סאונד 5.1 במישחקים
שלום לכולם
יש לי לוח אם של ג'יגהבייט GAG33M עם כרטיס קול מובנה של REALTEK
אני מחובר דרך SPDIF בכבל אופטי ישירות לרסיבר
כאשר אני מפעיל מישחק שבו האודיו מוגדר חמישה ערוצים אני מקבל בפועל סאונד רק משני ערוצים
כייצד ניתן ליפתור בעיה זו ולקבל סאונד 5.1
בתודה מראש
רוברט
כאשר אני מפעיל מישחק שבו האודיו מוגדר חמישה ערוצים אני מקבל בפועל סאונד רק משני ערוצים
בתודה מראש
רוברט
- yakirnav
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 837
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 5 פעמים
אם חיברת כבל אופטי כרטיס הקול מוציא אות דיגיטלי.. אתה אומר שהמשחק הוא 5.1 אז בוודאות יוצא 5.1.. אם לא תנסה לשחק בהגדרות של הכרטיס קול שיוציא 5.1.. שיאפשר את זה..
אם הכל בסדר נראה לי שרק נשאר לך לשחק עם ההגדרות של הרסיבר לגבי INPUT זה כנראה יעזור..
אם הכל בסדר נראה לי שרק נשאר לך לשחק עם ההגדרות של הרסיבר לגבי INPUT זה כנראה יעזור..
Stay foolish
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
רוברט שלום, אתה מקבל אודיו בשני ערוצים כי זה מה שהמחשב מוציא. הסיבה היא שהעברת אודיו אנאלוגי דרך S/PDIF גורמת לתרגום שלו ל PCM דו ערוצי. המשחק היחיד שבו האודיו קודד ב DD 5.1 היה Unreal Tournament מ 2003. כל המשחקים משתמשים היום ב EAX או Direct Sound כדי לתת צליל היקפי ומצפים שתחבר את הרמקולים בנפרד באופן אנאלוגי.
אם אתה מחובר למגבר חיצוני אפשר להפוך את ה PCM הדו ערותי ל Dolby ProLogic אבל זה לא מה שאתה מחפש נכון?
אתה גם יכול להחליף כרטיס קול לכרטיס התומך ב Dolby Digital Live ואז הכרטיס יבצע קידוד בזמן אמת של האודיו ל DD וכך תוכל לקבל 5.1 ערוצי אודיו אמיתיים.
אם אתה מחובר למגבר חיצוני אפשר להפוך את ה PCM הדו ערותי ל Dolby ProLogic אבל זה לא מה שאתה מחפש נכון?
אתה גם יכול להחליף כרטיס קול לכרטיס התומך ב Dolby Digital Live ואז הכרטיס יבצע קידוד בזמן אמת של האודיו ל DD וכך תוכל לקבל 5.1 ערוצי אודיו אמיתיים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
תודה על התשובה המפורטתCatskinner כתב:רוברט שלום, אתה מקבל אודיו בשני ערוצים כי זה מה שהמחשב מוציא. הסיבה היא שהעברת אודיו אנאלוגי דרך S/PDIF גורמת לתרגום שלו ל PCM דו ערוצי. המשחק היחיד שבו האודיו קודד ב DD 5.1 היה Unreal Tournament מ 2003. כל המשחקים משתמשים היום ב EAX או Direct Sound כדי לתת צליל היקפי ומצפים שתחבר את הרמקולים בנפרד באופן אנאלוגי.
אתה גם יכול להחליף כרטיס קול לכרטיס התומך ב Dolby Digital Live ואז הכרטיס יבצע קידוד בזמן אמת של האודיו ל DD וכך תוכל לקבל 5.1 ערוצי אודיו אמיתיים....
נישאלת השאלה עם אקח כרטיס קול כמו שהמלצת האם זה לא יפגע לי באיכות האודיו בסרטיי HD
האם בצפיה בסרטיי HD הכרטיס גם יעשה קידוד בזמן אמת ואם כן איך יקבל זאת הרסיבר
בתודה מראש
רוברט
- Catskinner
- חבר במועדון HT

ממש לא. פסקול שבמקור הוא DD או DTS יועבר כמו שהוא לרסיבר.
מה הכרטיס הכי זול שתומך בDOLBY DIGITAL LIVE ? זה משמעותי בכלל למשחקים או שאפשר להסתדר בלעדי זה?Catskinner כתב:רוברט שלום, אתה מקבל אודיו בשני ערוצים כי זה מה שהמחשב מוציא. הסיבה היא שהעברת אודיו אנאלוגי דרך S/PDIF גורמת לתרגום שלו ל PCM דו ערוצי. המשחק היחיד שבו האודיו קודד ב DD 5.1 היה Unreal Tournament מ 2003. כל המשחקים משתמשים היום ב EAX או Direct Sound כדי לתת צליל היקפי ומצפים שתחבר את הרמקולים בנפרד באופן אנאלוגי.
אתה גם יכול להחליף כרטיס קול לכרטיס התומך ב Dolby Digital Live ואז הכרטיס יבצע קידוד בזמן אמת של האודיו ל DD וכך תוכל לקבל 5.1 ערוצי אודיו אמיתיים....
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לדעתי זה משמעותי למשחקים רק אם אתה משתמש ב vista. שם האודיו למשחקים עובר דרך Direct Sound3D ללא האצה כך שה EAX של חברת קריאטיב שמשמש לאפקטים הסביבתיים לא עובד יותר ממילא. מבחינת איכות עם DD Live אז אני לפחות מרגיש שזה טוב יותר מעיבוד הקול הדי בסיסי שנותן Direct Sound 3D של מערכת ההפעלה אבל אני באמת לא יכול ולא רוצה להגיד לך אם זה שווה את הכסף.
הכי זול שיש זה בלוחות שיש להם On Board התומך ב Dolby Digital Live או ב DTS Connect. אין הרבה כאלה והם עולים בערך 300 שקל מעל ללוח מקביל ללא ה DDL. כרטיס הקול הזול ביותר הנמכר בארץ שתומך ב DDL הוא ה Auzentech Xplosion ומי שמפיץ אותו זה foxpc והדף באתר שלהם הוא http://www.foxpc.co.il/Category.aspx?ca ... ParentID=0
הכי זול שיש זה בלוחות שיש להם On Board התומך ב Dolby Digital Live או ב DTS Connect. אין הרבה כאלה והם עולים בערך 300 שקל מעל ללוח מקביל ללא ה DDL. כרטיס הקול הזול ביותר הנמכר בארץ שתומך ב DDL הוא ה Auzentech Xplosion ומי שמפיץ אותו זה foxpc והדף באתר שלהם הוא http://www.foxpc.co.il/Category.aspx?ca ... ParentID=0
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
לפי מה שביררתי - לא קיים משחק בחמישה ערוצים.rgb31 כתב:שלום לכולם
בתודה מראש
רוברט...
האם תוכל להגיד איזה משחק זה?
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
Catskinner
למה לקודד שוב ל DD בכרטיס סאונד?
לא עדיף ופשוט יותר להוציא את הסאונד האנלוגי, כל ששת הערוצים, ולחבר לרסיבר?
לא עדיף ופשוט יותר להוציא את הסאונד האנלוגי, כל ששת הערוצים, ולחבר לרסיבר?
איתי,ביתיאות ברסיבר המקום היחידי שיש לי שישה ערוצים פנויין [3 אדום 3 לבן] נקרא "EXT IN"איתי_הגיתי כתב:Catskinner
לא עדיף ופשוט יותר להוציא את הסאונד האנלוגי, כל ששת הערוצים, ולחבר לרסיבר?...
עכשיו במחשב שלי יש גם שישה יציאות. אם אני מחבר כל יציאה למקום שלה,אני אקבל דולבי דיגיטל?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

כי אני לא רוצה לחבר 3 סטים של כבלים אנאלוגיים בנוסף ל S/PDIF לרסיבר ולא איכפת לי לחיות עם הירידה הזניחה באיכות הצליל - ירידה שהיא מבוטלת לחלוטין במשחקים ממילא. מה לעשות ואני עצלן ומעדיף לחסוך מעצמי את העבודה של פריסת כבלים נוספים.איתי_הגיתי כתב:Catskinner
לא עדיף ופשוט יותר להוציא את הסאונד האנלוגי, כל ששת הערוצים, ולחבר לרסיבר?...
ואני גם לא חייב לקודד "שוב" ל DD כל דבר. אודיו DTS ו DD מועברים כמו שהם, בנ"ל לגבי DVD Audio וסטיריאו יכול להיות מועבר כ PCM רגיל לחלוטין אם רוצים.