Vista Media Center - צריך עזרה עם מקודדים ועוד משהו בתוכנה
שלום
אני צריך עזרה בנושאים הבאים :
1. מקודדים - אני צריך מקודד שיעבוד לי טוב במדיה סנטר של ויסטה. כבר התקנתי מקודד אחד (או מיליון) שעבד לי טוב. לפתע הוא הפסיק לעבוד.
המקודד שעליו דיברתי הוא - VistaCodecs_v453B1a
לפתע הפסיק לעבוד ושאני מתקין מחדש הוא לא עובד.
אני צריך מקודד או מקודדים שיפעילו לי דרך המדיה סנטר קבצי divx/xvid , mkv , HDDVD ו BLU RAY
אשמח לעזרה
2. במדיה סנטר - בתוכנה עצמה.
סידרתי את הסרטים שלי לפי תיקיות. אני רוצה שבמקום שיהיה תמונה של המדיה סנטר תהיה תמונה שאני מגדיר וקובע. לא מצאתי איך לעשות את זה
תודה רבה לעזורים !
אני צריך עזרה בנושאים הבאים :
1. מקודדים - אני צריך מקודד שיעבוד לי טוב במדיה סנטר של ויסטה. כבר התקנתי מקודד אחד (או מיליון) שעבד לי טוב. לפתע הוא הפסיק לעבוד.
המקודד שעליו דיברתי הוא - VistaCodecs_v453B1a
לפתע הפסיק לעבוד ושאני מתקין מחדש הוא לא עובד.
אני צריך מקודד או מקודדים שיפעילו לי דרך המדיה סנטר קבצי divx/xvid , mkv , HDDVD ו BLU RAY
אשמח לעזרה
2. במדיה סנטר - בתוכנה עצמה.
סידרתי את הסרטים שלי לפי תיקיות. אני רוצה שבמקום שיהיה תמונה של המדיה סנטר תהיה תמונה שאני מגדיר וקובע. לא מצאתי איך לעשות את זה
תודה רבה לעזורים !
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
תוספת קטנה: בשביל תיקייה, ניתן לשים קובץ בשם Folder.jpg, ואז התמונה הזו תוצג בריבוע של התיקייה שמופיע בתיקייה שמעל התיקייה הנוכחית.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
bixente, ריבוי התקנות מפענחים בד"כ לא עושה טוב ל HTPC. תמיד כדאי להשאיר את הדברים כמה שיותר פשוט כדי שכאשר מגיע יום התקלה (והוא תמיד מגיע בשבתות) לא צריך להסתבך יותר מידי עם troubleshooting.
ההמלצה שלי כרגע זה לא לעשות דבר עד שלא תנסה להעלות את הקבצים שלא רצים לך באמצעות graphedit ולראות שם איך נראית שרשרת הפענוח.
ההמלצה שלי כרגע זה לא לעשות דבר עד שלא תנסה להעלות את הקבצים שלא רצים לך באמצעות graphedit ולראות שם איך נראית שרשרת הפענוח.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
תודה רבה זה באמת עובד ואני רואה את התמונה.תוספת קטנה: בשביל תיקייה, ניתן לשים קובץ בשם Folder.jpg, ואז התמונה הזו תוצג בריבוע של התיקייה שמופיע בתיקייה שמעל התיקייה הנוכחית....
אבל עדיין יש בעיה. לא משנה באיזה גודל התמונה אני תמיד רואה רק חצי ממנה בריבוע. כאילו שהריבוע לא גדול מספיק. יש אפשרות לעשות מן התאמה או משהו ?
תודה רבה
תודה רבה על התשובה אבל לא ממש הבנתי. אם תוכל תפרט קצת יותר. ועוד דבר , על איזה מקודד/ים אתה ממליץ לי כדי לראות במדיה סנטר HDDVD ו BLU RAY ?bixente, ריבוי התקנות מפענחים בד"כ לא עושה טוב ל HTPC. תמיד כדאי להשאיר את הדברים כמה שיותר פשוט כדי שכאשר מגיע יום התקלה (והוא תמיד מגיע בשבתות) לא צריך להסתבך יותר מידי עם troubleshooting.
ההמלצה שלי כרגע זה לא לעשות דבר עד שלא תנסה להעלות את הקבצים שלא רצים לך באמצעות graphedit ולראות שם איך נראית שרשרת הפענוח....
ואני לא מדבר על MKV אלא על EVO והקובץ של בלו ריי ששכחתי את שמו
תודה רבה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

עד כמה שידוע לי צפייה בקבצי Bluray ן HDDVD שמותקנים בדיסק כבר אינה אפשרית. היחיד שיאפשר היה PowerDVD והם ביטלו את הםונקציה הזאת בגרסאות האחרונות.
ליתר הקבצים - החל מ mpeg-2/DVD, דרך mpeg-4 SP/DIVX ועד ל mpeg-4 AVC/MKV אני ממליץ שמי שחדש בתחום יתקין רק את ffdshow tryout האחרון, Haali media splitter ויבדוק מה עובד ומה לא. במה שלא עובד אפשר לטפל נקודתית בלי להציף את המחשב בחבילות קודקים.
ליתר הקבצים - החל מ mpeg-2/DVD, דרך mpeg-4 SP/DIVX ועד ל mpeg-4 AVC/MKV אני ממליץ שמי שחדש בתחום יתקין רק את ffdshow tryout האחרון, Haali media splitter ויבדוק מה עובד ומה לא. במה שלא עובד אפשר לטפל נקודתית בלי להציף את המחשב בחבילות קודקים.
עם המקודדים הסתדרתי אבל מישהו יכול לעזור לי בעניין של התמונה?
אני אצטט שוב את הבעיה שלי :
אני אצטט שוב את הבעיה שלי :
תודה רבה לכם !תודה רבה זה באמת עובד ואני רואה את התמונה.
אבל עדיין יש בעיה. לא משנה באיזה גודל התמונה אני תמיד רואה רק חצי ממנה בריבוע. כאילו שהריבוע לא גדול מספיק. יש אפשרות לעשות מן התאמה או משהו ?...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

התמונה folder.jpg צריכה להיות בגודל 200x200 פיקסלים בשביל Windows XP MCE 2005 וגודל זה טוב גם ל Explorer ב vista .ברם, Vista MC מציג את "אריחי" התמונות לספריות בפורמט של 1:2 כך שכדי לראות את כל התמונה היא מלכתחילה צריכה להיות משהו כמו 260x130 פיקסלים (זה מה שבדקתי בזמנו מה הגודל הפיזי האמיתי שמוצג מתוך לכידות מסך)
תודה על העזרה שלכם.
הסתדרתי עם התמונה המדיה סנטר.
בקשר למקודדים - הבנתי את הבעיה.
שאני מסיר את ה POWER DVD אז הכל טוב ואני יכול לראות במדיה סנטר סרטים.
שאני מתקין שוב את ה POWERDVD אז אני לא יכול לראות סרטים במדיה סנטר.
מה הפיתרון ?
אני רוצה לראות סרטים במדיה סנטר ומצד שני ממש לא רוצה ולא יכול לוותר על ה POWERDVD
אשמח לעזרה.
תודה רבה
הסתדרתי עם התמונה המדיה סנטר.
בקשר למקודדים - הבנתי את הבעיה.
שאני מסיר את ה POWER DVD אז הכל טוב ואני יכול לראות במדיה סנטר סרטים.
שאני מתקין שוב את ה POWERDVD אז אני לא יכול לראות סרטים במדיה סנטר.
מה הפיתרון ?
אני רוצה לראות סרטים במדיה סנטר ומצד שני ממש לא רוצה ולא יכול לוותר על ה POWERDVD
אשמח לעזרה.
תודה רבה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

בזמנו המ"כ שלי בטירונות הסביר לי בצורה מאוד משכנעת לא רוצה ולא יכול זה שני דברים שונים לחלוטין.
גם אני עברתי את השיעור הזה (לא בצבא) אבל במקרה הספציפי זה באמת ככה.Catskinner כתב:בזמנו המ"כ שלי בטירונות הסביר לי בצורה מאוד משכנעת לא רוצה ולא יכול זה שני דברים שונים לחלוטין....
אני לא רוצה לוותר על אחד מהם ואת זה אני לא צריך להסביר.
אני לא יכול כי :
1 . בכל הסרטים אני צופה דרך מדיה סנטר פשוט כי זה נוח הרבה יותר.
2. בקבצי HDDVD ו BLURAY שהם לא MKV אין לי אפשרות לראות ללא POWERDVD
אז שוב - אני רוצה פתרון
אני מקווה שהמ"כ שלך לא חבר בפורום
- Catskinner
- חבר במועדון HT

עם המ"כ שלי המשכתי עוד 22 שנה גם במלואים.
בעקרון PowerDVD היה אמור להשתלב גם במדיה סנטר. העובדה שהוא נתקע מרמזת שיש לך כנראה התנגשות במפענחים הנובעת מהתקנות מיותרות של "חבילות".במקרה שלך הייתי ממליץ לך להוריד את הכל מלבד PowerDVD ו Haali Media Splitter. כדאי שגם תשלח ה"פ ל osherov שהוא אחד הבודדים שאני מכיר שהצליח להתקין PowerDVD בלי שזה ידפוק לו משהו אחר ב HTPC.
בעקרון PowerDVD היה אמור להשתלב גם במדיה סנטר. העובדה שהוא נתקע מרמזת שיש לך כנראה התנגשות במפענחים הנובעת מהתקנות מיותרות של "חבילות".במקרה שלך הייתי ממליץ לך להוריד את הכל מלבד PowerDVD ו Haali Media Splitter. כדאי שגם תשלח ה"פ ל osherov שהוא אחד הבודדים שאני מכיר שהצליח להתקין PowerDVD בלי שזה ידפוק לו משהו אחר ב HTPC.
"חבילות"? התקנתי רק חבילה אחת.Catskinner כתב:עם המ"כ שלי המשכתי עוד 22 שנה גם במלואים.
בעקרון PowerDVD היה אמור להשתלב גם במדיה סנטר. העובדה שהוא נתקע מרמזת שיש לך כנראה התנגשות במפענחים הנובעת מהתקנות מיותרות של "חבילות".במקרה שלך הייתי ממליץ לך להוריד את הכל מלבד PowerDVD ו Haali Media Splitter. כדאי שגם תשלח ה"פ ל osherov שהוא אחד הבודדים שאני מכיר שהצליח להתקין PowerDVD בלי שזה ידפוק לו משהו אחר ב HTPC....
אבל תודה על העצה אני אנסה אותה.
אגב יש לך לינק ל Haali Media Splitter ?
תודה רבה
תנסה להוריד את ה-MERIT של הקודקים של POWER DVD. אם הבעייה היא בסרטים (DIVX, XVID וכו') אז תחפש CODEC שנקרא DIVX DECODER FILTER (אם אני זוכר נכון). POWER DVD מתקין אותו והוא משתלט על ניגון קבצים.
אתה יכול לקרוא כאן לגבי MERIT:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=973
אתה יכול לקרוא כאן לגבי MERIT:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=973
-הקודק הרלוונטי של PowerDVD הוא CyberLink H.264 Decoder והוא אחראי על פענוח ערץ הוידאו שמקודד כ H.264 (בחלק גדול מקבצי ה MKV כך הוידאו מקודד)
-אני משתמש אצלי בגירסת PowerDVD 7.3 (זאת שעדיין מאפשרת ניגון מהתיקיות במחשב)
-אין אצלי בעייה לנגן ב VMC קבצי MKV דרך שימוש בקודק של CyberLink ,למעט מקרה אחד שבו הקובץ הוא 1080p MKV והפילטר שלהם מחובר ישירות ל Renderer (ב VMC זה ה EVR). כדי לפתור מקרה זה פשוט מתקינים FFDSHOW ומשתמשים ב
FFDSHOW Video Decoder פילטר שלהם שיתחבר בין הפילטר של CyberLink ל EVR ואז אתה מקבל גם יכולות של Post Processing וגם כתוביות (צריכת המעבד אומנם גבוה יותר ואתה מאבד האצה בחומרה אבל עם המחשב שלך מספיק חזק אין לכך חשיבות)
-אחרי בדיקות שעשיתי בעקבות השרשור הבא:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=
ראיתי שהפילטר שלהם לא יעיל כל-כך ולכן עברתי לשימוש ב VMC בקודק של CoreAVC שנותן לי ביצועים טובים הרבה יותר.
כדי להשתמש ב CoreAVC פשוט מתקינים אותו ובוחרים אותו כפילטר המועדף (ראה תמונה).
לא צריך לשחק עם Merit בקודקים של CyberLink וה CoreAVC
אגב מצטרף לדעותיהם של קודמיי שלא כדאי להתקין כל מיני חבילות פילטרים במערכת מה שכמעט תמיד ייצור בעיות בעתיד
-אני משתמש אצלי בגירסת PowerDVD 7.3 (זאת שעדיין מאפשרת ניגון מהתיקיות במחשב)
-אין אצלי בעייה לנגן ב VMC קבצי MKV דרך שימוש בקודק של CyberLink ,למעט מקרה אחד שבו הקובץ הוא 1080p MKV והפילטר שלהם מחובר ישירות ל Renderer (ב VMC זה ה EVR). כדי לפתור מקרה זה פשוט מתקינים FFDSHOW ומשתמשים ב
FFDSHOW Video Decoder פילטר שלהם שיתחבר בין הפילטר של CyberLink ל EVR ואז אתה מקבל גם יכולות של Post Processing וגם כתוביות (צריכת המעבד אומנם גבוה יותר ואתה מאבד האצה בחומרה אבל עם המחשב שלך מספיק חזק אין לכך חשיבות)
-אחרי בדיקות שעשיתי בעקבות השרשור הבא:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=
ראיתי שהפילטר שלהם לא יעיל כל-כך ולכן עברתי לשימוש ב VMC בקודק של CoreAVC שנותן לי ביצועים טובים הרבה יותר.
כדי להשתמש ב CoreAVC פשוט מתקינים אותו ובוחרים אותו כפילטר המועדף (ראה תמונה).
לא צריך לשחק עם Merit בקודקים של CyberLink וה CoreAVC
אגב מצטרף לדעותיהם של קודמיי שלא כדאי להתקין כל מיני חבילות פילטרים במערכת מה שכמעט תמיד ייצור בעיות בעתיד
אז תן לי רק לבדוק אם הבנתי את השורה התחתונה -
אתה ממליץ לא להתקין את ה vista codec pack
אלא להתקין רק את ה POWERDVD ואת ה CoreAVC ולבחור אותו כפילטר המועדף.
ככה אני גם אוכל לראות את ה HDDVD ו BLURAY כמו שצריך ב POWERDVD
ואת כל השאר ב VMC
תקן אותי אם טעיתי
תודה רבה
אתה ממליץ לא להתקין את ה vista codec pack
אלא להתקין רק את ה POWERDVD ואת ה CoreAVC ולבחור אותו כפילטר המועדף.
ככה אני גם אוכל לראות את ה HDDVD ו BLURAY כמו שצריך ב POWERDVD
ואת כל השאר ב VMC
תקן אותי אם טעיתי
תודה רבה
אמת ויציב,
כדי להשלים אל הקודקים (הרלוונטיים) שמותקנים אצלי:
FFDSHOW - לכתוביות
CyberLink - ל HDDVD ו BLURAY ו DVD
AC3Filter - לאודיו
CoreAVC- לרוב ערוצי הוידאו (בעיקר MKV H.264)
Haali splitter - פתיחה ופיצול קבצי MKV
כדי להשלים אל הקודקים (הרלוונטיים) שמותקנים אצלי:
FFDSHOW - לכתוביות
CyberLink - ל HDDVD ו BLURAY ו DVD
AC3Filter - לאודיו
CoreAVC- לרוב ערוצי הוידאו (בעיקר MKV H.264)
Haali splitter - פתיחה ופיצול קבצי MKV