הגדרות FFDSHOW וסירטיי HD
שלום לכולם
מקריאה בפורום אני שם לב שרוב החברים מישתמשים ב FFDSOW לפיענוח וידאו כמו כן גם אני
מעיון בתוכנה ראיתי שיש לה המון הגדרות שאת רובן אני לא מכיר אך למיטב הבנתי ישנם כן אנשים שמבינים בו מאוד
אשמח אם מישהוא מהמומחים כאן אולי יפרט קצת יותר (או אפילו יכתוב מדריך קצר ) על איילו הגדרות רצויי להגדיר מעבר להגדרות הקודקים כדיי לשפר את איכות התמונה ולהגיע לקונפיגורציה הטובה ביותר ב FFDSHOW
אני חושב שזה יכול להואיל להרבה מישתתפים כאן בפורום
בתודה מראש
רוברט
מקריאה בפורום אני שם לב שרוב החברים מישתמשים ב FFDSOW לפיענוח וידאו כמו כן גם אני
מעיון בתוכנה ראיתי שיש לה המון הגדרות שאת רובן אני לא מכיר אך למיטב הבנתי ישנם כן אנשים שמבינים בו מאוד
אשמח אם מישהוא מהמומחים כאן אולי יפרט קצת יותר (או אפילו יכתוב מדריך קצר ) על איילו הגדרות רצויי להגדיר מעבר להגדרות הקודקים כדיי לשפר את איכות התמונה ולהגיע לקונפיגורציה הטובה ביותר ב FFDSHOW
אני חושב שזה יכול להואיל להרבה מישתתפים כאן בפורום
בתודה מראש
רוברט
אני לא מדבר על המקודדים...
אני מדבר על הגדרות מיתקדמות יותר
ב FFDSHOW יש עוד המון הגדרות חוץ מהמקודדים כמו למשל SHARPEN POSTPROSESING ו DEINTERLACING שבשום מקום לא מוסבר איך כדיי להגדיר אותם אם ביכלל צריך
אשמח להסבר לגביי הגדרות אלו ולעוד הגדרות שעשויות לשפר את ניגון הסרט ואיכות התמונה
ואגב יש לי מחשב חזק
מעבד אינטל E 6750
כרטיס מסך 8600
2 ג'יגה RAM
בתודה מראש
רוברט
נערך לאחרונה על ידי rgb31 ב 02/02/2008 17:00, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
רוברט, גם אני שמשתמש ב ffdshow באופן כמעט בלעדי לא מכיר את כל הפונקציות שלו. ffdshow הוא ללא ספק מפענח התוכנה העשיר ביותר באפשרויות עיבוד ולעושר זה יש מחיר.
באתר שלהם הם התחילו לתת הסברים על השינויים האחרונים ואתה יכול לקרוא שם על המשמעות של Output ו RGB Conversion לדוגמא. אבל אתה צודק בכך שחסרים הסברים על הפילטרים ה"רגילים". אתה יכול לקרוא את ההסברים כאן: http://ffdshow-tryout.sourceforge.net/
אני יכול לתת לך את הגדרות שלי, אבל הבעיה היא שאני לא יכול להבטיח לך שהן יתנו תוצאות זהות עבורך. מה שכן, השיטה שבה הגעתי אליהן היה בניסוי וטעיה כאשר הפעלתי בכל פעם את האפשרות להחיל את הפילטרים רק על חצי מהמסך והשוואתי בכל פעם את התוצאה.
אצלי כרגע מופעלים הפילטרים של deinterlacing ו postprocessing בלבד כשאני צופה במקורות טובים ואליהם אני מוסיף את DeBand כשיוצא לי להריץ מקורות באיכות בינונית כמו XVID ברזולוציה SD.
באתר שלהם הם התחילו לתת הסברים על השינויים האחרונים ואתה יכול לקרוא שם על המשמעות של Output ו RGB Conversion לדוגמא. אבל אתה צודק בכך שחסרים הסברים על הפילטרים ה"רגילים". אתה יכול לקרוא את ההסברים כאן: http://ffdshow-tryout.sourceforge.net/
אני יכול לתת לך את הגדרות שלי, אבל הבעיה היא שאני לא יכול להבטיח לך שהן יתנו תוצאות זהות עבורך. מה שכן, השיטה שבה הגעתי אליהן היה בניסוי וטעיה כאשר הפעלתי בכל פעם את האפשרות להחיל את הפילטרים רק על חצי מהמסך והשוואתי בכל פעם את התוצאה.
אצלי כרגע מופעלים הפילטרים של deinterlacing ו postprocessing בלבד כשאני צופה במקורות טובים ואליהם אני מוסיף את DeBand כשיוצא לי להריץ מקורות באיכות בינונית כמו XVID ברזולוציה SD.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
תודה על התשובהCatskinner כתב:רוברט, גם אני שמשתמש ב ffdshow באופן כמעט בלעדי לא מכיר את כל הפונקציות שלו. ffdshow הוא ללא ספק מפענח התוכנה העשיר ביותר באפשרויות עיבוד ולעושר זה יש מחיר.
אצלי כרגע מופעלים הפילטרים של deinterlacing ו postprocessing בלבד כשאני צופה במקורות טובים ואליהם אני מוסיף את DeBand כשיוצא לי להריץ מקורות באיכות בינונית כמו XVID ברזולוציה SD....
האמת שאלה היו גם ההגדרות שאני בחרתי והוספתי גם SHARPEN
אגב איזו שיטה בחרת ב DEINTERLACING ?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

5tap lowpass
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
Catskinner
בשביל מה deinterlacing ו postprocessing כשהמקורות טובים?
H264 ברוב המקרים לא צריך deinterlacing כי אין לו פילדים.
ומה אתה עושה ב postprocessing ?
תודה
תודה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

deinterlacing כי לפעמים אני גם רואה מקורות שהם mpeg-2 או 1080i. ב postprocessing אני כל הזמן משחק כך שאין לי הגדרות קבועות. אני מנסה להגיע לשיפורים שאפשר להגיע כאן: http://www.htpcnews.com/forums/index.ph ... opic=17427 אבל האמת שאני עדיין לא התקרבתי ממש לזה.איתי_הגיתי כתב:Catskinner
תודה...
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

הבנתי, אז הכל בסדר...
החידוד כמובן, הוא מה שעושה לי את זה עם FFDSHW, חבל ש CORE היעיל חסר זאת.
החידוד כמובן, הוא מה שעושה לי את זה עם FFDSHW, חבל ש CORE היעיל חסר זאת.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

שמה שאני אוהב ב FFDSH זה שיש sharpen.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

כשאני משתמש ב sharpen אני משתמש ב msharpen על High Quality. בד"כ אני לא משתמש ב sharpen בכלל.
אילו הגדרות רצוי לשים ב POSTPROCESSING ?Catskinner כתב:deinterlacing כי לפעמים אני גם רואה מקורות שהם mpeg-2 או 1080i. ב postprocessing אני כל הזמן משחק כך שאין לי הגדרות קבועות. אני מנסה להגיע לשיפורים שאפשר להגיע כאן: http://www.htpcnews.com/forums/index.ph ... opic=17427 אבל האמת שאני עדיין לא התקרבתי ממש לזה.איתי_הגיתי כתב:Catskinner
תודה......
- Catskinner
- חבר במועדון HT