שאלה קצת יוצאת דופן - מערכת זולה לסבתא זקנה

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
UrbanDK פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם, אני מצטער להתפרץ ככה סתם לפורום לא-לי. אני לא אודיופיל ולא חובב מוזיקה, אבל אני מבקש את עזרכתם במשהו קטן.

אני רוצה לקנות לסבתי (שתחיה) מערכת סטריאו קטנה, כדי להחליף את המפלצת שיש לה בבית.

כיום יש לה מערכת מיני עם פטיפון+טייפ+רדיו (שלא ממש עובדת), ועוד סט אימתני של מגבר+יחידת CD+יחידת טייפ+יחידת רדיו+פטיפון, שהושאר לה ע"י אחד מהבנים שלה (שהוא דווקא אודיופיל רציני) - אבל גם המערכת הזו, על שלל הכפתורים והאורות שלה - אעפס, לא ממש עובדת.

אני מנסה למצוא מערכת מיני זולה, שיהיה בה גם רדיו, גם טייפ (אפילו יחיד), גם CD, וגם פטיפון.

האיכות ממש לא חשובה. כל מה שחשוב זה שזו תהיה מערכת זולה וקלה לשימוש, ושיהיה בה הכל ביחד.

אפילו רמקולים לא ממש צריך, כי אני מניח שאני אצליח לחבר אחד משני הזוגות שיש לה למערכת.

האם יש לכם רעיונות למשהו מתאים? חיפשתי בZAP, אבל מצאתי רק מערכות מיני בלי פטיפון, ופטיפונים בנפרד. סבתי לא יודעת עברית, וגם ככה זקנה, אז אני באמת מעדיף שהכל יהיה ביחידה אחת, ושתהיה כמה שיותר נוחה לשימוש.

אני מודה לכם מראש על העזרה, ומתנצל על ההתפרצות לפורום.
נערך לאחרונה על ידי UrbanDK ב 17/01/2008 19:08, נערך פעם 1 בסך הכל.

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2011

שליחה #2 

ביד שנייה אולי אפשר למצוא מערכת המורכבת מכל הנ"ל - כיום כבר בקושי אפשר למצוא מערכת עם טייפ, שלא לדבר על פטיפון.

כמה זה חשוב? האם היא מקשיבה לתקליטים באמת - ואם כן, האם אלו תקליטים של מהירות 33\45, או גם ישנים של 78 סיבובים בדקה?

UrbanDK פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

Ozen כתב:כמה זה חשוב? האם היא מקשיבה לתקליטים באמת - ואם כן, האם אלו תקליטים של מהירות 33\45, או גם ישנים של 78 סיבובים בדקה?
...
עד כמה מה חשוב? פטיפון? חשוב מאוד.

אני באמת לא יודע לגבי התקליטים. בוא נגיד שהם מאוד מאוד ישנים, עוד מארגנטינה. לפחות בני 30-40-50 שנה. אני יכול לבדוק, ברגע שזה יהיה רלוונטי.

שוב, אני לא מדבר על מערכת עם מגבר וכאלה. משהו ממש פשוט. כמו זה:

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=412019 רק עם פטיפון.

כמו שאמרתי, יש לה כזו ישנה, אולי בת 10, אבל היא לא ממש עובדת.

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #4 

לא מאמין שתמצא מערכת משולבת עם פטיפון , אולי רק ביד שניה
איזה מערכת זו אולי שווה לתקן אותה (אמרת שהבן אודיופיל)

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2297
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #5 

dudib כתב:לא מאמין שתמצא מערכת משולבת עם פטיפון , אולי רק ביד שניה
איזה מערכת זו אולי שווה לתקן אותה (אמרת שהבן אודיופיל)
...
מצטרף לדעה..
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .

http://mastermix-production.blogspot.com/

המשך גלישה נעימה .. (f)

אלי777
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 582
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #6 

אולי אפשר''להציל '' את המערכת הגדולה . יש לבדוק אולי לא כל המערכת יצאה מכלל שימוש
וכדאי לחדש אותה :idea:

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #7 

אם אתה אוהב את סבתך, או אפילו רק מחבב אותה, אל תקנה לה זבלים בסגנון של ה"Graetz" (עלק) שראית בזאפ.
למעשה, מערכת מיני הכוללת פטיפון לא תוכל למצוא, ולא נראה לי שאי פעם היה דבר כזה.
נסה למצוא מה בדיוק התקלה במערכת החלקים הנפרדים הקיימת, אולי זה משהו פשוט וזול לתיקון. אתה יכול לפרט אילו חלקים היא כוללת (פירמות, דגמים)?

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אני מצטרף לעצה שאולי כדאי לתקן את המערכת, אם היא כבר שנים מתאימה לכל מה שסבתך צריכה (Y)

45rpm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157
נתן תודות: 6 פעמים

שליחה #9 

האם הסבתא עושה שימוש בפטיפון ומאזינה לתקליטים או שמא היא מעדיפה טכנולוגיות מאוחרות ו"נוחות" יותר? הייתי שואל בצורה יסודית מה היא צריכה לפני בניית המערכת (אלא אם כן היא נועדה גם לאורחים :wink: ).

UrbanDK פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

סליחה על התגובה המאוחרת - תגובות לכולם...

קודם כל, תודה על העזרה של כולם. זה באמת נחמד מאוד מצדכם.

בנוגע לנקודות שהעליתם:

- סבתא שלי בהחלט מאזינה לתקליטים, לכן פטיפון הוא חובה. כמו כן, עם כמות התקליטים והקלטות שיש לה, זה לא ריאלי או משתלם להעביר הכל לפורמט דיגיטלי כלשהו.

- כמו שאמרתי, מה שיש לסבתי כיום הוא מפלצת בחמישה חלקים שהועברה לה ע"י דוד שלי, האודיופיל. אני לא חושב שזה בכלל מה שמתאים לה - יש שם יותר מדי כפתורים, אפשרויות ודברים שעלולים להתקלקל בכדי שהאיכות תפצה על כך.
הבעיה שיש כרגע היא במגבר, ואני בטוח שניתן לתקנו או להחליפו, אבל אני באמת לא רואה סיבה לעשות כן. סבתא שלי לא צריכה מערכת כזו, ואם היה לה משהו קטן ולא מתוחכם, אני בטוח שזה היה מועיל לה יותר מהמערכת הסמי-מקצועית שיש לה כרגע.
אם לא אמצא משהו מתאים כדי להחליך את כל מה שיש לה היום, אני אתקן את המערכת. אבל באמת שהייתי רוצה לנסות לפשט לה את החיים קודם.

- לגבי מי שאמר שלא קיימת מערכת מיני עם פטיפון. אולי הסברתי את עצמי לא נכון, ואולי זו לא "מערכת מיני" מה שאני מתכוון אליו - אני מתכוון לקופסא אחת, שמתחברת לזוג רמקולים, שיש בה הכל.
לי אישית הייתה כזו בבית (מסתבר שנקנתה בברזיל), וגם לה יש אחת כזו, רק בלי CD ופטיפון שכרגע לא עובד.

שוב, המטרה כאן היא רק לפשט לסבתי את החיים. לא לבנות מערכת מתקדמת באמתלה שאני עוזר לה, או לקחת את הרכיבים שיש לה כיום (אני שומע גלגל"צ ברדיו-שעון וזה ממש מספיק לי).

מצאתי באינטרנט את האתר הבא: http://www.dcwstore.com/turntables.htm.
ברור לי שמדובר ב"*** סיני", ואפילו גרוע מכך, אבל באמת שיש שם את כל מה שאני צריך, בקופסא אחת נוחה.
אני אדגיש שוב שאיכות הסאונד ממש לא קריטית פה, אז זה לא פקטור בהחלטה. האם לדעתכם, במגבלות הקיימות, זה יכול לשמש לצרכים שמניתי?

ושוב, תודה לכולכם על העזרה.

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

העניין הוא שהמערכות הנ"ל לא מומלצות, לא רק בגלל האיכות שמע, אלא גם זה שהם הורגות תקליטים... :?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #12 

פתרון שאני ממליץ עליו הרבה הוא פשוט להוריד את החומר ב-MP3 או בצורה אחרת דיגיטלית (לא חייבים להמיר), מכיון שיש לך את המקור בצורה חוקית לגמרי, אין עם זה שום בעיה (בעיקר מוסרית).
תשאיר את האוסף (או תתרום אותו לי.. :roll: ) ותארגן לה את כל החומר על איזה סטרימר עם תצוגה של העטיפות בצורה יפה וגדולה שיהיה לה קל לדפדף (לפי אומנים, לפי סגנונות וכו') על מסך הטלויזיה וגמרנו !
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

הלכת רחוק, הא מרטין? :?

לפי מה שהבנתי, היא אוהבת להאזין לתקליטים (ואולי גם לעשות סקראצ'ינג לפעמים)... :P

מה שהכי יתאים זה מערכת מיני עם פטיפון לחוד - מה שכן, צריך לבדוק אם יש חיבור PHONO או שצריך מגבר קטן לפטיפון...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #14 

לא הבנתי.
למה רחוק?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

MartinHSabag כתב:לא הבנתי.
למה רחוק?
...
הכוונה הייתה שהיא רגילה לדבר מסויים, ולפי מה שהוא אומר היא נהנית כך, אז מה שהצעת משנה לה את הכל.

לא שזה רעיון רע :wink:
(f) (b) (Y)

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #16 

אני סבור שהרעיון של מרטין פותר המון בעיות "לוגיסטיות" ותיפעוליות שאינן בדיוק מותאמות לגיל המבוגר. ראיתם פעם איך אדם בא בימים מתפעל פלאפון?
פשטות היא המילה.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

חנן אמר בדיוק מה שהתכוונתי, רק בפירוט :wink:

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #18 

אני יכול לסייע בהמרת חלק מהתקליטים לפורמט דיגיטלי אבל לא בקצב "מסחרר" ובמנות של כמה תקליטים בכל פעם. כמובן לאני לא אתעסק עם פילטריזציה של הסיגנל ואשאיר את הסיגנל RAW לחלוטין. את החלוקה לTRACKS אשאיר לך UrbanDK.
באיזו כמות תקליטים מדובר?

MASTERMIX,
אולי נחלק בינינו את העבודה?
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2297
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #19 

שניה חנן אולי אנשים לא שמים לב פה הוא הדגיש את זה שהסבתא פשוט אוהבת את המקור תקליטים וכ"ו...
הדבר הפשוט זה שהיא רגילה עד כמה שאני מבין למערכת המקורית שלה אז בעיניי תשקיע כמה שקלים אם אתה באמת אוהב את סבתא מכל הלב , ותן לה להנות כבר....
חבל על כל יום שעובר פשוט מאוד כמה שקלים וחסל!
המרה וכיוצא בזאת לא יעשה לה את הכייף האמיתי שהיא רגילה אליו באמת..
ואני חושב שכמו שאנשים אוהבים פה את התקליטים שלהם אז גם הסבתא אוהבת אותם בדיוק כמוכם, מה לא כל כך ברור...?
תנו לה להנות עם המייטב של הזכרונות על אמת וויניל שחור עגול ומוחשי האמיתי, את ההרגשה הזו אי אפשר לשנות לעולם !
חבר'ה זה אשכול אנלוג או לא ?

בהצלחה.
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .

http://mastermix-production.blogspot.com/

המשך גלישה נעימה .. (f)

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

MASTERMIX, בדיוק מה שאני חושב (Y)

כמו שכתבתי על הסקראצ'ינג :wink: