אני לא מימשתי שום פתרון כזה, יותר מידי עבודה לטעמי. אני ממתין שמישהו יעשה כבר אינטגרציה online של שם הקובץ מול בסיס נתונים אינטרנטי ויבנה את התמונות לבד ב RT (כן אני יודע, יש לי חלומות ).
אם אני קורא נכון מדובר אם כך בפתרונות ידניים וזה הרבה פחות אטרקטיבי.
זיו, אני לא חושב שהחלומות שלך כל כך בשמיים - כך מה שצריך זה ש-Dvico ישחררו Integration API ויתמכו בהצגת תוכן HTML לפי איזשהו סטנדרט מוסכם.
משם זה כבר די קל (...מניסיון ).
אני די חסר אמונה שזה אי פעם יקרה, בכל זאת - אני אשמח מאוד אם זה יקרה בעתיד הקרוב.
יש סיבה נוספת שצריך לשקול - זכויות יוצרים. אף בסיס נתונים אינטרנטי לא יתן בחינם לקחת ממנו את הנתונים הללו. ואם זה יהיה בתשלום, זה יתגלגל לכיוון שלנו...
לא בהכרח. למשוך מידע ממקורות כמו IMDB, FreeDB, Discogs (ועוד רבים אחרים) הוא די פשוט ולא מחייב Licensing.
כמובן שאם אתה רוצה לעשות לעצמך את החיים קלים תעדיף לעבוד מול מקור אחד שכבר אוסף את כל הנתונים בעצמו ולא לעבוד מול 20-30 מקורות שונים ולבצע את האגרגציה בעצמך, ותמורת השירות הזה תצטרך כמובן גם לשלם, אבל ... יש המון פתרונות ביניים עם מודלים עיסקיים שונים שמוצאים דרכים לממן את עלות השירות גם בלי לגלגל את התשלום עליך כמשתמש קצה... אבל זה כבר נושא לדיון אחר לגמרי בפורום אחר לגמרי.
בעיקרון כן, אלא אם אתה נכנס לתוכנית ה-Associates שלהם דרך Amazon (שהם הבעלים של IMDB) ומקשר לעמודי מוצר שלהם...
כמו שאמרתי קודם - אם אתה רוצה רק למשוך תוכן ממאגר שעושה בשבילך את כל העבודה זה יעלה לך. אם אתה מוכן להכנס לתוכניות Affiliations למיניהן תוכל להגיע לתוכן הזה גם ללא licensing בתמורה לקישורים/פרסומות/חלוקת רווחים ואין בזה שום דבר פסול - בסופו של דבר כולם מרוויחים.
בעיקרון רק בהתחלה לוקח קצת זמן ללמוד, אחר כך זה מאוד קל ומהיר
אפשר שתוכנה ימצא בשבילך את המידע או שאתה תגיד לה מה ואיפה לקחת.
לתוכנה מצורף קובץ עדרכה מאוד נוח וקל להבנה.
- זה לחלוטין עניין של טעם אישי, אבל אם יש לך קצת יכולת פוטושופית אתה בוודאי תוכל ליצור templates מוצלחים יותר (סלחו לי שאני מחבר את איכות התוצאה המתקבלת עם האפליקציה שיוצרת אותה, אבל במקרה הזה אין ברירה, ויש אלטרנטיבות רבות.)
- כל תהליך ההכנה לא שמיש במאגרים גדולים או מאגרים שבהם תכנים מסוגים שונים. גם אם התהליך הוא שתיים וחצי לחיצות לכל תמונה זה פשוט לא יעיל.
- כל פתרון שדורש שימוש במחשב כדי ליצור את התוכן קצת מקלקל את העניין. כדי להיות יעיל ואפקטיבי ישנם רק שני מקומות בהן אפליקציה כזו יכולה לרוץ: על הקופסא או על הרשת (מקומית או אינטרנט).
- היות ופתרון מובנה בתוך הקופסא הוא לחלוטין בידיים של היצרן הוא גם הכי פחות customisable לצרכים של כל אחד ואחד מאיתנו, וזה גם תחום שבו הם הכי פחות חזקים והכי מוגבלים מבחינת משאבים... מה שמשאיר כאפשרות פרגמטית רק את אפליקציית הרשת (לדוגמא יישומים שרצים כבר היום כמו YouTube ע"ג AppleTV ו-EVA) ולשם כך צריך שיתוף פעולה וחשיפת API להתממשקות.
- את עניין יצירת התמונות offline מול יצירת תוכן דינמי ב-realtime כבר הזכרתי, ולדעתי זהו המכשול הכי גדול שעומד בפני כל אפליקציה כזו. בנוסף - אפליקציית רשת עם תוכן דינמי תוכל לספק לך קישוריות למידע נוסף, שיתוף עם קהילה, קישור לאתרי מסחר וכו' - כל אלה יישומים שלא תוכל ליצור בכלי offline נטו.
(גילוי נאות: אני מעורב בפרוייקט העוסק בתחום הזה ודעתי היא סובייקטיבית לחלוטין).