זוהי המערכת הראשונה שאני מרכיב.
בחודש האחרון קראתי דיונים וביקורות רבים בפורום זה ואחרים, טרם התחלתי במסע ההאזנות שלי. והנה הרגע הגיע, וכשקמתי היום בבוקר הרגשתי מוכן לשמוע ולא רק לקרוא על רמקולים.
התקציב הינו 15k לרמקולים+הגברה, אך בדיון זה ארצה להתמקד קודם ברמקולים ואח"כ להתאים להם הגברה. הדבר היחיד שחשוב לי כן להדגיש הוא שהנטייה שלי היא להגברה מנורתית או היברידית (מנורות בשלב הקדם).
יד-שניה היא אופציה מבורכת, אך בתקציב קטן יותר (בערך חצי, ז"א 7-8k לרמולים+הגברה) - ז"א אותה רמה של ציוד.
הנטייה שלי היא למדפיים+סטנד, אך אני לא פוסל גם רצפתיים שיכולים לעמוד קרוב לקיר עם בס רך יחסית.
סגנונות המוזיקה שלי מגוונים מאוד: ג'אז, פולק, קאנטרי, ניו אייג', אר אנ בי, סול, היפ הופ, אלקטרוני, אלטרנטיבי, רוק, פאנק... (טוב, הבנתם את הנקודה, הרבה)
הנטיה שלי היא להיות סלחן אם הוא לא מצליח להביא את האלקטרונית בצורה הכי טובה, אך מוזיקה שחורה ופולק הם מאסט, הוא חייב לרגש באלו.
הנה 2 סקיצות של החדר שלי:

ואחת ממבט-על:

כמה פרטים נוספים: הרצפה היא שטיח דק מאוד מקיר לקיר, והקירשבו הכניסה לחדר, יש ארון קיר לאורך כל הקיר.
מכל מה שהקשבתי לו עד כה מאוד אהבתי את המוניטורים של Usher X-719. מאוד מפורטים, בס דינמי, מדוייק והדוק. במה עמוקה (יחסית למוניטורים). אך מה שהפריע לי בהם היה שהם לא יורדים נמוך מספיק. הייתה לפחות אוקטבה אם לא שתיים שהבאס שלו פשוט לא נתן, אבל מה שהוא נתן הוא נתן בגדול.
אהבתי (אבל פחות) את Triangle Altea. מדוייקים ופנצ'יים, אבל לבאס לא היה עומק, והבמה הייתה חסרת מרכז.
דברים שנשמעים לי מעניינים אך עדיין לא יצא לי לשמוע:
System Audio 720, 1730
Paradigm Studio 20, 40
אשמח לחוות דעת/המלצות לרמקולים נוספים ועל אלו שציינתי. עדיף רמקולים שהגברת מנורות מחמיאה להם ביותר.
תודה,
עידן