כרטיס מסך או מעבד?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
OldMan פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 75
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אני בטוח שהשאלה נשאלה אבל אני לא מוצא התייחסות אליה והדילמה שלי קשה...

אני עומד בפני בניית מחשב HTPC לסלון שייעודו ניגון תכני HD. אני עומד בפני דילמה - או לרכוש מעבד חזק יותר או לרכוש כרטיס מסך עם האצה של H264 ולא להסתפק בכרטיס המסך ONBOARD.

להזכירכם - אין אני מחפש יכולות תלת מימד או משחקים - ייעוד המכשיר הוא ניגון תכני HD 1080P ללא קפיצות והפרעות.

השאלה לפי דעתי עקרונית יותר מאשר איזה מעבד בדיוק ואיזה כרטיס מסך בדיוק - אם אני קונה כרטיס מסך עם האצה - באיזה תוכנות אוכל לנצל זאת - האם אהיה מוגבל לשימוש ב-POWER DVD או תוכנה אחרת כלשהי? ומה אם ארצה לראות את התכנים דרך VISTA MEDIA CENTER?

ומה אם ארצה להציג כתוביות? האם הצגת הכתוביות פוגמת בהאצה בכרטיס המסך?

אשמח לתגובתכם המלומדת.

lebovitz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 393
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #2 

ישנם כרטיסי מסך שתומכים בהאצת חומרה ATI 2600XT, NVIDIA 8600 וכדו'

הבעיה היא שאם אתה מוסיף תרגום לסרט, בכל אופן המעבד יבצע הכל, כי מבוצע Post Processing לעיבוד הוידאו.
באותו אופן נדמה לי שאם הוידאו ארוז ב-container של Matroska, המעבד מבצע את כל התהליך וכרטיס המסך לא משחק תפקיד.

אבל מהצד השני, כרטיסי מסך של ATI 2600XT לא עולים הרבה היום (בערך 500-600 ש"ח) והם ישאירו לך מספיק כסף למעבד טוב.

Nissan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 345
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #3 

לי יש כרטיס OB - ATI X1250 ויחד עם מעבד +6000 AMD אני מנגן תכני 1080P ללא בעיה...
המעבד הנ"ל הוא לא יקר במיוחד, וכל מעבד מקביל של INTEL כמו ה-6600 ומעלה יעשו את העבודה בקלות.
Who turned off the lights ?

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”