האם לשדרג??
שלום לכולם,
לאחרונה רכשתי רמקולים אחוריים וסנטר של קליפש - RB51 ו- RC10.
הרמקולים הקדמיים שלי הם סרווין וגה LS10.
כרגע המגבר שיש לי הוא Pioneer VSX-810S. ו- DVD חדש Pioneer 300.
לאחר התייעצות עם חבר, הוא המליץ לי לשדרג את הרסיבר כי הוא לא מנוצל טוב לקולנוע ביתי. האם הייתם ממליצים לשדרג את המגבר? ולמה?
השימוש ברובו לקולנוע ביתי.
תודה!
לאחרונה רכשתי רמקולים אחוריים וסנטר של קליפש - RB51 ו- RC10.
הרמקולים הקדמיים שלי הם סרווין וגה LS10.
כרגע המגבר שיש לי הוא Pioneer VSX-810S. ו- DVD חדש Pioneer 300.
לאחר התייעצות עם חבר, הוא המליץ לי לשדרג את הרסיבר כי הוא לא מנוצל טוב לקולנוע ביתי. האם הייתם ממליצים לשדרג את המגבר? ולמה?
השימוש ברובו לקולנוע ביתי.
תודה!
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
נכון שיש לו DD ו-DTS אבל לאחר ההתייעצות נאמר לי שיש הבדל משמעותי בין DD1 (שיש לי כרגע) לבין DD2. משהו בסגנון, שהרמקולים האחוריים בפועל עובדים במונו. אני לא מבין גדול בתחום, תוכלו אולי להסביר מה ההבדלים ביניהם בבקשה?
יש נושא נוסף של OVERLOAD שהמגבר נכנס אליו מידי פעם כשמגבירים חזק - בדקתי את הכבלים והכל תקין. יכול להיות שהסרווין דורשים ממנו יותר מידי?)
MartinHSabag למה הכוונה שלך, קדמיים קודם?
תודה!
יש נושא נוסף של OVERLOAD שהמגבר נכנס אליו מידי פעם כשמגבירים חזק - בדקתי את הכבלים והכל תקין. יכול להיות שהסרווין דורשים ממנו יותר מידי?)
MartinHSabag למה הכוונה שלך, קדמיים קודם?
תודה!
DPL 2 זה הדמייה יותר מתקדמת של אות סטריאו מDPL 1. אין לזה שום משמעות כאשר רואים סרטים המקודדים ב-DD (כל סרט כיום).טלוש כתב:אמנם השאלה הראשונית שלי הייתה מכוונת לקידוד שיש לי כרגע במגבר ושאני "לא" מנצל את הציוד שיש לי טוב מספיק לקולנוע ביתי. בגלל שיש לי במגבר DPL1 ולא 2. מה ההבדלים בפועל?...
.נ.ב. ב-DPL 1 האחוריים מופעלים כמונו, וב-DPL2 מופעלים כסטריאו.
קצת מידע:http://www.dolby.com/consumer/home_ente ... ayout.html
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
הסיבה שאני שואל את זה היא מכיוון שכשאני רואה סרט היום עם המגבר הנוכחי הרמקולים האחוריים לא מורגשים כמעט. זאת לאחר בדיקה בכמה סרטים. אמנם לפי מה שאתה אומר אין לזה שום קשר כי ב- DD מה שצריך, למשל, ללכת לרמקול האחורי ימיני - ילך אליו.
האם יש צורך בשדרוג המגבר הנ"ל אם הוא משומש ברובו לקולנוע ביתי?
קיבלתי המלצה לרכוש מגבר כגון Onkio 605 התומך Dolby TrueHD אשר איתו אקבל את כל הסאונד כפי שהוא אמור להיות, עד כמה זה נכון ועד כמה אני ארגיש בהבדל בפועל?
האם יש צורך בשדרוג המגבר הנ"ל אם הוא משומש ברובו לקולנוע ביתי?
קיבלתי המלצה לרכוש מגבר כגון Onkio 605 התומך Dolby TrueHD אשר איתו אקבל את כל הסאונד כפי שהוא אמור להיות, עד כמה זה נכון ועד כמה אני ארגיש בהבדל בפועל?
חושב כמו מרטין
היו לי קדמיים של סארוין ואחוריים קליפש ורק כשהחלפתי גם את הקידמיים הסאונד הסתדר.
דעתי וטעמי :סארוין רמקול עמום ולא מדויק באס נפוח ומרוח מנגד קליפש רמקול פתוח ומדויק באס הדוק בדיוק ההפך מסארוין נסה להשלים בשלב ראשון את הסט כולו לקליפש ומובטחת לך הנאה גדולה במיוחד בק"ב.
בהצלחה
היו לי קדמיים של סארוין ואחוריים קליפש ורק כשהחלפתי גם את הקידמיים הסאונד הסתדר.
דעתי וטעמי :סארוין רמקול עמום ולא מדויק באס נפוח ומרוח מנגד קליפש רמקול פתוח ומדויק באס הדוק בדיוק ההפך מסארוין נסה להשלים בשלב ראשון את הסט כולו לקליפש ומובטחת לך הנאה גדולה במיוחד בק"ב.
בהצלחה
אם בכמה סרטים לא הרגשת את האחוריים (גם בסרטי פעולה?), אז כנראה שהמערכת לא מחוברת או מכוונת כמו שצריך.
האם הרסיבר מראה לך שהוא מקבל אות של דולבי דיגיטל כאשר הסרט פועל, איך הDVD מחובר לרסיבר?
בכל מקרה אין סיבה להחליף רסיבר בגלל ה-DPL 2.
האם הרסיבר מראה לך שהוא מקבל אות של דולבי דיגיטל כאשר הסרט פועל, איך הDVD מחובר לרסיבר?
בכל מקרה אין סיבה להחליף רסיבר בגלל ה-DPL 2.
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds
כלומר, לפי מה שאתה אומר, הנתונים כפי שהם מגיעים מהסרט חייבים להיות נכונים לחלוטי,ן ולא שונים ממגבר למגבר, כאשר יש לי דולבי דיגיטל בלבד?
מה שמדאיג אותי זה שאני שומע כמעט את אותם הנתונים באחוריים כפי שאני שומע בקדמיים.
ה-DVD מחובר לרסיבר באמצעות כבל קואקסיאלי של VIVANCO. ראוי לציין שכאשר אני שומע באמצעות פונקציית 5 ערוצי סטראו אני שומע בברור שכל הרמקולים פעילים.
מה שמדאיג אותי זה שאני שומע כמעט את אותם הנתונים באחוריים כפי שאני שומע בקדמיים.
ה-DVD מחובר לרסיבר באמצעות כבל קואקסיאלי של VIVANCO. ראוי לציין שכאשר אני שומע באמצעות פונקציית 5 ערוצי סטראו אני שומע בברור שכל הרמקולים פעילים.
אני לא מוצא סיבה לכך שהרסיבר שלך (שנשמע דווקא טוב מהכרותי איתו) לא ישמע טוב, אני חוזר על השאלה שלי, האם כשאתה שומע סרטים בפורמט דולבי דיגיטל נדלקת לך מנורה אדומה של דולבי דיגיטל כפי שנדלקת בתמונה:
Emancipate yourselves from mental slavery
כן, כאשר ישנו סרט המקודד בדולבי אני מקבל אישור אות דיגיטלי (בנוסף לסימניה של דולבי דיגיטל) מהמגבר. לאחר מכן, אני מפעיל את דולבי דיגיטל (מנורה אדומה). העניין הוא שכאשר אני שומע סרט כלשהו הנתונים שיוצאים מהרמקולים האחוריים מאוד דומים לקדמיים ואפקטים שכאמור היו אמורים ללכת מהקדמיים לאחוריים לא נשמעים כך.
יכול להיות שיש איזשהו סרטון בדיקה ייעודי?
לדוגמה: מראה לך איזה רמקול פועל בהשמעה מסוימת ומפעיל אותו, וכך לבצע בדיקה לכל הרמקולים. אולי באמצעות המוצר יהיה ניתן גם לכוון את ה-db לכל רמקול בצורה קלה יותר? ואולי זה יפתור לי גם כן את הדילמה שלי...
יכול להיות שיש איזשהו סרטון בדיקה ייעודי?
לדוגמה: מראה לך איזה רמקול פועל בהשמעה מסוימת ומפעיל אותו, וכך לבצע בדיקה לכל הרמקולים. אולי באמצעות המוצר יהיה ניתן גם לכוון את ה-db לכל רמקול בצורה קלה יותר? ואולי זה יפתור לי גם כן את הדילמה שלי...