שאלה לגבי קונטרסט
איך למעשה היצרן קובע את נתוני הקונטרסט במקרן? למשל, אני משווה את הסניו Z-2000 שהוא עם קונטרסט של 1:15.000 עם הפנסוניק AE-2000 שהוא עם קונטרסט של 1:16.000, על פניו ההבדל לא צריך להיות גדול אך למעשה ההבדל כן גדול והשחורים בפנסוניק יותר כהים.
אני שואל מכיוון שאפסון מצהירה על קונטרסט של 1:50.000, האם זה יתכן? ואם כן אז שאר מקרני ה FHD צריכים להראות ממש גרוטאות לעומתו, דבר שלא נראה לי סביר.
אני שואל מכיוון שאפסון מצהירה על קונטרסט של 1:50.000, האם זה יתכן? ואם כן אז שאר מקרני ה FHD צריכים להראות ממש גרוטאות לעומתו, דבר שלא נראה לי סביר.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78927
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5399 פעמים
סביר להניח ששיטת המדידה שונה. יתכן גם שהקונטרסט שונה.
כלומר, צריך להשוות ANSI CONTRAST עם ANSI CONTRAST ו- ON-OFF CONTRAST עם ON-OFF CONTRAST.
בנוסף, שיטות המדידה בשוק משתנות באופן מאוד פראי (מדידה על המנורה, על הצמצם, או אפילו מדידה תאורטית בתנאים שפיזית לא ניתן להגיע אליהם), כך שקשה מאוד להתמודד עם מספרים שעל הנייר בלבד.
כלומר, צריך להשוות ANSI CONTRAST עם ANSI CONTRAST ו- ON-OFF CONTRAST עם ON-OFF CONTRAST.
בנוסף, שיטות המדידה בשוק משתנות באופן מאוד פראי (מדידה על המנורה, על הצמצם, או אפילו מדידה תאורטית בתנאים שפיזית לא ניתן להגיע אליהם), כך שקשה מאוד להתמודד עם מספרים שעל הנייר בלבד.
צריך להתייחס למספרים בצורה מאוד רצינית, אך לא למספרים הדמיוניים שמפרסם היצרן, אלא למספרים שמפורסמים ע"י אנשים שבדקו את המקרן עם ציוד מדידה טוב.
לדוגמא, Cine4home מדדו את ה Z2000 וה AE2000, ולגבי ה native on/off contrast ראו את הנתונים הבאים:
Z2000 נתן 1300:1.
AE2000 נתן 2500:1.
לדוגמא, Cine4home מדדו את ה Z2000 וה AE2000, ולגבי ה native on/off contrast ראו את הנתונים הבאים:
Z2000 נתן 1300:1.
AE2000 נתן 2500:1.