יציאת סאונד דיגיטלית בממיר רגיל של YES

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
radi1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

לפני כמה שנים כשהתחברתי לייס, אחז בי טירוף למצא יציאה דיגיטלית מהממיר כך שאוכל לחבר אותו ישירות לכניסה הדיגיטלית ברסיבר, ע"מ שהוא יבצע את ההמרה לאנלוגי, ולא הממיר. מאז זה קצת שכח, אבל בכל אופן רציתי להעלות שוב את הנושא פה. (אולי מישהו החכים מאז? :))

הממיר שיש ברשותי הוא מהסוג הרגיל, כלומר - בצבע אפור בהיר, בגודל נורמלי (היום יש כאלו מוקטנים).

אחרי שבועות שבהם פירקתי וחקרתי את הממיר, גיליתי את ה- D/A CONVERTOR שהוא צ'יפ מהזולים שקיימים בשוק (הגיוני). הצ'יפ נקרא DA1190 של חב' KHTEK. (יש לי את הPDF שלו, למי שמעוניין)

בעזרת הדיאגרמה של הצ'יפ (מצורפת) מצאתי את הרגליים שלו שמקבלים את הסיגנל הדיגיטלי. אך מפה והלאה הסתבכתי, כיון שחסר לי הידע הספציפי באלקטרוניקה
לגבי הסיגנל הדיגיטלי שמקודד מהשידור - לא יכלתי לעשות עם זה כלום. כמובן שניסיתי לחבר בכל מיני דרכים ובמזל לא שרפתי כלום... :)

היום יש כבר את הYES MAX עם יציאה דיגיטלית, אבל לדעתי זה לא הוגן שבשביל יציאה דיגיטלית אנחנו צריכים לשבור קופת גמל. הממיר הרגיל של YES כבר מקבל שידור דיגיטלי - והמקודד שלו (שנקרא אגב STI5512S - יש לי גם את הPDF שלו, לכל המעוניין), אז למה לא לתת אופצייה ליציאה דיגיטלית למי שיש לו שימוש בזה..?? מרגיז.

קראתי גם שהסאונד בשידורים הלויניים בכלל עומד על 32Khz ולא על 44.1. עוד עובדה מעניינת... אני טועה?

בכל אופן, אם יש מישהו שבאמת משועמם, ורוצה לבדוק את העניין ולעזור לכולנו (או שאני לבד בעסק? :)) אני כבר ויתרתי, אבל אשמח לשמוע על מישהו שלא רוצה לוותר.. :D

נ.ב. ידעתם שהצ'יפ של הממיר הזה יכול לקודד שידורים בדולבי דיגיטל? מממ.. מעניין למה זה לא בשימוש...

shmulikwe
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1646
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #2 

היית יכול לחסוך את הפירוקים והמאמץ אם היית מחפש באתר, עופר סקר לא מזמן את ADB3100S , יש לו יציאה דיגיטלית וניתן לקבל אותו מיס ללא תשלום (לי זה לקח כמה טלפונים זועפים לשרות לקוחות)

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=324
שמוליק ו.

doron_amedey
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3149
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #3 

RADI1 התמונה שלך...מיוחדת :-)
אהבתי.
אף פעם אל תחשוב שמשהו מצחיק, הוא עלול לקרות גם לך

radi1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה דורון, זאת הסיבה שבחרתי אותה :)

ועוד יותר תודה שמוליק... עכשיו אני יודע על מי לצעוק... כדי לקבל סוף סוף את היציאה שלי :D רק שאת כל העסק הזה שתיארתי למעלה, עשיתי לפני בערך 3 שנים, לא נראה לי שאז היה קיים הדגם החדש של הממיר.

תודה וחג שמח! 8)

shmulikwe
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

radi1 כתב:תודה דורון, זאת הסיבה שבחרתי אותה :)

ועוד יותר תודה שמוליק... עכשיו אני יודע על מי לצעוק... כדי לקבל סוף סוף את היציאה שלי :D רק שאת כל העסק הזה שתיארתי למעלה, עשיתי לפני בערך 3 שנים, לא נראה לי שאז היה קיים הדגם החדש של הממיר.

תודה וחג שמח! 8)
...
הממיר שווק רק בחודש האחרון.
שמוליק ו.

radi1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

ברגעים אלו שאני מתעצבן על ייס, אני גם מגלה שלפני חודשיים בערך נגמר המבצע שלנו ב180 ש"ח, והמחיר קפץ ל280.
עוד יותר התעצבנתי. הם טוענים שהופיעה "כתובית" במסך על כך שהמבצע נגמר למשך 10 ימים, חודשיים לפני. ממש שלט חוצות..

המבצע החדש שקיבלתי הוא 209 שקל: חבילה בסיסית + ערוצי בידור ומדע. המחיר הכי "נמוך" שהם יכולים להציע, והנציג אמר לי שאם אני מוצא מחיר יותר נמוך לחזור אליו והוא ישנה. (כי הוא "בטוח שאין מחיר יותר נמוך מזה")

לא שילמתי על ההחלפה של הממיר שלי לממיר מהסוג החדש (עם היציאת סאונד הדיגיטלית) למרות שבהתחלה הם דרשו בהתחלה 79 שקל על ההחלפה.

בכל אופן אשמח לשמוע כמה אתם משלמים לייס, אולי אני אוכל להוכיח להם שיש מחיר יותר נמוך...

jpost
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4861
שם מלא: (~)
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #7 

אני עדיין בחבילת UNLIMITED הכוללת את כל הערוצים ו6 ממרים.
מחיר של 279 ש"ח לחודש.

החבילה כוללת גם את כל הערוצים שיצאו בעתיד. לדעתי כיום לא ניתן להצטרף למסלול זה.

radi1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

חבר'ה זה לא הולך להיגמר בטוב.. כל העליות מחירים האלו.. חבילת בסיס בהוט ובייס כבר עולה מעל 200 שקל... מתי החרם צרכנים?!?!?!???????

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78878
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #9 

radi1,

גמר מבצע ללא התראה מוקדמת זו תופעה שמתרחשת באופן עקבי בכל חברות הבת של בזק (שהמציאה את הטכניקה הזו).

shmulikwe
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

oferlaor כתב:radi1,

גמר מבצע ללא התראה מוקדמת זו תופעה שמתרחשת באופן עקבי בכל חברות הבת של בזק (שהמציאה את הטכניקה הזו).
...
גם בתקופה שהייתי מחובר להוט, לא קבלתי מהם התראות.
הייתי דואג שה outlook יתן לי תזכורת.
שמוליק ו.

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4851
נתן תודות: 370 פעמים
קיבל תודות: 188 פעמים

שליחה #11 

דווקא יחסית yes היו הוגנים ושלחו הודעת B-MAIL על סיום המבצע.
דבר שחברות אחרות לא טורחות לעשות בכלל

אני השגתי להורים שלי 232 ש"ח כולל בסיס+סרטים+3 חבילות+תשתית 750K+ שלושה ממירים
אני עדיין מנוי ב-209 ש"ח כלקוח חדש(בגלל שעברתי לדירה אחרת) שכולל את הנ"ל מינוס ממיר אחד

radi1, אני חושב שהם היו יכולים להתאמץ יותר.

זאת גם הסיבה שלקחתי את ה-yes max(גירסת ה-160GB הגיע אלי היום :D ) בפקדון, כדי שידעו שאני לא לקוח שבוי.

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”