מערכת קולנוע ביתית פשוטה למשתמש פשוט.

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
tepic פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום,
שמי תמיר, חובב מוזיקה עם כיס רדוד.
עד היום הייתי שומע מוזיקה עם מערכת סטריאו אשר מחוברת למחשב.
כמו כן עד היום הייתי מרוצה מאיכות הסאונד ומעוצמת הצליל אשר היא הפיקה.
לאחרונה יצא לי לשמוע בחדרים של חברים מוזיקה בסראונד והגעתי למסקנה שגם
לי מגיע לשמוע מוזיקה בסראונד.

עכשיו לשאלות הטכניות:
1. האם ניתן להשיג מערכות רמקולי סראונד במחיר סביב 1000 עם צליל יפה? אני יודע שזהו תקציב נמוך אך מצד שני אין לי דרישות מאוד גבוהות.
2. כיום יש לי כרטיס קול 6.1 במחשב, האם חובה ברסיבר כדי לחבר את מערכת הרמקולים?
3. על מה צריך לשים דגש בקניית מערכת שכזו?

תודה מראש,
תמיר

AssafAviv
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 936
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #2 

1. למרות שציפיותיך יחסית נמוכות אני לא חושב שסביב 1000 שקלים תוכל לרכוש לך מערכת קומפלט (רסיבר + רמקולים).
2. כן - אלא אם כן על מערכת הרמקולים יש הגברה מובנית, עם כניסות ל6.1 בצורה אנלוגית.
3. הדגש מבחינתי הוא 50:50... במקרה שלך הייתי הולך על יד שניה, קונה רסיבר שיכול לתת לי מענה של 5.1 או 6.1, הכי פשוט
תוכל למצוא סביב ה500.. 600 שקל רסיברים שיספקו לך את הצרכים שאתה דורש,
ובנוגע לרמקולים - אני אישית לא אוהב רמקולים מיד שניה, אם תרצה להסתפק בסטליטים תוכל סביב 1000 שקל להביא מערכת 5.1 עם סאב וופר אקטיבי.. ואת כל אילה לחבר לרסיבר שתרכוש.
סך כל הנזק אם תצא בזול תגיע ל1500 שקל (בתקווה). תחפש גם ביד שניה אוליי תמצא הצעה מעניינת...

בהצלחה :)

tepic פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #3 

תודה רבה על התשובה.
אגב, מהם בסטליטים?

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199
נתן תודות: 0

שליחה #4 

OK...
טוב לפני הכל.
ברוך הבא. אשמח לדעת את גילך כדי להבין כמה שנים יש אפשרות ששמעת מוזיקה בחייך.

מוזיקה רגילה ולא סרטי קולנוע והופעות חיות שהוקלטו בצורה כזו שיש להשתמש במערכת של יותר משני רמקולים , שומעים בשני רמקולים.

ככה היא הוקלטה ולזה היא יועדה.

אין סיבה הגיונית לקנות מערכת סראונד לשמיעת מוזיקה. למוזיקה עלינו להשתמש במערכת סטריאו כיוון שכך הוקלטה המוזיקה ותוכננה ע"י מהנדסי הקול , המפיקים והאמנים עצמם.

הנה המלצה למערכת התחלתית ב 1000 ש"ח שתתאים לך . היא מגלמת בתוכה הרבה דברים ואיכותה סבירה בהחלט .

http://www.sge.co.il/item.asp?itemID=10 ... 5&mnfSel=5

כמו כן תוכל לנסות להשיג מגבר מיד שניה , עד 350 שקלים , ישנם רבים כאלו של חברות כגון מרנץ', סוני, פיוניר, קנווד ועוד שנמכרים בלוחות היד השניה בארצנו ומספקים מוזיקה מעולה בתקציב נמוך .
להם תוכל לצרף זוג חדש של הרמקולים הנ"ל:
http://fuse.shopy.co.il/products/69975

אשר ללא ספק הינם רמקולים נהדרים למתחיל בתחום.

תהנה ותתחדש.

נ.ב. עוד תשובות לשאלותייך:
א.אין סיבה לחבר במוזיקה את כל היציאות מהמחשב שלך. L+R סטריאו יספיקו.

ב.הדגש במערכת הזו ובכל מערכת היא אחת , מה אוזנייך ומוחך אומרים לך. אם הם אומרים כן, אז הנה לך מה לעשות.

ג.סטליטים הינם רמקולים קטנים לרוב אשר מורכבים מיחידה אחת עד שתיים בתוך קופסא קטנה. רמקולים אלו לרוב יהיו קטנים ומשום כך יהיו חסרי באס. לרמקולים אלו נצוות רמקול ליצירת התדרים הנמוכים . מה שנקרא בעגת הרחוב סאב-וופר.

כמו כן סטיליטים הוא עברות של השם מהמילה הלועזית ללוויין , לרוב הרמקולים עקב גודלם נתלים על הקירות ומתפקדים כלווינים מסביבנו במערכות קולנוע ביתי.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”