מגברי Arcam ו Cyrus

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
MadCow פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

האם מישהו יכול לחוות דעתו על המגברים:

1. Arcam a75 plus
2. cyrus 3

הכוונה היא לספר על המגבר מבחינת אופי הסאונד, יחס עלות/תועלת וכל דבר אחר.
אני מתכוון לרכוש בקרוב מגבר יד שניה ולהתאים אותו לרמקולים Wharfedale diamond 9.1.

תודה רבה !

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

לשים אותם על DIAMOND זה די בזבוז אם אתה שואל אותי...

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

הסיריוס מגברים מאוד נחמדים, קצת יקרים לתועלתם בארצנו, סאונד סה"כ טוב מאוד מאוד אנגלי.
קצת חלשים ועם חיבור מוזר מאחורה, כמו כן הצורה בעייתית.

הארקם מגבר נהדר. הA75 הוא 50 RMS , סאונד גם בריטי אבל עם יותר פירוט בגבוהים ושליטה טובה יותר בנמוכים.

אם זה יד שניה והמחיר טוב (אני לא יודע כמה) אז מעולה כי יש לך מגבר קדימה לזוג רמקולים הרבה יותר טוב מזה.

על כזה רמקול הייתי "מסתפק" ב קיימברידג' 640 .

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

יש כוונה לשדרג את הרמקולים בקרוב?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

MadCow פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

תגובות

שליחה #5 

תודה לכולם.

מחירי המגברים (יד שניה) - ארקאם 2200 וסיריוס 2500. כמה הם עולים חדשים ?

אין לי כוונה להחליף כרגע את הרמקול מהסיבה הפשוטה שרק לפני חצי שנה קניתי אותו ואני מאוד מרוצה מהצליל שלו. שמעתי כל מיני דברים הרבה יותר יקרים ממנו ולא אהבתי.

אני יודע שאולי המגבר "גדול" על הרמקולים האלה אבל הקניה היא מתוך כוונה לקנות משהו שהוא גם איכותי וגם ישרת אותי בקניות עתידיות (אם יהיו).

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #6 

איזה מגבר יש לך היום? אני לא משוכנע שתקבל תמורה מלאה ל-2500 שתשקיע במגבר חדש

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #7 

אישית אני יותר אוהב את סיירוס
אמן מייסר

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

האמת שניהם דומים מדיי...
מה שיתאים לך לסטאפ יותר.

הייתי מנסה פשוט את שניהם על הרמקולים שלך.
אתה יכול או ללכת עם הרמקולים או לקחת את המגברים אלייך.

עדיף. ההבדלים קטנים.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #9 

במחיר הזה, זה לא רע וייתן לך אפילו אפשרות לכמה שידרוגי רמקולים בעתיד.
About.me

MadCow פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

תודה לכולם :)

שליחה #10 

אני אבדוק את העניינים יותר מקרוב השבוע בתקווה לחזור (סוף סוף) עם עידכונים :D

MadCow פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

האם אופי הצליל במגברים הוא Laid back או יותר לכיוון In your face ?

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #12 

אני זוכר שהסיירוס הרבה יותר אינ יור פייס-אני לא מתכוון לדגמים החדשים של ארקאם אותם אני לא מכיר

פרט לסולו שנשמע מעולה
אמן מייסר

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

הסולו הוא ה75 + CD ורדיו .
:wink:

shineon
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 304

אני לא מצליח להבין מה אנשים מוצאים ב arcam

שליחה #14 

היה לי בבית את ה A85 וה CD72 למשך כמה שנים. הוחלפו ב sugden A21a לפני כשנה.

אין מה להשוות - הסאגדן נותן דינמיקה, top end פתוח, בס מוזיקלי ובשליטה מוחלטת ואינטגרציה כוללת של הצליל שלא ניתן היה לדמיין בכלל עם הארקם. שניהם אגב ממוצבים פחות או יותר באותה קטגורית מחיר (לפחות באנגליה).

הרמקולים היו ונותרו Vienna Acoustics Mozart. בחנתי לא מעט רמקולים רצפתיים ומדפיים כנגד הארקם ובחרתי במוצרט. הנקודה היא שכל אותם רמקולים נבחנו בחיבור לארקם. התחושה שלי ושל כל מי ששמע את המערכת היתה שהרמקולים מצויינים והמגבר חלש (גם מבחינת דינמיות, רוחב פס ורזולוציה וגם מבחינת עוצמה - זאת למרות שהוא מסווג כ85 וואט לכל ערוץ ולמרות שמדובר ברמקול נציל - 90db). החלפת המגבר הוכיחה את זה בגדול. אגב, הסאגדן - 25 וואט לכל ערוץ - דוחף את הרמקולים הרבה יותר טוב (בסדרי גודל) מהארקם.

השדרוג האחרון היה חבילת כבילה כוללת (כבלי חשמל,אינטרקונקטים וכבלי רמקול) ברמה גבוהה מאוד של Acoustic Zen והוא העלה את המערכת שלי עוד שתי רמות. אמנם לא ניסיתי את זה באופן אמפירי אבל לדעתי לו הייתי מזווג את אותה הכבילה עם הארקם הייתי מוציא ממנו את הצליל ה'אולטימטיבי' שהוא יכול לתת - שטוח, אנמי, לא מפורט ובשום אופן לא מניע או מספק (אותי) רגשית.

הרצון להמשיך לשדרג את המערכת (מקור, רמקולים, הגברה - אולי גרסת SE של אותו המגבר או שפורפרות לשם שינוי) עדיין קיים - נדבקתי בוירוס וכידוע לכם מדובר במחלה חשוכת מרפא - אבל נכון לעכשיו אני מרגיש שאני 'יושב' עם המערכת שלי על בסיס טוב ומוזיקלי. אין לי את ההרגשה שהיתה לי עם הארקם שמשהו לא עובד נכון או שהאזניים שלי מקולקלות.

גם על הcyrus אין לי דברים טובים בהכרח להגיד. אני חושב שאפשר למצוא הגברה טובה הרבה (הרבה) יותר ביד שניה או תמורת השקעה גבוהה יותר במקצת.

ברור שמדובר בדיעה אישית שלי, יחד עם זה מכיוון שזאת היתה ההגברה שלי במשך כמה שנים אני מאמין שיש לי על מה לבסס אותה.

לשאלה המקורית - בתקציב הנוכחי וביחס לרמקולים שלך יכול להיות שמדובר בהשקעה טובה. לא הייתי מתחייב לקניה לפני שהייתי בודק את השילוב של הרמקולים וההגברה. המדד היחיד הוא מידת ההנאה שאתה מפיק מהאזנה למוזיקה שלך במערכת שלך כך שהעצות של החברים כאן (וגם שלי) עלולות לא להיות רלוונטיות עבורך. בהצלחה.

benson
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 164
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

Re: אני לא מצליח להבין מה אנשים מוצאים ב arcam

שליחה #15 

במעט הפעמים בהם שמעתי ציוד של ארקאם,גם אני לא התלהבתי,יכול להיות שזה קשור לסינרגיה של הסטאפים,בכל מקרה הצליל היה יבש וסתמי למדי,לגבי אקוסטיקזן ו ווינה אקוסטיק, מסכים לחלוטין הכבלים של אקוסטיק זן בהחלט מדהימים!מנסיון רב איתם, ואני בהתלבטות קשה בינם לבין קונדו לגבי האינטרקונקטים הבאים שלי. לגבי הויינה יש משהו קסום בסאונד שלהם ,מהרמקולים שאני יותר אוהב,שמעתי את הבטהובן ואת הגרנד בטהובן

shineon כתב:היה לי בבית את ה A85 וה CD72 למשך כמה שנים. הוחלפו ב sugden A21a לפני כשנה.

אין מה להשוות - הסאגדן נותן דינמיקה, top end פתוח, בס מוזיקלי ובשליטה מוחלטת ואינטגרציה כוללת של הצליל שלא ניתן היה לדמיין בכלל עם הארקם. שניהם אגב ממוצבים פחות או יותר באותה קטגורית מחיר (לפחות באנגליה).

הרמקולים היו ונותרו Vienna Acoustics Mozart. בחנתי לא מעט רמקולים רצפתיים ומדפיים כנגד הארקם ובחרתי במוצרט. הנקודה היא שכל אותם רמקולים נבחנו בחיבור לארקם. התחושה שלי ושל כל מי ששמע את המערכת היתה שהרמקולים מצויינים והמגבר חלש (גם מבחינת דינמיות, רוחב פס ורזולוציה וגם מבחינת עוצמה - זאת למרות שהוא מסווג כ85 וואט לכל ערוץ ולמרות שמדובר ברמקול נציל - 90db). החלפת המגבר הוכיחה את זה בגדול. אגב, הסאגדן - 25 וואט לכל ערוץ - דוחף את הרמקולים הרבה יותר טוב (בסדרי גודל) מהארקם.

השדרוג האחרון היה חבילת כבילה כוללת (כבלי חשמל,אינטרקונקטים וכבלי רמקול) ברמה גבוהה מאוד של Acoustic Zen והוא העלה את המערכת שלי עוד שתי רמות. אמנם לא ניסיתי את זה באופן אמפירי אבל לדעתי לו הייתי מזווג את אותה הכבילה עם הארקם הייתי מוציא ממנו את הצליל ה'אולטימטיבי' שהוא יכול לתת - שטוח, אנמי, לא מפורט ובשום אופן לא מניע או מספק (אותי) רגשית.

הרצון להמשיך לשדרג את המערכת (מקור, רמקולים, הגברה - אולי גרסת SE של אותו המגבר או שפורפרות לשם שינוי) עדיין קיים - נדבקתי בוירוס וכידוע לכם מדובר במחלה חשוכת מרפא - אבל נכון לעכשיו אני מרגיש שאני 'יושב' עם המערכת שלי על בסיס טוב ומוזיקלי. אין לי את ההרגשה שהיתה לי עם הארקם שמשהו לא עובד נכון או שהאזניים שלי מקולקלות.

גם על הcyrus אין לי דברים טובים בהכרח להגיד. אני חושב שאפשר למצוא הגברה טובה הרבה (הרבה) יותר ביד שניה או תמורת השקעה גבוהה יותר במקצת.

ברור שמדובר בדיעה אישית שלי, יחד עם זה מכיוון שזאת היתה ההגברה שלי במשך כמה שנים אני מאמין שיש לי על מה לבסס אותה.

לשאלה המקורית - בתקציב הנוכחי וביחס לרמקולים שלך יכול להיות שמדובר בהשקעה טובה. לא הייתי מתחייב לקניה לפני שהייתי בודק את השילוב של הרמקולים וההגברה. המדד היחיד הוא מידת ההנאה שאתה מפיק מהאזנה למוזיקה שלך במערכת שלך כך שהעצות של החברים כאן (וגם שלי) עלולות לא להיות רלוונטיות עבורך. בהצלחה.
...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #16 

אורי_ו כתב:הסולו הוא ה75 + CD ורדיו .
:wink:
...
דווקא לא (אלא אם עידכנו את זה ואני לא יודע).
המגבר הוא ה-A65+
About.me

רועי51
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 897
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 36 פעמים

Re: אני לא מצליח להבין מה אנשים מוצאים ב arcam

שליחה #17 

shineon כתב:היה לי בבית את ה A85 וה CD72 למשך כמה שנים. הוחלפו ב sugden A21a לפני כשנה.

...
חוכמה גדולה. תשמע את הארקאם עם קנטון ונראה מה תגיד אח"כ. :roll:

j4richter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 302

שליחה #18 

לאחי יש ארקם +CD רוטל ורמקולים פולק LSI 7. לי יש את אותם רמקולים רק עם NAD.
שנינו מסכימים שהצליל של הארקם יבש ואפרורי לעומת הNAD .
למרות שהמכשיר של אחי רבל שבחים רבים בחוברות ומאמרים אישית, לא הייתי יכול לחיות עם הארקם.
כנראה כמו תמיד זה עיניין של טעם וריח.

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

מעניין .

טוב כנראה האמת הייתה תמיד שם , וכמו שאמרו לי בלי סוף , "מה אתה לא אנגלי?"

מעניין שזה אחד המגברים הכי מוצלחים בעולם וכ"כ הרבה דברים כאלו אתם אומרים עליו.

מעניין שיגאל סבו, המליץ לי לקנות אותו בחום , אפילו שלא היה לו אותו למכירה אבל אמר לי להשיג אצל מישהו אחר.

מעניין שהבעלים של העולם הדיגיטלי נשבע לי שאם לא היה לו כרגע מגבר הA85 שהיה לו בתצוגה היה מגיע אליו למערכת...

וכו..
וכו..
וכו..

טוב כרגיל.

michaelhar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 254
קיבל תודות: 0

שליחה #20 

בסופו של דבר זאת האוזן שמחליטה מה הכי איכותי בשבילה.
זאת הבעיה שלפעמים אנחנו מגיעים לחנות מלאי רשמים על מוצר מסויים ודווקא
המוצר הצנוע שיושב בפינת החנות מתגלה בתור סינדרלה.
זה מה שקרה לי עם הרמקולים. :)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”