור את בעית חיבור ממיר יס.

נתונים: אני חייבת יציאת סקארט RGB אחד (ולא רק SVIDEOׂ) למסך + יציאת SVIDEO סקרט למקליט DVD.
הפייס 1000 אינו נותן לי להגדיר את הסקארט השני ליותר מאשר קומפוזיט בלבד. אולי זה פגם בפייס 1000 המסויים שלי.
ואני לא מאמינה שיש להם עוד פייס 1000 להחלפה.
ה RGB של ה 3100SV לא מתאים למסך שלי ניסינו ויצא בלגן (ראה לעיל)

אפשרויות:
1. לקחת 3100 עם הסקארט האחד בלבד ולחבר לו מה שעופר קורא לו מפצל סקארט אקטיבי?
ואז הבעיות הן: האם רצוי לחבר כך את המסך והDVD מקליט? וכן האם ה RGB המסויים הזה שיס מוציאה מתאים גם למקליט DVD של פיוניר או שזה RGB אחר.
ואם זה אותו RGB , אז היכן להשיג את המפצל סקארט אקטיבי הזה? האם זה מכשיר ממש או רק מתקן קטן כמו מפצלים לא אקטיביים.

2. להפוך עולמות ש YES ימצאו לי פייס תקין שמוציא RGB +SVIDEO ? אני די בספק אם ימצאו גם אם אאיים בהתאבדות.

3. איזה עוד אפשרות קיימת.

בבקשה עזרו לי , אם לא אסיים לחבר את ה DVD מקליט הזה סוף סוף ובקרוב, אני זורקת אותו ושיוכלו אותו הזבובים! :@

תודה.

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #8 

הילה כתב: 3. איזה עוד אפשרות קיימת.

בבקשה עזרו לי , אם לא אסיים לחבר את ה DVD מקליט הזה סוף סוף ובקרוב, אני זורקת אותו ושיוכלו אותו הזבובים! :@
...
הילה,

תכתבי לי בפרטי, מתי ולאן את רוצה לזרוק את ה-DVR שלך (אני רוצה להיות שם) :) .

הפתרון של הביעה שלך הרבה יותר פשוט ממה שאת חושבת (אם כי לא מושלם). בכל הדגמים הקודמים של Pioneer ניתן לשרשר RGB – אני מניח שגם בדגם שלך. את יציאת ה-SCART של הממיר את מחברת לכניסה SCART של DVR, ואת יציאת ה-SCART של DVR את מחברת לטלוויזיה. תוכלי לראות תמונה גם כאשר ה-DVR כבוי. אבל כדי לשמוע סאונד – תצטרכי להדליק את ה-Pioneer...

פתרון נוסף – רכישת ממתג SCART.
ויטלי

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

או שתעבור ליס מקס.

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

Catskinner כתב:או שתעבור ליס מקס.
...
גם ב-MAX אין שתי יציאות RGB (לפחות אצלי).
ויטלי

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

אבל אז היא לא תצטרך לשרשר כלום. הממיר יס מקס ישמש גם לצפייה וגם להקלטה ועם ה DVD שלה היא תוכל להמשיך לראות סרטים.

אני לא רוצה לתת להילה רעיונות כאילו שהבעיה שלה היא בלתי ניתנת לפתרון אבל בסולם של דברים שהופכים את החיים לפשוטים יותר היס מקס עומד בראש.

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

Catskinner כתב:אבל אז היא לא תצטרך לשרשר כלום. הממיר יס מקס ישמש גם לצפייה וגם להקלטה ועם ה DVD שלה היא תוכל להמשיך לראות סרטים.

אני לא רוצה לתת להילה רעיונות כאילו שהבעיה שלה היא בלתי ניתנת לפתרון אבל בסולם של דברים שהופכים את החיים לפשוטים יותר היס מקס עומד בראש.
...
הנושא נתחן רבות, מי שקונה DVR (ואני ביניהם) חושב אחרת. בכל מקרה, העצה שלך לא רלוונטית כי הילה כבר קנתה מקליט וצריכה כעת את פתרון המיתוג. רכישת מכשיר אחר שיחליף את מה שכבר נקנה – זה לא ממש הפתרון.
ויטלי

akrk1986
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 125

לפעמים כדאי לדעת מתי לחתוך הפסדים

שליחה #13 

היתה לי בעיה קצת דומה - קניתי LCD עם הקלטה (LG) ולאחר כמה חודשים של שימוש החלטתי לנטוש את ההקלטה ולעבור ליס מקס. אם אין ב-DVR שלך לוח שידורים אלקטרוני שיורד מיס אז זה כאב ראש תמידי - לתכנת את ה-DVR לשעה מסוימת, לתכנת את הממיר של יס לעבור לתוכנית הרצויה בשעה הרצויה, לודא שאף אחד לא יעביר את הממיר לתחנה אחרת באותו זמן, לקוות שהתוכנית לא תזוז מזמני ההקרנה המקוריים...בקיצור תיאומים רב-זרועיים מסובכים. מנסיוני ומנסיון של אחרים, המקס פותר את כל הבעיות האלה ויש לו הרבה יתרונות אחרים שאף DVR לא יכול לתת (ולא, אני לא עובד בYES ולא מקבל עמלה על כל אחד שקונה מקס...)
.
לדעתי, הסיבה היחידה כרגע להשתמש ב-DVR הוא להקלטת תכנים של HD שהמקס לא עושה - זה בתנאי שה-DVR אכן תומך ב-HD.
לממיר HD יש 2 יציאות - קומפוננט ו-HDMI (או DVI, לא זוכר בדיוק) כך שתיאורטית הוא יכול להזין 2 צרכנים.
ההבדל היחידי בין ילדים למבוגרים הוא מחיר הצעצועים שלהם (LCD כבר אמרנו?)

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: לפעמים כדאי לדעת מתי לחתוך הפסדים

שליחה #14 

akrk1986 כתב: המקס פותר את כל הבעיות האלה ויש לו הרבה יתרונות אחרים שאף DVR לא יכול לתת
...
זה היה מצחיק אם לא היה כל כך עצוב... מה שאמרת - נכון רק ל-6-7 ערוצי הבית של YES. עבור שאר הערוצים - ה-MAX מפסיק הקלטה לפי זמן סיום התוכנית ב-EPG. התוכנית הסתימה באיחור(שקרה לי אין ספור פעמים) - אכלת אותה. חוץ מזה - אל תשכח שיש אנשים שרוצים לשמור את החומר המוקלט - איך תעשה זאת ב-MAX בדיוק :P ?
ויטלי

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #15 

אתה רציני? אנשים באמת שומרים חומר מוקלט מיס על DVD? בשביל מה? זה לא שיש שם כאלה תוכניות איכות שחובה לשמר לדורות הבאים...

הילה פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

אי ויטלי איך קיויתי שמישהו ירצה להחליף את הזבובים :D
תודה על התגובה והתגובות.
האם ידוע שהפייס 1000 אינו יכול להוציא מהסקרטים שלו אחד RGB ואחד SVIDEO? או שרק הפייס שלי חולה?

פתרון היס מקס לא מקובל עלי :roll: ה DVR-555H-S פיוניר שקניתי נראה מלך אמיתי . בינתיים ראיתי דרכו כותר קיים והתעלפתי מאיכות התמונה.

בקשר לשרשור זאת אפשרות קיימת במכשיר אבל אני לא מאד אוהבת לשרשר, וגם לא להדליק הרבה מכשירים כדי לראות TV. אם כי אם כן אשרשר אז ממילא את הSOUND אני יכולה להוציא בנפרד לרסיבר ואז לא יהיה צורך להדליק את ה DVR לא?

הכי מוצא חן בעיני זה הסקארט האקטיבי שעופר הזכיר ועל כך שאלתי קודם ואכתוב את השאלות שוב לכל מקרה.:
אם אני מחברת ל 3100 בעל הסקארט האחד מפצל סקארט אקטיבי ומגדירה את הסקארט כ RGB (כאמור אני חייבת RGB אחד לפחות) אז המפצל נותן לי בעצם שני יציאות RGB מאותו סוג. השאלה היא האם סוג ה RGB המסויים של יס (שמתאים למסך הפלזמה שלי) מתאים גם לכניסה לDVD מקליט של פיוניר? ושאלה שניה והאם רצוי לחבר כך את הממיר למסך ולמקליט?

ושאלה שניה האם קיים פתרון אחר????? איזה ממיר שכן מוציא אחד RGB ואחד SVIDEO והוא עדיין איכותי?

ואולי אפשר לקחת את ה3100 זה עם שני הסקארטים ולהוסיף לסקארט אחד איזה מעביר מסקארט לסקארט שיהפוך אותו לתקני?
אנא (עופר?) רחמים.... מה לעשות.
(U)

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

Catskinner כתב:אתה רציני? אנשים באמת שומרים חומר מוקלט מיס על DVD? בשביל מה? זה לא שיש שם כאלה תוכניות איכות שחובה לשמר לדורות הבאים...
...
תתפלא... אינני מתכוון לשידורי ספורט או אופרות סבון בלתי פוסקות. לפעמים יש סרטים טובים שאני למשל רוצה לשמור.
ויטלי

הילה פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #18 

אני מקליטה ושומרת (לנצח) רק סרטים (גם מ MGM ו TCM ) והיס מקס אינו אופציה קיימת עבורי , הוא לא יתן לי דבר.

עדיין מחכה לתשובה (בבקשה?בבקשה?) לשאלותי בתגובה הקודמת שלי.

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

והינה התשובות (לא ראיתי את הפוסט הקודם שלך, מצטער :oops: ):

1. אם יש לך גם רסיבר – זה הפתרון: לשרשר חיבורי SCART, ואת האודיו לשמוע דרך רסיבר. השרשור לא פוגע באיכות התמונה (אולי טיפה משנה את גוון התמונה, אבל לא מאמין שתרגישי זאת ממש).

2. אף אחד מהממירים הקיימים של YES לא מסוגל להוציא RGB מ-SCART אחד ואת s-video - מ-SCART השני. אני כבר לא מדבר על זה שתמונה מיציאת RGB היא חדה יותר.

3. במידה ואת עדיין מתעקשת על חיבור נפרד של ממיר ו-DVR לטלוויזיה (למרות שלא מובן לי – למה לך, ראי סעיף 1), עדיף להשתמש בממתג SCART אקטיבי ולא במפצל. קיימים גם ממתגי AVI שעושים מיתוג בו-זמני של SCART ושל אות אודיו נפרד – ראי , למשל, את הממתג הבא:

http://www.joytech.net/1/products/av/9/ ... Center.htm
ויטלי

הילה פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #20 

תודה ויטלי על התשובה היסודית.
אבל אני עדיין לא מוותרת.
אני מתעקשת לחבר את הממיר ואת ה DVR כל אחד בנפרד למסך כיון ש
1 - הממיר (פייס 1000) מחובר (מזה 3 שנים) למסך (NEC 42VR5 משופע הכניסות) בכבל משובח שהוא מצד אחד סקארט (לממיר) ומצד שני 4 BNC. והסיגנל הוא RGB אחלה (כמובן שסקארט זה בממיר הוגדר כ RGB. שהוא RGBS אצל יס).
2 - הDVR פיוניר החדש (DVD מקליט הכי טוב שמצאתי) חובר עכשו למסך בכבל משובח HDMI -->DVI לכניסת ה DVI במסך הנ"ל.
3 - הרסיבר שלי לא תומך בוידאו RGB.

שני החיבורים הנ"ל הם החיבורים הטובים ביותר למסך שיש ובכבלים הטובים ביותר, ולא בא לוותר עליהם.
אני לא בטוחה שהמפצל האקטיבי סקארט הוא התשובה כיון שנראה לי שה RGBS של יס איננו סוג ה RGB שהDVR צריך.

הבעיה היא רק שהסקארט השני של הממיר (פייס 1000 כאמור) שאמור להוציא סיגנל (לפחות SVIDEOׂ) איננו ניתן להגדרה ליותר מאשר קומפוזיט.
אני מתכוונת 1. למצוא איזה גאון ב YES שיתן לי פתרון (ותודו שזה יהיה קשה למצוא אגזמפר כזה) 2. לנסות לדבר עם פיוניר , אולי יש להם פתרון. 3 - לפרסם את בעייתי מחדש כאן תחת כותרת מתאימה יותר. אולי כך אדוג עוד כמה פתרונות אפשריים.
ואולי בסוף אכניס ל DVR סיגנל קומפוזיט פשוט מהסקארט השני,(יש ל DVR הזה איזה מעבד פנימי שיכול לשבח את הקומפוזיט שנכנס אליו נדמה לי.)
תודה ויטלי. אחזור עם פירוט התוצאות כדי שאף אחד אחר מהחברים פה לא יקבל אולקוס כמוני בגלל אותה בעית חיבורים.
אז שלב ראשון אני הולכת לשרוף ל YES את המועדון.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”