חייזרים נחתו לי על הגג?!

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
idobi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 310
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

שלום רב,

תקראו סיפור מוזר ואשמח אם תחוו דעות (הזויות ככל שיהיו) מה זה יכול להיות:
שלשום בשעה 23:05 פתאום מודם ה ADSL שלי איבד sync למרכזיה. פניתי אתמול בבוקר למוקד התמיכה של בזק, שם בדקו איתי כל כיוון אפשרי ולאחר מכן ביצעו בדיקות לקו. לבסוף קיבלתי את התשובה כי הקו "דפוק לגמרי" ושלא ניתן להחזיק עליו חיבור 1.5 מגה, מקסימום 256 קילו-ביט (על אף שאני על 1.5 כבר שנה ללא כל בעיה). אמרו שישלחו טכנאי אחרי החג שינסה לבדוק מה קרה לקו. הסכמתי בלית ברירה.
חמש דקות אחר כך אני מקבל טלפון ממוקד הטכנאים של בזק - האם אוכל לקבל טכנאי בשעה הקרובה. הסכמתי מיד. אחרי 20 דקות מגיע טכנאי ואומר "אתה לא תאמין, אני מגיע מהבית הצמוד אליכם, אותה קומה כמותכם, אותה בעיה בדיוק - הקו לא מצליח להחזיק 1.5 מגה".
בדק את הקו עם מכשיר Sunset ואכן הקו 'חולה-חולה'. אמר שזו כנראה בעיה בארון הסעף והלך לו לדרכו. הבטיח שביום ראשון יבוא לטפל...
במצב כמעט קטטוני מההלם שלא יהיה לי אינטרנט מהיר ליום הכיפורים, ניסיתי להירגע מול השעות האחרונות של שידורי הלווין ב HTPC שלי. לחרדתי גיליתי שבעת צפיה בשידור, לרוחב המסך מופיעה הפרעה עולה ויורדת (קווים קווים) שלא הייתה יום קודם לכן.
גשש בלש שכמוני (ולא מהסוג של חנן גולדבלט) נזכרתי שבעת שהחלה התקלה ב ADSL בדיוק הקלטתי לי את חוק וסדר ב PVR. מיד הרצתי את התוכנית שהקלטתי ובתחילה השידור מצוין - אך בדיוק בדקה שהחלה התקלה ב ADSL - החלה להופיע גם ההפרעה בשידור!

עכשיו אני לא יודע למי לקרוא - לבזק, ל YES, ל Ghost Busters? זה נראה כמו הפרעה אלקטרו-מגנטית. גם השכן וגם אני גרים בקומה העליונה של הביניינים. על פי הבנתי לקומות התחתונות אין את הבעיה. את ההפרעה אני רואה רק ב HTPC (אולי בטלוויזיות הרזולוציה המוצגת הרבה יותר נמוכה אז לא רואים?). ניסיתי להחליף ממירים וזה לא פתר את הבעיה. ניסיתי לנתק את השידור מה LNB וכשרואים את שקופית התקלה ב HTPC היא נקייה לגמרי, כך שהבעיה לא בכרטיס הלכידה. ניסיתי לחבר כבל S-video ארוך מאחד הממירים לאחת הטלוויזיות כי אני יודע כמה הכבלים האלה רגישים - ואכן בחיבור הזה ההפרעה נראית בבירור.

ת-ע-ל-ו-מ-ה! מחר נעלה לגג לוודא שלא נחתה לנו איזו חללית. מעבר לזה אין לי רעיון מה יכול להיות הגורם. אשמח להשערות...

נ.ב.:
בשביל להוסיף לתעלומה, אני פתאום לא יכול לשוחח מהסלולארי מהקומה בה יש את התקלה - הדיבור כל הזמן נקטע. מאלדר, סקאלי -HELP!

diti05
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 131
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

תבדוק אם לא נחתה לך איזה חברה סלולרית עם אנטנה על הגג שלך או של השכנים

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78913
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #3 

יכול להיות כמה דברים - רעש אלקטרומגנטי (במודיעין יש פינת רחוב ידועה שבה אסור להחנות את הרכב כי האזעקה לא תכבה אחרי שתחזור) או אנטנה סלולרית (או מיקרו) שהקרן שלה עוברת דרך הבניין שלכם.

זה יכול להיות בעיות בארקה של הבניין (אם כי קשה לי להאמין שזה יפגע גם בטלפוניה).

לגבי מקור הבעיה, הייתי שוכר מישהו עם מד EMI ומזהה מאיפה הנאחס הזה משודר.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #4 

diti05 כתב:תבדוק אם לא נחתה לך איזה חברה סלולרית עם אנטנה על הגג שלך או של השכנים
...
נכון, אך לאו דווקא על הגג. ייתכן ואחד השכנים השכיר את הדירה לאחת החברות, כפי שהיה הרבה בעיתונות לאחרונה.
אתה גר באיזור צפוף ?
משה

idobi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

תודה רבה על התשובות - אבדוק איך ניתן להזמין בדיקת EMI ושלא ישחטו במחיר...
שאלה כללית: היתכן שכבלי s-video (זולים) רגישים יותר לקרינה אמ"ג מאשר כבלי scart?
עשיתי בדיקה בכמה מקומות בבית וגיליתי שכבלי ה s-video מראים את ההפרעה בצורה ברורה ואילו כבלי ה scart לא מראים אותה כלל. כשאני מנתק את ה LNB ההפרעה נעלמת גם עם כבלי ה s-video כך שהבעיה לא בכבלים...

ra11
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 651
שם מלא: רונן
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

idobi, הסתכלת במראה אם צמחה לך עוד אוזן ? :D

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78913
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #7 

idobi,

בהחלט - כבלי SVIDEO בד"כ אינן מאוזנים כראוי (פרט ליקרים יותר) ולכן רגישים מאוד לרעשי EMI.

idobi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

oferlaor כתב:בהחלט - כבלי SVIDEO בד"כ אינן מאוזנים כראוי (פרט ליקרים יותר) ולכן רגישים מאוד לרעשי EMI.
...
עפר תודה. טוב לדעת.

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”