1080P על מסך שתומך ב 1080i
שלום רב
בעוד מספר ימים אני אמור לקבל את הפלסמה החדשה שרכשתי סמסונג Q91 42 ויש לי מספר שאלות.
1. המסך הנ"ל תומך בקבלת אות 1080i בלבד. בכוונתי לחבר את המסך למחשב דרך כבל VGA. השאלה שלי היא כזו. בהנחה שאהיה מעוניין לצפות בתכני 1080P שאוריד מהאינטרנט האם אוכל לעשות כן?
2. האם הבעייה בצפיה בתכני 1080P במסך שאינו תומך בלתי אפשרית רק שמדובר בחיבור HDMI וצפיה בכותרי בלו-ריי וכד'? (כי הרי אני מצליח לצפות בתכני 1080P על המסך CRT "17 של המחשב שלי).
3. האם YES ו- HOT משדרים ב 1080i/P? אם הם משדרים ב 1080P, כיצד צופים בהם בעלי מסך HD READY?
בתודה מראש
בעוד מספר ימים אני אמור לקבל את הפלסמה החדשה שרכשתי סמסונג Q91 42 ויש לי מספר שאלות.
1. המסך הנ"ל תומך בקבלת אות 1080i בלבד. בכוונתי לחבר את המסך למחשב דרך כבל VGA. השאלה שלי היא כזו. בהנחה שאהיה מעוניין לצפות בתכני 1080P שאוריד מהאינטרנט האם אוכל לעשות כן?
2. האם הבעייה בצפיה בתכני 1080P במסך שאינו תומך בלתי אפשרית רק שמדובר בחיבור HDMI וצפיה בכותרי בלו-ריי וכד'? (כי הרי אני מצליח לצפות בתכני 1080P על המסך CRT "17 של המחשב שלי).
3. האם YES ו- HOT משדרים ב 1080i/P? אם הם משדרים ב 1080P, כיצד צופים בהם בעלי מסך HD READY?
בתודה מראש
אני מניח שאם מדובר באות 1080P על גבי HDMI אז זה באמת יהיה בלתי אפשרי. אבל אם מדובר בכבל VGA? כמו שאמרתי, הורדתי קטעי דמו של 1080P מאתר מיקרוסופט והצלחתי להציג אותם על המסך מחשב CRT שלי (כמובן עם פסים שחורים בגלל בעיית יחסי אורך-רוחב). מכאן אני מניח שבחיבור VGA אולי זה יהיה אפשרי (בהנחה שהמחשב יבצע את העיבוד המתאים בכדי להציג את האות על המסך).mikele כתב:1. לדעתי, לא (המסך לא יקבל את האות.
2. עד כמה שאני מבין בלתי אפשרי בכל סוג כבל.
3. YES משדרת 1080i....
1080P אמיתי מגיע בקצב פריים גבוה (כמות פריים בשניה)
התכנים באתר של מיקרוסופט הם בקצב של 24 פריים בשניה ולכן אם המחשב שלך מספיק חזק לנגן אותם אז לא צריכה להיות בעיה.
התכנים באתר של מיקרוסופט הם בקצב של 24 פריים בשניה ולכן אם המחשב שלך מספיק חזק לנגן אותם אז לא צריכה להיות בעיה.
תחומי עיניין: וידאו דיגיטלי, MPEG2 , MPEG4, H.264
רשימת ציוד: מסך טושיבה, צלחת לווין פרטית, רסיבר משולב טכניקס
רשימת ציוד: מסך טושיבה, צלחת לווין פרטית, רסיבר משולב טכניקס
אני חושב שיש פה קצת בלבול:
המסך שלך יודע לקבל אות של עד 1080i מכרטיס במסך
כרטיס המסך משדר את הוידאו כפי שמוגדר אצלו (הגדרות כרטיס המסך) שכוללות רזולוציה ותדר רענון
הגדרות אלה ממש לא קשורות לתוכן אותו אתה מנסה לנגן (קבצי 720p,1080p או SD)
ובמידה ואתה מנגן תוכן עם רזולוציה גבוה יותר כרטיס המסך יבצע downscale לוידאו לגודל המתאים
אם תגדיר שכרטיס המסך שלך ישדר אות 1080p (לדוגמה 1920x1080 50Hz)
אז המסך שלך לא ידע לקבל את האות ולהציג וידאו תקין (בכל סוגי הכניסות)
הבשורות הטובות הם שאין לך שום סיבה להגדיר רזולוציה כזאת על מסך שהוא HD-Ready
המסך שלך יודע לקבל אות של עד 1080i מכרטיס במסך
כרטיס המסך משדר את הוידאו כפי שמוגדר אצלו (הגדרות כרטיס המסך) שכוללות רזולוציה ותדר רענון
הגדרות אלה ממש לא קשורות לתוכן אותו אתה מנסה לנגן (קבצי 720p,1080p או SD)
ובמידה ואתה מנגן תוכן עם רזולוציה גבוה יותר כרטיס המסך יבצע downscale לוידאו לגודל המתאים
אם תגדיר שכרטיס המסך שלך ישדר אות 1080p (לדוגמה 1920x1080 50Hz)
אז המסך שלך לא ידע לקבל את האות ולהציג וידאו תקין (בכל סוגי הכניסות)
הבשורות הטובות הם שאין לך שום סיבה להגדיר רזולוציה כזאת על מסך שהוא HD-Ready
בטח,pop_up כתב:אריה,
יש כרטיסי מסך שיודעים להוציא 1080i ? דהיינו INTERLACE ?...
סתאם לדוגמה ה ATI 2600XT עושה את זה גם בתדר PAL וגם כ NTSC (מוגדר 25i ו 30i)
השאלה האמתית היא מתי צריך להוציא 1080i ולזה יש רק תשובה אחת:
אם יש לך מסך FULL-HD שלא יודע לקבל 1080p אלא רק 1080i
לדוגמה הטושיבה 42WL67 הוא מסך כזה
http://www.newpan.co.il/Index.asp?Artic ... 138&Page=3
נערך לאחרונה על ידי osherov ב 28/01/2008 17:23, נערך פעם 1 בסך הכל.