שלום,
עד לפני חודש וחצי צפיתי בסרטי די וי די ממכשיר די וי די (פיוניר 490) למקרן (פאנא 900). הסרטים הם כמובן סרטים סטנדרטיים של 24 FPS. לא ידוע לי מה קצב רענון המקרן אבל לא נתקלתי בכלל בתופעת ה JUDDER (אני בד"כ מאוד שם לב לפרטים כאלה. זה מאוד מטריד אותי). עכשיו כשאני צופה בסרטים מה HTPC, אני בהחלט סובל מהתופעה. אני חייב להבין מה השוני בין צפיה ממכשיר די וי די לבין צפיה בסרטים מה HTPC?
תודה מראש
שאלה שמאוד מטרידה אותי לגבי ה JUDDER שמאוד מטריד אותי
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
יתכן שה-HTPC לא מתאם את קצב רענון המסך למקור (כלומר, הוא לא דואג שקצב החלפת הפריימים יהיה בול מותאם לקצב הרענון של המסך).
זה דבר שהתוכנה צריכה לדאוג לו.
לא כל כרטיס מסך מאפשר את זה, לא כל תוכנה מאפשרת זו. וגם אם אתה עובד ב-60HZ, יש בכ"ז JUDDER כי לאחר זיהוי 24FPS, אם החיבור למסך הוא ב-60HZ (זה מה שקורה בד"כ) אז צריך 3:2 נוספים בשביל להתאים את הקצבים.
הפיתרון הוא להעביר את קצב רענון כרטיס המסך ל-72HZ אם זה אפשרי (לא תמיד יש תמיכה בזה).
אם אתה צופה בתכני 50HZ גם זו בעיה גדולה וההתאמה ל-60HZ תגרום ל-JUDDER מוגזם גם.
זה דבר שהתוכנה צריכה לדאוג לו.
לא כל כרטיס מסך מאפשר את זה, לא כל תוכנה מאפשרת זו. וגם אם אתה עובד ב-60HZ, יש בכ"ז JUDDER כי לאחר זיהוי 24FPS, אם החיבור למסך הוא ב-60HZ (זה מה שקורה בד"כ) אז צריך 3:2 נוספים בשביל להתאים את הקצבים.
הפיתרון הוא להעביר את קצב רענון כרטיס המסך ל-72HZ אם זה אפשרי (לא תמיד יש תמיכה בזה).
אם אתה צופה בתכני 50HZ גם זו בעיה גדולה וההתאמה ל-60HZ תגרום ל-JUDDER מוגזם גם.
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
מממממ...
אבל לפי מה שקראתי, העברת קצב רענון כרטיס המסך לא פותר את הבעיה אלה רק משפר את המצב. האם אין שום דרך להפטר מה JUDDER הזה?
להערכתי אין לי 72 בכרטיס המסך. האם יש איזושהי תוכנה שיכולה לעזור?
תודה רבה על ההיתיחסות.
אבל לפי מה שקראתי, העברת קצב רענון כרטיס המסך לא פותר את הבעיה אלה רק משפר את המצב. האם אין שום דרך להפטר מה JUDDER הזה?
להערכתי אין לי 72 בכרטיס המסך. האם יש איזושהי תוכנה שיכולה לעזור?
תודה רבה על ההיתיחסות.