שאלה קצת יוצאת דופן - מערכת זולה לסבתא זקנה
שלום לכולם, אני מצטער להתפרץ ככה סתם לפורום לא-לי. אני לא אודיופיל ולא חובב מוזיקה, אבל אני מבקש את עזרכתם במשהו קטן.
אני רוצה לקנות לסבתי (שתחיה) מערכת סטריאו קטנה, כדי להחליף את המפלצת שיש לה בבית.
כיום יש לה מערכת מיני עם פטיפון+טייפ+רדיו (שלא ממש עובדת), ועוד סט אימתני של מגבר+יחידת CD+יחידת טייפ+יחידת רדיו+פטיפון, שהושאר לה ע"י אחד מהבנים שלה (שהוא דווקא אודיופיל רציני) - אבל גם המערכת הזו, על שלל הכפתורים והאורות שלה - אעפס, לא ממש עובדת.
אני מנסה למצוא מערכת מיני זולה, שיהיה בה גם רדיו, גם טייפ (אפילו יחיד), גם CD, וגם פטיפון.
האיכות ממש לא חשובה. כל מה שחשוב זה שזו תהיה מערכת זולה וקלה לשימוש, ושיהיה בה הכל ביחד.
אפילו רמקולים לא ממש צריך, כי אני מניח שאני אצליח לחבר אחד משני הזוגות שיש לה למערכת.
האם יש לכם רעיונות למשהו מתאים? חיפשתי בZAP, אבל מצאתי רק מערכות מיני בלי פטיפון, ופטיפונים בנפרד. סבתי לא יודעת עברית, וגם ככה זקנה, אז אני באמת מעדיף שהכל יהיה ביחידה אחת, ושתהיה כמה שיותר נוחה לשימוש.
אני מודה לכם מראש על העזרה, ומתנצל על ההתפרצות לפורום.
אני רוצה לקנות לסבתי (שתחיה) מערכת סטריאו קטנה, כדי להחליף את המפלצת שיש לה בבית.
כיום יש לה מערכת מיני עם פטיפון+טייפ+רדיו (שלא ממש עובדת), ועוד סט אימתני של מגבר+יחידת CD+יחידת טייפ+יחידת רדיו+פטיפון, שהושאר לה ע"י אחד מהבנים שלה (שהוא דווקא אודיופיל רציני) - אבל גם המערכת הזו, על שלל הכפתורים והאורות שלה - אעפס, לא ממש עובדת.
אני מנסה למצוא מערכת מיני זולה, שיהיה בה גם רדיו, גם טייפ (אפילו יחיד), גם CD, וגם פטיפון.
האיכות ממש לא חשובה. כל מה שחשוב זה שזו תהיה מערכת זולה וקלה לשימוש, ושיהיה בה הכל ביחד.
אפילו רמקולים לא ממש צריך, כי אני מניח שאני אצליח לחבר אחד משני הזוגות שיש לה למערכת.
האם יש לכם רעיונות למשהו מתאים? חיפשתי בZAP, אבל מצאתי רק מערכות מיני בלי פטיפון, ופטיפונים בנפרד. סבתי לא יודעת עברית, וגם ככה זקנה, אז אני באמת מעדיף שהכל יהיה ביחידה אחת, ושתהיה כמה שיותר נוחה לשימוש.
אני מודה לכם מראש על העזרה, ומתנצל על ההתפרצות לפורום.
נערך לאחרונה על ידי UrbanDK ב 17/01/2008 19:08, נערך פעם 1 בסך הכל.
עד כמה מה חשוב? פטיפון? חשוב מאוד.Ozen כתב:כמה זה חשוב? האם היא מקשיבה לתקליטים באמת - ואם כן, האם אלו תקליטים של מהירות 33\45, או גם ישנים של 78 סיבובים בדקה?...
אני באמת לא יודע לגבי התקליטים. בוא נגיד שהם מאוד מאוד ישנים, עוד מארגנטינה. לפחות בני 30-40-50 שנה. אני יכול לבדוק, ברגע שזה יהיה רלוונטי.
שוב, אני לא מדבר על מערכת עם מגבר וכאלה. משהו ממש פשוט. כמו זה:
http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=412019 רק עם פטיפון.
כמו שאמרתי, יש לה כזו ישנה, אולי בת 10, אבל היא לא ממש עובדת.
- MASTERMIX
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
מצטרף לדעה..dudib כתב:לא מאמין שתמצא מערכת משולבת עם פטיפון , אולי רק ביד שניה
איזה מערכת זו אולי שווה לתקן אותה (אמרת שהבן אודיופיל)...
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
אם אתה אוהב את סבתך, או אפילו רק מחבב אותה, אל תקנה לה זבלים בסגנון של ה"Graetz" (עלק) שראית בזאפ.
למעשה, מערכת מיני הכוללת פטיפון לא תוכל למצוא, ולא נראה לי שאי פעם היה דבר כזה.
נסה למצוא מה בדיוק התקלה במערכת החלקים הנפרדים הקיימת, אולי זה משהו פשוט וזול לתיקון. אתה יכול לפרט אילו חלקים היא כוללת (פירמות, דגמים)?
למעשה, מערכת מיני הכוללת פטיפון לא תוכל למצוא, ולא נראה לי שאי פעם היה דבר כזה.
נסה למצוא מה בדיוק התקלה במערכת החלקים הנפרדים הקיימת, אולי זה משהו פשוט וזול לתיקון. אתה יכול לפרט אילו חלקים היא כוללת (פירמות, דגמים)?
סליחה על התגובה המאוחרת - תגובות לכולם...
קודם כל, תודה על העזרה של כולם. זה באמת נחמד מאוד מצדכם.
בנוגע לנקודות שהעליתם:
- סבתא שלי בהחלט מאזינה לתקליטים, לכן פטיפון הוא חובה. כמו כן, עם כמות התקליטים והקלטות שיש לה, זה לא ריאלי או משתלם להעביר הכל לפורמט דיגיטלי כלשהו.
- כמו שאמרתי, מה שיש לסבתי כיום הוא מפלצת בחמישה חלקים שהועברה לה ע"י דוד שלי, האודיופיל. אני לא חושב שזה בכלל מה שמתאים לה - יש שם יותר מדי כפתורים, אפשרויות ודברים שעלולים להתקלקל בכדי שהאיכות תפצה על כך.
הבעיה שיש כרגע היא במגבר, ואני בטוח שניתן לתקנו או להחליפו, אבל אני באמת לא רואה סיבה לעשות כן. סבתא שלי לא צריכה מערכת כזו, ואם היה לה משהו קטן ולא מתוחכם, אני בטוח שזה היה מועיל לה יותר מהמערכת הסמי-מקצועית שיש לה כרגע.
אם לא אמצא משהו מתאים כדי להחליך את כל מה שיש לה היום, אני אתקן את המערכת. אבל באמת שהייתי רוצה לנסות לפשט לה את החיים קודם.
- לגבי מי שאמר שלא קיימת מערכת מיני עם פטיפון. אולי הסברתי את עצמי לא נכון, ואולי זו לא "מערכת מיני" מה שאני מתכוון אליו - אני מתכוון לקופסא אחת, שמתחברת לזוג רמקולים, שיש בה הכל.
לי אישית הייתה כזו בבית (מסתבר שנקנתה בברזיל), וגם לה יש אחת כזו, רק בלי CD ופטיפון שכרגע לא עובד.
שוב, המטרה כאן היא רק לפשט לסבתי את החיים. לא לבנות מערכת מתקדמת באמתלה שאני עוזר לה, או לקחת את הרכיבים שיש לה כיום (אני שומע גלגל"צ ברדיו-שעון וזה ממש מספיק לי).
מצאתי באינטרנט את האתר הבא: http://www.dcwstore.com/turntables.htm.
ברור לי שמדובר ב"*** סיני", ואפילו גרוע מכך, אבל באמת שיש שם את כל מה שאני צריך, בקופסא אחת נוחה.
אני אדגיש שוב שאיכות הסאונד ממש לא קריטית פה, אז זה לא פקטור בהחלטה. האם לדעתכם, במגבלות הקיימות, זה יכול לשמש לצרכים שמניתי?
ושוב, תודה לכולכם על העזרה.
קודם כל, תודה על העזרה של כולם. זה באמת נחמד מאוד מצדכם.
בנוגע לנקודות שהעליתם:
- סבתא שלי בהחלט מאזינה לתקליטים, לכן פטיפון הוא חובה. כמו כן, עם כמות התקליטים והקלטות שיש לה, זה לא ריאלי או משתלם להעביר הכל לפורמט דיגיטלי כלשהו.
- כמו שאמרתי, מה שיש לסבתי כיום הוא מפלצת בחמישה חלקים שהועברה לה ע"י דוד שלי, האודיופיל. אני לא חושב שזה בכלל מה שמתאים לה - יש שם יותר מדי כפתורים, אפשרויות ודברים שעלולים להתקלקל בכדי שהאיכות תפצה על כך.
הבעיה שיש כרגע היא במגבר, ואני בטוח שניתן לתקנו או להחליפו, אבל אני באמת לא רואה סיבה לעשות כן. סבתא שלי לא צריכה מערכת כזו, ואם היה לה משהו קטן ולא מתוחכם, אני בטוח שזה היה מועיל לה יותר מהמערכת הסמי-מקצועית שיש לה כרגע.
אם לא אמצא משהו מתאים כדי להחליך את כל מה שיש לה היום, אני אתקן את המערכת. אבל באמת שהייתי רוצה לנסות לפשט לה את החיים קודם.
- לגבי מי שאמר שלא קיימת מערכת מיני עם פטיפון. אולי הסברתי את עצמי לא נכון, ואולי זו לא "מערכת מיני" מה שאני מתכוון אליו - אני מתכוון לקופסא אחת, שמתחברת לזוג רמקולים, שיש בה הכל.
לי אישית הייתה כזו בבית (מסתבר שנקנתה בברזיל), וגם לה יש אחת כזו, רק בלי CD ופטיפון שכרגע לא עובד.
שוב, המטרה כאן היא רק לפשט לסבתי את החיים. לא לבנות מערכת מתקדמת באמתלה שאני עוזר לה, או לקחת את הרכיבים שיש לה כיום (אני שומע גלגל"צ ברדיו-שעון וזה ממש מספיק לי).
מצאתי באינטרנט את האתר הבא: http://www.dcwstore.com/turntables.htm.
ברור לי שמדובר ב"*** סיני", ואפילו גרוע מכך, אבל באמת שיש שם את כל מה שאני צריך, בקופסא אחת נוחה.
אני אדגיש שוב שאיכות הסאונד ממש לא קריטית פה, אז זה לא פקטור בהחלטה. האם לדעתכם, במגבלות הקיימות, זה יכול לשמש לצרכים שמניתי?
ושוב, תודה לכולכם על העזרה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
פתרון שאני ממליץ עליו הרבה הוא פשוט להוריד את החומר ב-MP3 או בצורה אחרת דיגיטלית (לא חייבים להמיר), מכיון שיש לך את המקור בצורה חוקית לגמרי, אין עם זה שום בעיה (בעיקר מוסרית).
תשאיר את האוסף (או תתרום אותו לי..
) ותארגן לה את כל החומר על איזה סטרימר עם תצוגה של העטיפות בצורה יפה וגדולה שיהיה לה קל לדפדף (לפי אומנים, לפי סגנונות וכו') על מסך הטלויזיה וגמרנו !
תשאיר את האוסף (או תתרום אותו לי..
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
אני סבור שהרעיון של מרטין פותר המון בעיות "לוגיסטיות" ותיפעוליות שאינן בדיוק מותאמות לגיל המבוגר. ראיתם פעם איך אדם בא בימים מתפעל פלאפון?
פשטות היא המילה.
פשטות היא המילה.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
אני יכול לסייע בהמרת חלק מהתקליטים לפורמט דיגיטלי אבל לא בקצב "מסחרר" ובמנות של כמה תקליטים בכל פעם. כמובן לאני לא אתעסק עם פילטריזציה של הסיגנל ואשאיר את הסיגנל RAW לחלוטין. את החלוקה לTRACKS אשאיר לך UrbanDK.
באיזו כמות תקליטים מדובר?
MASTERMIX,
אולי נחלק בינינו את העבודה?
באיזו כמות תקליטים מדובר?
MASTERMIX,
אולי נחלק בינינו את העבודה?
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- MASTERMIX
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
שניה חנן אולי אנשים לא שמים לב פה הוא הדגיש את זה שהסבתא פשוט אוהבת את המקור תקליטים וכ"ו...
הדבר הפשוט זה שהיא רגילה עד כמה שאני מבין למערכת המקורית שלה אז בעיניי תשקיע כמה שקלים אם אתה באמת אוהב את סבתא מכל הלב , ותן לה להנות כבר....
חבל על כל יום שעובר פשוט מאוד כמה שקלים וחסל!
המרה וכיוצא בזאת לא יעשה לה את הכייף האמיתי שהיא רגילה אליו באמת..
ואני חושב שכמו שאנשים אוהבים פה את התקליטים שלהם אז גם הסבתא אוהבת אותם בדיוק כמוכם, מה לא כל כך ברור...?
תנו לה להנות עם המייטב של הזכרונות על אמת וויניל שחור עגול ומוחשי האמיתי, את ההרגשה הזו אי אפשר לשנות לעולם !
חבר'ה זה אשכול אנלוג או לא ?
בהצלחה.
הדבר הפשוט זה שהיא רגילה עד כמה שאני מבין למערכת המקורית שלה אז בעיניי תשקיע כמה שקלים אם אתה באמת אוהב את סבתא מכל הלב , ותן לה להנות כבר....
חבל על כל יום שעובר פשוט מאוד כמה שקלים וחסל!
המרה וכיוצא בזאת לא יעשה לה את הכייף האמיתי שהיא רגילה אליו באמת..
ואני חושב שכמו שאנשים אוהבים פה את התקליטים שלהם אז גם הסבתא אוהבת אותם בדיוק כמוכם, מה לא כל כך ברור...?
תנו לה להנות עם המייטב של הזכרונות על אמת וויניל שחור עגול ומוחשי האמיתי, את ההרגשה הזו אי אפשר לשנות לעולם !
חבר'ה זה אשכול אנלוג או לא ?
בהצלחה.
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..