חברים שלום וגמר חתימה טובה
ובכן אני עומד להחליט על רכש צורב
ובנתי שעדיף כבר לרכוש צורב DVD .
אבל נתקלתי בנושא של סוגי פורמטים שלא נתמך הצורב כגון :- DVD-RAM
אשמח להפנות אותי ולהבהיר מה זה הפורמט ומה נדרש שיהיה בתכונות הצורב
אשמח לקבל עדכונים
בברכה
1. השאלה לא קשורה לפורום אודיו. אם כבר HTPC או נושאים טכניים.
2. הפורמטים הנפוצים כיום הם DVD-R ו-DVD+R. כל הצורבים כיום תומכיפ בשתי השיטות, ככה שאין לך מה לדאוג.
מעבר לזה יש את הפורמטים לכתיבה חוזרת שהם RW (+/- בהתאמה).
אני מסכים עם מרטין שאין חשיבות לתמיכה ב DVD-RAM. סתם לידע כללי, RAM - Random Acess Memory, או בעברית זיכרון גישה אקראית. בלי לסבך יותר מידי המשמעות מבחינת המשתמש היא שאפשר להשתמש בדיסק הרב פעמי של DVD-RAM כאילו היה כונן קשיח רגיל (רק הרבה יותר איטי).
DVD-RAM הוא מדיה בפני עצמה, אי אפשר לכתוב\לקרוא DVD-RAM מדיסק רגיל. המדיות די יקרות ובכלל DVD-RAM לא ממש תפס אצל המשתמשים כך שזה לא צריך להוות שיקול רציני בקניה. המחירים של הכוננים נמצאים היום ברצפה כך שלא קשה להשקיע במכשיר איכותי, אני ממליץ במיוחד על הכוננים של SONY ו NEC.
nec הם גם ההמלצה שלי (יחס עלות/תועלת מעולה) אבל על סוני אני דווקא לא ממש ממליץ.
סבלתי רבות מהצורב שלהם (היה בררן מאוד לגבי איכות המדיות).
יכול להיות שזה קשור לכך שהוא היה הראשון שתמך בפלוס ומינוס והיום המצב שונה אבל אני אחרי הניסיון הזה לא מתכוון לחזור אליהם כל-כך מהר.
NMP, אם הצורב עדיין אצלך, שווה לבדוק אם יצא בשבילו עדכון firmare. הבעיה נעוצה בזה שכל מדיה מכילה מידע מזהה על היצרן שלה (Vendor), צורבים מסויימים מגבילים את המדיות שניתן לצרוב עליהן או את המהירות שניתן לצרוב על כל מדיה. לי הייתה בעיה כזו עם צורב טושיבה ועדכון firmware פתר את הבעיה.
מצד שני לפעמים יש באמת לכונן בעיה עם מדיות מסויימות (לא בגלל הקוד יצרן) ודיסקים פשוט "נדפקים" בצריבה.
כן, אני יודע.
עידכנתי לו כל firmware אפשרי כולל בעיקר הרבה לא רשמיים שמצאתי.
חלק שיפרו את המצב אבל עדיין בבסיסו הצורב הזה היה ממש בעייתי עם מדיות שהן פחות ממושלמות.
אולי זה טוב כי הוא הרגיל אותי להשתמש במדיות האיכותיות ביותר עד היום (וכמובן חייב אותי ללמוד את הנושא ).
ושוב, אני מדבר על הצורב הראשון שתמך בשני הפורמטים ואולי אלה מחלות ילדות.
בכל מקרה, לי זה הספיק.