החלפת תיבה לרמקולים - האם תביא לשיפור?
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
יש לי זוג רמקולים שקיבלתי ואין עליהם שם יצרן או שום נתון אחר שיכול לתת רמז על נתון כלשהו של הרמקול. הרמקול בנוי משתי יחידות: וופר בקוטר 8" בערך וטוויטר של אינצ' אחד בערך.
הבעיה של הסט הזה הוא שהרמקולים יושבים בתוך תיבת פלסטיק קשיח, כנראה הם היו במקור רמקולים לשימוש חיצוני, יכול להיות שהאלמנטים בתוך הרמקול מוברגים על פלטת עץ שמחוברת לתיבת הפלסטיק (אני לא יכול לבדוק כי אי אפשר להסיר את הגריל הקדמי).
1) היא האם פירוק האלמנטים מהתיבה הנוכחית והעברתם לתיבת עץ תשפר את הצליל?
2) האם יחידת הבאס תפסיק "להחנק" כל כך מהר לאחר שהיא יושבת בתוך תיבת עץ עם נפח גדול יותר ?
3) האם הרמקול תוכנן מלכתחילה כך שהצליל המיטבי יופק עם קופסת הפלסטיק הזאת והעברת האלמנטים לתיבת עץ לא תשפר אפילו כלום?
אני אשתדל להעלות תמונות של הרמקולים בהמשך.
הבעיה של הסט הזה הוא שהרמקולים יושבים בתוך תיבת פלסטיק קשיח, כנראה הם היו במקור רמקולים לשימוש חיצוני, יכול להיות שהאלמנטים בתוך הרמקול מוברגים על פלטת עץ שמחוברת לתיבת הפלסטיק (אני לא יכול לבדוק כי אי אפשר להסיר את הגריל הקדמי).
1) היא האם פירוק האלמנטים מהתיבה הנוכחית והעברתם לתיבת עץ תשפר את הצליל?
2) האם יחידת הבאס תפסיק "להחנק" כל כך מהר לאחר שהיא יושבת בתוך תיבת עץ עם נפח גדול יותר ?
3) האם הרמקול תוכנן מלכתחילה כך שהצליל המיטבי יופק עם קופסת הפלסטיק הזאת והעברת האלמנטים לתיבת עץ לא תשפר אפילו כלום?
אני אשתדל להעלות תמונות של הרמקולים בהמשך.
בהנחה והתיבה האורגינלית לא מוסיפה "רעשים משלה" ממש לא שווה
להתעסק עם זה. יחידת הבאס (וופר) נחנקת סביר מאד להניח לא בגלל
התיבה, אלא בגלל שמדובר על וופר זול.
להתעסק עם זה. יחידת הבאס (וופר) נחנקת סביר מאד להניח לא בגלל
התיבה, אלא בגלל שמדובר על וופר זול.
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
האם לנפח התיבה יש השפעה על איכות צלילי הטוייטר או רק לצלילים הנמוכים?
יכול להיות שהשינוי יעזור לאיכות הצליל, אבל כמו שנאמר, סביר ממה שאתה מתאר שמדובר ברכיבים זולים ואיכות כבר לא מתצא כאן. בהתחשב בזה שלבנות קופסא ולתאם הכל זו בכל מקרה השקעה של זמן וכסף, חבל לבזבז את הזמן והכסף על אלמנטים כאלו. ישנם אלמנטים במחירים סבירים שיהוו פרויקט מוצלח יותר.