מישהו בדק את מכשיר ה Algolith Flea?

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
שלח תגובה
Catskinner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #1 

כמו בכותרת - האם יש למישהו בארץ את מכשיר ה Algolith Flea? ואם כן האם יש שיפור לעומת מעבדים ייעודיים אחרים והאם למישהו יש ניסיון בשילוב עם מעבד ייעודי אחר - לדוגמא DVDO VP50.

mikele
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 171
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

נדמה לי לשעופר (לאור) יש אותו (או שלפחות עבר אצלו מכשיר כזה תחת ידיו).
שמעתי מעוסק בתחום שהחזיק אותו אצלו תקופה מסויימת, שמדובר בסתם קשקוש.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78828
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #3 

את ה-FLEA לא בדקתי.

בדקתי את ה-MOSQUITO שזה המכשיר שקדם ל-FLEA (הוא יקר יותר, וטיפה חזק יותר).

את הסקירה תוכל לחפש מהעמוד הראשי.

Catskinner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4 

אוקיי תודה. קראתי וכרגיל יש לי כמה שאלות.

1. בסקירה שכתבת ציינת שהתוכנה ל PAL לא הייתה עדיין סגורה. האם יצא לך לבדוק שוב את המכשיר לאחר מכן?

2. אם אני מבין נכון, הוא חייב להיות הרכיב הראשון בשרשרת מייד אחרי המקור. זאת אומרת שבמקרה שלי הוא יהיה חייב להתחבר לפני ה VP50. יש לכך כמה השלכות שאני לא בטוח שאני מוכן לחיות איתן בסלון שלי - אבל זו הבעיה שלי. מה שמעניין אותי לדעת זנ מה קורא באמת אם מחברים אותו אחרי מעבד הווידאו?

3. Algolith היא בעיקר חברה שמפתחת אלגוריטמים וקניין רוחני עבור התעשייה. האם ידוע לך באילו מכשירים של יצרנים אחרים יושמה הטכנולגיה שלהם? ואני מתכוון למכשירים לשוק הפרטי לא לתעשיה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #5 

1. יתכן שעבר הרבה מדי זמן ואני לא זוכר שהיו בכלל בעיות ב-PAL. דווקא ב-DRAGON FLY, שם היו בעיות עם PAL.

אני עובד כבר כמה שנים רצוף עם המעבד הזה, עם PAL, בגשם בשלג ובימי קיץ, הכל עובד פגז...

2. נכון.

3. נכון, הם לא מגלים איפה האלגוריתמים שלהם ממומשים. יש כמה חברות עם אופציה של הורדת MPEG ARTIFACTS במסכים שלהם. החברה היא חברת בת של MIRANDA, חברה מאוד רצינית בתחום.

אגב, הם ככל הנראה פורשים מתחום ה-CONSUMER ELECTRONICS ועוברים לסחור אך ורק ב-IP (נדנוד גדול מדי עבורם להתעסק עם קופסאות, תמיכה טכנית וכו').

משמעות הדבר שבעתיד לא יהיה יותר MOSQUITO או FLEA...

אגב, אם יש לך VP50, שווה לשקול VP50PRO. אין לו את כל האלגוריתמים שיש ל-FLEA, (העיבוד שלו חלש יותר) אבל הוא עושה עבודה לא רעה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

ראיתי את ה-FLEA בהדגמה ב-CES2007.
יש לו מוד "הדגמה" שבו הוא מפצל את התמונה לשניים ומראה לך חצי ללא עיבוד וחצי עם עיבוד, כך שאם זה מספיק לך כ"בדיקה" אז אני יכול לספר שהשיפור הוא מדהים.
הוא מוריד הרבה מאוד ארטיפקטים והוא דיי PLUG&PLAY כלומר אין לו ממש תפריטים והרבה אפשרויות.
יש עליו כמה כפתורים וקומבינציות שלהם מעבירות אותו כמה מודים של עבודה.

בגדול הוא מקטין את ה-MOSQUITO EFFECT ו-MPEG ARTIFACTS אבל דבר אחד הדהים את כל מי שביקר שם - הוא משפר את השחורים.
כך, פשוטו כמשמעו.
היה שם מסך פלזמה והפסים השחורים (בסרט 1:2.35) היו בחצי מסך עם העיבוד, הרבה יותר שחורים.
לפי ההסברים שלהם, מסתבר שהסיגנל שנשלח למסך עבור הפסים השחורים הוא לא ממש 0V, ולכן מעבר ל-CONTRAST STRETCHING שאני מניח שהם עושים, הם "מאפסים" את השחור לשחור אמיתי.

המחיר שלו בזמנו היה 999$, שזה לא מחיר לא מבוטל עבור מי שקונה מסך ב-1000-1500$ (בארה"ב)....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Catskinner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

תודה מרטין. המחיר איננו בעיה, אני מסוגל להוציא סכומים דימיוניים על דברים שיש בהם ממש. :P

מה שמטריד אותי זה שהוא חייב להיות לפני הכניסה למעבד הווידאו ואין לו מספיק כניסות עבור כל המקורות שיש לי. אני מניח שאוכל תמיד להיסתפק בלחבר אותו ליציאה של הממיר כי התועלת שלו תורגש שם יותר: בזמן האחרון שמתי לב שדוחסים את ערוץ ה NG ואת Discovery מעבר לגבולות הטעם הטוב וזהממש מעצבן אותי.

או שאנהג כעצתו של עופר ואחליף את ה VP50 שלי ל VP50Pro - ככה גם אוכל להשוויץ שיש לי HDMI 1.3 .
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #8 

מרטין,

עד כמה שאני יודע, הוא לא עושה CONTRAST STRETCHING. יותר סביר שהוא פשוט משתמש בכל הטווח של HDMI (כלומר 0-16 ו- 235-255), אבל זה כמובן טריק ולא משהו תקני שכדאי לעשות בו שימוש.

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”