קליטת הערוצים החופשיים

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
נמוש פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

עופר הפנה אותי אליכם, חברי האתר, לעזרה במידע .
אשמח מאוד אם מישהו יוכל לעזור לי - אינני זקוקה ל"חבילת ערוצים", וכיום אין לי דרך לקלוט ערוצי 1,2,23,10,33 - כלומר הערוצים החופשיים.

אמרו לי לקנות אנטנה עם הגברה ב – 140 שקל, אחר כך קראתי שצריך ממיר ספרתי... אחר כך מישהו אמר לי שהיות והדירה היתה מחוברת לכבלים בעבר - הם מחוייבים להמשיך ולספק לי את הערוצים החופשיים, דבר שהם דוחים בתוקף.
מה עושים??

8O (W) :מבולבל:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78914
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #2 

מעביר את ההודעה לפורום המתאים (פורום השידורים הדיגיטליים).

לשאלתך. החוק לשידורים הדיגיטליים עדיין נדון, ולכן כרגע אין שידורי DVB-T פעילים כרגע.

בעבר היו ( http://www.hometheater.co.il/article420 ) שידורים כאלה.

אז האפשרויות:
1. להמתין עד שהחוק יחקק ואז עד שייושם, לדעתי יקח לפחות עד יולי במקרה הטוב. בשלב הזה יהיו ממירים מסובסדים ואנטנות מסובסדות (אנטנות ביתיות כמו שפעם).

2. לעבור לקליטה מהלויין. כאן מדובר על השקעה טיפה יותר גבוהה. את צריכה צלחת, התקנה וממיר. ערוצים 1,2,10 ו-33 זמינים דרך הלויין עמוס. העלות היא בין 1500-2000 ש"ח לכל הסיפור. את זה אפשר לעשות כבר עכשיו.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #3 

דרך אגב
טלווזיות עם טיונר דיגטלי יהיו פטורות מהצורך בממיר?
העם דורש..... כל מיני דברים

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #4 

sam22,

שאלה מצויינת. התשובה היא שכנראה לא.

הבעיה היא שהפורמט הנבחר, למיטב ידיעתי, אינו תואם את התקן שכלול במסכים שיש להם טיונר דיגיטלי (הוא מתקדם יותר מהתקן הפופולרי באירופה).

עדיין אין לדעת כי שום דבר עדיין לא סגור.

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #5 

יש אפשרות לקבל מהכבלים את החופשיים, אבל כנראה שזה לא יהיה חינם.
שמעתי על 30 שקל לחודש, אבל יתכן ושזה עניין של משא ומתן.
ערן

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5348
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #6 

ניתן לצפות דרך האינטרנט:

ערוץ 10:
http://10tv.nana10.co.il/

ערוץ 2 ואחרים כבר לא פעילים:
http://www.isramedia.net/

ישנם שירותים בתשלום. לא ברור מי מפעיל אותם:
http://www.watch-il.com/New_Watch_V4.php

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5348
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #7 

היום שלך אלי עמית לעבודה מכתב שרשרת הקשור לשאלה של sam22 לגבי תשלום אגרה:

http://info.org.il/irrelevant/item.php/90279549

נמוש פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

אוף! קניתי את האנטנה ה"רגילה" עם מגבר שהמליצו לי לנסות (אמרו ש 50-50% שזה יעבוד), ועדיין היא לא מצליחה לקלוט כלום.

הסיוט-לקוחות של המונופול הוט, כמו גם ה"שימור לקוחות" (בטח הם מתכוונים לפורמלין...) היו קטסטרופליים. לאחר שאמרה לי כי יש "אנטנה מיוחדת, שאפשר לחברה מצד אחד לטלויזיה ומהצד השני לשקע הכבלים", השקעתי כמה שעות בנסיון לברר איזו מן "אנטנה" או מגבר, ולא הצלחתי למצוא... ואז כשדיברתי איתה שוב והסברתי שלא הצלחתי וביקשתי את עזרתה, דיברה אלי כאילו אני מינימום טירונית שלה או משהו כזה, כולל לצרוח עלי, בלי טיפת כבוד... מי בכלל רוצה להיות לקוח של חברה שככה מדברים אליו "שימור" הלקוחות שלה?...

בכל אופן - אמרו לי כי הם חייבים לתת את הערוצים החופשיים לכל דירה שהיתה מחוברת אליהם בעבר, והם לא ממש מגיבים או נותנים מידע בעניין. ראש קטן מאוד, וככה הם יפסידו אותי כלקוחה גם באינטרנט, ממש לא חכמים, הייתי אומרת.javascript:emoticon(':roll:')
נו באמת...

מישהו יודע איזה מגבר\אנטנה זו? ואיפה משיגים?

:roll: :roll: :roll: :roll:

levikon
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #9 

נמוש כתב:אוף! קניתי את האנטנה ה"רגילה" עם מגבר שהמליצו לי לנסות (אמרו ש 50-50% שזה יעבוד), ועדיין היא לא מצליחה לקלוט כלום.

הסיוט-לקוחות של המונופול הוט, כמו גם ה"שימור לקוחות" (בטח הם מתכוונים לפורמלין...) היו קטסטרופליים. לאחר שאמרה לי כי יש "אנטנה מיוחדת, שאפשר לחברה מצד אחד לטלויזיה ומהצד השני לשקע הכבלים", השקעתי כמה שעות בנסיון לברר איזו מן "אנטנה" או מגבר, ולא הצלחתי למצוא... ואז כשדיברתי איתה שוב והסברתי שלא הצלחתי וביקשתי את עזרתה, דיברה אלי כאילו אני מינימום טירונית שלה או משהו כזה, כולל לצרוח עלי, בלי טיפת כבוד... מי בכלל רוצה להיות לקוח של חברה שככה מדברים אליו "שימור" הלקוחות שלה?...

בכל אופן - אמרו לי כי הם חייבים לתת את הערוצים החופשיים לכל דירה שהיתה מחוברת אליהם בעבר, והם לא ממש מגיבים או נותנים מידע בעניין. ראש קטן מאוד, וככה הם יפסידו אותי כלקוחה גם באינטרנט, ממש לא חכמים, הייתי אומרת.javascript:emoticon(':roll:')
נו באמת...

...
זה לא נכון. רק אם יש הסכם פילטר לבניין, צריך לספק ערוצים 1 ו-2 בלבד. ערוץ 10, 33 וכ"ו לא קשורים לנושא.

gsk
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 101
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #10 

מה שאותי מעניין הוא מה קורה עם האנטנות שהיו אליהם מחוברים מכשירי הטלוויזיה לפני עידן הכבלים. יש אצלי בבניין אנטנה אבל לא ברור לי כיצד ניתן להתחבר אליה. עברתי לבניין הנוכחי והדירה הייתה מחוברת לכבלים שנים רבות. איפה ניתן למצוא את חיבור לאנטנה של הבניין? האם זה אותו חיבור בו משתמשים YES/ HOT? כלומר האם אפשר להתחבר מחדש לאנטנת הבניין.

ושאלה נוספת, בהנחה שמתחברים לאנטנת הבניין וקולטים בה את ערוץ 2 וערוץ 10, האם איכות השידור (הניצפת במסך שטוח - פלסמה/ LCD) תהיה טובה יותר מזו של הכבלים/ לווין?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #11 

ההסכם הזה רלוונטי רק למקומות ספציפיים שבהם הגיעו להסדר בין הוט לקבלן (למשל באיזורים שונים במודיעין) וגם זה מכסה רק את ערוצים 1 + 2 באיכות בינונית ביותר בגלל הפילטר

איכות הצפיה ב-RF משתנה לפי איזור בארץ

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2128
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #12 

1500 שקל להתקנת צלחת לווין וממיר לקליטת הערוצים החופשיים

נמוש פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

היי
לג'י אס קיי - את\ה בת מזל (עברתי לדיפולט לשון אישה, כי לא ניתן להבין אם את את או אתה... :wink: )
כי - אצלנו גילחו בשיפוץ את כל האנטנות מהגג, ואז עוד הייתי מחוברת אז ידעתי על זה רק בדיעבד... מסתבר שזה פתרון מצויין.
הלוואי והייתי יכולה לחזור לשקט של פעם... הקליטה פחות טובה כמובן, אבל שווה ביותר. ואולי זה רק כיוון.
ועוד יותר מזה - יש בחוק (אתר משרד התקשורת) שהוט חייבים לחבר אותך חזרה לאנטנה של הבניין, אז תני להם שילכלכו את הידיים...

gsk
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

נמוש כתב:היי
לג'י אס קיי - את\ה בת מזל (עברתי לדיפולט לשון אישה, כי לא ניתן להבין אם את את או אתה... :wink: )
כי - אצלנו גילחו בשיפוץ את כל האנטנות מהגג, ואז עוד הייתי מחוברת אז ידעתי על זה רק בדיעבד... מסתבר שזה פתרון מצויין.
הלוואי והייתי יכולה לחזור לשקט של פעם... הקליטה פחות טובה כמובן, אבל שווה ביותר. ואולי זה רק כיוון.
ועוד יותר מזה - יש בחוק (אתר משרד התקשורת) שהוט חייבים לחבר אותך חזרה לאנטנה של הבניין, אז תני להם שילכלכו את הידיים...
...
שלום נמוש. רוב הסיכויים שבפורום מסוג זה זה תתקלי בעיקר בגברים לכן בררת המחדל המתאימה היא לשון זכר. גם במקרה שלי. בכל אופן אני לא זוכר שקליטת שידורי ערוצים 1 ו- 2 בזמנו דרך אנטנה הייתה פחות טובה מהיום. לפחות בטלווזיות CRT התמונה הייתה אז לפני עידן הכבלים, צלולה וברורה. מעניין אותי איך שידורי ערוץ 2 יראו במסך שטוח מודרני דרך אנטנת בניין.

לגבי החוק. מעניין אותי כמה אזרחים מימשו אותו וHOT אכן חיברה אותם חזרה לאנטנה של הבניין.

נמוש פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

מזל טוב!!!! הצעת החוק אושרה. עכשיו רק להחזיק אצבעות ולהתפלל שהכל יתקדם חלק. ומהר. (צריך גם ריגשיקון מתפלל...)
400 שקל ואנחנו מסודרים... :lol: :lol:

נמוש פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

לג'י אס קיי - סליחה... :wink: פשוט גם יותר סביר לצפות שמי שמחפש קליטה של "סתם" הערוצים החופשיים ולא גאג'טים של צלחות שקולטות את הונג קונג בצד אחד של המסך, ואת קמצ'טקה בצד השני - סטטיסטית בלבד, אני מדגישה מאוד - יהיה אישה... אבל זה ממש כן עושה טוב על הנשמה שזה דוקא גבר. (Y) הוט נאלצו להודות שהם אכן חייבים לחברני לאנטנת הבניין, אך מאוד שמחו לאידי כשהתברר שכבר אין כזאת. אז אני במקומך הייתי מפקססת משהו, כדי גם להמנע מהעינוי הסיני שינסו להעביר אותך עד שתקבל תשובה. ואם תהיה בעיה - עותק למשרד התקשורת.

הוא (האתר הזה...) לא נתן לי לצרף את הקובץ וורד - אז אני מעתיקה לך את פירות עבודת המחקר שעשיתי במהלך הסיפור הזה - השתמש ותהנה:

מאתר משרד התקשורת:

http://www.moc.gov.il/159-he/MOC.aspx

האם בעל הרשיון לשידורי כבלים חייב לחבר מנוי שהתנתק משירותיו חזרה לתורן המרכזי כך שיוכל לקלוט שידורי ישראל (לדוגמא ערוץ 1 וערוץ 2)?
סעיף 6 (ב) לתקנות הבזק (זיכיונות), התשמ"ח - 1987, קובע כי בעל הזיכיון יתחייב בפני המבקש לחברו מחדש לתורן המרכזי (אנטנה), כאשר חצרי המבקש ינותקו מרשת הכבלים, למעט אם הניתוק בוצע בעקבות הפרת הסכם ההתקשרות בידי המנוי, ובלבד שאין מניעה טכנית לחברו מחדש לתורן המרכזי; חיבר בעל זיכיון את המנוי לשעבר לתורן המרכזי, לא יהא בעל הזיכיון אחראי לטיב האות שיתקבל במקלט הטלוויזיה כתוצאה מתפקוד לקוי של התורן.
כלומר, על בעל הרשיון לחבר מנוי לשעבר מחדש לאנטנה המרכזית, ועל האזרח לוודא שהאנטנה המרכזית תקינה וקולטת את השידורים מהאוויר באיכות טובה.

נמוש פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

levikon כתב:
נמוש כתב:אוף! קניתי את האנטנה ה"רגילה" עם מגבר שהמליצו לי לנסות (אמרו ש 50-50% שזה יעבוד), ועדיין היא לא מצליחה לקלוט כלום.

נו באמת...

...
זה לא נכון. רק אם יש הסכם פילטר לבניין, צריך לספק ערוצים 1 ו-2 בלבד. ערוץ 10, 33 וכ"ו לא קשורים לנושא.
...

יופי! חותמת על ערוצים 1 ו-2. אני יודעת שהם שמו פילטר, אם לזה אתה מתכוון. מה לעשות כדי לממש את העניין?? :beer:

gsk
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

נמוש כתב: הוא (האתר הזה...) לא נתן לי לצרף את הקובץ וורד - אז אני מעתיקה לך את פירות עבודת המחקר שעשיתי במהלך הסיפור הזה - השתמש ותהנה:
.
...
תודה. הסיבה שאני מתעניין בעניין היא שממילא רוב הצפייה שלי מסתכמת במהדורות החדשות. נוסיף על זה את העושק של חברות הכבלים והלווין שהעניין כבר הפך לעקרוני. אגב יש אנשים שבאופן מודע מוציאים את הטלווזיה מהבית - זה כבר באמת קשה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #19 

נמוש,

לפנות להוט ולבקש שיבצעו זאת.

gsk,

הקליטה מ-RF אכן לא הכי איכותית, בעבר לא ידענו איך נראה וידאו טוב...

levikon
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #20 

נמוש כתב:
levikon כתב:

נו באמת...

...
...

יופי! חותמת על ערוצים 1 ו-2. אני יודעת שהם שמו פילטר, אם לזה אתה מתכוון. מה לעשות כדי לממש את העניין?? :beer:
...
אם יש לך עדיין אינטרנט, מה שעושים זה קונים מפצל, מחברים אותו לשקע של האינטרנט, ומחברים אותו אל הטלויזיה ובעזרת הטלויזיה סורקים ערוצים. את אמורה לקלוט את ערוץ 1 ו-2. וזה חוקי בהחלט.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”