בעיות מוזרות של הורדה ביוזנט
-
oriberko
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 403
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
לאחרונה אני מתקשה להוריד קבצי וידאו. קובץ של 50,000 מ"ב
מגיע תוך כדי הורדה ל- 100% הרבה לפני שהוא אמור להגמר
וברור שקובץ ה-RAR שיוצא הוא בלתי תקין.
זה קורה לי עם כמות גדולה של מקורות שונים וקבצים שונים.
אני משתמש ב- NL דרך USENET-NEWS.NET ועד היום
ומזה כמה חודשים, הכל עבר חלק.
אשמח לרעיונות לפתרון.
אורי.
מגיע תוך כדי הורדה ל- 100% הרבה לפני שהוא אמור להגמר
וברור שקובץ ה-RAR שיוצא הוא בלתי תקין.
זה קורה לי עם כמות גדולה של מקורות שונים וקבצים שונים.
אני משתמש ב- NL דרך USENET-NEWS.NET ועד היום
ומזה כמה חודשים, הכל עבר חלק.
אשמח לרעיונות לפתרון.
אורי.
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

- תגובות: 1039
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
תופעה די ידועה (לצערי) של הרבה ספקים קטנים - retention על חשבון completion.
שרתי usenet עובדים בדרך כלל ב-FIFO (First In, First Out. תוכן חדש נאגר כל זמן שיש מקום לשמור אותו. כשנגמר המקום התוכן הישן ביותר מתחיל להמחק ומפנה מקומות לתוכן חדש, ולכן retention הוא כמעט תמיד בראש ובראשונה ביחס ישיר לגודל שטח האחסון שיש לאותו ספק להקציב לצורך זה.
הגדלת שטח אחסון כרוכה בשדרוגים תשתיתיים ברמה של דיסקים ושדרוג מערכות התקשורת וניהול המאגרים - כל אלה דברים שעולים כסף ולא מעט, ולכן...
לפעמים מפעיל שרת שלא יכול להרשות לעצמו את ההשקעה (כמו שאמרתי קודם, ספקים קטנים עם תקציבים מוגבלים יותר) יכול לבצע שינויים במערכת כדי לקבוע עדויפויות שונות לפעולות המחיקה, כמו למשל להעדיף מחיקה של תוכן בקבוצות מסויימות בעדיפות גבוה יותר מתוכן ישן יותר, אבל זה אפשרי גם ברמות הרבה יותר נמוכות כמו לפי גודל, סוג התוכן וכו'.
כתוצאה משינויים אלו הספק מראה כאילו הוא עדיין מחזיק תוכן ב-retention גבוה יותר אבל בתכל'ס התוכן "מלא חורים" כי חלקים ממנו כבר פינו את מקומם לתוכן חדש יותר.
אפשרויות נוספות הן תקלות תקשורת בין הספק שלך לשאר הרשת, או לחילופין, התהליך הנ"ל קרה אצל הספק של הספק שלך, והתוכן בכלל לא הגיע לשרתים שמהם אתה מושך.
שרתי usenet עובדים בדרך כלל ב-FIFO (First In, First Out. תוכן חדש נאגר כל זמן שיש מקום לשמור אותו. כשנגמר המקום התוכן הישן ביותר מתחיל להמחק ומפנה מקומות לתוכן חדש, ולכן retention הוא כמעט תמיד בראש ובראשונה ביחס ישיר לגודל שטח האחסון שיש לאותו ספק להקציב לצורך זה.
הגדלת שטח אחסון כרוכה בשדרוגים תשתיתיים ברמה של דיסקים ושדרוג מערכות התקשורת וניהול המאגרים - כל אלה דברים שעולים כסף ולא מעט, ולכן...
לפעמים מפעיל שרת שלא יכול להרשות לעצמו את ההשקעה (כמו שאמרתי קודם, ספקים קטנים עם תקציבים מוגבלים יותר) יכול לבצע שינויים במערכת כדי לקבוע עדויפויות שונות לפעולות המחיקה, כמו למשל להעדיף מחיקה של תוכן בקבוצות מסויימות בעדיפות גבוה יותר מתוכן ישן יותר, אבל זה אפשרי גם ברמות הרבה יותר נמוכות כמו לפי גודל, סוג התוכן וכו'.
כתוצאה משינויים אלו הספק מראה כאילו הוא עדיין מחזיק תוכן ב-retention גבוה יותר אבל בתכל'ס התוכן "מלא חורים" כי חלקים ממנו כבר פינו את מקומם לתוכן חדש יותר.
אפשרויות נוספות הן תקלות תקשורת בין הספק שלך לשאר הרשת, או לחילופין, התהליך הנ"ל קרה אצל הספק של הספק שלך, והתוכן בכלל לא הגיע לשרתים שמהם אתה מושך.
-
oriberko
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 403
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
נשמע סביר אבל
מדובר בשרתים שאני עובד עימם כבר מספר חודשים
בהצלחה לא מבוטלת, וגם קבצים "לא פופולריים" עם ריטנשן של 108 יום ירדו
כמו גדולים.
פתאום אני לא מצליח להוריד סרט בן שנה שיש ממנו כ- 7 מקורות וקידודים שונים.
כולם יורדים חלקיים ופגומים
אני מקווה שאין כאן שינוי מדיניות שרומז על קריסה קרובה, בפרט לאחר שרכשתי קרדיט של 300 ג"ב רק לפני מס' ימים, שאמור להספיק לי מס' חודשים
בהצלחה לא מבוטלת, וגם קבצים "לא פופולריים" עם ריטנשן של 108 יום ירדו
כמו גדולים.
פתאום אני לא מצליח להוריד סרט בן שנה שיש ממנו כ- 7 מקורות וקידודים שונים.
כולם יורדים חלקיים ופגומים
אני מקווה שאין כאן שינוי מדיניות שרומז על קריסה קרובה, בפרט לאחר שרכשתי קרדיט של 300 ג"ב רק לפני מס' ימים, שאמור להספיק לי מס' חודשים
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

- תגובות: 1039
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
ככה זה התחיל גם ב-newshosting...
יש לך אפשרות לדרוש את הקרדיט חזרה ע"ב אי שביעות רצון מהשירות?
יש לך אפשרות לדרוש את הקרדיט חזרה ע"ב אי שביעות רצון מהשירות?