בזק הבטיחה חבילת אינטרנט 8 מגה ל-40% מלקוחותיה
-
jpost
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
בזק הבטיחה חבילת אינטרנט 8 מגה ל-40% מלקוחותיה - בפועל מדובר רק ב-20%-30% זאת בשל בעיה הנדסית
בבזק מודעים לבעיה, אך זה לא מנע מהחברה לצאת עם חבילת ה-8 מגה כמענה שיווקי לחבילת 7 מגה של HOT
כתבה בגלובס
http://www.globes.co.il/serve/globes/Do ... 1000299895
הסיבה לבעיה בבזק נובעת מהמוגבלות של רשת הנחושת המקומית והעומסים שיש על כבל הנחושת של בזק. הרשת עובדת בצורה כזו שככל שמעמיסים את הכבל יותר, קצב המהירות שניתן לספק הולך ויורד.
בבזק מודעים לבעיה, אך זה לא מנע מהחברה לצאת עם חבילת ה-8 מגה כמענה שיווקי לחבילת 7 מגה של HOT
כתבה בגלובס
http://www.globes.co.il/serve/globes/Do ... 1000299895
הסיבה לבעיה בבזק נובעת מהמוגבלות של רשת הנחושת המקומית והעומסים שיש על כבל הנחושת של בזק. הרשת עובדת בצורה כזו שככל שמעמיסים את הכבל יותר, קצב המהירות שניתן לספק הולך ויורד.
- Rino
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5450
- שם מלא: Reem
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 132 פעמים
אני לקוח עסקי של 012 - 5MB\512Kb
ללא תקלות וללא חסימות , אני גם עובד ב VPN לאתרים מרוחקים...
אבל מה עניין פה, כל אחד יבחר מה שנוח לא , בניגוד לטלויזיה , באינטרנט יש מבחר ספקים די מרשים...
ללא תקלות וללא חסימות , אני גם עובד ב VPN לאתרים מרוחקים...
אבל מה עניין פה, כל אחד יבחר מה שנוח לא , בניגוד לטלויזיה , באינטרנט יש מבחר ספקים די מרשים...
עסקי. מסביר הכל.
לאנשים הפשוטים שרוצים לשתף קבצים לא נותנים את אותו היחס שאתה מקבל.
012 חוסמת תעבורה "בעייתית" של תוכנות שיתוף ומגבילה מי ש"הוריד יותר מדי".
ומרשים? לא הייתי משתמש במילה הזאת, אין שום דבר מרשים בתשתית האינטרנט של ישראל.
תסתכל קצת מסביב בשאר מדינות העולם ותראה כמה אנחנו לא מתקדמים בנושא.
וזה לא שאנחנו צמאים לחבילות של 100מגה (לא יזיק בכל זאת), מספיקה לי חבילת 2.5, אבל שאוכל לנצל אותה במלואה
ושלא יחסמו אותי או יגבילו אותי וימנעו ממני משהו ששילמתי עליו, בקשה הגיונית לא?
וזה לא שאנחנו צמאים לחבילות של 100מגה (לא יזיק בכל זאת), מספיקה לי חבילת 2.5, אבל שאוכל לנצל אותה במלואה
ושלא יחסמו אותי או יגבילו אותי וימנעו ממני משהו ששילמתי עליו, בקשה הגיונית לא?
רוצה 2.5 מגה אמיתי? תארגן לעצמך נל"ן. רוצה 2.5 מגה בתשלום ריאלי, תאלץ להסתפק במה שהספקיות נותנות. נכון, זה לא מושלם, אבל אנחנו חיים בעולם לא מושלם. רוצה מהירות טובה יותר בתנאים הקיימים? תארגן לעצמך MPLS במידה ואתה בכבלים, או IP קבוע אם אתה בבזק. גם יכול לעזור.ShayGTi כתב:עסקי. מסביר הכל.
ושלא יחסמו אותי או יגבילו אותי וימנעו ממני משהו ששילמתי עליו, בקשה הגיונית לא?...
אני דווקא ממש לא מסכים איתך. יחסית למדינות רבות בעולם (כולל ארה"ב) מצב האינטרנט המהיר בארץ הרבה יותר טוב. למעלה מ-90 אחוז משטח המדינה מכוסה בפס רחב (מספרים שהאמריקאים יכולים רק לחלום עליהם), המחירים פה, באופן ריאלי, נמוכים יותר מלא מעט מדינות, ואפילו מדיניות ה-overbooking על לקוחות best effort בארץ עומדת על בין פי 6 לפי-10 בעוד שספקי שירות אחרים נוקטים במדיניות של פי 12 ל-פי 15 (נתונים של AOL, ספק האינטרנט הגדול בעולם).מרשים? לא הייתי משתמש במילה הזאת, אין שום דבר מרשים בתשתית האינטרנט של ישראל.
תסתכל קצת מסביב בשאר מדינות העולם ותראה כמה אנחנו לא מתקדמים בנושא....
You are never fully dressed without a smile
ארה"ב היא לא דוגמא לשום סוג של טכנולוגיה, אנשים מסתכלים עליה בתור מעצמה עולמית לדוגמא של טכנולוגיה, אבל המצב ממש לא כך.
זה נכון שלעומת ישראל הזמינות לקוים מהירים הרבה יותר טובה, לקוח שרוצה יכול להתחבר על 20 מגה ביט, אבל אחוז החדירה הוא מאוד מאוד נמוך.
כמובן שמדינות הדרום סובלות מתשתיות לקויות ולכן הזמינות מאוד נמוכה שם.
אם רוצים דוגמא אפשר ללכת ליפן שם ניתן למצוא קוים של 100 מגה ביט FULL DUPLEX במחירים זולים יותר מחבילת 2.5 שלנו - אבל גם יפן היא לא דוגמא מאחר והיא תמיד חוד החניט של הטכנולוגיה.
אירופה לעומת זאת, היא המתונה מביניהם, שם ניתן למצוא במדינות שנחשבות יחסית לא מפותחות קווים של 10 מגה ביט במחיר של חבילת 5 מגה ביט שלנו , או במדינות מאוד מפותחות חבילות של 25 ואפילו 40 מגה ביט בחיר דומה ל5 מגה ביט שלנו.
יחסית לעובדה שישראל היא מדינה של EARLY ADOPTERS, לדוגמאת מקרה הסולולר שפרץ למדינה הרבה יותר מהר מכל מדינה אחרת, אנחנו נמצאים במקום גרוע מאוד לעומת העולם.
חלק מזה תודות לניסיון של משרד התקשורת לשמור על תחרותיות, חלק אחר בגלל שבמחירים שהישראלים הורגלו לחבילות אינטרנט מצד הספק, הם פשוט מחירי הפסד לספק ומכאן שהספק לא ימהר לשדרג את הקוים לחו"ל (שכרגע מרוכזים על ספק אחד שכל החברות משכירות ממנו רוחב פס, לא רק ספקים אלא חבהרות כמו מוטורלה ושות')
זה נכון שלעומת ישראל הזמינות לקוים מהירים הרבה יותר טובה, לקוח שרוצה יכול להתחבר על 20 מגה ביט, אבל אחוז החדירה הוא מאוד מאוד נמוך.
כמובן שמדינות הדרום סובלות מתשתיות לקויות ולכן הזמינות מאוד נמוכה שם.
אם רוצים דוגמא אפשר ללכת ליפן שם ניתן למצוא קוים של 100 מגה ביט FULL DUPLEX במחירים זולים יותר מחבילת 2.5 שלנו - אבל גם יפן היא לא דוגמא מאחר והיא תמיד חוד החניט של הטכנולוגיה.
אירופה לעומת זאת, היא המתונה מביניהם, שם ניתן למצוא במדינות שנחשבות יחסית לא מפותחות קווים של 10 מגה ביט במחיר של חבילת 5 מגה ביט שלנו , או במדינות מאוד מפותחות חבילות של 25 ואפילו 40 מגה ביט בחיר דומה ל5 מגה ביט שלנו.
יחסית לעובדה שישראל היא מדינה של EARLY ADOPTERS, לדוגמאת מקרה הסולולר שפרץ למדינה הרבה יותר מהר מכל מדינה אחרת, אנחנו נמצאים במקום גרוע מאוד לעומת העולם.
חלק מזה תודות לניסיון של משרד התקשורת לשמור על תחרותיות, חלק אחר בגלל שבמחירים שהישראלים הורגלו לחבילות אינטרנט מצד הספק, הם פשוט מחירי הפסד לספק ומכאן שהספק לא ימהר לשדרג את הקוים לחו"ל (שכרגע מרוכזים על ספק אחד שכל החברות משכירות ממנו רוחב פס, לא רק ספקים אלא חבהרות כמו מוטורלה ושות')
אם תוכל לתרגם לעברית אני אשמחlevikon כתב:רוצה 2.5 מגה אמיתי? תארגן לעצמך נל"ן. רוצה 2.5 מגה בתשלום ריאלי, תאלץ להסתפק במה שהספקיות נותנות. נכון, זה לא מושלם, אבל אנחנו חיים בעולם לא מושלם. רוצה מהירות טובה יותר בתנאים הקיימים? תארגן לעצמך MPLS במידה ואתה בכבלים, או IP קבוע אם אתה בבזק. גם יכול לעזור.ShayGTi כתב:עסקי. מסביר הכל.
ושלא יחסמו אותי או יגבילו אותי וימנעו ממני משהו ששילמתי עליו, בקשה הגיונית לא?......
נל"ן הוא לא אקטואלי.
MPLS רק נותן לך רשת וירטואלית בתוך האינטרנט שמאורגנת ע"י הספק, עדיין מוגבלת במהירות החיבור.
כל הספקיות שומרות רוחב פס ונותנו עדיפות של רוחב פס ללקוחות עסקיים ( לא כל לקוח שמשלם 100 שקל לחודש על מנוי "עסקי" נכנס לקטגוריה הזו), הצורה שבא התיעדוף הזה נעשה היא ע"י הקצאת POOL כתובת "מאגר כתובות", לכל ספק אינטרנט יש קידומת של איי פי שע"י ניתן לזהות אותן, למשל לבז"ק בינלאומי יש את 84.109, אבל הוא לא היחידי, מה שיבוא אחרי המספרים האלו ייצג שרת שהוא יושב עליו וכתובת פרטית של המנוי.
לא בכל המקרים, אבל בחלקם,למשל בא"ז, הPOOL שמוקצא ללקוחות עיסקיים הוא אותו POOL שמוקצא לכתובת IP סטטיות, ככה שאם לקוח מבקש כתובת סטטית ומאשרים לו אז הוא יושב על עיסקי, ניתן לעשות את זה בכל טכנוליה אלא אם אתה ללא חייגן בכבלים ואז מראש מוקצא לך POOL של לקוחות ללא חייגן.
באופן כללי ייתרון נוסף שזה נותן זה שהמאגר הזה לא עובר דרך הפרוקסי השקוף מה שנותן לך פחות "הורדות מושחטות" יותר מהירות ואין מצב של חסימת פורטים.
כל חברה חוסמת פורטים, כל חברה גם מחוייבת לפרסם רשימה של הפורטים הללו, לא תמיד כל מה שחסום ברשימה - למשל, ע"פ אמנת האינטרנט בין לאומית פורט 445 חייב להיות חסום.
MPLS רק נותן לך רשת וירטואלית בתוך האינטרנט שמאורגנת ע"י הספק, עדיין מוגבלת במהירות החיבור.
כל הספקיות שומרות רוחב פס ונותנו עדיפות של רוחב פס ללקוחות עסקיים ( לא כל לקוח שמשלם 100 שקל לחודש על מנוי "עסקי" נכנס לקטגוריה הזו), הצורה שבא התיעדוף הזה נעשה היא ע"י הקצאת POOL כתובת "מאגר כתובות", לכל ספק אינטרנט יש קידומת של איי פי שע"י ניתן לזהות אותן, למשל לבז"ק בינלאומי יש את 84.109, אבל הוא לא היחידי, מה שיבוא אחרי המספרים האלו ייצג שרת שהוא יושב עליו וכתובת פרטית של המנוי.
לא בכל המקרים, אבל בחלקם,למשל בא"ז, הPOOL שמוקצא ללקוחות עיסקיים הוא אותו POOL שמוקצא לכתובת IP סטטיות, ככה שאם לקוח מבקש כתובת סטטית ומאשרים לו אז הוא יושב על עיסקי, ניתן לעשות את זה בכל טכנוליה אלא אם אתה ללא חייגן בכבלים ואז מראש מוקצא לך POOL של לקוחות ללא חייגן.
באופן כללי ייתרון נוסף שזה נותן זה שהמאגר הזה לא עובר דרך הפרוקסי השקוף מה שנותן לך פחות "הורדות מושחטות" יותר מהירות ואין מצב של חסימת פורטים.
כל חברה חוסמת פורטים, כל חברה גם מחוייבת לפרסם רשימה של הפורטים הללו, לא תמיד כל מה שחסום ברשימה - למשל, ע"פ אמנת האינטרנט בין לאומית פורט 445 חייב להיות חסום.
-
jpost
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
יש גם כתבה ב THECOM:
"הדבר נגרם מהרעשים שיוצרים המודמים האחרים על אותו כבל. כלומר כל מודם נוסף שמתחבר לרשת גורם לרעש לשאר הלקוחות וזו הסיבה העיקרית לחוסר היכולת להרים את הקצב."
"קושי נוסף הוא המודמים בבתי הלקוחות שמסוגלים מבחינה אלקטרונית לתמוך בקצב של 8 מגה, אך יש להם בעיית סינכרון ולכן נוצרה תופעה שהלקוחות נדרשו פעמים רבות לבצע אתחול מחדש של המודם"
http://www.thecom.co.il/article.php?id=5100
"הדבר נגרם מהרעשים שיוצרים המודמים האחרים על אותו כבל. כלומר כל מודם נוסף שמתחבר לרשת גורם לרעש לשאר הלקוחות וזו הסיבה העיקרית לחוסר היכולת להרים את הקצב."
"קושי נוסף הוא המודמים בבתי הלקוחות שמסוגלים מבחינה אלקטרונית לתמוך בקצב של 8 מגה, אך יש להם בעיית סינכרון ולכן נוצרה תופעה שהלקוחות נדרשו פעמים רבות לבצע אתחול מחדש של המודם"
http://www.thecom.co.il/article.php?id=5100
ד"א, מבחינת הכבלים, הדבר היחיד שמחזיק אותם מלתת קצבים גבוההים יותר זה משרד התיקשורת שרוצה תחרות בשוק.
וזה למרות שבעת העידכון של בזק לADSL+ כבר אז הטכנולוגיה הטכנולוגיה הייתה מיושנת והיו אלטרנטיבות טובות יותר - אך יקרות יותר.
וזה למרות שבעת העידכון של בזק לADSL+ כבר אז הטכנולוגיה הטכנולוגיה הייתה מיושנת והיו אלטרנטיבות טובות יותר - אך יקרות יותר.