direct streo
שלום.
אני די חדש בנושא ורציתי לשלאול משהו .קראתי שבמגברי קולנוע ביתי של ימהה(ויש לי כאלה) מצב דיירקט אמור לתת את השמיעה המקורית בלי שום עיבוד .
ממה שקוראים פה בפורומים הבנתי שזה נחשב לשמיעה איכותית יותר .
אני חושב על זה כמה דברם
1. למה כשעוברים למצב הזה העוצמה יורדת?
2. אני מרגיש פתאום כאילו שהצלילים הגבוהים והנמוכים די נעלמים ועיקר העבודה של הרמקול עוברת למיד .
3. מה שכן אני חייב לציין שכשמגביהים יותר אז המוסיקה נשמעת הרבה יותר מאוזן והבס והטוויטר הרבה פחות צורמים לאוזן .
4. האם שמיעה עם יותר LOUD או כיוונים של הטרבל והבס נחשבת לשמיעה פחות איכולתית ?
אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי לגבי הנושא ולהגדיר בצורה יותר מקצועית את מה שכתבתי .
נ.ב.
מבחינת הרסיברים של ימהה מה ההבדל בין DIRECT ל-STRHAIT ?
אני די חדש בנושא ורציתי לשלאול משהו .קראתי שבמגברי קולנוע ביתי של ימהה(ויש לי כאלה) מצב דיירקט אמור לתת את השמיעה המקורית בלי שום עיבוד .
ממה שקוראים פה בפורומים הבנתי שזה נחשב לשמיעה איכותית יותר .
אני חושב על זה כמה דברם
1. למה כשעוברים למצב הזה העוצמה יורדת?
2. אני מרגיש פתאום כאילו שהצלילים הגבוהים והנמוכים די נעלמים ועיקר העבודה של הרמקול עוברת למיד .
3. מה שכן אני חייב לציין שכשמגביהים יותר אז המוסיקה נשמעת הרבה יותר מאוזן והבס והטוויטר הרבה פחות צורמים לאוזן .
4. האם שמיעה עם יותר LOUD או כיוונים של הטרבל והבס נחשבת לשמיעה פחות איכולתית ?
אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי לגבי הנושא ולהגדיר בצורה יותר מקצועית את מה שכתבתי .
נ.ב.
מבחינת הרסיברים של ימהה מה ההבדל בין DIRECT ל-STRHAIT ?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
בוא נתחיל בזה שמה שנשמע לך טוב זה מה שטוב ואל תתחשב במה ש"אומרים אחרים".
אם זה נשמע לך טוב אז זה טוב. בסופו של יום, אתה הוא זה שצריך לחיות עם המערכת.
שנית, ואני מניח שלזה אתה מתחייחס לאלו ש"אומרים", ואני בינהם, זה שמניסיוני האישי, תמיד אהבתי את המערכות כשהן על FLAT (ללא שינוי של טרבל ובאס) וכשיש מינימום עיבוד על האות (PURE DIRECT).
ההבדלים שאתה מתאר (עוצמה נמוכה יותר ו-LOUDNESS) זה פשוט טבעי וייקרה בכל מערכת שכן היענות האוזן לתדרים השונים לא לינארית לכל העוצמות, רוצה לאמר, שככל שהווליום נמוך יותר, אנחנו מאבדים יותר את הגבוהים והנמוכים (משהו אבולוציוני שבו מה שחשוב זה המיד שבו נמצא מרבית המידע).
ואז כדי לשמוע "מאוזן" יש להגביר את הגבוהים והנמוכים יותר (מה שנקרא LOUDNESS). ככל שהעוצמה גדלה, צריך פחות אנרגיה בגבוהים והנמוכים כדי שזה יישמע לנו "מאוזן".
אם זה נשמע לך טוב אז זה טוב. בסופו של יום, אתה הוא זה שצריך לחיות עם המערכת.
שנית, ואני מניח שלזה אתה מתחייחס לאלו ש"אומרים", ואני בינהם, זה שמניסיוני האישי, תמיד אהבתי את המערכות כשהן על FLAT (ללא שינוי של טרבל ובאס) וכשיש מינימום עיבוד על האות (PURE DIRECT).
ההבדלים שאתה מתאר (עוצמה נמוכה יותר ו-LOUDNESS) זה פשוט טבעי וייקרה בכל מערכת שכן היענות האוזן לתדרים השונים לא לינארית לכל העוצמות, רוצה לאמר, שככל שהווליום נמוך יותר, אנחנו מאבדים יותר את הגבוהים והנמוכים (משהו אבולוציוני שבו מה שחשוב זה המיד שבו נמצא מרבית המידע).
ואז כדי לשמוע "מאוזן" יש להגביר את הגבוהים והנמוכים יותר (מה שנקרא LOUDNESS). ככל שהעוצמה גדלה, צריך פחות אנרגיה בגבוהים והנמוכים כדי שזה יישמע לנו "מאוזן".
הכפתור הזה מיועד לשיפור הצליל. הוא מנתק את שאר המעגליים כדי ליצור מינימום הפרעות אלקטרומגנטיות. שמעתי רסיבר של ימאהה עם כפתור כזה ודווקא התרשמתי לטובה מהשיפור באיכות הצליל אבל כמו שמרטין אמר: מי שקובע מה טוב לך זה אתה ואם אתה מרגיש שזה מקלקל לך את ההנאה אל תשתמש בו.
אין קשר בין DIRECT לSTRHAITmoty26 כתב:שלום.
מבחינת הרסיברים של ימהה מה ההבדל בין DIRECT ל-STRHAIT ?...
בSTRHAIT מה שנכנס יוצא מבחינת עובוד ומספר הערוצים
כניסת סטראו תשמע סטראו
כניסת DD תשמע DD
DTS.....
ביטול מצב STRHAIT לא גורם לDIRECT אלא מאפשר עובוד נוסף
כניסת סטראו יכולה להישמע כסטראו או PL2 או NEO6 ... לפי העיבוד הנבחר ברסיבר
לי יש ימהה 2500 ואני מאוד לא אוהב את מה שנשמע במצב DIRECT
אני מקבל סנטר מאוד מאוד מדויק וצר מאוד ואז יש חור גדול בצדדים ורחוק מאוד וגבוה מאוד כל שאר הנגנים (רמקול הסנטר עצמו לא פעיל כמובן !)
במצב סטראו רגיל (STRHAIT) הכול יותר מאוזן ומפוזר טוב יותר במרחב
אבל יתכן שהבעיה היא מקומית אצלי (חדר, ריהוט, רמקולים....)
ירון
- bossgt6
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
מה שאני לא מבין זה למה החברות לא עושת מצב pure direct כולל מעגל השליטה על באס וטרבל , שיעקפו את כל מעגלי הווידאו וכל השאר אבל שייתנו אופציה עים או בלי הבאס והטרבל , הרי במגברי סטריאו יעודיים המעגלים האלו בנמצא - ז''א שיש להם פונקציה חשובה
גם הרמקול והמגבר הכי פלאט שיש יכולים להישמע עמומים מידי במוסיקה מסויימת או פתוחים מידי במוסיקה אחרת לכן יש איפוס סופי, , אני לא יודע למה נוצר מין רושם כזה אצל אודיופילם שזה מין חטא או פשע להישתמש בפונקציה הזו , זה כביכול אסור .......
גם הרמקול והמגבר הכי פלאט שיש יכולים להישמע עמומים מידי במוסיקה מסויימת או פתוחים מידי במוסיקה אחרת לכן יש איפוס סופי, , אני לא יודע למה נוצר מין רושם כזה אצל אודיופילם שזה מין חטא או פשע להישתמש בפונקציה הזו , זה כביכול אסור .......
נערך לאחרונה על ידי bossgt6 ב 18/01/2008 12:46, נערך פעם 1 בסך הכל.
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
DIRECT ברסיבר נועד כדי לקצר את המסלול של הסיגנל כדי שיעבור כמה שפחות עיבוד ובכך לכאורה לדמות מצב של מגבר סטריאו .
התוצאה היא שיפור בצליל אך לדעתי ואני מדבר מניסיון ערכתי בבית בהשוואה של PURE DIRECT ברסיבר YAMAHA RXV661 למגבר סטריאו של הארמן קארדון HK970 והמגבר לקח את הרסיבר בהפרש גדול .
התוצאה היא שיפור בצליל אך לדעתי ואני מדבר מניסיון ערכתי בבית בהשוואה של PURE DIRECT ברסיבר YAMAHA RXV661 למגבר סטריאו של הארמן קארדון HK970 והמגבר לקח את הרסיבר בהפרש גדול .