מי אחראי על חוסר האצת החומרה בכרטיסי מסך בניגון קבצי MKV !!
- almog12345
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 286
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
מבולבלים? גם אנחנו...
לדעתי לא צריך להחזיר מכיוון שבעתיד הקרוב זה ישתנהofird כתב:ממש מבאס - האם אתה ממליץ לי להחזיר את הATI שלי 2600 PRO ולקחת איזה GEFORCE זול יותר כגון - 8400 GS?
אני מבין שאין ממש הבדל ביניהם מבחינתי (בעיקר סרטים, פחות משחקים)...
בעיקר בגלל שהח'ברה שבונים את הקבצים יגדירו אחרת את פרופיל הקידוד ל H.264
(גם אני איתך באותה הסירה עם ה 2600XT
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
osherov
תודה על ההסבר הממצה!
באמת נשבר ה&^% מקבצי ה 1080P המקרטעים האלה, גם על מחשב מפלצת.
תודה על ההסבר הממצה!
באמת נשבר ה&^% מקבצי ה 1080P המקרטעים האלה, גם על מחשב מפלצת.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46355
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5075 פעמים
osherov,
יופי של הסבר
ניתן לקרוא בשרשור הבא את דרך הפעולה עבור שינוי הפרופילים:
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=972503
יופי של הסבר
ניתן לקרוא בשרשור הבא את דרך הפעולה עבור שינוי הפרופילים:
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=972503
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
אגב, לא הבנתי עם איזה מקודד בדיוק אנחנו מצפים להאצת חומרה?
FFDSHOW
CYBERLINK (עם ה DXVA?, שאגב, נותן כבר היום ניגון חלק, רק לא תומך בתרגום?)
CORE AVC
FFDSHOW
CYBERLINK (עם ה DXVA?, שאגב, נותן כבר היום ניגון חלק, רק לא תומך בתרגום?)
CORE AVC
- tobenary
- חבר ותיק

- תגובות: 2472
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
osherov אתה מלך התותחים!!!
הסבר מפורט!
סידרת לי את הבלגאן בראש.... ( עכשיו נשאר לסדר את הבלגאן בסלון )

דרור ואריה - כל הכבוד על "הדביק" לכולם!!! ( בדף הפתיחה )
הסבר מפורט!
סידרת לי את הבלגאן בראש.... ( עכשיו נשאר לסדר את הבלגאן בסלון )
קרעת אותיalmog12345: מבולבלים? גם אנחנו......
דרור ואריה - כל הכבוד על "הדביק" לכולם!!! ( בדף הפתיחה )
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן
מי שלוקח-מתרוקן
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 960
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
בעייה בניגון MKV ?
אפשר אולי לתאר את הבעייה ? (ובאמת כל הכבוד על ההסברים והכתבה המפורטת - אבל חסרים בכתבה הסימפטומים שרואים בעיניים).
ואני מדבר על מה קורה בפועל ועם קצת יותר פרטים כמו איזה סוגי קבצים, על איזה סוגי מחשבים ועם איזה מקודדים.
מהכותרת הבנתי כאילו יש בעיית ניגון עם רוב קבצי הMKV, ואני לעומת זאת לא נתקלתי בשום קובץ MKV שעשה לי בעיות בהנחה שמדובר ברוב קבצי הMKV).
וגם לא הבנתי על איזו האצת חומרה מדברים - האצה מלאה לH264 או ההאצה הרגילה של פעולות הוידאו ?
מאז שעברתי לDUAL CORE לא נתקלתי בשום בעיית הרצה, גם בכרטיס הישן שלא תמך חומרתית בהאצה מלאה של H264 וגם בחדש שכן תומך חומרתית אבל אני לא משתמש בהאצת החומרה בכלל. וכדאי לציין שיש לי מעבד של פחות מ 500 שקל ואני משתמש בCORE AVC שכידוע יודע לנצל מספר ליבות ולא משתמש בהאצת חומרה בכלל.
אולי מדובר רק בקבצי 1080 מסויימים ? (למרות שזה ממש לא הרוב).
בקיצור - חסרים פרטים יותר מפורטים על הבעייה והתנאים בהם היא נוצרת. אשמח לשמוע עוד לגבי הפרטים המבוקשים ולדון בנושא. יכול להיות שהתמונה קצת שונה וחבל להפחיד אנשים מהפורמט המעניין והמעולה הזה שזקוק נואשות לתמיכה בנגנים חיצוניים אבל בשביל זה הוא קודם צריך לצבור פופולאריות.
אפשר אולי לתאר את הבעייה ? (ובאמת כל הכבוד על ההסברים והכתבה המפורטת - אבל חסרים בכתבה הסימפטומים שרואים בעיניים).
ואני מדבר על מה קורה בפועל ועם קצת יותר פרטים כמו איזה סוגי קבצים, על איזה סוגי מחשבים ועם איזה מקודדים.
מהכותרת הבנתי כאילו יש בעיית ניגון עם רוב קבצי הMKV, ואני לעומת זאת לא נתקלתי בשום קובץ MKV שעשה לי בעיות בהנחה שמדובר ברוב קבצי הMKV).
וגם לא הבנתי על איזו האצת חומרה מדברים - האצה מלאה לH264 או ההאצה הרגילה של פעולות הוידאו ?
מאז שעברתי לDUAL CORE לא נתקלתי בשום בעיית הרצה, גם בכרטיס הישן שלא תמך חומרתית בהאצה מלאה של H264 וגם בחדש שכן תומך חומרתית אבל אני לא משתמש בהאצת החומרה בכלל. וכדאי לציין שיש לי מעבד של פחות מ 500 שקל ואני משתמש בCORE AVC שכידוע יודע לנצל מספר ליבות ולא משתמש בהאצת חומרה בכלל.
אולי מדובר רק בקבצי 1080 מסויימים ? (למרות שזה ממש לא הרוב).
בקיצור - חסרים פרטים יותר מפורטים על הבעייה והתנאים בהם היא נוצרת. אשמח לשמוע עוד לגבי הפרטים המבוקשים ולדון בנושא. יכול להיות שהתמונה קצת שונה וחבל להפחיד אנשים מהפורמט המעניין והמעולה הזה שזקוק נואשות לתמיכה בנגנים חיצוניים אבל בשביל זה הוא קודם צריך לצבור פופולאריות.
- tobenary
- חבר ותיק

- תגובות: 2472
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
BRK - להלן תופעות ועוד.....
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0
14 עמודי שרשורים - ועדיין סופר...
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0
14 עמודי שרשורים - ועדיין סופר...
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן
מי שלוקח-מתרוקן
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
BRK, מדברים על כך שמי שרוצה לבצע האצה בחומרה לפענוח ופריסה של ווידאו mpeg-4 AVC הארוז בקבצי MKV נתקל או במסכים קפואים/ירוקים/שחורים, או שנתקע עם קצב של 20fps או שבכלל לא מתבצעת האצה והפענוח עדיין מתרחש בתוכנה. זה כואב לשני מגזרים: אלו שיש להם מעבד ראשי ישן/חלש שמגיע לניצולת של 95-100 אחוז וגם מקרטע כבר בקבצי 720P ואלו שלמרות שהעומס בקושי מגרד את ה 70-80% רוצים לראות מספר חד ספרתי כי זה עושה להם טוב בלב.
האצת החומרה המדוברת היא האצת כל השרשרת, החל מפענוח ו deinterlacing ועד לפריסה וכתיבה ל renderer. אני לא יודע לאילו פעולות אתה מתכוון במושג "האצה רגילה של פעולות ווידאו".
דרך אגב בשרשור המוזכר לעיל יש הסברים מאוד ממצים על סוגי הקבצים שבהם ההאצה נכשלת כך שזה בטח יענה לשאלות שלך.
האצת החומרה המדוברת היא האצת כל השרשרת, החל מפענוח ו deinterlacing ועד לפריסה וכתיבה ל renderer. אני לא יודע לאילו פעולות אתה מתכוון במושג "האצה רגילה של פעולות ווידאו".
דרך אגב בשרשור המוזכר לעיל יש הסברים מאוד ממצים על סוגי הקבצים שבהם ההאצה נכשלת כך שזה בטח יענה לשאלות שלך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 960
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
תודה על ההסבר, לא ידעתי על המצב המגוכך הזה.Catskinner כתב:BRK, מדברים על כך שמי שרוצה לבצע האצה בחומרה לפענוח ופריסה של ווידאו mpeg-4 AVC הארוז בקבצי MKV נתקל או במסכים קפואים/ירוקים/שחורים, או שנתקע עם קצב של 20fps או שבכלל לא מתבצעת האצה והפענוח עדיין מתרחש בתוכנה. זה כואב לשני מגזרים: אלו שיש להם מעבד ראשי ישן/חלש שמגיע לניצולת של 95-100 אחוז וגם מקרטע כבר בקבצי 720P ואלו שלמרות שהעומס בקושי מגרד את ה 70-80% רוצים לראות מספר חד ספרתי כי זה עושה להם טוב בלב.
דרך אגב בשרשור המוזכר לעיל יש הסברים מאוד ממצים על סוגי הקבצים שבהם ההאצה נכשלת כך שזה בטח יענה לשאלות שלך....
נראה כאילו הפרטים כבר נערכו ע"י האחראים, והבעייה מוצגת בצורה יותר ממוקדת למרות שהיתי מדגיש שמדובר בבעיות רק בפיענוח חומרה מלא של H264 ומדגיש שלא מדובר בפיענוח תוכנה רגיל שאופייני לרוב הקודקים ולרוב המשתמשים ושברוב רובם של המקרים מעבדים מודרנים מרובי ליבות ולא יקרים יוכלו לעשות את העבודה בעצמם.
רק לפני שבועיים רכשתי כרטיס שתומך בהאצה מלאה של H264 (לא למטרה זו אמנם) אבל עקב העובדה שהמעבד הזול שלי עושה את העבודה נהדר לבדו, לא חשבתי להתחיל לחפש מפענחים שתומכים בזה.
יש לי שתי הערות בקשר לנושא:
1) מבחינת ספקולוציות (שנידנו גם במאמר) העניין הזה נשמע לי לא כלכך תמים ואפילו די מכוון. כמו שנאמר אין שום מגבלה חומרתית מבחינת הכרטיסים של ATI ו NVIDIA וצריך להיות מתכנת וראש פרוייקט ממש ממש גרועים בכדי לפספס את הקטע הזה (שמצאו לו פתרונות די מגוכחים מבחינת סיבוכיות ביצוע בתיכנות) או לשכוח את הפורמט (קונטיינר) הכי פופולארי להפצת תכני HD פיראטים.
הפתרונות של NVDIA ו ATI מוצהרים לספק תמיכה בסטנדרטים הרשמיים של הפצת סרטים שהם BLUE RAY ו HDDVD, העובדה שהם עושים בעיות עם הקונטיינר הנפוץ להפצה פיראטית של סרטי HD נשמעת מאוד מאוד לא מקרית (ולמעשה בפועל - זה השימוש היחיד של הפורמט הזה). באם חושבים על האינטרסים של חברות הסרטים (גופים בעלי כוח עצום ותורמים לא קטנים לפיתוח המדיות והפורמטים שמשמשים לסרטים) אפשר לעשות 1 ועוד 1, ולהבין שיכול להיות שהעובדה שמדובר בדבר שיכול להיפתר ע"י דרייברים חדשים וכו', לאו דווקא אומרת משהו לגבי זה שירצו לפתור את זה לפחות בזמן הקרוב, לי זה נשמע בכלל מכוון.
אני מציין - זה רק רעיון, השערה, ספקולצייה ומדובר בדיעה, אני בעצמי לא יודע אם זה נכון או לא.
2)אני חושב שבדיון שעוסק גם בהאצת חומרה כדאי לציין חוק חשוב שאולי חלק מהקוראים לא מכירים: בעולם הPC תמיד תמיד צריך לשאוף לפתרון כללי ולא לפתרון ספציפי כי אחרת עלולים להגיע לתוצאה לא רצוייה ולביזבוז פוטנציאלי של כסף. כמובן שיש המון שיקולים בקניית הHTPC בין היתר המחיר אך אסור לשכוח מהשיקול של אוניברסליות - פיתרון של כרטיס עם האצת חומרה ל H264 מגביל מאוד מאוד (בצורה שהסטנדרט מיושם היום), דורש תמיכה ספציפית של תוכנות (מפענחים) ועם פוטנציאל מחושב מראש לעשות בעיות או לא לפתור את הבעייה שלשמה הוא נקנה. היתרון של הHTPC הוא שאתה יכול לבחור את הפיתרון הכי טוב שנראה לך (למשל מפענח מסויים) והשימוש בהאצה יעודית כובל אותך באזיקים, משהו שיותר מאפיין נגד נפרד ולא HTPC.
לכן כשחושבים על אופצייה לקנות כרטיס עם פיענוח חומרה בכדי לפתור את בעיית כוח העיבוד של הHTPC בסרטי HD תמיד, אם המצב אפשרי, עדיף להשקיע את הכסף בפתרון כולל ולא בפיתרון ספציפי. לפעמים שווה יותר להשקיע קצת יותר ולקנות כוח עיבוד כללי מאשר להשקיע בכרטיס מסך יעודי שתלוי בגחמות של מי שייצר אותו ובכוחות שמופעלים על ייצרן זה מבחוץ. ובכלל - לא כדאי לקנות כפיתרון לניגון סרטי HD פיראטים, חומרה שמיועדת רשמית לתמוך בסטנדרטי הפצה רשמיים של חברות הסרטים.
כדאי גם לציין שאחד המאפיינים והיתרונות של הHTPC זה הוורסטיליות שלו, הוא היחיד שעומד בתוצאות הזמן של עידכון דוחסים, קונטיינרים ושאר פורמטים, לכן שוב - המטרה מראש היא תמיד לשאוף להשקעה בכוח עיבוד כללי מאשר כוח עיבוד ספציפי, שוב - במגבלות התנאים האחרים של הקנייה (כסף, עבודה על שידרוג וכו'..).
אלו רק המלצות לקוראים המזדמנים ולא חס וחלילה ביקורת. בגדול - כל פיתרון הוא מבורך רק מעצם העובדה שהוא קיים.
זה דווקא מאוד תמים שהקבצים לא מצליחים להיות "מואצים" וזה לא קשור לאיזה מזימת על1) מבחינת ספקולוציות (שנידנו גם במאמר) העניין הזה נשמע לי לא כלכך תמים ואפילו די מכוון. כמו שנאמר אין שום מגבלה חומרתית מבחינת הכרטיסים של ATI ו NVIDIA וצריך להיות מתכנת וראש פרוייקט ממש ממש גרועים בכדי לפספס את הקטע הזה (שמצאו לו פתרונות די מגוכחים מבחינת סיבוכיות ביצוע בתיכנות) או לשכוח את הפורמט (קונטיינר) הכי פופולארי להפצת תכני HD פיראטים.
הפתרונות של NVDIA ו ATI מוצהרים לספק תמיכה בסטנדרטים הרשמיים של הפצת סרטים שהם BLUE RAY ו HDDVD, העובדה שהם עושים בעיות עם הקונטיינר הנפוץ להפצה פיראטית של סרטי HD נשמעת מאוד מאוד לא מקרית. באם חושבים על האינטרסים של חברות הסרטים (גופים בעלי כוח עצום ותורמים לא קטנים לפיתוח המדיות והפורמטים שמשמשים לסרטים) אפשר לעשות 1 ועוד 1, ולהבין שיכול להיות שהעובדה שמדובר בדבר שיכול להיפתר ע"י דרייברים חדשים וכו', לאו דווקא אומרת משהו לגבי זה שירצו לפתור את זה לפחות בזמן הקרוב, לי זה נשמע בכלל מכוון.
שוב אני מזכיר - זה רק רעיון ומדובר בדיעה, אני בעצמי לא יודע אם זה נכון או לא....
הסיבה לזה היא מאוד פשוטה והיא שקיימות הרבה תוכנות שיודעות לקחת ערוץ וידאו וערוץ אודיו ולקודד ערוצים אלה לקובץ MKV
לתוכנות האלה (שכמעט כולם משתמשות במקודד לערוץ הוידאו שנקרא X264) יש עשרות פרמטרים שניתן לשחק איתם
ורוב המשתמשים פשוט לא מבינים מה המשמעות של כל פרמטר כזה ופשוט משתמשים בברירת המחדל
העניין הוא שהשימוש בברירת המחדל גורם לקבצים להיווצר בפרופיל הלא מתאים !!
ATI ו NVIDIA פחות קשורים לעניין הזה
כדי לאושש את הטענה הזאת לקחתי קובץ MKV 1080p בעייתי כזה וקודדתי אותם מחדש דרך תוכנה שכולם משתמשים בה לבניית קובץ MKV. כמובן שהכנסתי את פרמטרים הנכונים למקודד. אז ניסתי לנגן והנה הכל עובד כמו שצריך וקיבלתי האצת חומרה בקובץ MKV 1080p
בפורומים בחו"ל כבר יש לא מעט שרשורים שמלמדים את האנשים איזה פרמטרים נכונים צריך לבחור למקודד כדי שניתן יהיה לקבל פענוח בחומרה ולכן אני מניח שבעייה זאת תיפתר במהרה (זה עדיין משאיר אותנו עם לא מעט בעיות אחרות שכרגע עדיין אין להם פתרון
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46355
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5075 פעמים
כנראה יותר אנשים ממה שחשבנו קראו את הכתבה של osherov. יותר ויותר שחרורים היום אני רואה בפרופיל HP@Level 4.1 
מעניין מאוד אני עוד לא פגשתי עדיין כזה קובץ,ziv_r כתב:כנראה יותר אנשים ממה שחשבנו קראו את הכתבה של osherov. יותר ויותר שחרורים היום אני רואה בפרופיל HP@Level 4.1...
נו ובאמת מצליחים לקבל האצה בחומרה בניגון הקבצים האלה ?