מדיות מומלצות ל-DVD מקליט

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
troya פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

רכשתי DVD מקליט של סוני דגם HX910.
מהן המדיות המומלצות ביותר להקלטה (בהיבטי איכות ואמינות לטווח ארוך)?

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #2 

מממ ללא קשר ל-DVD מקליט, אני משתמש במדיות DVD-R של TDK (לפעמים גם DVD+R, העיקר שיהיה TDK). העלות היא בין 2.5-3 ש"ח למדיה (ללא קופסא)
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

shlomid
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40

שליחה #3 

מנסיוני המר בשנה האחרונה אני חייב לומר ש"הזבל" מציף גם את השוק הזה

המדיה היחידה כמעט ששורדת לי מעל 5 חודשים היא של פיליפס X8 + או -
גם מאקסל לא רעה אבל העדפתי בגלל השרידות בצריבות את הסוג הראשון
עולה שקל יותר ושווה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

TAYO YUDEN, מה ה-LABEL שיש על ה-CD לא חשוב.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

shaked
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 898
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #5 

verbatim.
פיוניר ממליצים על המדיות היקרות של TDK (שכמעט ולא נשרטות),אבל אני לא אתפלא אם מדובר בטריק שיווקי.

shmulikwe
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1646
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #6 

משתמש בעיקר עם פיליפס DVD-RW , לצריבה רב פעמית במחשב.
שמוליק ו.

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #7 

כאן: http://www.mysystems.co.il/default.asp? ... B98AB9303}
מדיות Fuji הן מ-TaiyoYuden. חנות נחמדה, אני קונה שם יותר משנה. הם שולחים גם בדואר.

camelman
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26

שליחה #8 

סוף סוף שאלה שמגיעה מתחום שבו אני מבין. תחום שלצערי יש בו המון בלבול וחוסר ידע בארץ.
אמממ זה מעט בעיתי להמליץ על חברה מסוימת. שכן כל חברה (tdk לדוגמא) מיצרת כמה וכמה סוגי dvdr. שימו לב! אני לא מדבר על פלוס ומינוס אלה על סוג המדיה. סוגי המדיה נבדלים ביניהם באיכות החומר.
ראשית יש את ה-הפוליקרבונט שאלו הם צלוחיות הפלסטיק שמחזיקים את החומר "החשוב" או בשפה עממית החומר הצריב :wink: . הפוליקרבונט לא ממש מענין שכן זהו חומר סטדרטי שמשמש לכל הדיסקים. (יש יוצאים מהכלל כמובן).
החומר הצריב זהו חומר שיודע לעבור בין מצב אמורפי למצב "גבישי" או קְרִיסְטָלִי בתגובה לחום המיוצר ע"י הליזר וכך לשנות פאזה בין מצבים אלו.

אני כותב הסבר זה ממש ממש על קצה המזלג ואני מכוון להדיוטות אז סילחו לי אם ההסבר לא מספיק טכני לאלו שמכירים.
הנה דוגמא לדיסק data למחשב:
בגדול מה שקורה לחומר "הצריב"בתהליך הצריבה הוא מושפע מהחום שנוצר מהליזר (בדרך כלל השפעה כימית) "ומתגבש". כך שבסופו של תהליך צריבה יש אזורים שעברו קריסטליזציה ואיזורים שנשארו כמו שהם. ועל כן יש לנו גבעות ועמקים. או איזורים יותר גבוהים ואיזורים יותר נמוכים.
לאחר הצריבה, בתהליך הקריאה קרן הליזר עוברת על איזורים אלו, ואיזור גבוה מיצג 1 לוגי ואיזור נמוך מיצג 0 לוגי. כמובן שהתהליך דומה מאוד לדיסקים שעליהם ניצרבת מוסיקה אבל הוא מעט שונה. (בעיקר בשיטת הקריאה). אני לא אכנס כאן לזה. יש כמה וכמה שיטות אבל העיקרון הוא זה אשר חשוב.

לכל מדיה יש כמה שכבות:
יש שכבה רפלקטיבית שמחזירה אור
יש את שכבת המידע וצבועה בהתאם לסוג המדיה (צבע אורגני)
יש את השכבה של החומר הצריב
יש את השיכבה של החומר הבולע אור
וכמובן יש את הפוליקרבונט

מה שמבדיל ביניהם אלו הם סוגי הצבע והחומרים קרי כמות ואיכות הזהב והכסף . שימו לב כאשר אתם בודקים זאת שיש יצרנים שמשתמשים בכסף ויש יצרנים שחוסכים ומשתמשים בסגסוגת כסף.
זהב לא נשחק אבל יקר. כסף יודע להחזיר אור בצורה יותר טובה ויותר זול אבל נשחק בצורה יותר מהירה. וכמובן יש את ההבדלים בצבע האורגני. במדיות יותר איכותיות תהיה הגנה מפני אור uv מקוטב שכן הוא עלול לפגוע בדיסק (מישהוא פעם שכח מדיה באוטו ביום חם?)
בנוסף לכל, במדיות הממש זולות כל השכבות מודבקות מבחוץ על הפוליקרבונט - ואילו ביותר איכותיות הם דחוסות בין שניי עיגולי פוליקרבנט - וכך אם הדיסק נשרט - אז עדין המידע נגיש (ע"י שיוף עדין של הפלסטיק לדוגמא, יש גם חומרים כימים שנתן להמיס שכבה מאוד דקה של הפלסטיק איתם פשוט ע"י העברת מטלית). כמו כן, אם הוא מודבק חיצונית החומר הצריב יתחיל "להתגרד" מהדיסק לאחר כמה שנים בעיקר בגלל הלחות בארץ(אין לי כח לכתוב את ההסבר המדעי העומד מאחורי זה).

וטוב, אני מתחיל להסחף. אני ממליץ בחום על האתר http://www.cdfreaks.com. יש שם כתבות שמסבירות יותר לעומק וחשוב יותר :) ! כתבות אשר סוקרות סוגי מדיות אבל יש צורך בלהכיר כמה מושגי יסוד קודם לכן ולכן טרחתי וכתבתי.
(ככה לדוגמא יש כחמישה סוגי dvd-r ש tdk ועל כן לכתוב tdk בתור מומלץ זה לא מספק ולמרות זאת אני ממליץ בחום על tdk באופן כללי שכן כל המדיות היותר החדשות שלהם כוללות את ה-טכנולוגית ה-TDK AVIST אשר משפרת את הדיוק של הליזר הכותב למידע נוסף גגלו :). )

בהצלחה :),
אבנר.

נ.ב- למען הפרוטוקול: יש עוד לא מעט הבדלים חשובים בין איכות סוגי המדיות אבל העיקרים הם החומרים, וסוג הצבע האורגני. אני הבאתי כדוגמאות למעלה שניי הבדלים נוספים החומר הצריב "המודבק" מלמטה ויכולת קיטוב אבל יש עוד הרבה ועל כן מומלץ בחום להכנס לאתר או לגגל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #9 

היי camelman, אחלה הסבר.
בא לך לשפצ"ר את ההודעה הזו כולל כמה תמונות לאיזה מאמר עבור האתר?
השאלה הזו דיי נפוצה וחוזרת על עצמה מידי כמה זמן.
About.me

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

שליחה #10 

למה להסתבך סתם
באופיס דיפו מוכרים את המדיה הטובה ביותר גם CD וגם לDVD
חברת VERBATIM כמובן שהיצרן שלה הוא מיצובישי כימיקלס.
אמינות אדירה, מחיר סביר - 109 שח ל50 יחידות ולרוב מבצע אחד פלוס אחד.
יתרון נוסף הוא בעדכון ה FIRMWARE של הצורב (LG במהירות 16) אני צורב על מדיות מהירות 8 במהירות 12.
כיום יש באופיס דיפו מדיות במהירות כפול 16.
קובי

NMP
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 584

שליחה #11 

מרטין - אני מאעפן...
מגיע לי :hammer:

(אני יודע שאתה לא ממש מאמין אבל השקעתי. הבעיה שלי שאני לא יודע מתי לעצור וקצת השתוללתי עם זה...וכמובן שבאיזו שהיא נקודה שכחתי מזה והשארתי את זה לא גמור. לא משנה, כפי שאמרתי אני אכן מאעפן).

וקובי - כפי ש-camleman כבר אמר לפני: הדברים האלה משתנים כל הזמן ואי-אפשר להגיד סתם שם של חברה. זה נכון ספציפית לסדרה המסויימת שבדקת ונמכרת באופיס-דיפו. מחר הם יכולים להביא סדרה אחרת שגם עליה יהיה כתוב verbatim ואותם נתונים וזה יהיה של יצרן מדיות אחר כי זאת הבחירה של verbatim. לכן חשוב לקחת חברות טובות שמשתמשות ביצרנים האיכותיים יותר. אני משתמש בדרך-כלל ב-tdk (שברוב המקרים זה של Tayo Yuden). גם verbatim בדרך-כלל טובים.

אגב, camleman - אחלה הסבר (Y)
רק כמה הערות קטנות: האפסים ואחדים לא מיוצגים אחד לאחד ע"י הגבעות והעמקים אלא ע"י המעברים ביניהם (שינוי = 1, אין שינוי = 0).
לגבי הרגישות של שכבת המידע (מה שלמעלה) לשריטות, זה נכון מאוד אבל רלוונטי ל-cd. האיכותיים פחות מכילים את שכבת האלומיניום בלי שום הגנה (ואז מעבר ציפורן לא זהיר ואתה נשאר עם המידע שלך מפורר ביד) ובדיסקים איכותיים יותר יש גם שכבות הגנה של לקה והמדבקה למשל.
מה שאתה מתכוון בשכבה נוספת של פוליקרבונט זאת לא בחירה של יצרן אלא בדיוק ההבדל בין cd ל-dvd וזה קשור ל-wavelength של קרן הלייזר.
ב-cd יש אורך גל של 780nm וכך קבעו את עובי הדיסק ל-0.05 אינץ' (או 1.2 מ"מ), ב-dvd זה הוקטן ל-650nm כך שניתן לצמצם את ה-Pits והמרווחים ביניהם לחצי (וכך להכניס יותר מידע) וזה גם משפיע על עובי נמוך יותר של שכבת הפוליקרבונט. ב-dvd צריך חצי מהעובי (0.6 מ"מ) אבל כדי לשמור על תאימות הצמידו שכבת פוליקרבונט נוספת מהצד השני וזה מה שמאפשר ב-dvd להשתמש בשני הצדדים של המדיה.

ניר

camelman
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

NMP כתב:אגב, camleman - אחלה הסבר (Y)
רק כמה הערות קטנות: האפסים ואחדים לא מיוצגים אחד לאחד ע"י הגבעות והעמקים אלא ע"י המעברים ביניהם (שינוי = 1, אין שינוי = 0).
לגבי הרגישות של שכבת המידע (מה שלמעלה) לשריטות, זה נכון מאוד אבל רלוונטי ל-cd. האיכותיים פחות מכילים את שכבת האלומיניום בלי שום הגנה (ואז מעבר ציפורן לא זהיר ואתה נשאר עם המידע שלך מפורר ביד) ובדיסקים איכותיים יותר יש גם שכבות הגנה של לקה והמדבקה למשל.
מה שאתה מתכוון בשכבה נוספת של פוליקרבונט זאת לא בחירה של יצרן אלא בדיוק ההבדל בין cd ל-dvd וזה קשור ל-wavelength של קרן הלייזר.
ב-cd יש אורך גל של 780nm וכך קבעו את עובי הדיסק ל-0.05 אינץ' (או 1.2 מ"מ), ב-dvd זה הוקטן ל-650nm כך שניתן לצמצם את ה-Pits והמרווחים ביניהם לחצי (וכך להכניס יותר מידע) וזה גם משפיע על עובי נמוך יותר של שכבת הפוליקרבונט. ב-dvd צריך חצי מהעובי (0.6 מ"מ) אבל כדי לשמור על תאימות הצמידו שכבת פוליקרבונט נוספת מהצד השני וזה מה שמאפשר ב-dvd להשתמש בשני הצדדים של המדיה.

ניר
...
שני דברים :).
ראשית כל אתה צודק במאה אחוזים בנוגע להכול. אבל הייתי מעונין להסביר את עצמי.

אז הנה כמה הבהרות:
בכל הנוגע לקריאה הבינארית, ניסיתי להציג זאת דרך מטאפורה, ומה שעבר לי בראש זה מקום גבוה (0) ומקום נמוך (1). כנראה שלא הלך לי... אבל זאת הייתה הכוונה.

בכל הנוגע של לשכבה נוספת של פוליקרבונט: מה שאתה אומר הוא נכון מאוד אבל זאת לא הייתה כוונתי (זכור שניסיתי לתת הסבר בסיסי מאוד בכלל לא נכנסתי לזה כי אז הייתי צריך להסביר הבדלים בין - ל+ ואז להכנס ל-land prepits ומזה לא הייתי יוצא... שלא לדבר על זה שהייתי צריך להכנס להסברים על אופטיקה ולמה העדשות יכולות למקד את הקרן לנקודה יותר קטנה בכדי לקרוא פיט יותר קטנים... אתה מבין אותי? טירוף! ביחוד כשהכוונה היא לתת הסבר בסיסי ).
כוונתי הייתה לזה שבאיכותים יותר שכבת המידע ממוקמת תחת הפוליקרבונט קרי - בין שני עיגולי פלסטיק שקוף (פוליקרבונט) הדבוקים יחדיו. ולא מודבקת ישירות על העיגולים קרי מודבקות בתחתית(ואז ממוגנות באמצעים שונים כגון לקה). יש אפילו מדיות בלק שמיצרות רק עיגול אחד (שהוא אמנם 650 נאנו-מטר בהתאם לסטנדרט שקבעה פיוניר בזמנו) אבל הוא רק עיגול אחד שאליו מודבק החומר. דבר נוראי!!! ומכאלו ניסיתי להזהיר. (כמובן שאני מדבר על מדיות חד צדדיות שכן לא ניתן לעשות זאת בדו-צדדיות) בכל מקרה, כל החברות הגדולות אכן עובדות כמו שצריך, דהינו השכבה יושבת ב-"סנדויץ" אבל אני כבר ניתקלתי בדברים שכאלו.

נ.ב- אני מקווה שמה שכתבתי יצא ברור ונהיר ולא מבולבל. אני פשוט מאוד עייף, הרגע חזרתי הביתה והשעה כבר 4 לפנות בוקר.

מרטין:
אני מתנצל, אני יותר מידי עצלן :D ... אם מישהו אחר מעונין להרים את הכפפה הוא מוזמן לארגן את מה שכתבתי אני אפילו מוכן לעזור. אבל הכוונה הייתה טובה....

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #13 

מרטין:
אני מתנצל, אני יותר מידי עצלן מאוד שמח ... אם מישהו אחר מעונין להרים את הכפפה הוא מוזמן לארגן את מה שכתבתי אני אפילו מוכן לעזור. אבל הכוונה הייתה טובה....
...
טוב, נחזור למעפן..... :wink:
About.me

shmulikwe
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1646
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #14 

לקחתי מדיה CD-R של LG ויצרתי שריטות על החלק העליון (בצד שכותבים), לאחר מכן המחשב נתן לי error .
האם זוהי מדיה לא אכותית למרות ש LG הוא יצרן ידוע?

על איזה מדיית DVD-R אפשר להגיד בוודאות שהיא בנוייה בצורה שתי שכבות פלסטיק שבניהן שכבת מטל?
יש לי חומר שאני רוצה לצרוב ושיישמר לשנים רבות.
שמוליק ו.

NMP
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

MartinHSabag כתב: טוב, נחזור למעפן..... :wink:
...
:lol: :lol: :lol:

camelman, אולי לא הבנתי אותך או אתה אותי אבל אני לא ראיתי מעולם cd עם שכבת פוליקרבונט נוספת כמו שלא ראיתי dvd בלי שתי שכבות.
cd חייב את העובי הזה של 1.2 מ"מ עד לשכבת המידע, ואני לא חושב שאפשר לחרוג מהסטנדרט של העובי הכללי ע"י תוספת של עוד שכבה מעל.
dvd צריך רק 0.6 ופה עוד יש סיכוי באמת שמישהו ייצר כאלו מדיות אבל אני לא נתקלתי בכאלו. כל אלו שאני ראיתי היו מורכבות משתי שכבות פוליקרבונט כדי להיות תואמים לגודל של cd.

ניר

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #16 

ב – CD-R דווקא החלק העליון הוא שכבה בה נצרב המידע. מעליה יש רק שכבת מגן של לקה – לכן אסור לכתוב על המדיות האלה בעתים חדים. לגבי DVD-R - שתי שכבות פלסטיק הן עדיין לא פוליסת ביטוח שמדיה היא טובה. היו לי מדיות של LG (שתי שכבות פלסטיק) – אף מדיה לא שרדה יותר מעשרה חודשים! המידע פשוט נעלם עם הזמן. המדיות הטובות באמת הן TDK תוצרת יפן – לצערי, לאחרונה הן נעלמו בארץ. עכשיו אני צורב על מדיות TDK טייווניות ועל Fujifilm שהן TaiyoYuden , אבל לא עבר מספיק זמן מאז שהתחלתי להשתמש בהן – לכן עדיין אין מסכנות על אמינות.

camelman
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

NMP כתב:
MartinHSabag כתב: טוב, נחזור למעפן..... :wink:
...
:lol: :lol: :lol:

camelman, אולי לא הבנתי אותך או אתה אותי אבל אני לא ראיתי מעולם cd עם שכבת פוליקרבונט נוספת כמו שלא ראיתי dvd בלי שתי שכבות.
cd חייב את העובי הזה של 1.2 מ"מ עד לשכבת המידע, ואני לא חושב שאפשר לחרוג מהסטנדרט של העובי הכללי ע"י תוספת של עוד שכבה מעל.
dvd צריך רק 0.6 ופה עוד יש סיכוי באמת שמישהו ייצר כאלו מדיות אבל אני לא נתקלתי בכאלו. כל אלו שאני ראיתי היו מורכבות משתי שכבות פוליקרבונט כדי להיות תואמים לגודל של cd.

ניר
...
זהו. שכנראה זה נובע מזה שמאחר ואתה יודע בדיוק מה אתה קונה - אז אתה קונה רק מדיות איכותיות\של חברות מוכרות. אבל האמן לי בשוק בארץ יש כאלו (וגם דברים יותר גרועים) והזבל חוגג. ולא מעט אנשים רוכשים דברים כאלו בגלל שזה זול ואז לא מבינים לא הם מתים כל כך מהר.
אנא זכור שלהבדיל ממדיה מגנטית, שתוחלת החיים שלה יחסית נמוכה גם במצבים אידאלים מאוד. (גם אם ננעל אותה בכספת ובתוך כלוב פראדי אז היא תתחיל למות לאיטה ולו רק בגלל הכוח המגטי המופעל עליה בעקבות הסבוב של כדור הארץ. וזאת למרות שהיא מוגנת בכלוב פארדי!) אז מדיה אופטית יכולה בתנאים אידאלים (רחוק מאבק, לחות, פגיעה חיצונת כגון שריטות, ובאופן כללי רחוק מדו-תחמוצת הגופרית) לחיות עד 200 שנה. אז האמן לי :) מדיות שנמצאות גם בתנאים לא אידאלים לא אמורות להתחיל לגסוס לאחר כמה חודשים בודדים (כפי שקורה אם אכן יש עיגול פוליקארבונט יחיד). ובטח ובטח שלא להתגרד (שכן הם לא ב"סנדויץ").
אם אני אוכל להגיע לתערוכה (אני מתחיל עבודה חדשה בראשון לחודש) ואם גם אתה מגיע לתערוכה אני אשתדל למצוא דיסק או שתיים לדוגמא ולהביא איתי בכדי שתראה בעינים.

NMP
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

בדיוק עכשיו עניתי בשרשור השני על dvd שבגלל הצורב dvd הראשון שלי (צורב סוני שהיה הראשון ששילב תמיכה של שני הפורמטים) הורגלתי להשתמש אך ורק במדיות איכותיות מאוד.

עד היום לא נתקלתי במדיה אחת שנדפקה לי (ומדובר על כמה שנים ועל מאות מדיות) כך שאני לא מצטער על כך 8)

ניר

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”