הממיר שיש ברשותי הוא מהסוג הרגיל, כלומר - בצבע אפור בהיר, בגודל נורמלי (היום יש כאלו מוקטנים).
אחרי שבועות שבהם פירקתי וחקרתי את הממיר, גיליתי את ה- D/A CONVERTOR שהוא צ'יפ מהזולים שקיימים בשוק (הגיוני). הצ'יפ נקרא DA1190 של חב' KHTEK. (יש לי את הPDF שלו, למי שמעוניין)
בעזרת הדיאגרמה של הצ'יפ (מצורפת) מצאתי את הרגליים שלו שמקבלים את הסיגנל הדיגיטלי. אך מפה והלאה הסתבכתי, כיון שחסר לי הידע הספציפי באלקטרוניקה
לגבי הסיגנל הדיגיטלי שמקודד מהשידור - לא יכלתי לעשות עם זה כלום. כמובן שניסיתי לחבר בכל מיני דרכים ובמזל לא שרפתי כלום...
היום יש כבר את הYES MAX עם יציאה דיגיטלית, אבל לדעתי זה לא הוגן שבשביל יציאה דיגיטלית אנחנו צריכים לשבור קופת גמל. הממיר הרגיל של YES כבר מקבל שידור דיגיטלי - והמקודד שלו (שנקרא אגב STI5512S - יש לי גם את הPDF שלו, לכל המעוניין), אז למה לא לתת אופצייה ליציאה דיגיטלית למי שיש לו שימוש בזה..?? מרגיז.
קראתי גם שהסאונד בשידורים הלויניים בכלל עומד על 32Khz ולא על 44.1. עוד עובדה מעניינת... אני טועה?
בכל אופן, אם יש מישהו שבאמת משועמם, ורוצה לבדוק את העניין ולעזור לכולנו (או שאני לבד בעסק?
נ.ב. ידעתם שהצ'יפ של הממיר הזה יכול לקודד שידורים בדולבי דיגיטל? מממ.. מעניין למה זה לא בשימוש...