בזכות פורום נפלא זה רכשתי לפני כשנה ו10 חודשים את המקרן OPTOMA H27.
ההתלבטות הייתה בחירה בינו לבין מקרן PANASONIC 700 שהיה מעבר לתקציב שלי אז.
מהמקרן החדש מאוד נהנתי, בעיקר בסרטי DIVX. אך עם הזמן ההרגשה הולכת וגוברת שאני מעוניין לקבל מהמקרן שלי איכות הרבה יותר חדה וגבוהה.
לרוב בסרטים אני לא מרגיש בעיה רואים טוב מאוד, התחלתי להרגיש אי שביעות רצון ברגע
שהתחלתי לשחק עם הXBOX מחובר למקרן (הXBOX יכול לשדר עד 1080P).
אמנם כיף לשחק במסך הגדול אבל לעומת הLCD FHD שיש לי בחדר לא רואים מספיק חד והבעיה העוד יותר גדולה היא שגווני השחור תמיד כהים מידי. ולכן בחלק מהמשחקים לא כיף לשחק, למשל במשחק כדורסל השחקנים השחורים הם שחורים מידי וקשה לראות אותם.
ניסיתי להבהיר את התמונה אבל אז התמונה בהירה מידי..
המקרן הזה הוא בהחלט חוויה אבל אני מרגיש שאני כבר רוצה לקבל ממנו הרבה יותר ממה שהוא מסוגל לתת. אני כבר כמעט לא משחק בו משחקים כי חוץ מיתרון הגודל, רואים פחות טוב לעומת הLCD שיש לי בחדר.
החלטתי שאני לא מעוניין להתפשר יותר והפעם לקנות מקרן שיהיה בין המקרנים הטובים בשוק בעל הטכנולוגיה המתקדמת ביותר שאפשר להשיג במחיר לא בשמיים אך גם לא נמוך.
אחד השיקולים הם גם שאמנם אשקיע הרבה כסף אך הפעם אני אהיה מסופק מהמקרן לאורך זמן גדול יותר. התקציב הוא בערך 25 אלף שקל + אפשרות יד שנייה או יבוא אישי.
השאלות שלי הם כאלו:
1. מכיוון שאני רוצה תמונה גדולה, לפחות 90 אינ'ץ, האם תהיה אפשרות לרכוש LCD בעתיד בגודל כזה לא במחיר בשמיים? אני שואל זאת כיוון שההרגשה שלי היא שבLCD תמיד יראו טוב יותר מאשר במקרן, האם אני צודק?
2. האם המקרנים שהם ברזולוציה טבעית של FULL HD יהיה שיפור תמונה משמעותי ביחס למקרן שיש לי שהוא רק 720P ? ואני מתכוון לא רק לרזולוציה אלא גם לגווני השחור כמו הבעיה שהצגתי מקודם שיש לי עם משחקים בXBOX. (האם קונטרסט יכול לשפר? ובכמה?)
3. ראייה לעתיד - הטכנולוגיות מתפתחות כל הזמן, למרות שלפני שנתיים דיברו פה על HD רק עכשיו נכנסו חלק מהערוצים בכבלים בתור ערוצי HD, (מה הרזולוציה שלהם?).
קראתי כאן גם על התפתחות של טכנולוגיית לייזר במקרנים שתגרום לאיכות תמונה עוד יותר טובה ואפילו להוזלה בעלות המקרנים. סרטי HD שמורידים מהאינטרנט, הם עדיין לא במבחר גדול? ועדיין סרטים חדשים שיש בקולנוע לא יהיה ניתן להשיג באיכות HD?
ומה הרזולוציה שלהם?
האם בעקבות כל דברים ושיקולים אלו, האם כדאי להמתין להוזלה ומימוש מקרנים עם רזולוציה גבוהה טבעית או לרכוש מקרן השנה?
יש לציין שאני שוקל לטוס לעבוד בחו'ל לתקופה כך שיתכן ולא אשתמש רבות במקרן בשנה הקרובה, אך שום דבר לא ברור בשבילי.
תודה רבה לכל מי שיקרא ויתן את דעתו, תודה !