זקוק לידע שלכם בבחירת מסך דק (הרבה מידע)

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
sierra13 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #1 

שלום ותודה,

אני זקוק לעזרה ועצה בבחירת מסך דק, ניסיתי לענות על מרב השאלות שראיתי בפורומים. אם משהו חסר, תגידו ואני אוסיף.

הרקע:
- מרחק צפייה: 2.7 מ' ("37? "40? "42??)
- טלוויזיה נוכחית: CRT Sony Trinitron "29
- אופן צפייה: ברוב הזמן חדר אפלולי ללא השתקפות מחלונות.
- מקורות צפייה/תוכן:
כרגע: סרטי DIVX או DVD על ה-XBOX הישנה שמתפקדת כנגן DVD/מדיה. משחקים: Nintendo Wii ,PS/2
שימו לב – אין חיבור לכבלים, לווין או אנטנה (אני אוהב להגיד שהטלוויזיה שלי משדרת את מה שאני אומר לה לשדר :) )
בעתיד: מחשב וכנראה גם קונסולת דור חדש (XBOX360 או PS3)
- סאונד: מערכת 5.1 (Logitech Z-5500 – אין מה לצחוק, סבבה של סאונד)
- הרגלי צפייה: מי שקרא בעיון הבין בטח שאני לא צרכן כבד של טלוויזיה מבחינת סרטים/סדרות.
מדי פעם אני מוצא סדרה שאני ננעל עליה או איזה סרט מומלץ אבל לא הרבה מעבר.
בזמן האחרון אני גם לא משחק הרבה למרות אוסף הקונסולות (כרגע אני יותר על המחשב).
אני יותר מחפש לשדרג את חווית הצפייה מאשר להקים קולנוע ביתי (גם נשבר לי מלראות תוכן 16:9 על מסך 4:3) ואולי לגלוש פה ושם מהסלון.
- מצב העיניים: גרוע כנראה. הייתי בכמה חנויות ואולמות תצוגה, ותהרגו אותי לא ראיתי יותר מדי הבדלים בין טלוויזיות בעלות שם לבין מוצרים נחותים יותר. מצד אחד ערוץ 2 נראה גרוע על רוב מה שראיתי, וגם איזה משחק טניס שהיה ביורו ספורט לא נראה היסטרי, מצד שני סרטים יותר ייעודיים נראים סבבה ולא ממש ראיתי הבדל מזעזע בין מכשיר למכשיר. מה שרק בלבל אותי עוד יותר.
- בקשות מיוחדות: שיתמוך בטכנולוגיה. ממה שהספקתי לקרוא יש שני אלמנטים כשבאים לבחור: הראשון איכות והשני תמיכה טכנולוגית.
אם אני אתמקד לרגע בתמיכה בטכנולוגיה, אני אתן דוגמה מרמקולים: לרמקולים יש איכות סובייקטיבית לפי איכות האוזניים של המאזין ואובייקטיבית לפי איכות המוצר אבל גם רמקולים בשקל וגם רמקולים ב- 10,000 ₪ ינגנו את המקור.
אני חושב שהבנתי שבטלוויזיות דקות זה לא מדויק ועלול להיווצר מצב שבו טלוויזיה לא תשדר תוכן מסוים או לא תקבל מקורות מסוימים (הבנתי למשל ש- NR חשוב למחשב?) ומזה הייתי רוצה להימנע.
- תקציב: בואו נאמר שהייתי מעדיף לא לחרוג מ- 9000 ₪.
העודפים מהתקציב הזה יועברו לתקציב PS/3, XBOX ככה שאתם לא חייבים להוריד את כולו על הטלוויזיה... :)

אני מודה לכם.

sierra13 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

אני מתנצל על ההקפצה, גם אם אני אתעלם מהפעמים שאני נכנסתי להודעה עדיין היו איזה 50 כניסות לפחות אבל אין אף עצה..
אם מישהו יוכל לתת כיוון אני מאוד אודה.

ha_miki
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 252
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #3 

יש לך היום כמה דגמים שמתאימים לך
לדעתי אתה לא צריך לעבור את ה 37 אינץ
עדיף לך LCD על פזמה בגלל החיבור העתידי למחשב ולקונסולות
לגביי דגמים אני חושב שפה יש לך דילמה
או היטאצי בגלל החיבור ל DVD ול מחשב בעתיד A01
או סאמסונג בגלל החיבור העתידי למחשב ולקונסולות - ויתרון גדול יותר כניסות HDMI מההיטאצי R81
כל השאר לא הייתי הולך עליהם - (TOSHIBA/SONY/SHARP/)
בגלל החיבורים למכשור שהוא הרוב דיגטלי בעתיד ( מחשב PS3 וכו....) אתה צריך מסך שמצטיין בחיבור למחשב ולמקורות אנלוגיים איכותיים כאן ההיטאצי נותנת לך מענה אבל יש לה חסרון של כניסות דיגטליות 1 לעומת ה 3 בסמסונג
בכל אופן אם יש לך שאלות אני בטוח שאנשים פה יענו

sierra13 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

תודה לך. הסמסונג באמת קורצת, גם ראיתי עליה המון המלצות כאן במיוחד לנושא מחשב.
סתם שאלה בנושא, מה למעשה ההבדל בין הדגמים השונים? נניח S81 מול R81? זאפ לא ממש עוזר שם..

בנושא הגודל, האם יש לכם רעיון איך כדאי באמת לקבל מושג מה הגודל המתאים? הנוסחאות השונות זה נחמד אבל אחרי שניסיתי ללכת לפי ההמלצה של ללכת ולראות הגעתי למסקנה שקשה לדעת איך מסך יראה בסלון אחרי שרואים אותו עומד על קיר ענק. תחושת המרחב שונה לחלוטין.

עוד משהו, בזמנו חשבתי שאחד מהאספקטים שקובעים תמחור של מסך זה המעבד הפנימי, אבל אם המקור הוא איכותי האם זה לא אומר שהמעבד פחות חשוב?

shragi
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 508
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

sierra13,

א.סידרת ה-R של סמסונג בכירה מסדרת ה-S. יתרונות סדרת ה-R באים לידי ביטוי ברמת קונטרסט ובהירות , יכולת עיבוד תמונה משופרת וריבוי כניסות.מבחינה עיצובית , ה-S מגיעה עם רמקולים בצידי המסך ואילו ה-R מחביאה את רמקוליה בתחתית המסך.
קישור מעניין : http://www.eisa-awards.eu/2008/node/717

ב.גודל המסך המתאים לנתונים שמסרת הוא "37 - בהתחשב בשידור SD.בשידורי HD מרחק הישיבה מתקצר בחצי , כך של-HD גם "40 וגם "42 יתאימו לך מבחינת מרחק הישיבה.

ג.אכן אתה צודק.הבדלי תמחור של מסכים נובעים (גם) מאיכויות עיבוד תמונה שונות,ואכן מקור תמונה איכותי מצמצם פערים בתוצאה הסופית , ומקל על מסכים פחות טובים.
www.legacy.co.il

0544608989 - שרגי

shaymomo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 692
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

ל sierra13 סרטי הDIVX וDVD יראו טוב יותר על הCRT שלך מאשר על כל LCD שתבחר.

sierra13 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

אוקי, דבר ראשון תודה, דבר שני - אני עכשיו קצת מבולבל.
הבנתי שה- R81 היא טלוויזיה מומלצת - גם שמתי לב שהיא מומלצת במיוחד לשימוש שלא כולל כבלים/לווין וזה נתון משמח כי זה כבר נותן כיוון עיקרי שהוא בתקציב וגם נותן נקודת התייחסות.
מצד שני, כותב shaymomo שה- CRT שלי תציג אפילו DVD יותר טוב מכל טלוויזית LCD אז מה העניין פה?
רוב האנשים כאן מחוברים לכבלים או ללווין שאני מניח יושבים באיכות איפשהוא בין DIVX ל- DVD אז בעצם כולם מורידים איכות לטובת מסך גדול יותר? לא הגיוני לי..

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”