אני זקוק לעזרה ועצה בבחירת מסך דק, ניסיתי לענות על מרב השאלות שראיתי בפורומים. אם משהו חסר, תגידו ואני אוסיף.
הרקע:
- מרחק צפייה: 2.7 מ' ("37? "40? "42??)
- טלוויזיה נוכחית: CRT Sony Trinitron "29
- אופן צפייה: ברוב הזמן חדר אפלולי ללא השתקפות מחלונות.
- מקורות צפייה/תוכן:
כרגע: סרטי DIVX או DVD על ה-XBOX הישנה שמתפקדת כנגן DVD/מדיה. משחקים: Nintendo Wii ,PS/2
שימו לב – אין חיבור לכבלים, לווין או אנטנה (אני אוהב להגיד שהטלוויזיה שלי משדרת את מה שאני אומר לה לשדר
בעתיד: מחשב וכנראה גם קונסולת דור חדש (XBOX360 או PS3)
- סאונד: מערכת 5.1 (Logitech Z-5500 – אין מה לצחוק, סבבה של סאונד)
- הרגלי צפייה: מי שקרא בעיון הבין בטח שאני לא צרכן כבד של טלוויזיה מבחינת סרטים/סדרות.
מדי פעם אני מוצא סדרה שאני ננעל עליה או איזה סרט מומלץ אבל לא הרבה מעבר.
בזמן האחרון אני גם לא משחק הרבה למרות אוסף הקונסולות (כרגע אני יותר על המחשב).
אני יותר מחפש לשדרג את חווית הצפייה מאשר להקים קולנוע ביתי (גם נשבר לי מלראות תוכן 16:9 על מסך 4:3) ואולי לגלוש פה ושם מהסלון.
- מצב העיניים: גרוע כנראה. הייתי בכמה חנויות ואולמות תצוגה, ותהרגו אותי לא ראיתי יותר מדי הבדלים בין טלוויזיות בעלות שם לבין מוצרים נחותים יותר. מצד אחד ערוץ 2 נראה גרוע על רוב מה שראיתי, וגם איזה משחק טניס שהיה ביורו ספורט לא נראה היסטרי, מצד שני סרטים יותר ייעודיים נראים סבבה ולא ממש ראיתי הבדל מזעזע בין מכשיר למכשיר. מה שרק בלבל אותי עוד יותר.
- בקשות מיוחדות: שיתמוך בטכנולוגיה. ממה שהספקתי לקרוא יש שני אלמנטים כשבאים לבחור: הראשון איכות והשני תמיכה טכנולוגית.
אם אני אתמקד לרגע בתמיכה בטכנולוגיה, אני אתן דוגמה מרמקולים: לרמקולים יש איכות סובייקטיבית לפי איכות האוזניים של המאזין ואובייקטיבית לפי איכות המוצר אבל גם רמקולים בשקל וגם רמקולים ב- 10,000 ₪ ינגנו את המקור.
אני חושב שהבנתי שבטלוויזיות דקות זה לא מדויק ועלול להיווצר מצב שבו טלוויזיה לא תשדר תוכן מסוים או לא תקבל מקורות מסוימים (הבנתי למשל ש- NR חשוב למחשב?) ומזה הייתי רוצה להימנע.
- תקציב: בואו נאמר שהייתי מעדיף לא לחרוג מ- 9000 ₪.
העודפים מהתקציב הזה יועברו לתקציב PS/3, XBOX ככה שאתם לא חייבים להוריד את כולו על הטלוויזיה...
אני מודה לכם.