תדר התהודה של זרוע ועקמומיות התקליט - האם יש חדש תחת השמש?
-
chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
האם מישהו מכיר שיטות להתגבר על בעיית תדר התהודה של הזרוע והעלמת (הנחתתו כמעט לאפס). התדר הנמוך הזה והתדר שנוצר בגלל גליות התקליט? התדרים האלה הם בדרך כלל תת-קוליים ולכן משתמשים בפילטרים אלקטרוניים למיניהם על מנת להנחית את הבעיה.
האם יש מי מכם שמכיר שיטה או פטנט אחר כגון במבנה הזרוע?
האם יש מי מכם שמכיר שיטה או פטנט אחר כגון במבנה הזרוע?
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
The Dude:F_uck sympathy! I don't need your f_uckin' sympathy, man, I need my f_ucking
Johnson!
Johnson!
אהלן,
בדיוק חזרתי מהעבודה והראש שלי לא ממש מכוונן אז תיקח את מה שאני כותב כמו שלוקחים הבטחה של שר הסעד...
יש משככים שמרכיבים בצד הזרוע הקרוב לציר והם עובדים על נוזל שיושב באמבטיה כזאתי. יש גם סוג של תדר תהודה שקשור לראש ולזרוע ביחד. יש נוסחה שמחשבים לפיה את התדר הנוצר והוא צריך להיות בתחום הלא שמיע. כתבתי על זה פעם כאן.
תקליטים עקומים צריך לישר. אם יש לך חימום בריצפה תנסה את זה. אתה יכול גם לנסות לבנות פלטה כזו עם חימום שתישר לך את התקליטים..
.
בדיוק חזרתי מהעבודה והראש שלי לא ממש מכוונן אז תיקח את מה שאני כותב כמו שלוקחים הבטחה של שר הסעד...
יש משככים שמרכיבים בצד הזרוע הקרוב לציר והם עובדים על נוזל שיושב באמבטיה כזאתי. יש גם סוג של תדר תהודה שקשור לראש ולזרוע ביחד. יש נוסחה שמחשבים לפיה את התדר הנוצר והוא צריך להיות בתחום הלא שמיע. כתבתי על זה פעם כאן.
תקליטים עקומים צריך לישר. אם יש לך חימום בריצפה תנסה את זה. אתה יכול גם לנסות לבנות פלטה כזו עם חימום שתישר לך את התקליטים..
.
-
chalmh
- חבר מביא חבר

diz1 הפנה לקישורית:
http://www.soundfountain.com/amb/ttring.html
שם מתוארת בעיקר שיטה של טבעת "משקולת" שמניחים על שפת התקליט והמשקל בעצם ממזער את עקמומיות התקליט. מצד אחד זה משפר את העקמומיות אך מאידך גורם ללחץ גדול יותר של התקליט על הפלטה שמעצים את מעבר הרעשים המכניים מעצם סיבוב הפלטה (מיסוב) ובמקרה של מנוע על אותה השלדה גם את התנודות המכניות הזעירות של המנוע.
מהניסיון האישי שלי, כשיצרתי רק שלוש נקודות מגע בין התקליט לפלטה במקום להניח אותו על הפלטה במגע מלא (אפשר להגיד שהתקליט מעין "מרחף" על הפלטה), קיבלתי ניחות משמעותי ביותר של הרעשים המכניים הנובעים מהמיסוב של הפלטה והמנוע. כעת אם מניחים טבעת משקולת אז בעצם משחזרים (חלקית) את הרעשים שבוטלו.
ליישר תקליטים זאת לא משימה פשוטה וחייבת להיות מבוקרת, מה גם שאי אפשר להצביע אם נגרם נזק כלשהו לאיכות המידע בחריצים עקב החימום (זחילה של הויניל בחימום נעשה בכל הכיוונים כולל בתוך החריצים). נניח שיישרתי תקליט ואחרי שנה הוא מתעקם שוב, כמה פעמים ניתן ליישר תקליט ללא נזק? האם זהו משהו בדוק לעומק או טיפ כללי של "נסה אבל על אחריותך"?
האם מישהו מכיר פתרון אקטיבי (מכני או חשמלי) שנמצא בזרוע עצמה שפותר את בעיית תדר התהודה וללא קשר לשילוב של איזה ראש מותקן על הזרוע ומה היכולות המכניות של ה-CANTILEVER ותרומתו לתדר הנדנוד העצמי של הזרוע?
שם מתוארת בעיקר שיטה של טבעת "משקולת" שמניחים על שפת התקליט והמשקל בעצם ממזער את עקמומיות התקליט. מצד אחד זה משפר את העקמומיות אך מאידך גורם ללחץ גדול יותר של התקליט על הפלטה שמעצים את מעבר הרעשים המכניים מעצם סיבוב הפלטה (מיסוב) ובמקרה של מנוע על אותה השלדה גם את התנודות המכניות הזעירות של המנוע.
מהניסיון האישי שלי, כשיצרתי רק שלוש נקודות מגע בין התקליט לפלטה במקום להניח אותו על הפלטה במגע מלא (אפשר להגיד שהתקליט מעין "מרחף" על הפלטה), קיבלתי ניחות משמעותי ביותר של הרעשים המכניים הנובעים מהמיסוב של הפלטה והמנוע. כעת אם מניחים טבעת משקולת אז בעצם משחזרים (חלקית) את הרעשים שבוטלו.
ליישר תקליטים זאת לא משימה פשוטה וחייבת להיות מבוקרת, מה גם שאי אפשר להצביע אם נגרם נזק כלשהו לאיכות המידע בחריצים עקב החימום (זחילה של הויניל בחימום נעשה בכל הכיוונים כולל בתוך החריצים). נניח שיישרתי תקליט ואחרי שנה הוא מתעקם שוב, כמה פעמים ניתן ליישר תקליט ללא נזק? האם זהו משהו בדוק לעומק או טיפ כללי של "נסה אבל על אחריותך"?
האם מישהו מכיר פתרון אקטיבי (מכני או חשמלי) שנמצא בזרוע עצמה שפותר את בעיית תדר התהודה וללא קשר לשילוב של איזה ראש מותקן על הזרוע ומה היכולות המכניות של ה-CANTILEVER ותרומתו לתדר הנדנוד העצמי של הזרוע?
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
http://www.on-off-hifi.de/ger/shop/zph.shtml
למטה יש מוצר בשם: Silikondämpfungswanne für 3009/3012
זה המשכך שכתבתי עליו. עובד עם שמן סיליקון...
עמוד די מדהים...
זה מגהץ לתקליטים:
http://www.clearaudio.de/index1.html
.
למטה יש מוצר בשם: Silikondämpfungswanne für 3009/3012
זה המשכך שכתבתי עליו. עובד עם שמן סיליקון...
עמוד די מדהים...
זה מגהץ לתקליטים:
http://www.clearaudio.de/index1.html
.
-
chalmh
- חבר מביא חבר

ramkol,
תודה רבה על העזרה. על הדרך גם ראיתי מספר לא מבוטל של מוצרים מעניינים.
מה שאני מבין שאין פתרון אולטימטיבי לבעיות תדר התהודה של הזרוע (כולל כל המבנה עם הראש והמחט) וזאת בעיה לא פתורה ממש.
נראה לי שמיציתי את מה שחיפשתי.
ושוב תודה.
תודה רבה על העזרה. על הדרך גם ראיתי מספר לא מבוטל של מוצרים מעניינים.
מה שאני מבין שאין פתרון אולטימטיבי לבעיות תדר התהודה של הזרוע (כולל כל המבנה עם הראש והמחט) וזאת בעיה לא פתורה ממש.
נראה לי שמיציתי את מה שחיפשתי.
ושוב תודה.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
מה שאתה מתאר אינו מתקיים בפטיפון אצלי ועוד שניים אחרים שניסיתי כולל אחד שהמנוע יושב על הפלטה (טורנס)chalmh כתב:diz1 הפנה לקישורית:
האם מישהו מכיר פתרון אקטיבי (מכני או חשמלי) שנמצא בזרוע עצמה שפותר את בעיית תדר התהודה וללא קשר לשילוב של איזה ראש מותקן על הזרוע ומה היכולות המכניות של ה-CANTILEVER ותרומתו לתדר הנדנוד העצמי של הזרוע?...
יש טבעת היקפית וזה ביחד עם CLAMP מרכזי.
הויברציות מהצלחת המסתובבת קטנות על ידי MAT שבמקרה אצלי אני משתמש בחומר גרפיט.
(אצלי בכלל הצלחת מסתובבת באוויר בגלל המגנט מתחתיה)
מה ששמעתי עם הטבעת , ביותר ממקרה אחד זה- מעין פוקוס הרבה יותר גדול, תמונת אימג הרבה יותר מדוייקת ו.....ריצפת רעש יותר נמוכה. את ה"ניסים" הללו לא שומעים בכל תקליט ובכל פעם-כנראה תלוי באיכות התקליט (ולא דוקא אם הוא חדש או יד שניה).
הבעיתיות היא שההרכבה על התקליט היא התעסקות נוספת של מספר שניות.
לגבי בידוד הזרוע- אני משתמש בזרוע שרודייר-שם הזרוע מבודדת על ידי מגנטים. הזרוע עצמה כביכול נמצאת באוויר ומצד שני מקובעת על צירה בעזרת שדה מגנטי.
- yuval2d
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 644
- שם מלא: יובל דולב
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
קניתי תקליט של הפינק פלויד ב-120 שקל, שזה ממש יקר בשבילי לשים על תקליט, השקעתי בו כי הוא ממש איכותי ובמצב פיצוץ, אבל פתאום שמתי לב לעקימות קטנה מאוד שכשהוא מסתובב אני רואה אותה, על זה אתם מדברים שאפשר ליישר? איך אני יכול לעשות את זה בלי להרוס או לשרוט את התקליט בטעות? מבאס לקנות תקליט ביקר ולגלות דברים כאלה...
- nirses
- חבר ותיק

- תגובות: 1143
- שם מלא: ניר שמשון
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
בזרוע של SME 3009III שבפטפון שלי פתרו את הבעיה עי' שימוש בבריכת סיליקון צמיג למדי שעלה קטן של הזרוע טובל בה וכך נגרם שיכוך התנודות המיותרות של הזרוע .chalmh כתב:ramkol,
מה שאני מבין שאין פתרון אולטימטיבי לבעיות תדר התהודה של הזרוע (כולל כל המבנה עם הראש והמחט) וזאת בעיה לא פתורה ממש....
לו הייתי רוטשילד ...
-
chalmh
- חבר מביא חבר

nirses כתב:
ב-MANUAL גם מצוין שהמשכך לא פוגם בעקיבת הזרוע על פני משטח התקליט ומגיב לזעזועים מהירים של הזרוע (תאוצות?) הנובעים מרעידות השילדה (כנראה).
לפי מה שהבנתי מה-MANUAL של הזרוע, ה-FLUID DAMPER נועד לשכך תנודות "הלם" ולהקטין את הרגישות לתנודות ההלם הנ"ל ולאו דווקא לפתור את תדר הנדנוד העצמי של הזרוע (ARM SELF RESONANCE), אולי לא הבנתי את המשמעויות. מה שכן מצוין בגרף בדף http://www.analogue-classics.com/html/s ... _3012.html הם תדרי התהודה בתחום העבודה המומלצים לפי מסת הזרוע הכללית והוא בין 8 ל-13 הרץ במודל 3009-3012.בזרוע של SME 3009III שבפטפון שלי פתרו את הבעיה עי' שימוש בבריכת סיליקון צמיג למדי שעלה קטן של הזרוע טובל בה וכך נגרם שיכוך התנודות המיותרות של הזרוע ....
ב-MANUAL גם מצוין שהמשכך לא פוגם בעקיבת הזרוע על פני משטח התקליט ומגיב לזעזועים מהירים של הזרוע (תאוצות?) הנובעים מרעידות השילדה (כנראה).
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!