יוצא לי להוריד הרבה קבצי מוסיקה בפורמט APE או FLAC שהם הרבה פחות "דחוסים" ובאיכות הרבה יותר טובה מפורמט MP3 ולמעשה כמעט זהה לאיכות של דיסק מקור ב-PCM .
מאחר ואלבומים שלמים ברובם נדחסים כקובץ אחד, אניי ממיר את הקובץ ל- WAV ואח"כ משתמש בתוכנת Sony Soundforge על מנת לחתוך את הקובץ לכל רצועה בנפרד .
ישנה אפשרות בתוכנה להמיר את הקובץ מ- 16 ל- 24 ביט האם המרה ל -24 ביט תוסיף משהו לאיכות הסאונד?
אני לא מכיר את התוכנה הזו (שמעתי עליה מחנן , אבל עוד לא השגתי עותק שלה) , אבל איך ולמה אתה חותך קובץ גדול בתוכנה הזו אם אפשר לדעת ?
והאם אתה יודע איך בדיוק היא ממירה ל24BIT ? כי אם אתה מכיר את פוטושופ ,יש כמה אלגוריתם להעלאת רזולוציה , שחלקם לא ממש טובים . כך שגם כאן ,צריך לדעת איך בדיוק התוכנה עושה את זה , כדי לדעת אם יש הבדל שמיעתי ולא רק הבדל בגודל קובץ .
מרבית האלבומים בסוג זה של קובץ מגיעים כקובץ RAR ובתוכו אלבום שלם של מוסיקה שהוא קובץ אחד ז"א כמו שיר אחד ארוך כך שאין אפשרות לדלג משיר לשיר, זו הסיבה שאני מפריד את הקובץ לכל שיר בנפרד.
איך התוכנה ממירה את הקובץ ל24 ביט? אם הייתי יודע הייתי עושה הרבה כסף...
yaron2go כתב:
ישנה אפשרות בתוכנה להמיר את הקובץ מ- 16 ל- 24 ביט האם המרה ל -24 ביט תוסיף משהו לאיכות הסאונד?
...
בפרוש לא. אם זה לא קיים במקור חבל על הזמן. וזה עוד בלי להיכנס לתורה ( כן כן תורה שלמה ) שעוסקת באיך ממירים, מה ממירים, ולמה.
בנוסף, אתה לא יכול לצרוב 24 ביט ל Audio CD. הפורמט מחייב
41.1Khz / 16Bit.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק. הקולנוע שלי
yaron2go כתב:
בפרוש לא. אם זה לא קיים במקור חבל על הזמן. וזה עוד בלי להיכנס לתורה ( כן כן תורה שלמה ) שעוסקת באיך ממירים, מה ממירים, ולמה.
41.1Khz / 16Bit.
ליאור
...
אם אני מבין נכון אם אתה ממיר את זה ל24/96 זה פורמאט של DVD-A ואת זה קוראים חלק לא קטן מהDAC , כך שאולי אתה לא יכול לצרוב את זה אבל השאלה היא האם המרה כזו תשמע יותר טוב מהקובץ WAV המקורי ?
כי על פניו אם הם מצליחים למצוא אלגוריתם ש"משלים" את האבחנות אזי אתה אמור לקבל איכות טיפה יותר טובה , לא כן ?
yaron2go כתב:
41.1Khz / 16Bit.
ליאור
...
אם אני מבין נכון אם אתה ממיר את זה ל24/96 זה פורמאט של DVD-A ואת זה קוראים חלק לא קטן מהDAC , כך שאולי אתה לא יכול לצרוב את זה אבל השאלה היא האם המרה כזו תשמע יותר טוב מהקובץ WAV המקורי ?
כי על פניו אם הם מצליחים למצוא אלגוריתם ש"משלים" את האבחנות אזי אתה אמור לקבל איכות טיפה יותר טובה , לא כן ?
...
תראה,
אם אתה מאמין שהיפני הקטן עם העיניים המלוכסנות יודע לבנות אלגוריתם כזה שמשפר את הסאונד ( וכמובן מתאים לכל סוג של מוזיקה .. ) אז אשריך ..
תמיד האמנתי ועדיין אני מאמין שהמקור תמיד ישמע הכי טוב. בלי שינויים, בלי עוד חיווטים, בלי מכשירים שלא צריך.
הדרך הקצרה ביותר למגבר, ומשם עם הכבל הקצר ביותר לרמקול.
ליאור
...
ראשית, אם המקור הוקלט ב-16 ביט, זה לא יעזור להמיר אותו ל-24 ביט מכיוון שהעלאת הרזולוציה במקרה זה תשאיר את המקור נאמן למקור במקרה הטוב. לא ניתן לבנות צליל משופר ברזולוציה יותר מהמקור המוקלט. זה כמו לקחת סרט הקלטה מגנטי שהוקלט במהירות 9.5 ס"מ לשנייה והמיר אותו בהקלטה שנעשית במהירות 19 ס"מ לשנייה. לא ניתן להשיג שום שיפור. בגדול, כל פעולה שמבצעים על המקור אינה משפרת את הרזולוציה במקרה הטוב וכמעט תמיד מרעה עמו. העניין הוא שהמרות מ-24 ביט ל-16 ביט כמעט ולא מורגשות אצל רוב האנשים בציוד האודיו הממוצע הנמכר בשוק. המרה הפוכה גם לא תשתפר בציוד היי אנד. לכן החשיבות להקליט את המקור ברזולוציה המפורטת ביותר האפשרית.
מקווה שהסברתי את הנושא היטב.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
yaron2go כתב:יוצא לי להוריד הרבה קבצי מוסיקה בפורמט APE או FLAC שהם הרבה פחות "דחוסים" ובאיכות הרבה יותר טובה מפורמט MP3 ולמעשה כמעט זהה לאיכות של דיסק מקור ב-PCM .
...
למה למעשה כמעט זהה לאיכות של דיסק מקור ולא זהה לאיכות ?
yaron2go כתב:יוצא לי להוריד הרבה קבצי מוסיקה בפורמט APE או FLAC שהם הרבה פחות "דחוסים" ובאיכות הרבה יותר טובה מפורמט MP3 ולמעשה כמעט זהה לאיכות של דיסק מקור ב-PCM .
...
...
מספיק ששנית ביט אחד זה לא זהה למקור ובטח ובטח לא לאיכות מה גם שמדובר על דחיסה.
...
...
...
האם לקחת קובץ WAV דחסת אותו בAPE או בFLAC ופרסת אותו ובדקת ? הרי לא יתכן שכול העולם משתמשים בזה , וכולם טוענים שזה לוסלסס , שהכוונה היא שזה נאמן למקור ואתה תגיד שלא בלי לבדוק . אז אם בדקת ויש לך מימצאים של כמה קידודים ופריסות ספר לנו על כך
...
...
...
האם לקחת קובץ WAV דחסת אותו בAPE או בFLAC ופרסת אותו ובדקת ? הרי לא יתכן שכול העולם משתמשים בזה , וכולם טוענים שזה לוסלסס , שהכוונה היא שזה נאמן למקור ואתה תגיד שלא בלי לבדוק . אז אם בדקת ויש לך מימצאים של כמה קידודים ופריסות ספר לנו על כך
...
הי,
לא בדקתי FLAC ואני לא לא מתכוון לבדוק כי פשוט חבל על הזמן.
לפני כמה שנים עשינו בדיקה באולפן בין דיסק מקורי ודיסק שהוא העתק מדוייק שלו (לא דחיסה ולא בטיח ). היה הבדל, גם במדידות וגם באוזן.
אני מבחינתי תמיד עושה סוויטש בראש. אם זה לא המקור אז זה שונה ( מן הסתם טוב פחות ).
אם זו דחיסה כלשהי אז בכלל אין על מה לדבר. זה אולי טוב בשביל החדר כושר או במקרים מסויים באוטו, אבל לא תמצא אותי יושב מול המערכת שלי עם Source שהוא לא המקור.
אני יודע שיש כאלה שאולי לא אכפת להם, אולי זה לא מפריע להם ואולי זה רק אני שמדמיין שיש הבדל ( האמת אני די בטוח שאני לא מדמיין, זה סתם נשמע טוב שכותבים את זה ..)
אבל זה המצב ..
ליאור
ליאור
כשמדובר בהעתק שמתבצע לצורך העניין דרך SF (סאונד פורג') אין שום הבדל התוכנה מייבאת את הקובץ ללא שום עיבוד או דחיסה כלשהי אבל קיימת האפשרות לשמור אותו מחדש בפורמט שונה שיהיה דחוס .
בכדי לדעת מה מאבדים או מה ההבדל בין קובץ מקור לאותו קובץ שעבר דחיסה הדבר הנכון לעשות הוא לפרוס את שני המקורות לאחד מהם להפוך מופע (פאזה) נסכם את שניהם שוב פעם התוצאה שתתקבל היא למעשה השארית של מה שנדחס כלומר אילו תחומים קוצצו מהמקור .