האם מומלץ להעביר את ה LCD לstandby mode
-
walter_yaron
-
- חבר פעיל

- תגובות: 95
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
יש לי thomson 32 ואני מעוניין לדעת האם מומלץ להעביר את ה LCD למצב standby.
בדרך כלל אני משתמש ב TV כמסך מחשב ובלילה אני מכבה אותה השאלה האם להעביר למצב standby.
בדרך כלל אני משתמש ב TV כמסך מחשב ובלילה אני מכבה אותה השאלה האם להעביר למצב standby.
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
כעקרון שני המצבים הם שהמסך מכובה, אלא שבמצב standby יש עוד צריכת הספק קטנה (אני חושב פחות 1w ) עבור המעגל שמדליק את המסך דרך השלט/לחצן.
בכבוי מוחלט צריכת ההספק היא אפס מוחלט, פשוט לא מגיע מתח לספק של הטלווזיה.
אני חושב שאתה צריך להחליט מה יותר נוח לך, לכבות דרך המפסק הראשי(=כבוי) או דרך הלחצן/שלט (=stndby).
בכבוי מוחלט צריכת ההספק היא אפס מוחלט, פשוט לא מגיע מתח לספק של הטלווזיה.
אני חושב שאתה צריך להחליט מה יותר נוח לך, לכבות דרך המפסק הראשי(=כבוי) או דרך הלחצן/שלט (=stndby).
שמוליק ו.
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
ההרגשה שלי היא שכבוי מוחלט יותר טוב למכשיר מאשר מצב standby (בד"כ היצרן ממליץ לעשות זאת כאשר המכשיר לא בשימוש פרק זמן ארוך)
אני אישית מעדיף מצב stndby כי אז ניתן להדליק עם השלט.
חוץ מזה אני לא סומך על המפסקים המכניים של הכבוי המוחלט, כבוי מוחלט על בסיס יומי יכול לקצר למפסקים את החיים , אבל זה לא מבוסס רק הרגשה.
אני אישית מעדיף מצב stndby כי אז ניתן להדליק עם השלט.
חוץ מזה אני לא סומך על המפסקים המכניים של הכבוי המוחלט, כבוי מוחלט על בסיס יומי יכול לקצר למפסקים את החיים , אבל זה לא מבוסס רק הרגשה.
שמוליק ו.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78828
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5384 פעמים
הסיבה היחידה לנתק מהחשמל (כשהמכשיר לא בשימוש זמן רב - זה בכדי למנוע מצבים של קפיצות חשמל או ברקים שעלולים לפגוע בו).
כשאני מכבה מהשלט זה נקרא מצב STBY ?
וכשאני מכבה מהטלויזיה זה כיבוי מוחלט ?
כי חשבתי שיש פונקציה מיוחדת ל STBY כמו במסכי מחשב
כי חשבתי שיש פונקציה מיוחדת ל STBY כמו במסכי מחשב
- doron_amedey
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3149
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
לדעתי הדלקה וכיבוי גורמים יותר נזק מ-STANDBY, אני אישית לא מכבה לא את המגבר ולא שום מחשב שלי (המקרן ה-STNDBY שלא בשימוש מנסיון חיים מוצרים אלו זמן רב יותר).
אף פעם אל תחשוב שמשהו מצחיק, הוא עלול לקרות גם לך
העניין של המלצה לכבות את המכשיר לחלוטין שלא משתמשים בו לתקופה ארוכה הוא קצת מצחיק, כי הרי גם כשנמצאים בבית והמכשיר נמצא על STBY אז יש את אותו סיכוי כמו שלא נמצאים בבית שיהיה קפיצת חשמל מכל סיבה שהיא והמכשיר יפגע ( למזלנו בארץ המצב מצויין ויש מעט מאוד נזקים שנגרמים ) הרי עצם זה שאנחנו בבית לא מונע את קפיצות החשמל.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לא מצחיק, יש בזה היגיון. פשוט מנסים למצוא את הפשרה בין נוחות השימוש להגנה. קח דוגמאות קיצוניות - אתה נוסע לחול לחודש, לא תנתק? אתה רואה סרט כל 3 שעות, לא תשאיר בstandby? זו התנהגות ראציונאלית.lironk כתב:העניין של המלצה לכבות את המכשיר לחלוטין שלא משתמשים בו לתקופה ארוכה הוא קצת מצחיק, כי הרי גם כשנמצאים בבית והמכשיר נמצא על STBY אז יש את אותו סיכוי כמו שלא נמצאים בבית שיהיה קפיצת חשמל מכל סיבה שהיא והמכשיר יפגע ( למזלנו בארץ המצב מצויין ויש מעט מאוד נזקים שנגרמים ) הרי עצם זה שאנחנו בבית לא מונע את קפיצות החשמל....
אם לא השתכנעת אז כדי שזה יהיה אינטיאוטיבי תדמיין שהסיכוי לפגיעה עקב קפיצה חשמלית הוא 5% ליום!!, אין אמצעי מיגון ואתה עדיין רוצה להשתמש במכשיר - לא נראה לי שתשאיר בstandby כל הזמן. עכשיו זה כמו הבדיחה "מה את אני כבר הבנתי, עכשיו זה רק עיניין של מחיר" - העיקרון ברור, עכשיו זה רק עיניין של כמה הסיכון.
משה
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9321
- נתן תודות: 1555 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
מה רצוי לעשות בזמן ברקים?
אם כך, מאחר שהחורף עומד להסתער עלינו בכל רגע, אז מהי ההמלצה למקרה של ברקים?
כיבוי מוחלט (דרך המכשיר) והוצאת התקע מהחשמל? (אצלי יש שישיית שקעים עם מתג ON-OFF אדום, אז נראה לי שמספיק להעביר את המתג למצב OFF וכך אין מעבר של חשמל למכשירים המחוברים אליו)...
חג שמח לכולם!
כיבוי מוחלט (דרך המכשיר) והוצאת התקע מהחשמל? (אצלי יש שישיית שקעים עם מתג ON-OFF אדום, אז נראה לי שמספיק להעביר את המתג למצב OFF וכך אין מעבר של חשמל למכשירים המחוברים אליו)...
חג שמח לכולם!
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9321
- נתן תודות: 1555 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
כך נעשהmoco כתב:אם יש חשש סביר- כלומר סופות רעמים בתחזית, תוציא את התקע מהשקע. המתג, מן הסתם, מנתק רק את הפאזה....
תודה!