בהמשך לדיון קודם, עוד כמה שאלות (פלזמה מול מקרן קדמי)
אגב, הצעה אחרת שקיבלתי היא בעצם להחליף פאזה למקרן קדמי לצורך סרטים, וטלוויזיה רגילה לגמרי לצורך .. נו, טלוויזיה.
המרחק, יש להדגיש, בין הספה לקיר (מקסימום המרחק) הוא בין 3.5 ל 4 מטר. (תלוי באיזה חלק בחדר).
יש הגיון בלשים מקרן קדמי במרחק כזה ?
האם אני אקבל ערך מוסף ממקרן ? (ברור שאורך החיים קצר בהרבה, אבל בהנחה שאני מסתכל דרך המקרן בממוצע כ שעתיים שלוש ביום לכל היותר ..)
החשש שלי ממקרני DLP הוא מעצם שיש שם אלמנט מכני. החשש מוצדק ?
ואני שומע הרבה דברים נגד פלזמות .. האם זה "דיעה קדומה" או שבאמת יש חסרונות משמעותיים בפלזמות לעומת, נניח, CRT ? (מישהו אמר אורך חיים ?)
(בוא נגיד לצורך הדיון שננטרל את אלמנט המחיר לחלוטין - יש הבדל ?)
ובגדול, משהו קטן וחשוב, אני מתאר לעצמי.
אולי לא כרגע, אבל עם הזמן אני רוצה לבנות לעצמי בסלון HTPC.
שזה אומר להוריד תכני HD מהאינטרנט, חלקם 780 חלקם 1080.
הורדתי קטעי HD מהאתר של מיקרוסופט (ה SHOWCASE שלהם) - אפשר להשתמש באלה בתור "מבחנים" ל HD או שיש קטעים אחרים מומלצים יותר ?
ואגב, הבחנתי בבעיה נורא מעצבנת ב LCD TOSHIBA שבדיון הקודם (זו שקניתי לפני שהתייעצתי אתכם פה) - יש לה בעייה חריפה מאוד במעברי צבע בין שחור לצבע בהיר כלשהו.
פשוט רואים פסים של מעבר. זוועה.
דן
המרחק, יש להדגיש, בין הספה לקיר (מקסימום המרחק) הוא בין 3.5 ל 4 מטר. (תלוי באיזה חלק בחדר).
יש הגיון בלשים מקרן קדמי במרחק כזה ?
האם אני אקבל ערך מוסף ממקרן ? (ברור שאורך החיים קצר בהרבה, אבל בהנחה שאני מסתכל דרך המקרן בממוצע כ שעתיים שלוש ביום לכל היותר ..)
החשש שלי ממקרני DLP הוא מעצם שיש שם אלמנט מכני. החשש מוצדק ?
ואני שומע הרבה דברים נגד פלזמות .. האם זה "דיעה קדומה" או שבאמת יש חסרונות משמעותיים בפלזמות לעומת, נניח, CRT ? (מישהו אמר אורך חיים ?)
(בוא נגיד לצורך הדיון שננטרל את אלמנט המחיר לחלוטין - יש הבדל ?)
ובגדול, משהו קטן וחשוב, אני מתאר לעצמי.
אולי לא כרגע, אבל עם הזמן אני רוצה לבנות לעצמי בסלון HTPC.
שזה אומר להוריד תכני HD מהאינטרנט, חלקם 780 חלקם 1080.
הורדתי קטעי HD מהאתר של מיקרוסופט (ה SHOWCASE שלהם) - אפשר להשתמש באלה בתור "מבחנים" ל HD או שיש קטעים אחרים מומלצים יותר ?
ואגב, הבחנתי בבעיה נורא מעצבנת ב LCD TOSHIBA שבדיון הקודם (זו שקניתי לפני שהתייעצתי אתכם פה) - יש לה בעייה חריפה מאוד במעברי צבע בין שחור לצבע בהיר כלשהו.
פשוט רואים פסים של מעבר. זוועה.
דן
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78828
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
הרבה מאוד שאלות:
1. מקרן ומסך דק הן שתי חיות שונות. הן לא ממש מהוות תחליף זה לזה.
אם אתה מסוגל להחשיך לחלוטין את החדר תמיד בעת צפיה ואם יש לך מקום (נשמע שיש לך) אז מקרן יכול להיות פתרון טוב. דבר נוסף הוא שצריך מקור טוב בשביל תמונה סבירה בגלל הגודל של ההקרנה - לכן מומלץ לראות DVD ופחות DIVX וטלויזיה. גם העלות משחקת כאן תפקיד (שעת שימוש של מקרן יקרה ממסך דק).
2. הערך המוסף במקרן טמון בגודל ובתחושה של קולנוע (תחושה של היטמעות בסרט)
3. עד כמה שידוע - אין בעיות מיוחדות עם DMD (הבסיס הטכנולוגי של DLP) מכאני או לא.
4. אין ספק שפלאזמה לא מגיעה לרמה של CRT. מצד שני - CRT מוגבל מאוד בגדלים. אם אתה רוצה לראות גדול, מתחילים לסבול...
5. הפסים של המעבר שאתה מדבר עליהם יכולים להגרם ממספר סיבות. זה יכול להיות תוצאה מ-TEMPORAL BANDING (ב-LCD זה נגרם מ-RESPONSE TIME גבוה מדי) ואפשר שזה מתרחש בגלל BANDING רגיל (בין אם במקור - בשידור, או בתצוגה עצמה).
1. מקרן ומסך דק הן שתי חיות שונות. הן לא ממש מהוות תחליף זה לזה.
אם אתה מסוגל להחשיך לחלוטין את החדר תמיד בעת צפיה ואם יש לך מקום (נשמע שיש לך) אז מקרן יכול להיות פתרון טוב. דבר נוסף הוא שצריך מקור טוב בשביל תמונה סבירה בגלל הגודל של ההקרנה - לכן מומלץ לראות DVD ופחות DIVX וטלויזיה. גם העלות משחקת כאן תפקיד (שעת שימוש של מקרן יקרה ממסך דק).
2. הערך המוסף במקרן טמון בגודל ובתחושה של קולנוע (תחושה של היטמעות בסרט)
3. עד כמה שידוע - אין בעיות מיוחדות עם DMD (הבסיס הטכנולוגי של DLP) מכאני או לא.
4. אין ספק שפלאזמה לא מגיעה לרמה של CRT. מצד שני - CRT מוגבל מאוד בגדלים. אם אתה רוצה לראות גדול, מתחילים לסבול...
5. הפסים של המעבר שאתה מדבר עליהם יכולים להגרם ממספר סיבות. זה יכול להיות תוצאה מ-TEMPORAL BANDING (ב-LCD זה נגרם מ-RESPONSE TIME גבוה מדי) ואפשר שזה מתרחש בגלל BANDING רגיל (בין אם במקור - בשידור, או בתצוגה עצמה).
ברור שמקרן זה רק לדברים ב "איכות מקור" גבוהה -
מקום - כמה מקום צריך ? אני מקווה שיש לי "מספיק"
באשר לתופעת ה BANDING - ראיתי את אותה תופעה גם בצפייה בשידור HD 720p מהאתר של מיקרוסופט.
ככה שאני מניח (שוב, רק מניח) שמדובר באמת בבעיה של זמן התגובה כפי שהזכרת.
אני באמת מחפש את תופעת ה "הטמעות בסרט" - גיליתי שכנראה שזה די חשוב לי.
נראה כבר.
בתערוכה, אולי, אלמד יותר ..
בינתיים אני קורא המון חומר על ההבדלים בין פלאזמה לבין LCD, LCoS, מקרנים , וכו'..
וממה שראיתי עד כה, עולה שאלה אחת.
פלאזמה - ואני מדבר נניח על הטובות יחסית שבהן, יכולה להראות 720p מלא בלי סקיילינג ?
ואם אכן בלי, שידורי ב hd כפי שיהיו בארץ (או כפי שהינם ב HOT) הם 720p או 1080i או 1080p ?
ואם המכשיר שלי יודע להראות 720p, אני מפסיד חדות כשאני מראה תכנים של 1080 בצורה שבאמת ניתן לראות ?
או שהתכנים "יודעים" לתת תוכן כך ש ב downscale זה עדיין ייראה HD ?
ושוב סליחה אם השאלות שלי הן של novice...
אבל אני מרגיש שלאט לאט אני יותר (אולי) מחכים בנושא..
באשר לתופעת ה BANDING - ראיתי את אותה תופעה גם בצפייה בשידור HD 720p מהאתר של מיקרוסופט.
ככה שאני מניח (שוב, רק מניח) שמדובר באמת בבעיה של זמן התגובה כפי שהזכרת.
אני באמת מחפש את תופעת ה "הטמעות בסרט" - גיליתי שכנראה שזה די חשוב לי.
נראה כבר.
בתערוכה, אולי, אלמד יותר ..
בינתיים אני קורא המון חומר על ההבדלים בין פלאזמה לבין LCD, LCoS, מקרנים , וכו'..
וממה שראיתי עד כה, עולה שאלה אחת.
פלאזמה - ואני מדבר נניח על הטובות יחסית שבהן, יכולה להראות 720p מלא בלי סקיילינג ?
ואם אכן בלי, שידורי ב hd כפי שיהיו בארץ (או כפי שהינם ב HOT) הם 720p או 1080i או 1080p ?
ואם המכשיר שלי יודע להראות 720p, אני מפסיד חדות כשאני מראה תכנים של 1080 בצורה שבאמת ניתן לראות ?
או שהתכנים "יודעים" לתת תוכן כך ש ב downscale זה עדיין ייראה HD ?
ושוב סליחה אם השאלות שלי הן של novice...
אבל אני מרגיש שלאט לאט אני יותר (אולי) מחכים בנושא..
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78828
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
כאן כנראה יהיה 1080i50.
פלאזמות HD הן לרוב עם רזולוציה של 768 שורות (לא 720) ולכן יהיה טיפה סקיילינג בכדי להתאים 720 ל-768.
לגבי 1080, זה תלוי מאוד ביצרן. יש כאלה שימירו ל-540 ואז את זה ימתחו ל-768 (מה שיגרום ל-HD להיראות כמו DVD טוב, אך לא יותר מזה).
עם עיבוד תמונה טוב 1080i יראה מדהים הרבה יותר מאיכות ה-DVD הטובה ביותר בנמצא.
פלאזמות HD הן לרוב עם רזולוציה של 768 שורות (לא 720) ולכן יהיה טיפה סקיילינג בכדי להתאים 720 ל-768.
לגבי 1080, זה תלוי מאוד ביצרן. יש כאלה שימירו ל-540 ואז את זה ימתחו ל-768 (מה שיגרום ל-HD להיראות כמו DVD טוב, אך לא יותר מזה).
עם עיבוד תמונה טוב 1080i יראה מדהים הרבה יותר מאיכות ה-DVD הטובה ביותר בנמצא.