רמקולים מדפיים - הבחירה
-
siboni
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 257
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
שלום חברים,
לאחר תהליך ארוך של בחינה, הגעתי לרשימת מועמדים סופית להחליף את זוג הולדוס 400 שברשותי.
האילוצים שאיתם אני נאלץ להתמודד :
1. מדפיים בלבד (קטנים ככל האפשר)
2. תקציב זעום (עד 1200 ש"ח לכל היותר)
3. אפשרות לתלות את הרמקול על מתלה ייעודי (ולא על זרוע/מדף- ואני יודע שזה לא אידיאלי אבל זה אילוץ..)
4. ללא סאב (לפחות לא בטווח הנראה לעין)
השימושים (במעט הזמן הפנוי שיש לי..)
1. שמיעת מוזיקה ברקע (לרוב בעוצמה מאוד נמוכה)
2. פעם בשבוע (במקרה הטוב) - איזה סרט...
רשימת המועמדים :
1. kef cresta 10
2. wharfedale diamond 8.1
3. polk audio monitor 30
4. jbl e-20
בגדול שמעתי את כולם, והם עונים על כל האילוצים (נשמע כמו איזה שיעור באלגברה לינארית...) ולכן חשוב לי לשמוע את דעתכם - מה אהבתם, מה לא וכו'..(במיוחד לאלו שיש/היה להם ניסיון עם אחד או יותר מהזוגות..)
תודה מראש,
ערן.
לאחר תהליך ארוך של בחינה, הגעתי לרשימת מועמדים סופית להחליף את זוג הולדוס 400 שברשותי.
האילוצים שאיתם אני נאלץ להתמודד :
1. מדפיים בלבד (קטנים ככל האפשר)
2. תקציב זעום (עד 1200 ש"ח לכל היותר)
3. אפשרות לתלות את הרמקול על מתלה ייעודי (ולא על זרוע/מדף- ואני יודע שזה לא אידיאלי אבל זה אילוץ..)
4. ללא סאב (לפחות לא בטווח הנראה לעין)
השימושים (במעט הזמן הפנוי שיש לי..)
1. שמיעת מוזיקה ברקע (לרוב בעוצמה מאוד נמוכה)
2. פעם בשבוע (במקרה הטוב) - איזה סרט...
רשימת המועמדים :
1. kef cresta 10
2. wharfedale diamond 8.1
3. polk audio monitor 30
4. jbl e-20
בגדול שמעתי את כולם, והם עונים על כל האילוצים (נשמע כמו איזה שיעור באלגברה לינארית...) ולכן חשוב לי לשמוע את דעתכם - מה אהבתם, מה לא וכו'..(במיוחד לאלו שיש/היה להם ניסיון עם אחד או יותר מהזוגות..)
תודה מראש,
ערן.
-
siboni
-
- חבר פעיל מאוד

הולך בהחלט.
אם יש יד שניה במצב טוב (ויזואלית + תפקודית) - בכיף. (אפילו החלפה עם תוספת קטנה..)
הבעיה היא שהתקציב שלי מאוד מוגבל (אני מדבר על 1000-1200 לכל היותר - וזה תלוי גם בכמה אמכור את הזוג שלי...).
אם יש יד שניה במצב טוב (ויזואלית + תפקודית) - בכיף. (אפילו החלפה עם תוספת קטנה..)
הבעיה היא שהתקציב שלי מאוד מוגבל (אני מדבר על 1000-1200 לכל היותר - וזה תלוי גם בכמה אמכור את הזוג שלי...).
-
siboni
-
- חבר פעיל מאוד

יש לי כעת wharfedale valdus 400 חדשים למדי.
אני מחליף אותם כדי למנוע מעצמי את הטרחה להרחיק את הילדה כל הזמן (היא למדה ללכת..) וגם כי אני לא מנצל אותם בכלל (רוב הזמן שומע מוזיקה ברקע לטובת אוירה נעימה).
לגבי ה 9.1 - האם ההבדל באיכות מצדיק את ההבדל הכספי (הקטן מאוד יש לציין..)
אני מחליף אותם כדי למנוע מעצמי את הטרחה להרחיק את הילדה כל הזמן (היא למדה ללכת..) וגם כי אני לא מנצל אותם בכלל (רוב הזמן שומע מוזיקה ברקע לטובת אוירה נעימה).
לגבי ה 9.1 - האם ההבדל באיכות מצדיק את ההבדל הכספי (הקטן מאוד יש לציין..)
ל kef cresta 10 אל תתקרב. זה רמקול שלא עושה כלום נכון. E20 הוא רמקול די נחמד אבל הנצילות לו שלו נמוכה. הבחירה שלך צריכה להיות בין polk audio monitor 30
והwharfedale diamond 8.1 שביחס למחיר שלו יתן לך תמורה יותר טובה לכסף.
והwharfedale diamond 8.1 שביחס למחיר שלו יתן לך תמורה יותר טובה לכסף.
-
siboni
-
- חבר פעיל מאוד

תודה חברים
אז ככה :
לגבי שני סנטרים - חשבתי על זה פעם כששמעתי את הסנטר שמחובר אצל אחי בבית (אינפיניטי פרימוס אם אני לא טועה) ותהיתי לעצמי שאם יהיה אפשר לחבר שניים כאלו בסטיראו זה יכול להיות מעניין... . השאלה היא אם אין שינוי כלשהו במבנה הרמקול או בקרוסאובר שמייעד אותו לתחום הווקאלי (או שזה משהו שנקבע חד משמעית ע"י המגבר ?)
לגבי bose - ה 161 נראים לי מצועצעים משהו - קשה לי להאמין שבלי סאב הם יוכלו להוציא משהו איכותי (בכל זאת אלמנטים של 2.5 אינץ' - אחרי הכל מדובר בפיזיקה נטו...)
את ה 201 שמעתי לפני כשנה ולא ממש אהבתי את הסאונד .
האמת היא שהוורפידייל (גם 8.1 וגם 9.1) זכו בפרסים ויש עליהם המון מאמרים חיוביים (מה גם שהם נכנסים בתקציב).
הpolk קצת יותר יקר (אבל אני מאמין שאוכל להשיג יד שניה בתקציב הזה בלי בעיה ולהישאר עם עודף.)
מה שמסתמן הוא שאני מצמצם את הבחירה לוורפידייל (8.1/9.1)או ל Polk
אני אנסה לשמוע את כולם באותו מקום עם אותה הגברה כדי לקבל בסיס השוואה מדויק ואמין.
אז ככה :
לגבי שני סנטרים - חשבתי על זה פעם כששמעתי את הסנטר שמחובר אצל אחי בבית (אינפיניטי פרימוס אם אני לא טועה) ותהיתי לעצמי שאם יהיה אפשר לחבר שניים כאלו בסטיראו זה יכול להיות מעניין... . השאלה היא אם אין שינוי כלשהו במבנה הרמקול או בקרוסאובר שמייעד אותו לתחום הווקאלי (או שזה משהו שנקבע חד משמעית ע"י המגבר ?)
לגבי bose - ה 161 נראים לי מצועצעים משהו - קשה לי להאמין שבלי סאב הם יוכלו להוציא משהו איכותי (בכל זאת אלמנטים של 2.5 אינץ' - אחרי הכל מדובר בפיזיקה נטו...)
את ה 201 שמעתי לפני כשנה ולא ממש אהבתי את הסאונד .
האמת היא שהוורפידייל (גם 8.1 וגם 9.1) זכו בפרסים ויש עליהם המון מאמרים חיוביים (מה גם שהם נכנסים בתקציב).
הpolk קצת יותר יקר (אבל אני מאמין שאוכל להשיג יד שניה בתקציב הזה בלי בעיה ולהישאר עם עודף.)
מה שמסתמן הוא שאני מצמצם את הבחירה לוורפידייל (8.1/9.1)או ל Polk
אני אנסה לשמוע את כולם באותו מקום עם אותה הגברה כדי לקבל בסיס השוואה מדויק ואמין.
תבדוק אומגה אודיו מיני-101 נכנס לך בתקציב ולדעתי יכול בקלות ללמד את כל האחרים פה מזה רמקול מדפי קטן לי יש זוג כזה בתור אחוריים (ושלי זה מהדגם הישן יותר, החדשים משתמשים באלמנטים איכותיים יותר).
-
siboni
-
- חבר פעיל מאוד

זו הסיבה שאני מת על הפורום הזה - אתה כל הזמן נחשף למותגים ולדגמים חדשים שלא ידעת על קיומם..
אז קודם כל תודה לכל המגיבים - בהחלט הוספתם מועמדים חדשים (ולא צפויים) .
לגבי הsystem audio - בדקתי את המודעה בהומלס וזה נראה לי מוזר שהוא רוצה מחיר של פי 1.6 מהמחיר שלהם כחדשים...(לפחות על פי האתר של אודיו פידלטי)
http://www.aufi.co.il/speakers/index.php?shelf
אז קודם כל תודה לכל המגיבים - בהחלט הוספתם מועמדים חדשים (ולא צפויים) .
לגבי הsystem audio - בדקתי את המודעה בהומלס וזה נראה לי מוזר שהוא רוצה מחיר של פי 1.6 מהמחיר שלהם כחדשים...(לפחות על פי האתר של אודיו פידלטי)
http://www.aufi.co.il/speakers/index.php?shelf