האצת חומרה בניגון קבצי mkv

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
amitg60 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

רציתי לדעת אם זה אפשרי.

המחשב שלי הוא pentium 4 2.8@3 עם כרטיס מסך radeon hd2400 pro מריץ קבצי 720P בקלות ע"י מקודד coreavc אך 1080P מקרטע קשות (כמובן שגם הסאונד לא מסונכרן) המעבד קופץ בין 99% ל100% רוב הזמן. קראתי בפורומים שונים שלא ניתן לבצע האצה חומרתית עם MKV. השאלה היא אם מישהו הצליח לעקוף בעיה זו או שזה קרב אבוד.
נערך לאחרונה על ידי amitg60 ב 28/01/2008 9:26, נערך פעם 1 בסך הכל.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35091
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #2 

בעיקרון עדיין לא.
מישהו כתב פה שעם פילטר של NERO בגירסה 7 הוא הצליח.

לא היה לי זמן אז ביקשתי מ-TOBENARY לבדוק והתוצאה הייתה שהוא די חירב את המחשב שלו (SORRY... :( )
מה שכן הוא ניסה עם גירסה 8.

אם בא לך ויש לך זמן, אתה מוזמן לנסות
רק תוודא ב-GRAPHEDIT קודם שזה מתנגן בכלל...

amitg60 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

אני אנסה יותר מאוחר הערב. יש לי כמה רעיונות.
נבדוק ונראה... אדווח אם יהיו תוצאות חיוביות

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #4 

(Y)
תדווח...
מאוד חשוב...

יש לי מחשב כמו שלך :)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #5 

המישהו הזה היה אני ועשיתי את זה לפני כ 8 חודשים עם Nero 7. התוצאה לא הייתה מי יודע מה כי התמונה שמקבלים מ Nero היא די גרועה עם צבעים דהויים. וההאצה עצמה...אהיה עדין ואגיד שהיא חסרת כל משמעות.

הבעיה אינה עם אריזת ה MKV אלא עם המבחר המצומצם מאוד של נגנים שיודעים לבצע האצה בחומרה. רובם מתעקשים לשלב את ה splitter שלהם (PowerDVD לדוגמא) בתחילת השרשרת ובד"כ אותו splitter לא יודע לפרק אריזת MKV.

מה שעשיתי בזמנו היה דרך ffdshow ו haali כאשר הפענוח של H.264 ב ffdshow בוטל והשרשרת העבירה את פענוח הווידאו ל Nero. קיבלתי משהו כמו 17% עומס על ה CPU בשתי הליבות בפענוח 720P לעומת 60% במצב של פענוח בתוכנה עם ffdshow. ברם, ברגע שניסיתי להוסיף postprocessing או כיתוביות העסק נהיה אפילו גרוע יותר מ ffdshow. מאז הסרתי את Nero מהמחשבים אצלי בבית כך שאני לא יכול לחזור על הנסיון.

בזמן שחלף מאז הגעתי לכמה תובנות שיכול להיות שלא כולם מסכימים איתם

1. האצה בחומרה לכשעצמה היא חסרת כל תועלת כאשר שוכחים שהיא לא מטרה בפני עצמה אלא רק דרך לקבל תמונה באיכות טובה וזורמת ללא קרטועים.

2. בשל מגבלות של מסלול ההאצה בחומרה, איכות התמונה פחות טובה מזו המתקבלת מפענוח בתוכנה. זה מתחיל באפשרויות deiterlacing ב mpeg-2 שמוגבלות בד"כ ל bob או weave, וממשיך באפשרויות מועטות עד אפסיות של פונקציות לשיפור תמונה מעבר לפילטרים הבסיסיים ביותר.

3. עומס גבוה על המעבד בפענוח בתוכנה אינו בעיה לכשעצמו כל עוד הוא לא מגיע ל 100% וכל עוד המשתמש במחשב לא מבקש לבצע מטלות אחרות בו זמנית.

4.יצא לי בחודשים האחרונים לראות כמה סרטים באריזת MKV שקודדו ב 1080p וכל עוד המקצב הוא בסביבות 10-12Mbps לא הייתה לי שום בעיה לצפות בהם עם CoreAVC+ffdshow. וזאת גם במחשב AMD Athlon X2 4200. סביר מאוד שתהייה בעיה עם ניגון קבצי HD DVD או בלוריי ששם המקצבים יכולים להגיע בקלות לפי 2.5 אבל לי אישית אין עניין בקבצים אלו.

5. האשם בהרבה מקרים בקרטועים זה בכלל לא כרטיס המסך או המעבד. זה כרטיס הקול. מי שסובל הוא בעיקר מי שיש לו Realtek HD Audio ששם הדרייברים ממש דפוקים וזוללים משאבי CPU כאילו שיש שלהם מניות ב Intel או AMD.

6. למרבה האירוניה הבעיה העיקרית אצלי היא דווקא עם קבצי MPEG-2 של DVD או באריזת TS. מפענח ה MPEG-2 של ffdshow לא מוצלח כל כך ובכלל ה media center נועל אותך לשימוש במפענח ה mpeg-2 של מיקרוסופט. התוצאה לא כל כך מרנינה עם קבצים בעלי מיקצבים גבוהים ודווקא שם האצה בחומרה יכלה לעזור מאוד - אבל המפענח של מיקרוסופט לא תומך בהאצה בחומרה לקבצי mpeg-2 TS.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

tobenary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2472
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #6 

כל הכבוד על התשובה המפורטת. קראתי דרך הפלאפון ודרכו אני גם עונה. ומחר אקדיש לזה מחשבה נוספת על גבי ה פי.סי. אגב שימו לב שהמפרט שלו זה עם מחשב כפול ליבה במהירות 4000 ולא עגלה כמו שלנו ליבה אחת של 2800... לא נורא. גם ככה סופרים את הימים לסטרימר
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #7 

יהיה נחמד אם יימצא פיתרון.

אם אתה סופר ימים אז תצטרך לספור די הרבה, הייתי סופר בשנים ככה יהיה פחות מ-1... :lol:

amitg60 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

רבותיי, הצלחה!!!

לאחר שעות של ניסיון עושה רושם טוב מאוד שהצלחתי להפעיל את ההאצה.
נתחיל קצת עם היסטוריה. בהתחלה כל הקידודים שלי עבדו עם haali splitter ו- coreavc וכן, ac3filter. לא הייתה לי שום בעיה להקרין סרטי 720P על המחשב. הכל עבד פיקס.
לאחר מכן, הורדתי קדימון quicktime ב-1020P ונראה היה שגם הוא עובד חלק (עבדתי עם כרטיס radeon 9600 xt).
המשכתי בהורדת הסרט ספיידרמן 3 (הבנתי שזה סרט לא משהו אבל עוד לא ראיתי אותו :roll: )
משם היה נראה שמתחילות הבעיות. זהו סרט MKV 1020P. כאשר הרצתי אותו המעבד קפץ ל-100% ולא ירד משם. מן הסתם התמונה קפיצה והיה חוסר סינכרון בסאונד.
הלכתי וקניתי לי radeon hd2400 מאחר ואינני מעוניין להשקיע יותר מדי כסף במחשב שממילא כבר די אבד עליו הקלח.

היו צרות כבר על ההתחלה. לאחר הורדת הדרייברים המעודכנים ביותר (catalyst 7.12) לא זוהה כרטיס המסך מאחר והינו AGP ומשום מה "שכחו" להוסיף אותו לדרייברים הללו. היה צורך לשנוות הגדרות בקבצי ה-INI על מנת שיזוהה. לאחר מכן, הסתבר שההאצה נעשית רק ע"י תוכנות ספציפיות כגון, powerDVD 7 ובקבצים מסויימים. הסרט עדיין קרטע מעבד על 100%.
לאחר שוטטות ממושכת בפורומים השונים ושלל הצעות נתקלתי בפורום שמציע את הדבר הבא:

ראשית, אני חייב לציין שמאז הסרתי את דרייברים 7.12 והתקנתי את 7.7 מאחר ואומרים שהוא הכי מתאים. אבקש שאם מישהו מעוניין לנסות שוב עם דרייברים 7.12 נא לעדכן אם הוא מצליח.

על מנת להיות כמה שיותר מדוייקים רצוי להסיר את כל הקודקים הקיימים במחשב.
ניתן להסיר ולהתקין דרייברים של ATI אך אם עושים זאת מומלץ להשתמש בתוכנת driver cleaner פעם אחת מייד לאחר הסרת הדרייברים, אתחול,הרצת driver cleaner שוב, איתחול והתקנת הדרייברים החדשים.
יש להתקין את haali media spiltter גרסא אחרונה.
יש להתקין powerDVD 7 Ultra גרסא אחרונה.
כמו כן אנחנו משתמשים בקודק EVR (enhanced video render שבעקרון נמצא רק ב-VISTA אך ניתן להשיגו אם מתקינים את net framework 3 אז תעשו גם את זה.
יש להוריד את media player classic - homecinema. כרגע ניסיתי רק עם הנגן הזה ואיתו זה עובד. אנסה עם אחרים גם בהמשך.
ועכשיו לפרטים הטכנים יותר.
נא להפעיל את תוכנת media player classic ללחוץ על view ולבחור את options משם לבחור את external filters ובתוכו לבחור את cyberlink h.264/avc (pdvd 7.x) ןלסצן אותו כ-prefered כמו כן, להוסיף את enhanced video render ולסמן גם אותו כ-prefered.
להפעיל מתוך ה-media player סרט כלשהו ובזמן שהוא רץ יש ללחוץ על play ואח"כ filter ללחוץ על המקודד של סייברלינק ולוודא ש-dxva מסומן. אצלי גם סימנתי את force bob אבל גם ב-auto זה עבד.

לבדוק בפילטרים שם שגם EVR פעיל.
זהו. אצלי זה עבד. כרגע המעבד שלי עובד בין 60%-96% שזה הרבה יותר טוב ממקודם. אין לי קפיצות והסאונד עובד בסדר.
ספרו לי עם זה עובד אצלכם.

tobenary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

amitg60 כתב:רבותיי, הצלחה!!!
יש להוריד את media player classic - homecinema. כרגע ניסיתי רק עם הנגן הזה ואיתו זה עובד. אנסה עם אחרים גם בהמשך.
ועכשיו לפרטים הטכנים יותר.
נא להפעיל את תוכנת media player classic ללחוץ על view ולבחור את options משם לבחור את external filters ובתוכו לבחור את cyberlink h.264/avc (pdvd 7.x) ןלסצן אותו כ-prefered כמו כן, להוסיף את enhanced video render ולסמן גם אותו כ-prefered.
.
...
הורדתי אותו אז גם, אך לא שיחקתי כנראה כל כך נכון עם הפילטרים.
או בגלל שהיו לי בעיות כששמתי כתוביות......( בגלל שאני אוהב את BSPLAYER )
האם יש לך את הסרט עולם המים 1080? בגרסת DTS? וניגון כולל כתוביות מנגן? 8O

*הערה לגיא: אם כן, אישתי רוצחת אותו :-) המפלצת(מחשב) נשאר בסלון!
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן

amitg60 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

את עולם המים אין לי. כרגע רק את ספיידרמן 3, resident evil 3 שניהם ב-1080P ושניהם רצים חלק.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #11 

amitg60,
יפה מאוד.

מה לגבי כיתוביות?
ב-BSPLAYER אין לכיתוביות השפעה על האצת חומרה.
אני מניח שאת אותם מישחק פילטר ניתן לעשות גם שם.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #12 

יש לך CRANK EXTENDED CUT?
זה גם 1080P

amitg60 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

חברה, אתמול ישבתי לשחק עם כל ההגדרות עד 3 בלילה רק כדי להגיע לצורת ניגון חלקה. דבר שני, כמו שכתבתי מקודם יש לי רק שני סרטי 1080P וכבר נגמר לי המקום בכונן הקשיח :@ מאחר שעד לא מזמן לא חשבתי להפוך את המחשב שלי ל-HTPC. תנו לי קצת זמן אני אארגן לי כונן חדש, נעשה התקנת WINDOWS חדשה... שוואייה שוואייה.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #14 

רק אם תוכל לבדוק איך עובדת הקונפיגורציה שלך עם כיתוביות...

amitg60 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

אני אבדוק כשאחזור הביתה מעבודה..... סופר את הדקות שעוברות :D

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #16 

amitg60 כתב:סופר את הדקות שעוברות :D
...
גם אנחנו... :lol:

tobenary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

קונה HD ? דברים חשובים

שליחה #17 

תזכור דבר חשוב לגבי ההארדיסק!

אמרו שב KSP מוכרים דיסקים מחודשים!

ואם אתה קונה 500 של WD , תוסיף עוד כסף לגרסא השחורה ולא הכסופה
( מרעישה ולא מחזיקה הרבה זמן - לפי מה שהפורומים אומרים )

( אני מקווה שאני לא אפול איתם - כי קניתי 2 עוד לפני שחקרתי לעומק )
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן

amitg60 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #18 

נראה לי שמשהו לא בסדר.

כשחזרתי הביתה ניסיתי לראות אם אפשר להקרין את אותו סרט על bsplayer וגם mv2player.
הגדרתי את כל הפילטרים בהתאם למה שעשיתי ב media player classic. אך לצערי קיבלתי מסך ירוק ב-bsplayer ומסך שחור ב-mv2player. כמו כן, נתקלתי בתקיעות קלות במהלך הקרנת הסרט אך אינני יודע אם לייחס את זה לסרט עצמו (שמעתי שישנו איזשהו באג אם הסרט מקודד ל-20 תמונות בשנייה שגורם למעין איטיות מסויימת וגם לקפיצות) בסרט אחר שמקודד ל-24 תמונות בשנייה זה עובד חלק.
דבר נוסף שקרה לי הוא שלא הצלחתי להריץ את קבצי ה-XVID שלי לא ב-bsplayer ולא ב-MV2player.
החלטתי לבדוק ללא קודק ה-EVR ונראה שישנה אותה תוצאה גם ב-MPC וגם בכל הנגנים האחרים. מה שגורם לי לחשוב שאולי עדיין אין האצה מכרטיס המסך.......
יכול להיות שזה לא קורה מאחר והמחשב "מלוכלך" מקודקים.
אם למישהו יש מחשב עם התקנה חדשה של WINXP הוא מוזמן לבדוק את הנושא.
אני כרגע קצת אובד עצות אבל ממשיך לחקור

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #19 

אז עכשיו הכל התקלקל?

tobenary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

כל מי שיוצא נגד מטרוסקה בסוף אוכל אותה...... לילה טוב.
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”