מה כדאי מצלמת וידאו מיני דיוי או עם דיוידי מה יותר נח ופרקטי?
בדגם של סוני DCR DVD 109 הקלטת הקול היא ב5.1 ערוצים האם מישהו שמע איך זה נשמע?אם זה טוב?
מצלמת DVD וידאו SONY
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
הי,
לפני כחודש התלבטתי בדיוק כמוך.
מה הכי פרקטי ? מצלמת DVD כי אז אתה פשוט מעביר את ה DVD ישירות לנגן.
אבל !!! וזה אבל גדול,
פורמט ה DVD הוא פורמט מאוד דחוס MPEG2 עד 9Mb/s ( וברוב המצלמות הדחיסה מתבצעת ב 6Mb/s ).
אם אתה מתכוון לערוך את החומר אל תגע במצלמת DVD !!! עריכה של פורמט MPEG2 היא בעייתית ( בגלל ה key frame )
בנוסף,
המיני DV מציע Bitrate של כ 25Mb/s ( יותר מפי 2 ), זהו פורמט איכותי בהרבה מה DVD ( נראה אפילו בעיין בלתי מקצועית טוב יותר ) שקל לערוך אותו במגוון של תוכנות עריכה.
לגבי ה 5.1, אני לא מצליח להבין את היתרון בפורמט הזה כאשר מדובר בסרט ביתי. מה אתה מצפה לשמוע ברמקולים האחוריים ? מה אתה מצפה לשמוע בסאב ? לדעתי מדובר סתם קוריוז, אפילו חיסרון כי זה תופס רוחב פס על הקלטת וגם על ה DVD.
ליאור
לפני כחודש התלבטתי בדיוק כמוך.
מה הכי פרקטי ? מצלמת DVD כי אז אתה פשוט מעביר את ה DVD ישירות לנגן.
אבל !!! וזה אבל גדול,
פורמט ה DVD הוא פורמט מאוד דחוס MPEG2 עד 9Mb/s ( וברוב המצלמות הדחיסה מתבצעת ב 6Mb/s ).
אם אתה מתכוון לערוך את החומר אל תגע במצלמת DVD !!! עריכה של פורמט MPEG2 היא בעייתית ( בגלל ה key frame )
בנוסף,
המיני DV מציע Bitrate של כ 25Mb/s ( יותר מפי 2 ), זהו פורמט איכותי בהרבה מה DVD ( נראה אפילו בעיין בלתי מקצועית טוב יותר ) שקל לערוך אותו במגוון של תוכנות עריכה.
לגבי ה 5.1, אני לא מצליח להבין את היתרון בפורמט הזה כאשר מדובר בסרט ביתי. מה אתה מצפה לשמוע ברמקולים האחוריים ? מה אתה מצפה לשמוע בסאב ? לדעתי מדובר סתם קוריוז, אפילו חיסרון כי זה תופס רוחב פס על הקלטת וגם על ה DVD.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3725
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 856 פעמים
- קיבל תודות: 279 פעמים
ומה בנוגע למצלמה שמצלמת על זיכרון HDD