מגברYAMAHA AX-397
מגבר סטריאו דגם AX397 הספק 2X100
======================
Linear Damping
High Dynamic Power
Damping Factor: 240
PURE DIRECT
CD/DVD Direct Amplification
Loudness
SACD/DVD Audio
תכונות ייחודיות:
===========
רמקולים A/B/A+B.
5 כניסות אודיו (כולל כניסת פטפון)....
מגבר סטריאו
אני צריך עצה לקניה של מגבר סטריאו לחדר שינה עד 2500 שקל. המליצו לי על ax397 של ימאהה. אני שומע בעיקר jazz\fusion תודה. עוד משהו- רוב המוסיקה שלי על המחשב (flac
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
כמה קווים מנחים כלליים לרכישת מגבר משומש:
צריך לבדוק את כל הפעולות, הכניסות והיציאות של המגבר: לוודא שכל הכפתורים מגיבים כפי שהם אמורים, שהפוטנציומטרים מסתובבים חלק ואינם מרעישים, לחבר מקור שמע לכל הכניסות הקיימות (זכור שלכניסת פטיפון - אם יש - אפשר לחבר רק פטיפון, לכל השאר אפשר לחבר כל מקור שאינו פטיפון), לחבר רמקולים לכל יציאות הרמקולים וכן אזניות ליציאה שלהן. להרים את הווליום לדרגה גבוהה בלי להפעיל את מקור השמע המחובר, כדי לשמוע אם המגבר מייצר רעש משלו. לכבות ולהדליק אותו תוך כדי בדיקה כדי לראות אם אין רעשים בהדלקה ובכיבוי. אם הכל עובד כמו שצריך - הוא תקין, מעבר לזה אין לך הרבה מה לעשות. אחריות על משומשים אין.
אם המוכר מסרב לתת לך לבצע אחת מבדיקות אלו, נראה שיש לו מה להסתיר (אלא אם כן הוא מיידע אותך מראש על איזושהי בעיה במכשיר - סיכוי נמוך ביותר שזה יקרה בישראל...). אם יש איזו בעיה קטנה שאתה יכול לחיות איתה, למשל כניסה שאינה עובדת אבל היא לא נחוצה לך - הכל פתוח למשא ומתן ביניכם.
צריך לבדוק את כל הפעולות, הכניסות והיציאות של המגבר: לוודא שכל הכפתורים מגיבים כפי שהם אמורים, שהפוטנציומטרים מסתובבים חלק ואינם מרעישים, לחבר מקור שמע לכל הכניסות הקיימות (זכור שלכניסת פטיפון - אם יש - אפשר לחבר רק פטיפון, לכל השאר אפשר לחבר כל מקור שאינו פטיפון), לחבר רמקולים לכל יציאות הרמקולים וכן אזניות ליציאה שלהן. להרים את הווליום לדרגה גבוהה בלי להפעיל את מקור השמע המחובר, כדי לשמוע אם המגבר מייצר רעש משלו. לכבות ולהדליק אותו תוך כדי בדיקה כדי לראות אם אין רעשים בהדלקה ובכיבוי. אם הכל עובד כמו שצריך - הוא תקין, מעבר לזה אין לך הרבה מה לעשות. אחריות על משומשים אין.
אם המוכר מסרב לתת לך לבצע אחת מבדיקות אלו, נראה שיש לו מה להסתיר (אלא אם כן הוא מיידע אותך מראש על איזושהי בעיה במכשיר - סיכוי נמוך ביותר שזה יקרה בישראל...). אם יש איזו בעיה קטנה שאתה יכול לחיות איתה, למשל כניסה שאינה עובדת אבל היא לא נחוצה לך - הכל פתוח למשא ומתן ביניכם.
ימאהה היא חברה טובה שיש לה מוצרים איכותיים אבל לא במחיר שאתה מחפש.
בכל אופן אם המגבר נשמע לך טוב אז תקנה אותו. על טעם וריח אין להתווכח רק תבדוק עוד אופציות לפני שאתה מקבל החלטה.
אל תשכח להשקיע בכבלים טובים.
בכל אופן אם המגבר נשמע לך טוב אז תקנה אותו. על טעם וריח אין להתווכח רק תבדוק עוד אופציות לפני שאתה מקבל החלטה.
אל תשכח להשקיע בכבלים טובים.
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
לי יש מגבר של ימאהה בן 12 שנה והוא עובד כמו נימר.
תקשה את ה AX397 ואם אתה יכול שים עוד כמה ג'ובות וקח את ה 497 .
מגברים מעולים שפשוט על מי שקורא פה את השם ימאהה בורח מזה. סטיגמות חסרות טעם.
שמעת? נהנהת? תקנה.
yairf
לי יש ימהה rx-797 סטריאו עושה למגברים שעולים פי שלוש
ויותר בית ספר. פשוט מעולה מתאים לרמקולים אנגליים בפרט פשוט לא יאומן
עד ששומעים.
עשיתי השוואה בינו לבין נאד 372 ורוטל 1070
הימהה נישמע בהרבה יותר טוב.
לי יש ימהה rx-797 סטריאו עושה למגברים שעולים פי שלוש
ויותר בית ספר. פשוט מעולה מתאים לרמקולים אנגליים בפרט פשוט לא יאומן
עד ששומעים.
עשיתי השוואה בינו לבין נאד 372 ורוטל 1070
הימהה נישמע בהרבה יותר טוב.
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
פשוט ימאהה כמו הרבה אחרים הפך להיות לאנשים שלא שמעו את המגברים לדוגמא, כסמל למשהו .
זו סטיגמה כ"כ לא נכונה . על הרבה. כמו שבפורום ק"ב ממליצים על הרמן קרדון לעומת אחרים כי יש לו סאונד חם יותר.
אפילו שכל דגם שונה מהשני ולהכליל מוצרי אלקטרוניקה (סייג רמקולים זה לא אלקטרוניקה) , בגלל שם חברה זה הזוי מבחינתי.
זו סטיגמה כ"כ לא נכונה . על הרבה. כמו שבפורום ק"ב ממליצים על הרמן קרדון לעומת אחרים כי יש לו סאונד חם יותר.
אפילו שכל דגם שונה מהשני ולהכליל מוצרי אלקטרוניקה (סייג רמקולים זה לא אלקטרוניקה) , בגלל שם חברה זה הזוי מבחינתי.
אורי_ו
גם לי בהתחלה היו חששות שנישמעו בעיקר עיי
עוסקים בתחום שלא מוכרים ימהה כמובן.
ואני כל-כך נהנה מהמגבר הזה שזה לא יאומן
המגבר הזה כל-כך חזק ואיכותי מוציא צלילים מהוורפידל שלי
שצריך לשמוע בשביל להאמין.
היו לי הרבה מגברים נאד הרמן רוטלים למיניהם והימהה פשוט אדיר
ולא מתחמם בכלל אפילו לאחר 3-4 שעות האזנה בווליום גבוהה.
גם לי בהתחלה היו חששות שנישמעו בעיקר עיי
עוסקים בתחום שלא מוכרים ימהה כמובן.
ואני כל-כך נהנה מהמגבר הזה שזה לא יאומן
המגבר הזה כל-כך חזק ואיכותי מוציא צלילים מהוורפידל שלי
שצריך לשמוע בשביל להאמין.
היו לי הרבה מגברים נאד הרמן רוטלים למיניהם והימהה פשוט אדיר
ולא מתחמם בכלל אפילו לאחר 3-4 שעות האזנה בווליום גבוהה.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
זה בדיוק היה השיקול שלי כשהעדפתי את הרסיבר של ימאהה על פני זה של NAD בתור הראשון שלי (שנת 84). לקח לי שנה שלמה להבין איזו טעות זו הייתה, הוא פשוט נשמע ח#א למרות הנתונים העדיפים על הנייר. למרבה הצער, אז עוד לא היה פורום אז לא היה לי את מי לשאול...yitzhack כתב:יש סיבה לא לקנות יאמהה? בכל זאת נתונים טובים יחסית למגברים אחרים באותו טווח מחירים.
0.019% THD והספק גבוה.. (?)...
- yuria
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4181
- נתן תודות: 103 פעמים
- קיבל תודות: 238 פעמים
פולק אודיו RTI6 או RTI4כן אתה צודק אני מתכוון לקנות מדפיים ~3k לחדר שינה כמו שאמרתי. יש למישהו הצעות?...
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.
- gab
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 427
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
מגבר
יש לי ימהה 495 מספר שנים ולאחרונה "השתדרגתי "בסטריאו עם מגבר בן כמעט 30 של סנסוי דגם AU 317. שמע- הסבא הזה שווה 4 ימהות כאלה בשורה... אין מו.. להשוות. רק שחסר שלט.... אגב כל זה ב750 שקלים אחרי ניקוי ושיפוץ
[eng]
I recently bought a new NAD 325 BEE and it is less then 2500
Only 50w but seems load enough to me and we all know that some 50w amps may be more powerfull then some 100w amps depending ...
Why buy second hand when you can buy a good new amp in your budget. AMPS are less reliable then speakers - you may find a bargain but you may also buy a Lemon.
I recently bought a new NAD 325 BEE and it is less then 2500
Only 50w but seems load enough to me and we all know that some 50w amps may be more powerfull then some 100w amps depending ...
Why buy second hand when you can buy a good new amp in your budget. AMPS are less reliable then speakers - you may find a bargain but you may also buy a Lemon.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
תוכל בבקשה להסביר מה בדיוק "לא אמין" במגברים? רוב המגברים המודרניים בנויים להחזיק 20 שנה ומעלה ללא צורך בטיפול כלשהוSteve כתב:[eng]
AMPS are less reliable then speakers - you may find a bargain but you may also buy a Lemon....