סרטים ישנים בפורמט HD?!
גלשתי באתר KINO.CO.IL וראיתי שם כותרי בלו-רי של סרטים ישנים. אני מניח שמדובר בסרטים שצולמו בפורמט דיגיטלי ב10-15 שנים אחרונות אז זה אפשרי, מכיוון שהציוד בו צולם הסרט תוכנן להפיק תמונה באיכות גבוהה שתשודר על מסך קולנוע ענק.
השאלה היא איך לוקחים סרט כמו נגיד ה"חותם השביעי" שצולם בשנת 1957 והופכים אותו לסרט ברזולציית HD. האם הציוד המקורי (אני מניח שזה היה פילם) בו הסרט צולם יכל לתת רזולציות כאלו ? האם הצופה בכותר בלו-רי של סרט כזה יכול להינות יותר מאשר בצפייה בכותר כזה בפורמט DVD רגיל?
השאלה היא איך לוקחים סרט כמו נגיד ה"חותם השביעי" שצולם בשנת 1957 והופכים אותו לסרט ברזולציית HD. האם הציוד המקורי (אני מניח שזה היה פילם) בו הסרט צולם יכל לתת רזולציות כאלו ? האם הצופה בכותר בלו-רי של סרט כזה יכול להינות יותר מאשר בצפייה בכותר כזה בפורמט DVD רגיל?
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
בפילים תאורטית הרזולוציה היא לא מגבלת אבלל יש שטוענים שהיא שווה בערך לרמה של תמונה ב24מגה פיקסל בערך שזה הרבה הרבה יותר מHD כיום.
חוץ מזה רוב הסרטים מה5 שנים האחרונות לפחות עברו עיבודים כאלה ואחרים בעזרת מחשב ושם ככל הנראה הרזולוציה יורדת.
חוץ מזה רוב הסרטים מה5 שנים האחרונות לפחות עברו עיבודים כאלה ואחרים בעזרת מחשב ושם ככל הנראה הרזולוציה יורדת.
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46353
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5074 פעמים
תכני HD - מהלול הישר לצלחת.
אגב סרטים ישנים, סופשבוע מחכה לי Twenty Million Miles to Earth - סרט מפלצות משנת 1957 בגרסת ה Blu-ray. לא יכול לחכות
אגב סרטים ישנים, סופשבוע מחכה לי Twenty Million Miles to Earth - סרט מפלצות משנת 1957 בגרסת ה Blu-ray. לא יכול לחכות
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35088
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
יפה,ziv_r כתב:אגב סרטים ישנים, סופשבוע מחכה לי Twenty Million Miles to Earth - סרט מפלצות משנת 1957 בגרסת ה Blu-ray. לא יכול לחכות...
ספר איך היה
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
לידיעתך, עדיין מצלמים סרטים בפילם. מעט מאוד סרטים מצולמים ב HD ובדרך כלל מדובר בהפקות קטנות שרוצות לחסוך כסף. ( אני לא מכיר סרט שובר קופות שצולם ב HD )gsk כתב:
השאלה היא איך לוקחים סרט כמו נגיד ה"חותם השביעי" שצולם בשנת 1957 והופכים אותו לסרט ברזולציית HD. האם הציוד המקורי (אני מניח שזה היה פילם) בו הסרט צולם יכל לתת רזולציות כאלו ? האם הצופה בכותר בלו-רי של סרט כזה יכול להינות יותר מאשר בצפייה בכותר כזה בפורמט DVD רגיל?...
השימוש בפילם ( מעבר לעובדה שהוא איכותי בהרבה ממצלמות HD ) מאפשר לבמאי לייצר אפקטים שלא קיימים בדיגיטל.
משחקים של אור וחשיפה משפיעים על פילם בצורה שונה מאשר על חיישן דיגיטלי מה שמאפשר לבמאי שימוש בפילם על מנת לייצר אפקטים אומנותיים.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
Lior_M כתב:מלחמת הכוכבים 2 ו 3 לא נחשב שובר קופות ?gsk כתב:
לידיעתך, עדיין מצלמים סרטים בפילם. מעט מאוד סרטים מצולמים ב HD ובדרך כלל מדובר בהפקות קטנות שרוצות לחסוך כסף. ( אני לא מכיר סרט שובר קופות שצולם ב HD )
...![]()
גם Collateral אם אני לא טועה צולם ב HD....
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

HazooM כתב:צודק,Lior_M כתב:מלחמת הכוכבים 2 ו 3 לא נחשב שובר קופות ?gsk כתב:
לידיעתך, עדיין מצלמים סרטים בפילם. מעט מאוד סרטים מצולמים ב HD ובדרך כלל מדובר בהפקות קטנות שרוצות לחסוך כסף. ( אני לא מכיר סרט שובר קופות שצולם ב HD )
...![]()
גם Collateral אם אני לא טועה צולם ב HD....
למדתי משהו חדש, ועדיין, לא נהוג להתשמש בטכנולוגיה הזו בהפקות סרטים בהוליווד.
ליאור...
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
גם סופרמן החדש צולם בHD. העניין הוא שלצורך הקרנת הסרטים בבתי קולנוע עדיין משתמשים בפילם אז כנראה שיש לנו עוד 10 שנים לפחות עד שהמעבר לדיגיטל יושלם.Lior_M כתב:לידיעתך, עדיין מצלמים סרטים בפילם. מעט מאוד סרטים מצולמים ב HD ובדרך כלל מדובר בהפקות קטנות שרוצות לחסוך כסף. ( אני לא מכיר סרט שובר קופות שצולם ב HD )gsk כתב:
השאלה היא איך לוקחים סרט כמו נגיד ה"חותם השביעי" שצולם בשנת 1957 והופכים אותו לסרט ברזולציית HD. האם הציוד המקורי (אני מניח שזה היה פילם) בו הסרט צולם יכל לתת רזולציות כאלו ? האם הצופה בכותר בלו-רי של סרט כזה יכול להינות יותר מאשר בצפייה בכותר כזה בפורמט DVD רגיל?...
השימוש בפילם ( מעבר לעובדה שהוא איכותי בהרבה ממצלמות HD ) מאפשר לבמאי לייצר אפקטים שלא קיימים בדיגיטל.
ליאור...
Need more cowbell
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

תלוי עבור מי ..
מבחינה אומנותית היתי אומר שרוב הבמאים יראו בזה חיסרון כי זה מגביל אותם טכנית. ( השימוש בפילם הוא סוג של שפה או אמירה קולנועית )
רוב המפיקים לעומת זאת יראו בזה יתרון.. כי הרבה יותר זול לצלם בדיגיטל ( משמעותית הרבה יותר זול ).
ליאור
מבחינה אומנותית היתי אומר שרוב הבמאים יראו בזה חיסרון כי זה מגביל אותם טכנית. ( השימוש בפילם הוא סוג של שפה או אמירה קולנועית )
רוב המפיקים לעומת זאת יראו בזה יתרון.. כי הרבה יותר זול לצלם בדיגיטל ( משמעותית הרבה יותר זול ).
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78828
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5384 פעמים
Lior_M,
אם אני זוכר נכון, אז SW:TPM היה הראשון שצולם ב-HD (לדעתי במצלמת 4K) ואח"כ עובד ל-4K, כך שהוא הסרט הקולנוע הדיגיטלי הראשון האמיתי.
אם אני זוכר נכון, אז SW:TPM היה הראשון שצולם ב-HD (לדעתי במצלמת 4K) ואח"כ עובד ל-4K, כך שהוא הסרט הקולנוע הדיגיטלי הראשון האמיתי.
לפחות על פי IMDB סרטי Starwars היחידים שצולמו דיגיטלית הם:oferlaor כתב:Lior_M,
אם אני זוכר נכון, אז SW:TPM היה הראשון שצולם ב-HD (לדעתי במצלמת 4K) ואח"כ עובד ל-4K, כך שהוא הסרט הקולנוע הדיגיטלי הראשון האמיתי....
מתקפת המשובטים - במצלמת Sony HDW F900
נקמת הסיתי - במצלמת Sony HDC-F950
שתיהן 1080p "בלבד".
סרטים שצולמו ב-4K (לעומת המרה ל-4K) אפשר לספור ב-IMDB על אצבעות אדם אחד:
http://www.imdb.com/SearchTechnical?OFM:4K%20Data
http://www.imdb.com/SearchTechnical?OFM ... code%20RAW
מפתיע
אבי.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon