חיבור כרטיס קול למגבר ב5.1

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Avivsa פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם!

זה נושא שאני חוקר כבר שבועיים בפורומים ומאמרים שונים ולא הצלחתי לקבל תשובה לכן אני פונה אליכם כמוצא אחרון.

ברשותי לוח של אסוס P4P800SE בעל יציאת SPDIF מובנת על הלוח, חיברתי בעזרת כבל קואקיסאלי RCA את הלוח למגבר, למרות התקנת קודקים AC3FILTER ו KLITE והגדרת הכרטיס קול לקבל אות דיגיטלי מיציאת spdif המגבר לא מזהה אות ac3 מסרטים כולל דיוידי, התיאשתי מאוד והחלטתי לקנות כרטיס קול בעל יציאת spdif coax שידע להזרים למחשב אות דולבי דיגיטל ו DTS אמיתי בצורה דיגיטלית- אחרי חיפושים נואשים לא מצאתי כזה לכן אני מבקש מכם על כרטיס קול כזה עד 200 שקל או לעזור לי לפתור את הבעיה של יציאת spdif בלוח אם שלי- והאם היציאה בלוח אם שלי תומכת ב5.1 רמקולים דיגיטלי אמיתי או שזה סתם יציאת spdif שמזרימה סטריאו? אני אודה לכם אם תוכלו לעזור לי אני כבר נואש

yaarix
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 97

היתה לי את אותה הבעיה

שליחה #2 

תעבוד לפי המדריך הבא:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=412
וזה אמור להיות בסדר. לפחות מבחינת סראונד מAC3
לפי מה שאני מבין SPDIF זו יציאה דיגיטלית
אני גם מבין שיש ברסיברים דבר שנקרא דיגיטלפרולוג'יק 2 (DPL2) שכאשר הרסיבר מכוון על אפשרות זו הוא לוקח כל אות בין אם דיגיטלי ובין אם אנלוגי (ולאו דווקא AC3) ומדמה סראונד.

אצלי זה לא כל כך עובד (הפרולוג'יק).

Avivsa פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

זה בדיוק מה שאני לא רוצה

שליחה #3 

המגבר שלי יודע לבד לקחת אות סטריאו ולחלק אותו בין כל הרמקולים לבד פרולוגיק או שיטה מגבילה וזה מה שאני לא רוצה, אני רוצה שיגיע מהכרטיס קול צליל 5.1 דולבי אמיתי בדיוק כמו שהוקלט הפס קול בסרט (כל צליל שחולק לרמקול מסוים ישמע ברמקול הזה) ולא סראונד או סטריאו של 2 רמקולים שמחולק באופן שווה בין הרמקולים

yaarix
חבר פעיל
חבר פעיל

אהה זה מה שהפרולוג'יק עושה?

שליחה #4 

אז זה כן עובד לי. באמת סתמי

מבחינת סראונד אמיתי. נראה לי שאתה מבין יותר ממני אבל ממה שאני מבין הסרט צריך להיות מקודד בשיטה מסויימת (למשל AC3) כדי לשמוע סראונד אמיתי.
כאשר יש לך סרט שכזה ואם תעבוד לפי המדריך זה עובד בסדר גמור ובאמת שומעים מכל רמקול בנפרד.

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

Re: זה בדיוק מה שאני לא רוצה

שליחה #5 

Avivsa כתב:המגבר שלי יודע לבד לקחת אות סטריאו ולחלק אותו בין כל הרמקולים לבד פרולוגיק או שיטה מגבילה וזה מה שאני לא רוצה, אני רוצה שיגיע מהכרטיס קול צליל 5.1 דולבי אמיתי בדיוק כמו שהוקלט הפס קול בסרט (כל צליל שחולק לרמקול מסוים ישמע ברמקול הזה) ולא סראונד או סטריאו של 2 רמקולים שמחולק באופן שווה בין הרמקולים
...

תעבוד לפי המדריך הזה ויהיה לך דולבי דיגטאל אמיתי או DTS
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=412

Avivsa פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

יכול להיות שהיציאת spdif שיש לי בלוח

שליחה #6 

היא לא תומכת ב5.1 ? מישהו יכול לבדוק לי? לוח אסוס P4P800SE. יש דבר כזה יציאת SPDIF שתומכת רק ב2 ערוצים? שלוקחת אות AC3 ‎ ופשוט משמיעה אותו כ PCM או סוג של סטריאו?

yaarix
חבר פעיל
חבר פעיל

אתה בטוח שלא עובד?

שליחה #7 

אם עשית לפי המדריך לך לאתר הזה שהביאו לי פה בפורום:
http://www.demo-world.eu/trailers/
יש שם המון קבצים להורדה שניתן לבדוק האם זה עובד או לא.
למשל אם תוריד את הטריילר של ארבעת המופלאים תוכל בוודאות לשמוע סראונד מכל רמקול בנפרד.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”