שאלות לגבי רשת מחשבים על גבי רשת החשמל בבית

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
kisin פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 462
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

יש לי מחשב בממ"ד ביחד עם מודם כבלים ומחשב שנמצא בסלון (מרחק של 10 מטר בערך), ואני מנסה לעשות ביניהם רשת.
ניסיתי לבנות רשת אלחוטית בבית אבל בגלל שהמודם כבלים נמצא בממ"ד (אין לי אפשרות להזיז אותו משם) אז הקליטה בקושי יוצאת מהממ"ד ולא הצלחתי ליצור את הרשת האלחוטית.

קראתי עכשיו את המאמר באתר על רשת על גבי החשמל והשאלה שלי הם באמת ניתן לעשות זאת בקלות וביעילות בבית?
לא קריטי לי אם תעבורת הקבצים תהיה נמוכה (תמיד אפשר להעביר קבצים בלילה) אבל כן חשוב לי שיהיה אפשרי לגלוש באינטרנט מכל מחשב ושכל המחשבים יהיו באותה הרשת.

כמו כן, שמתי לב שהמאמר הוא משנת 2004, האם ייתכן שהיום בשנת 2008 יש כבר פתרונות יותר טובים ומהירים מהמכשיר שמוצע במאמר?

אני מאוד אשמח לקבל מידע כי כרגע אני אובד עיצות איך לחבר את המחשבים בבית לרשת אחת.
אני מקווה ששאלתי את השאלה במקום הנכון

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #2 

כך בחשבון שניתן גם לבנות רשת על גבי תשתית הטלפון וזה נקרא Home PNA
בזק נותנת לך את הפתרון הזה (במידה ואתה מחובר ל ADSL אז המחיר הוא יחסית נמוך)
כך אני התחברתי והקצבים שאני מקבל בין שני מחשבים בערך 40Mbps
http://www.bezeq.co.il/Cultures/he-IL/B ... rnet/bnet/
(תבחר שם HPNA3)

kisin פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 462
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #3 

אני צריך להיות לקוח של בזק בשביל לעשות Home PNA בבית?
אני חייב לקנות את המוצרים דרך בזק?

האם זה עובד לך כמו שצריך, בלי ניתוקים ושיתוף קבצים ואינטרנט בכל הבית בצורה טובה/אמינה/מהירה?

שאלה אחרונה, למקרה שלא הבנתי:
כל מחשב שיהיה מחובר לנקודת טלפון יתחבר לרשת הבייתית?
האם ניתן לחבר ראוטר לנקודת טלפון וככה גם ליצור רשת אלחוטית בחדרים?

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #4 

אתה צריך לבדוק עם בזק לגבי העניין של האם צריך להיות לקוח
בקשר לחיבור אצלי אז אני משתמש בו לחיבור המחשב בסלון (HTPC) לראוטר (שבזק מספקים) שהוא גם ראוטר אלחוטי וגם מאפשר לחבר מחשבים דרך הרשת הטלפונית וגם כמובן חיבור HUB רגיל (אתה נהנה מכל הדברים ביחד)

החיבור אצלי הוא כזה:
-בסלון המחשב מחובר מהכרטיס רשת דרך מתאם (HomePNA) לקו הטלפון
-בחדר אחר בבית יושב ראוטר אלחוטי (גם אותו בזק מספקים) שבצד אחד מחובר לקו הטלפון וגם משמש כמודם ADSL וגם מזהה את המחשב בסלון דרך קו הטלפון
-בנוסף יש 2 מחשבים שבחוברים ישירות לראוטר בכבל רשת רגיל
-בנוסף מחשב נישא שמתחבר דרך WiFi לראוטר (802.11g)

הקצבים כמו שאמרתי נעים בין 30Mbps ל 50Mbps ולמרות שאני לא משתמש בחיבור באופן קבוע, בזמנים שאני כן משתמש בחיבור אז זה נעשה לצורך העברת קבצים עתירי נפח (עשרות ג'יגה) ואין לי ניתוקים או ירידה בקצב ההעברה
מה שכן זה דרש ממני לנתק את הפקס מקו הטלפון מכיוון שבזמן שהוא היה מחובר הרוחב פס ירד מאוד

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”