הרצת 720P על מחשב חלשׁ (מאוד)

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
gsk פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 101
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום רב
יש ברשותי מחשב LOW END וביצעתי את כל התהליך של הסרת הקודקים הקודמים והתקנת:

FFDSHOW
AC3FILTER
COREAVC
ו- PUREVIDEO

שיניתי את ה- MERIT כפי שמצויים במאמר.

הרצתי לבדיקה קובץ 720P. הוידאו של הקובץ רץ דרך בCOREAVC והאודיו דרך AC3.
נראה שבקובץ 720P הוידיאו רץ בסדר אבל האודיו לא מסונכרן וקופץ קלות לעיתים. המעבד לעומת זאת עומד על 70% בלבד.

אולי המחשב שלי חלש מידי? ולמרות שאני מתיימר להריץ "רק" תוכן 720P.

AMD ATHLON XP 1800, 256RAM, NVIDIA MX440 64MB, WIN XP

בעיה נוספת. מאז שהורדתי את הוקדקים הקודמים, המחשב לא מזהה את קובץ ההדגמה שהורדתי באתר מיקרוסופט.
כל אפשרויות הרצת MPEG-2 דרך FFDSHOW על DISABLED.
הבנתי שה- PUREVIDEO אמור לעשות את קידוד ה MPEG-2 במקום ה- FFDSHOW. לא מצאתי אפשרות להגדיר שה PUREVIDEO יבצע את העבודה (חוץ משינוי ה MERITS, שלא עזר).

אודה לכם מראש.

יאיריאיר
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 330
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

חלש מאוד

ואפילו לראות ברמה נחותה ,לא מתאים
כרטיס מסך היסטורי
מהמאה הקודמת

יהיו לך כל הזמן צרות גם עם החומרה

purevideo
לא קיים כלל בכרטיס שלך

PopPy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #3 

ממש לא מסכימה.
יש לי p4 2.8 512MB RAM עם כרטיס מסך O/B ולפי המדריך כאן הצלחתי להריץ 720p חלק!

יאיריאיר
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

אני עם ויסטה
2GB RAM
2 מעבדים
OC

עם AERO עם sc RGB
מקבל הודעות שיש פחות זיכרון

שוב
אני אוהב לראות באיכות צבעים מלאים
עיבוד נכון
UPSCALE 1080P
מדבר על סרטי HD !

יחד עם זאת 512 MB
מספיק בקושי להריץ XPתקין
+סרטי HD ???
תבדקי את עצמך שוב

יש אנשים שרוצים שיכולים לנסוע לאילת עם חיפושית
ויש עם מרצדס
כל אחד יחשב את יכולותיו

gsk פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

PopPy כתב:ממש לא מסכימה.
...
אני נוטה להאמין לזה. אני גם הצלחתילהריץ קובץ קטן של 720P הוידאו היה חלק והמעבד החלש שלי רק על 70% ניצולת. האודיו אמנם היה לא בסנכרון אבל אולי אוכל לפתור את זה.

וחוץ מזה, אני בטוח שיש איזשהו מומחה לינוקס שהצליח להפעיל קבצי HDTV גם על פנטיום 3 :P :mrgreen:

יאיריאיר
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

gsk כתב:
...
אני נוטה להאמין לזה. אני גם הצלחתילהריץ קובץ קטן של 720P הוידאו היה חלק והמעבד החלש שלי רק על 70% ניצולת. האודיו אמנם היה לא בסנכרון אבל אולי אוכל לפתור את זה.

וחוץ מזה, אני בטוח שיש איזשהו מומחה לינוקס שהצליח להפעיל קבצי HDTV גם על פנטיום 3 :P :mrgreen:
...
עשית עם חיבור VGA ?
15 פינים ?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

תלוי במעבד שלך, אבל אם יש לך את אחד הATHLONXP החדשים יותר, בקלות אפשר לעשות לו OC ולקבל ביצועים שהם סבירים לניגון 720P.

יאיריאיר
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

אני את שלי כתבתי וברור בשירשור
עם החומרה שלך ,חד משמעית לא ניתן

יותר מכך הכרטיס שך עד כמה שאני זוכר משדר VGA

יותר מכך 256 RAM לא מספיק להפעיל XP WIN
אז סרטי HD ?

חבל שאל חבר שלא מבין ששואל אותם יש כאן אנשים שפוגעים
ובפרוש מסדרים אותו .

PopPy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

איזה הגזמות פראיות.
אני מריצה כרגע סרטים ב- 720p על המחשב הצנוע שלי, ואפילו בלי לטחון את המעבד. בלי בעיות סינק ובלי קיפאון, הסרט רץ חלק לחלוטין. עם עובדות אי אפשר להתווכח.

אם נשתמש באנלוגיה שלך, מי שיש לו כסף מיותר למרצדס - בבקשה, אני לא אומרת שחומרה חזקה זה חיסרון. אבל בסופו של דבר גם עם טרנטה תקינה משנות ה-80, בסוף תגיע לאילת.

בקיצור, בהחלט אפשר לנצל חומרה חלשה וקיימת לצורך הזה, ולראות HD בלי להשקיע עוד אלפי שקלים גם בלי .OC
אגב, גם בVGA ההבדל בין 720p לבין קבצי AVI רגילים הוא עצום.

XP רץ מצוין על החומרה שלי, תודה רבה, ועם ניסיון של שנים כטכנאית מחשבים אני בהחלט לא "מורחת" כאן אף אחד ולהגדיר כמה קודקים ולנסות להריץ סרט עוד לא הרג מחשב של אף אחד.
אני במקום הבחור לא הייתי סומכת על בן- אדם שמנפנף ברכיבי חומרה יקרים ובמ"ה חדשה ומושמצת, שזוללת משאבים בלי סיבה כדי שאפשר יהיה להגיד שיש את הכי חדש והכי יקר...

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #10 

זה נשמע שהבעייה אצלך קשורה לקודקים במערכת ולגרף שנבנה (משהו שנקרא DirectShow Filter Graph)
אגב, בעקיפין זה באמת גם יכול להיות מושפע מהגדרות Merit לא נכונות

ראשית -איזה קבצים אתה מנסה להריץ H.264, TS, MKV, WMV ?
שנית - האם ניסית להשתמש בתוכנה GraphEdit (יודעת לבנות משהו שנקרא FilterGraph) כדי לנסות ולראות איזה גרף נבנה אצלך במערכת לצורך הרצת הוידאו+אודיו.
שם גם ניתן להוריד ולהוסיף פילטר כדי לבדוק האם יש קונפיגורציה מסוימת שהכול רץ חלק ויפה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #11 

עכשיו שמתי לב שיש לך סה"כ 256M במחשב
בלי קשר לחומר HD אני חושב שאתה צריך לשדרג היום לפחות ל 512M (מה גם שמחיר של זיכרונות הוא מאוד מאוד זול)

gsk פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

osherov כתב:זה נשמע שהבעייה אצלך קשורה לקודקים במערכת ולגרף שנבנה (משהו שנקרא DirectShow Filter Graph)

שנית - האם ניסית להשתמש בתוכנה GraphEdit (יודעת לבנות משהו שנקרא FilterGraph) כדי לנסות ולראות איזה גרף נבנה אצלך במערכת לצורך הרצת הוידאו+אודיו.
שם גם ניתן להוריד ולהוסיף פילטר כדי לבדוק האם יש קונפיגורציה מסוימת שהכול רץ חלק ויפה
...
אז ככה. אני אכן משתמש בתוכנת GRAPHEDIT. אני מנסה להריץ קבצי 720P בפורמט MKV וגם הרצתי דמו של שודדי הקאריבים בפורמט MP4. הוידאו למרבה הפלא רץ חלק והמעבד כאמור רק ב- 70% ניצולת. הבעיה היא הסאונד. כאשר מקודד האודיו הוא FFDSHOW אז יוצא שהסאונד לא מסונכרן לוידאו. כאשר אני מבטל את FFDWHOW אז GRAPHEDIT אומר שהוא שיש פורמטים שלא נתמכים (כלומר הוא לא מזהה מפענח אודיו פעיל).

במאמר העוסק בהפעלת קבצי על מחשב LOW END נאמר שיש לשנות את מפענח האודיו ל AC3 FILTER. ניסיתי לשחק עם ההגדרות שם אבל לא הצלחתי להבין איך להגדיר שה-AC3 FILTER יוגדר שמפענח האודיו כברירת מחדל. (ויזוהה ככזה ע"י GRAPHEDIT). אודה למי שיוכל לעזור לי בהגדרת ה-AC3 FILTER ככזה.

PopPy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

gsk כתב:
osherov כתב:זה נשמע שהבעייה אצלך קשורה לקודקים במערכת ולגרף שנבנה (משהו שנקרא DirectShow Filter Graph)

...
אז ככה. אני אכן משתמש בתוכנת GRAPHEDIT. אני מנסה להריץ קבצי 720P בפורמט MKV וגם הרצתי דמו של שודדי הקאריבים בפורמט MP4. הוידאו למרבה הפלא רץ חלק והמעבד כאמור רק ב- 70% ניצולת. הבעיה היא הסאונד. כאשר מקודד האודיו הוא FFDSHOW אז יוצא שהסאונד לא מסונכרן לוידאו. כאשר אני מבטל את FFDWHOW אז GRAPHEDIT אומר שהוא שיש פורמטים שלא נתמכים (כלומר הוא לא מזהה מפענח אודיו פעיל).

במאמר העוסק בהפעלת קבצי על מחשב LOW END נאמר שיש לשנות את מפענח האודיו ל AC3 FILTER. ניסיתי לשחק עם ההגדרות שם אבל לא הצלחתי להבין איך להגדיר שה-AC3 FILTER יוגדר שמפענח האודיו כברירת מחדל. (ויזוהה ככזה ע"י GRAPHEDIT). אודה למי שיוכל לעזור לי בהגדרת ה-AC3 FILTER ככזה.
...
בהתקנה של FFDSHOW צריך להתקין רק את הקודקים של הוידיאו, בלי האודיו. אח"כ במריט, תתעדף את AC3 כמו שמוסבר במדריך לעדיפות הכי גבוהה.

gsk פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

לצערי זה לא עובד. ביטלתי את כל האפשרויות בפילטר האודיו של FFDWHOW, הגדרתי למקסימום את ה MERIT של AC3 FILTER ושל AC3 PARSER FILTER. ועדיין GRAPH EDIT לא מזהה שום פילטר לאודיו (אחרי שביטלתי את FFDSHOW לאודיו). התוצאה היא שקבצי MKV רצים אבל ללא סאונד.

אגב, אני משתמש ברמקולים שולחניים בחיבור פשוט ליציאת הסאונד של כרטיס הקול. AC3 מוגדר כיציאת 2/0 PCM 16 ללא SPDIF.

רעיונות למישהו,?

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2011

שליחה #15 

...
יש הבדל של ענק בין המעבד שיש לך, והמעבד שיש לו - אי אפשר אפילו להתחיל להשוות בינהם...

מה גם שהMX440 הוא גרסה מוזלת מאוד של הGeForce4 - המחשב לאו דווקא LOW END, הוא פשוט בEND שלו...

:(

gsk פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

אתם מתעלמים מהעובדה המחשב שלי אמנם חלש אבל כן מצליח להריץ וידאו 720P בצורה חלקה [ לא כך ב 1080P]. בעיה אצלי היא הפעלת פילטר AC3 במקום FFDSHOW בו בסאונד לא מסונכרן לוידאו.

בקיצור הוכחתי שגם ATHLON 1800 + כרטיס מסך עתיק + 256RAM מצליח להריץ וידאו של 720P.

לגבי האודיו אני עדיין אשמח לסיוע בהפעלת AC3 FILTER במקום ה-FFDSHOW.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #17 

לפני שאתה משחק עם ההגדרות יש לך אפשרות דרך ה GraphEdit לבנות גרף ש AC3Filter מוגדר שם ואז לנסות לנגן ולראות האם זה פותר לך את הבעיות או לא

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

אני חושב שחוסר סינכרון זה בעיה של מהירות דווקא...

gsk פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

טוב. אז בדקתי את הנושא. הצלחתי להוריד קטע הדגמה נוסף שהצלחתי להריץ את האודיו שלו דרך AC3. צדק "אוזן"- בעיית הסנכרון נובעת מוידיאו איטי מידי [שבקטעים קודמים פשוט לא שמתי לב שהוידאו רץ לאט מידי]

טוב אז הוכחתי שלא ניתן להריץ קובץ HD במערכת שלי.

תודה לכל המשיבים. נמתין עם קבצי ה- HD עד השדרוג.

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

(Y)

אל תרגיש רע. אם המחשב החזיק עד עכשיו, הוא חי חיים מלאים :wink: (f) (b)

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”