שיקולים ברכישת מקרן או LCD בעתיד... לקנות עכשיו או בעוד שנה?

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
TZAHI10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 462
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
בזכות פורום נפלא זה רכשתי לפני כשנה ו10 חודשים את המקרן OPTOMA H27.
ההתלבטות הייתה בחירה בינו לבין מקרן PANASONIC 700 שהיה מעבר לתקציב שלי אז.
מהמקרן החדש מאוד נהנתי, בעיקר בסרטי DIVX. אך עם הזמן ההרגשה הולכת וגוברת שאני מעוניין לקבל מהמקרן שלי איכות הרבה יותר חדה וגבוהה.
לרוב בסרטים אני לא מרגיש בעיה רואים טוב מאוד, התחלתי להרגיש אי שביעות רצון ברגע
שהתחלתי לשחק עם הXBOX מחובר למקרן (הXBOX יכול לשדר עד 1080P).
אמנם כיף לשחק במסך הגדול אבל לעומת הLCD FHD שיש לי בחדר לא רואים מספיק חד והבעיה העוד יותר גדולה היא שגווני השחור תמיד כהים מידי. ולכן בחלק מהמשחקים לא כיף לשחק, למשל במשחק כדורסל השחקנים השחורים הם שחורים מידי וקשה לראות אותם.
ניסיתי להבהיר את התמונה אבל אז התמונה בהירה מידי..
המקרן הזה הוא בהחלט חוויה אבל אני מרגיש שאני כבר רוצה לקבל ממנו הרבה יותר ממה שהוא מסוגל לתת. אני כבר כמעט לא משחק בו משחקים כי חוץ מיתרון הגודל, רואים פחות טוב לעומת הLCD שיש לי בחדר.

החלטתי שאני לא מעוניין להתפשר יותר והפעם לקנות מקרן שיהיה בין המקרנים הטובים בשוק בעל הטכנולוגיה המתקדמת ביותר שאפשר להשיג במחיר לא בשמיים אך גם לא נמוך.
אחד השיקולים הם גם שאמנם אשקיע הרבה כסף אך הפעם אני אהיה מסופק מהמקרן לאורך זמן גדול יותר. התקציב הוא בערך 25 אלף שקל + אפשרות יד שנייה או יבוא אישי.
השאלות שלי הם כאלו:

1. מכיוון שאני רוצה תמונה גדולה, לפחות 90 אינ'ץ, האם תהיה אפשרות לרכוש LCD בעתיד בגודל כזה לא במחיר בשמיים? אני שואל זאת כיוון שההרגשה שלי היא שבLCD תמיד יראו טוב יותר מאשר במקרן, האם אני צודק?

2. האם המקרנים שהם ברזולוציה טבעית של FULL HD יהיה שיפור תמונה משמעותי ביחס למקרן שיש לי שהוא רק 720P ? ואני מתכוון לא רק לרזולוציה אלא גם לגווני השחור כמו הבעיה שהצגתי מקודם שיש לי עם משחקים בXBOX. (האם קונטרסט יכול לשפר? ובכמה?)

3. ראייה לעתיד - הטכנולוגיות מתפתחות כל הזמן, למרות שלפני שנתיים דיברו פה על HD רק עכשיו נכנסו חלק מהערוצים בכבלים בתור ערוצי HD, (מה הרזולוציה שלהם?).
קראתי כאן גם על התפתחות של טכנולוגיית לייזר במקרנים שתגרום לאיכות תמונה עוד יותר טובה ואפילו להוזלה בעלות המקרנים. סרטי HD שמורידים מהאינטרנט, הם עדיין לא במבחר גדול? ועדיין סרטים חדשים שיש בקולנוע לא יהיה ניתן להשיג באיכות HD?
ומה הרזולוציה שלהם?
האם בעקבות כל דברים ושיקולים אלו, האם כדאי להמתין להוזלה ומימוש מקרנים עם רזולוציה גבוהה טבעית או לרכוש מקרן השנה?
יש לציין שאני שוקל לטוס לעבוד בחו'ל לתקופה כך שיתכן ולא אשתמש רבות במקרן בשנה הקרובה, אך שום דבר לא ברור בשבילי.

תודה רבה לכל מי שיקרא ויתן את דעתו, תודה ! (f)

shaymomo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 692
נתן תודות: 0

שליחה #2 

לי גם יש את המקרן הזה והתמונה שהוא מפיק מדיוידי טובה הרבה יותר מLCD ( חשוב אופן החיבור והכיול שלו) נכון הוא לא HD אבל מסרטי DVD הוא מוציא את המקסימום.

את המקרן הייתי משאיר בשביל סרטים וקונה טלביזית LCD בשביל הXBOX

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #3 

מקרני FULL HD מתחילים מכ-+20K, נכנס לך בתקציב?
אם לא תשחק הרבה בשנה הקרובה אז חבל על הכסף, מקרנים זה תחום שמתפתח מהר ושנה זה הרבה זמן.

TZAHI10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

shaymomo - היי שי, מכיוון שצג LCD תומך ברזולוציה גבוהה יותר מהמקרן הזה אז סרטי DVD כןצריכים להואת חדים וטובים יותר בLCD, כמו כן רמת השחורים טובה יותר. אני צופה במקרן בסרטי DIVX ומקבל איכות טובה.
סרטי DIVX במסך LCD נראים פחות טוב מאשר במקרן בגלל שהרזולוציה ונפח המידע שלהם נמוך, לעומת זאת הטכנולוגיה של המקרן מטשטשת את ההפרעות האלו וגורמת לסרטי DIVX להיראות טוב יותר מאשר במסך הLCD של המחשב וזה למרות שהLCD בעל רזולוציה גבוהה יותר. אולי אתה מתבלבל בין DVD לסרטי DIVX \ XVID ?
לגבי ההצעה שלך לקנות טלויזית LCD לXBOX, כבר יש לי כזאת אבל היא קטנה יחסית.. אני רוצה לשחק מידי פעם גם על מסך גדול מאוד!

קל לי לראות את ההבדל באיכות בין טלויזית LCD לבין המקרן כאשר אני משחק עם הXBOX. בLCD רואים הרבה הרבה יותר טוב.
מקרנים עם רזולוציה טבעית של FULL HD קיימים כרגע רק מ20K ומעלה? - זה הרבה, אבל אני חושב שאני מוכן להשקעה.
נכון שמקרנים מתפתחים מהר, אבל FULL HD תמיד ישאר FULL HD. זה לא שאני בוחר במקרן עם רזולוציה באמצע, אני בוחר במקרן עם הרזולוציה הגבוהה ביותר ואני מאמין שזה יספק אותי ליותר משנתיים, אני לא צודק?
לגבי אם אני אשתמש הרבה במקרן השנה עדיין קשה לי לדעת, אוכל לדעת זאת רק בחודשים הקרובים...
לגבי יבוא אישי של מקרן, האם ישנו דיון או מדריך מסודר?
ראיתי שיש הרבה מאוד דיונים בנושא וקשה לעקוב ולהבין כיצד מחשבים את הכדאיות וגם אילו שיטות ואילו חברות הם הבטוחות והמשתלמות ביותר לבצע זאת.

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1373
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #5 

ניתן בייבוא אישי להביא את מקרן ה LCD Full HD הטוב ביותר כיום, באזור 15 אלף ש"ח (כולל מיסים והכל). תמורת סכום כסף קטן נוסף ניתן לבטח אותו כך שתהיה אחריות בארץ (מקרן + נורה).

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #6 

הפזיזות מהשטן כמו שאומרים. אם יש לך סבלנות תחכה שהדולר יפול עוד (חצי שנה עד שנה) ואז תקנה את אותו מוצר ב 30 אחוז פחות מהמחיר המבוקש היום (עם מיקוח טוב).

Yoel68
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 279
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #7 

noam23 - באיזה דגם מדובר?

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

בעיקרון ניתן לייבא את כל דגמי ה 1080p LCD באזור מחיר זה. אני מעדיף להמתין עם הדגם הספציפי עליו אני מדבר, עד לתחילת השבוע הקרוב, בו אמורים להתפרסם עבורו מספר ביקורות מקצועיות (שלא יאשימו אותי פה בהכרזות לא מספיק מבוססות).

TZAHI10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

zeev78 - ואיך אתה יודע שהדולר יפול? האם יש לך כדור בדולח? או שאתה רק קורא בקפה?

noam23 - אני חושב שייבוא אישי זה מה שאני באמת אעשה בסוף. כך שדגם שעולה כ20 אלף שקל למעשה יעלה לי 15 אלף.
לגבי אחריות תקפה בארץ על יבוא אישי איך עושים את זה?
האם המקרן שעליו אתה מדבר הוא PANASONIC 2000U ?
אם נזמין ביחד יותר ממכשיר אחד נוכל לקבל הוזלה מחנות\משלוח\מיסים או משהו?

mika
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 171
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #10 

גם אני לא מצטרף להימור על ה $ - היום שערו מפתה.
מקרן 1080 טוב (וגם 720) ישאיר כל LCD מאחור כך שבחירה במקרן נכונה יותר.
בארץ מקרני 1080 אפשר לקנות את הסניו החדש בפחות מ 20K
האפסון מתקרב יותר לכיוון ה 24 וכנ"ל המיצובישי 6K
והפנסוניק החדש מוצע במחיר שלא כדאי לדבר עליו (n)
יבואי אישי בהחלט מומלץ ובו אפשר להנות מכל החבר'ה הללו ב 15K בערך ופחות ואת הסוני VW60 בקצת פחות מ20 .
אחריות תאלץ להשאיר בחו"ל
אל תבנה על הנחות שלא תתאכזב

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

צחי,

אחריות תקפה בארץ על מקרן המיובא מחו"ל, ניתן לעשות דרך חברת MACK. אם אתה מעוניין בפרטים נוספים תפנה אלי בפרטי, או תעשה חיפוש באתר עם המילה MACK.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”