הלחמת כבלים, הכיצד?
-
shayg
-
- חבר פעיל

- תגובות: 73
היי, שאלה:
האם אפשרי להעביר רק את הכבלים ולאחר מכן להלחים את הראשים?
יש לי בעיה בבית שאני בונה(אין לי כח לפרט את הבעיה, אני כבר מיואש), והפתרון היחידי שאני רואה הוא להעביר את הכבלים בצינורות דרך הקיר ולאחר מכן לשכור את שירותיו של טכנאי, שילחים גם את הכבל SCART וגם את .HDMI.
הגיוני?
כמה יעלה התענוג?
האם אפשרי להעביר רק את הכבלים ולאחר מכן להלחים את הראשים?
יש לי בעיה בבית שאני בונה(אין לי כח לפרט את הבעיה, אני כבר מיואש), והפתרון היחידי שאני רואה הוא להעביר את הכבלים בצינורות דרך הקיר ולאחר מכן לשכור את שירותיו של טכנאי, שילחים גם את הכבל SCART וגם את .HDMI.
הגיוני?
כמה יעלה התענוג?
- spon83
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 995
באיזה שלב של הבניה אתה נמצא?
אל תתיאש
כבר עברתי את התקופה הזוועתית של בניית בית
בסופו של דבר הכל יסתדר וישכח
אל תתיאש
כבר עברתי את התקופה הזוועתית של בניית בית
בסופו של דבר הכל יסתדר וישכח
-
shayg
-
- חבר פעיל

שלב
שלב החציבות בקיר.
מכיוון שהקיר שבו חוצבים הוא קיר 7, וזה אותו הקיר של המקלחת שבו יהיו האינטרפוצים של הכיורים, ישנה בעיית חציבה, אי אפשר לכניס כבל 2.5 צול.
לכן חשבתי להעביר כבלים חשופים ולהזמין בעל מקצוע לטובת הלחמות.
אולי לרכוש כבלים מוכנים ולחתוך אותם רק מצד אחד כ-10 ס"מ לפני ראש הכבל, ואז להלחים?
מכיוון שהקיר שבו חוצבים הוא קיר 7, וזה אותו הקיר של המקלחת שבו יהיו האינטרפוצים של הכיורים, ישנה בעיית חציבה, אי אפשר לכניס כבל 2.5 צול.
לכן חשבתי להעביר כבלים חשופים ולהזמין בעל מקצוע לטובת הלחמות.
אולי לרכוש כבלים מוכנים ולחתוך אותם רק מצד אחד כ-10 ס"מ לפני ראש הכבל, ואז להלחים?
- lito
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1129
אם ההתקנה בעייתית כזאת, כדאי לך לוודא שהכבל שתתקין יעביר את המידע למרחק המדובר.
למשל, קח בחשבון שאות וידאו ברזולוציה 1080P יכול לדרוש כבל עם REPEATER/AMPLIFIER באמצע. גם אם כעת זה אולי לא כוונתך, בעתיד אולי כן.
למשל, קח בחשבון שאות וידאו ברזולוציה 1080P יכול לדרוש כבל עם REPEATER/AMPLIFIER באמצע. גם אם כעת זה אולי לא כוונתך, בעתיד אולי כן.
- yairf
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
עקרונית זה ניתן, תוודא שאין זוויות חדות בצינורות שאתה מעביר, כך שיהיה ניתן להשחיל בהם כבלים חדשים במידה ויש צורך. לגבי הלחמה, SCART אפשר בוודאות, HDMI טרם ניסיתי
-
shayg
-
- חבר פעיל

lito,
אורך הכבל - מקסימום 4 מטר. בעייתי?
אורך הכבל - מקסימום 4 מטר. בעייתי?
- lito
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1129
לא, זה לא נרא מרחק כל כך בעייתי. . לא יודע למה הבנתי כי מדובר על 10 מטר. סליחה. אי הבנת הנקרא.
- dts2
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 954
scart -hdmi
קודם כל האם קנית כבר את המסך שאתה יודע בוודאות שאתה צריך scart?
כן ניתן להלחים scart אבל גם שימוש בs.v יתן תוצאה טובה לפעמים גם יותר מscart
לא ניתן להלחים hdmi אבל אם יש כבר את המזנון מסך dvd מגבר וידוע מה אורך תמיד עדיף כבל קצת יותר ארוך מקצר את הכבל באורך הרצוי לתת לחשמלאי לשים אותו בצינור הגנה ולבטן אותו
דבר חשוב מאוד יש לבדוק לפני הביטון שהכבל תקין ועובד ישנם כבלי hdmi לא תקינים ולאחר הביטון לעטוף אותו בנילון ואיזוליר בנד להגנה במהלך השיפוץ למניעת נזק
כן ניתן להלחים scart אבל גם שימוש בs.v יתן תוצאה טובה לפעמים גם יותר מscart
לא ניתן להלחים hdmi אבל אם יש כבר את המזנון מסך dvd מגבר וידוע מה אורך תמיד עדיף כבל קצת יותר ארוך מקצר את הכבל באורך הרצוי לתת לחשמלאי לשים אותו בצינור הגנה ולבטן אותו
דבר חשוב מאוד יש לבדוק לפני הביטון שהכבל תקין ועובד ישנם כבלי hdmi לא תקינים ולאחר הביטון לעטוף אותו בנילון ואיזוליר בנד להגנה במהלך השיפוץ למניעת נזק
-
shayg
-
- חבר פעיל

כן, אכן כל הציוד קיים ועובד כרגע בדירתי הנוכחית.
הממיר של YES מחובר בסקארט לLCD(מערכת של סוני ALL IN ONE, בחדר שינה וKCD של סוני 32 אינץ),
הLCD מחוברת בסקארט למערכת.
ועוד כבל HDMI מהמערכת לLCD,
נשמע הגיוני?
הממיר של YES מחובר בסקארט לLCD(מערכת של סוני ALL IN ONE, בחדר שינה וKCD של סוני 32 אינץ),
הLCD מחוברת בסקארט למערכת.
ועוד כבל HDMI מהמערכת לLCD,
נשמע הגיוני?
-
shayg
-
- חבר פעיל

מישהו יכול לעזור ?