הגיע הזמן להחליף את הרמקולים שברשותי JAMO CORNET 195 ברמקולים חדשים(רצפתיים).
זהו תהליך שיקח אצלי הרבה זמן מכיוון שאני רוצה לשמוע כמה חברות, ועוד אצלי בבית שזה גם מהווה בעייה,הרי לא כל חנות מסכימה לתנאי שכזה ועוד ללא התחייבות קנייה , התקציב שלי הוא 10,000 ש"ח - וכן קראתי את מבחן הרמקולים הגדול - אבל זה לא משקף כלום - כל אחד והאוזן שלו.
הבעייה(או שלא בעצם) - ברשותי YAMAHA RXV-2600 שלפני שנה לקח פה מקום ראשון במבחן הרסיברים הגדול דאז, אני רוצה להצמיד לו את הרמקולים ולא לרכוש מגבר יעודי למטרת האזנה - האם יש למישהו הצעות לגבי רמקולים שהוא שמע עם הרסיבר הנ"ל??
ועוד לפני (וחשוב ביותר מה שמרטין כתב) , אני לא בטוח שאם לא תקח את התקציב ותחלק אותו ל 60-40 ותקנה מגבר יעודי ורמקול בתקציב מחולק, לא תקבל הרבה יותר.
יש פה משתמש שיש לו מגבר כמו שלך , ובזמנו שהוא קנה אותו , שיכנעו אותו לקנות איתו גם מגבר סטריאו, לא היי אנד , אבל מגבר סטריאו טוב, היום הוא לא משתמש יותר במגבר סראונד. פשוט כי ההבדלים גדולים מדיי.
מרטין, הם מיועדים לסלון(גם קולנוע ביתי) סגנון המוזיקה שלי כולל בתוכו ג'אז,קלאסי, בלוז - קצת רוק(בבית).
בכלל אני לא חושב שיש מוזיקה שאני לא אוהב-באמת!
באוטו יש לי HEAVY METAL ולידו במחסנית הדיסק הכפול של PAVAROTTI ואני נהנה מכל רגע.
שמעתי היום את ה- B&W 683 ומאד אהבתי ובדרך כלל אני לא אוהב B&W - לא אהבתי את הסאונד שלהם עד היום לפחות, אני רוצה מאד לשמוע את ה-DALI IKON 6 ואת ה-OPERA GRAND MEZA שהיה בביקורת - לא הייתי רוצה לקנות עוד מגבר, הרי נאמר פה בפורום הזה רק לפני שנה שאיכות הסאונד של ה-2600 ימהה מעולה ואיפלו משתווה למגברים ברמה הרבה יותר גבוהה... אז אני רוצה לאמץ את זה.
המיקום קצת בעייתי אבל עם זה אין לי ברירה(WAF) - קיר ברוחב 2.3 מטר ובאמצע מסך 37 LCD משני צידיו הרמקולים הקיימים, כאשר הרמקול הימני אין מאחוריו קיר ומאחורי השמאלי יש!!! אני יודע שזה לא נורמלי - היה פה תמונה באלבום אבל היא נמחקה כשהאתר קרס לפני כמה חודשים.
ברשותי רמקולים dali ikon 6 - כשרכשתי אותם בהתחלה הם חוברו לרסיבר קולנוע ביתי של ימאה דגם rxv - 995 .
לא אהבתי את השילוב ביניהם, הרמקולים האלו מאד מפורטים עם נטייה להיות בהירים (מדגישים את התחום הגבוה) ובשילוב עם הרסיבר של הימאה הגבוהים היו מתכתיים מדיי ולעיתים אפילו צורמניים.
איני יודע מה זה אומר לגבי שילוב הרמקולים האלו עם הרסיבר שיש לך...אבל חברות נוטות בדרך כלל לשמר מאפייני צליל ואם רסיבר הימאה שברשותך בעל מאפייני הצליל כמו רסיבר הימאה שלי - השידוך עם רמקולי dali לא יהיה מוצלח.
אני ממליץ בחום על הרמקולים האלו ובתקציב שאתה מדבר עליו אתה יכול להוסיף להם מגבר סטריאו ייעודי מיד שנייה והתוצאה תהיה קסומה.
בכל אופן אתה ממש חייב לשמוע בביתך את הרמקולים עם הרסיבר שלך ותחליט בעצמך..כמו שכתבתי אני מעריך שהדאלי לא ישתלבו ..
את האופרה לא שמעתי ואני רק יכול לנחש מתוך קריאת המבחן שלהם שהם ישתלבו טוב יותר עם הרסיבר שלך. חוץ מזה ליבואן יש כרגע מבצע על האופרה כך שייתכן וזו קנייה משתלמת ועדיפה עבורך.
שלמה
נערך לאחרונה על ידי KOOKE ב 03/02/2008 20:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
אתה יותר ממוזמן להוסיף תמונה חדשה.
לעניין הרסיבר, רק כדי שתהיינה דעות מאוזנות, שמעתי מספר רמקולים עם מגבר סטריאו, מנורות ודיגיטליים, ולאחר מכן עם הYAMAHA 3800. הרסיבר לקח מבחינתי.
חברה לא עד כדי כל מוכרת בארצנו , ולסוגי המוזיקה שלך היא מעולה. כמו כן תוכל לשמוע אותם אצל היבואן עם מגבר כמו שלך , עקב זה שזה אותו יבואן.
אחד היתרונות גם זה עניין הוופר בצד. בתור אחד שיש לו רמקול עם וופר בצד אני יכול להגיד לך שזה עוזר כשיש בעיות אקוסטיות בכך שהכוונון האם פנימה או החוצה מאוד עוזר ומחפה על דברים כאלו הרבה פעמים.
חברה לא עד כדי כל מוכרת בארצנו , ולסוגי המוזיקה שלך היא מעולה. כמו כן תוכל לשמוע אותם אצל היבואן עם מגבר כמו שלך , עקב זה שזה אותו יבואן.
אחד היתרונות גם זה עניין הוופר בצד. בתור אחד שיש לו רמקול עם וופר בצד אני יכול להגיד לך שזה עוזר כשיש בעיות אקוסטיות בכך שהכוונון האם פנימה או החוצה מאוד עוזר ומחפה על דברים כאלו הרבה פעמים.
...
לא ידעתי שמבייאים את CANTON הגרמניים באופן מסודר ארצה. טוב לשמוע. שמעתי אותם בגרמניה פעם אחת (לא זוכר את הדגם) והם נשמעו לא רע בכלל (הגם שלא שמעתי אותם בתנאים הולמים).
יחד עם זאת, יש לי סנטר שלהם (שלא כל כך בשימוש עקב הוצאת מגבר ה AV וחזרה לסטריאו), שלא התאים כל כך למדפיים שלי מבחינת הצליל לצערי, אבל הרמקול בנוי טוב עם גימור טוב.
רציתי באמת לדעת, עשו עליהם איזה REVIEW בארץ? למישהו יש או שמע שבאמת יכול לספר איך הם, ולאיזה סגנונות מוסיקה היצרן מתאים את עצמו, פחות או יותר?
מבלי להכנס לשיקולי העיצוב - מיקום המערכת אודיו וידאו על הקיר הקצר ובמיוחד כשאין כלום מאחורי הרמקול הימני יקלקל לך רבות מההנאה מהמערכת.
למרות שלא רואים את מלוא הקיר שעליו המזנון - לא ברור לי למה לא לשלב את מערכת האודיו/ וידאו עם המזנון ואם אני לא טועה זה גם יוצא מול פינת הישיבה.
תשקול בכובד ראש לשנות מיקומים...פשוט חבל למקם כך מערכת אודיו - עם כזה מרחק קצר בין הרמקולים ןעם חוסר איזון במיקום הרמקולים אחד דחוק לפינה והשני פתוח לחלל מאחוריו..אתה פשוט מפספס את כל העניין של חוויית האזנה לסטריאו דו ערוצי...
אהבתי את מעמדי הדיסקים מאיקאה - גם לי יש כאלו..אחלה מוצר באחלה מחיר.
לאחותי יש מדפי מסדרת הקארט , עם וופר של 5 ורבע אינץ', שנשמע כמו רמקול רצפתי עם שני וופרים של 6.5 .
הטוויטרים שלהם זה יצירת אומנות לדעתי, פשוט תענוג.
הוונטו רפרנס, המדפי הוא רמקול מדהים פשוט.
יש על המון דגמים של סקירות בסטירואפייל.
על רמקול הדגל שלהם , שזה רמקול בכמה עשרות אלפי דולרים יש כתבה מעולה בסטירואפייל ושבחים מפה עד גרמניה.
הוונטו DC 709 מומלץ באותה נשימה על ידי אחד הכותבים של סטריאו פייל עם הקרמונה של סונאס פבר.
לי היה סט שלהם באוטו, ופשוט כל מי שנכנס התמוגג. הוא כבר שנים כל פעם מחדש זוכה ב אחד מ 3 המקומות הראשונים במבחנים לסטים לרכב עד 200 יורו.
זו חברה ה 5 הכי גדולה בעולם לייצור (כן ייצור) רמקולים , רק שלא היה להם יבואן מוסדר בגרמניה וארה"ב מה שגרם לחוסר בביקורות בעיתונים ועקב זה פשוט חוסר הכרה מוחלט בארץ.
תודה רבה....
בהחלט החכמתי.
עוד מאז ששמעתי אותם בגרמניה לפני כמה שנים זכרתי אותם לטובה, אמנם מפאת בורות וחוסר הכרות עם המותג חשבתי שזה משהו מקומי קטן. מדי פעם רק הייתי נכנס לאתר שלהם בגרמנית ומציץ על הדגמים החדשים.
כמו שאמרתי קודם, הבאתי בזמנו סנטר שלהם משם. עכשיו אני מצטער שלא הבאתי גם שני מדפיים...
אני עכשיו לפני החלפת המדפיים. אתה יכול להמליץ על חנות שבה אפשר לשמוע להם, מנסיונך? (משום שאני מניח שנפוץ וקל יותר יהיה לאתר את הריצפתיים).