חיבור יס מקס לפלזמה כשאין חיבורים...

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
dealeng פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 182
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

הפלזמה שלי מחוברת דרך svideo והאיכות בשידורי ערוצים 2, 10 וכדומה נמוכה למדיי. הבעיה היא ששאר החיבורים תפוסים - hdmi על יד ה hd של יס, הקומפוננט על ידי ה dvd. נשאר לי פנוי רק חיבור המחשב.
השאלה - האם ניתן לחבר את יס מקס לחיבור המחשב? אם כן, איך והאם בכלל ישפר את האיכות.
תודה מראש.

starre
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 287
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

אם יש לך פנסוניק אולי זה פתרון מ-SHRAGA007 - כבל מהממיר ל-VGA ישר. לפחות שווה לבדוק.

מ-SHRAGA007

אם אתה רוצה להעביר אות RGB למסך הפנאסוניק שלך ללא טראנקודר, פנה אל אגם אלקטרוניקה ברחוב אבן גבירול 86 בת"א 03-5273648 ובקש מבעל החנות\מעבדה להכין לך כבל סקארט ל-VGA. (אות RGBHV)
הוא גם ינחה אותך כיצד להשתמש בכבל ואיך לקנפג את המסך.

עלות הכבל,220 שקל.

בהצלחה
אם יש שגיאות בעברית סימן שלאישתי לא היה זמן לבדוק.......

dealeng פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

starre כתב:אם יש לך פנסוניק אולי זה פתרון מ-SHRAGA007 - כבל מהממיר ל-VGA ישר. לפחות שווה לבדוק.

מ-SHRAGA007

אם אתה רוצה להעביר אות RGB למסך הפנאסוניק שלך ללא טראנקודר, פנה אל אגם אלקטרוניקה ברחוב אבן גבירול 86 בת"א 03-5273648 ובקש מבעל החנות\מעבדה להכין לך כבל סקארט ל-VGA. (אות RGBHV)
הוא גם ינחה אותך כיצד להשתמש בכבל ואיך לקנפג את המסך.

עלות הכבל,220 שקל.

בהצלחה
...
תודה. אכן יש לי מסך פנסוניק 50. הידע שלי מאד מוגבל אז אשמח אם תוכל להסביר שוב במילים "פשוטות":
1. מאיזה יציאה במקס אני יוצא?
2. vga זה החיבור בפלזמה למחשב"?
3. האם זה ישפר את האיכות לעומת svideo?

תודה.

starre
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

1. SCART
2. כן
3. כן

אני לא ניסיתי בעצמי חיבור דרך ה-PC עם כבל מיוחד ולא יודע עם זה באמת עובד טוב ללא אבוד פונקציות . תתקשר לחנות וספר לנו.

יש גם דרך אחרת:

בפלסמה שלך אתה יכול להחליף את ה"כרטיס" או "BLADE" של כניסת SVIDEO מאחור עם כרטיס אחר כדי לקבל איכות יותר טובה- RGB . האפשריות הם כרטיסי SCART או קומפוננת אבל הם לא זולים, ובמקרה של קומפוננת צריכים להוסיף גם טרנסקודר חיצוני כדי לחבר בין SCART בממיר לכרטיס החדש קומפוננת בפלסמה.

dealeng פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

starre כתב:1. SCART
2. כן
3. כן

אני לא ניסיתי בעצמי חיבור דרך ה-PC עם כבל מיוחד ולא יודע עם זה באמת עובד טוב ללא אבוד פונקציות . תתקשר לחנות וספר לנו.

יש גם דרך אחרת:

בפלסמה שלך אתה יכול להחליף את ה"כרטיס" או "BLADE" של כניסת SVIDEO מאחור עם כרטיס אחר כדי לקבל איכות יותר טובה- RGB . האפשריות הם כרטיסי SCART או קומפוננת אבל הם לא זולים, ובמקרה של קומפוננת צריכים להוסיף גם טרנסקודר חיצוני כדי לחבר בין SCART בממיר לכרטיס החדש קומפוננת בפלסמה.
...
תודה. אין לי אפשרות פרקטית להחליף כרטיס. יש מקום אצלי ל 3 כרטיסים - אחד זה ה hdmi שקניתי עכשיו. השניים האחרים - זהו כרטיס אחד כפול. לפי מה שביררתי ביורוקום לא ניתן להחליף אותו לשניים נפרדים שיהיו טובים יותר, שלא לדבר על עלות של 600-900 שח לכל כרטיס.

לפי זה אולי כדאי לנסות את הכבל שהזכרת לחיבור המחשב אבל אמרת שלא בדקת אותו אף פעם. האם יש מישהוא שניסה / משתמש בו ?

starre
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

קודם כל אתה כן יכול להחליף את כרטיס כפול עם אחד קומפוננת + אחד SCART או 2 קופוננת. אני בעצמי לא אהבתי את הכרטיס כפול עז מיד בהתחלה היחלפתי לקומפוננת בודד והוסופתי כסף כדי לקנות אתכרטיס ה-SCART .

יש לך עוד אפשרות - לקנות HDMI SWITCHER חיצוני. שם את ה-DVD עם יש לו יציע HDMI והHDMI מ-YES ולחבר לHDMI היחיד שיש לך על הפלזמה. עז כניסת הקומפוננת בכרטיס הכפול משתחרר ו יכול לחבר לממיר דרך טרנסקודר או כבל מיוחד שיש לו RGB+SYNC .

dealeng פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

starre כתב:קודם כל אתה כן יכול להחליף את כרטיס כפול עם אחד קומפוננת + אחד SCART או 2 קופוננת. אני בעצמי לא אהבתי את הכרטיס כפול עז מיד בהתחלה היחלפתי לקומפוננת בודד והוסופתי כסף כדי לקנות אתכרטיס ה-SCART .

יש לך עוד אפשרות - לקנות HDMI SWITCHER חיצוני. שם את ה-DVD עם יש לו יציע HDMI והHDMI מ-YES ולחבר לHDMI היחיד שיש לך על הפלזמה. עז כניסת הקומפוננת בכרטיס הכפול משתחרר ו יכול לחבר לממיר דרך טרנסקודר או כבל מיוחד שיש לו RGB+SYNC .
...
אוקיי אז עכשיו יש לי 3 אפשרויות -
1. לחבר לחיבור המחשב בפלזמה (הכי זול)
2. לקנות 2 כרטיסים לפלזמה (נראה לי שהכי יקר)
3. hdmi switcher שאני לא בדיוק יודע מה זה. האם זה מפצל או שאני צריך ידנית לשנות חיבור? זה גם בעייתי כי ל dvd שלי אין יציאת hdmi.

מה היית ממליץ בשיקול של עלות-תועלת ?

starre
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

אני חושב ששווה לנסות להתקשר לחנות שמהכין את הכבל עבור SCART לכניסת PC ולשמוע פרטים. צריכים לבדוק אם הפונקציה JUST עובד דרך ה-PC וגם הפונקציה "עוצמת הצבע" בתפרית PICTURE בשלט , אם לא, כיוון הצבע בפלזמה של פנסוניק מאד קשה. SHRAGA007 כתב שהכל צריך לעבוד, עבל כדי לבדוק לפני שקונים.

אם זה לא הולך ואין לך תוכניות לDVD חדש+HDMI הייתי נישאר עם SVIDEO בגלל שהשיפור מSVIDEO ל-RGB בממיר HOT/YES הוא לא כזה שמצדיק 1500 -2000ש בכרטיסים חדשים.

עוד אפשרות אם יש לך מגבר A/V עם מפלג קומפוננת שדרכו אתה יכול לשים את הDVD וממיר YES/HOT המחובר לטרנסקודר.
נערך לאחרונה על ידי starre ב 12/01/2008 18:43, נערך פעם 1 בסך הכל.

dealeng פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

starre כתב:אני חושב ששווה לנסות להתקשר לחנות שמהכין את הכבל עבור SCART לכניסת PC ולשמוע פרטים. אם זה לא הולך ואין לך תוכניות לDVD חדש+HDMI הייתי נישאר עם SVIDEO בגלל שהשיפור מSVIDEO ל-RGB בממיר HOT/YES הוא לא כזה שמצדיק 1500 -2000ש בכרטיסים חדשים.

עוד אפשרות אם יש לך מגבר A/V עם מפלג קומפוננת שדרכו אתה יכול לשים את הDVD וממיר YES/HOT המחובר לטרנסקודר.
...
תודה. אני אתחיל, לפי המלצתך, לדבר עם החנות ולנסות להזמין כזה כבל, בתקווה שיעשה את העבודה.
תודה שוב.

starre
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

בבקשה לקרוא את התיקונים שהוספתי למעלה.

בקשה שניה - לכתוב לפורום מה מצאת לגבי הכבל PC..........תודה!

tiptip
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3519
שם מלא: tiptip
נתן תודות: 298 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #11 

אני לא מבין את החברה האלה ביורוקום :roll:
גם לי יש את אותו מסך וגם אני לא מרוצה מהצפייה
במיוחד בקטעים חשוכים רואים שלג ירוק
הייתה לי אפשרות לקנות מחו"ל מסך אבל העדפתי לשלם פי 2
ולקבל את האחריות והשירות של יורוקום שדובר עליו פה רבות
מחר אני מתקשר ומתחיל להזיז פה דברים :evil:
אור שפע ואהבה

dealeng פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

starre כתב:בבקשה לקרוא את התיקונים שהוספתי למעלה.

...
ראיתי את התיקונים ואדווח כשיהיו תוצאות.

dealeng פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

tiptip כתב:אני לא מבין את החברה האלה ביורוקום :roll:
גם לי יש את אותו מסך וגם אני לא מרוצה מהצפייה
במיוחד בקטעים חשוכים רואים שלג ירוק
הייתה לי אפשרות לקנות מחו"ל מסך אבל העדפתי לשלם פי 2
ולקבל את האחריות והשירות של יורוקום שדובר עליו פה רבות
מחר אני מתקשר ומתחיל להזיז פה דברים :evil:
...
אני מאלו שקנו בחו"ל ושילמו חצי (קצת פחות...) כך שאין לי מה לבוא בטענות ליורוקום...
אם יהיה לך משהוא מעניין - אשמח לשמוע.

dealeng פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

dealeng כתב:
starre כתב:בבקשה לקרוא את התיקונים שהוספתי למעלה.

...
ראיתי את התיקונים ואדווח כשיהיו תוצאות.
...
הזמנתי את הכבל וביום חמישי יתקינו לי אותו. ביקשתי שיתקינו ויגדירו לי הכל כי הידע שלי רחוק מלהספיק ואני מעדיף מישהוא מקצועי לזה.
אדווח אחרי שיהיו תוצאות.

starre
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

!okay

בהצלחה!!

dealeng פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

starre כתב:!okay

בהצלחה!!
...
לצערי הכבל החדש נתן איכות כמעט זהה ל svideo ולכן החזרתי אותו. מי שהתקין וכיוון טען שייתכן שיש בעיה בממיר. מכיוון שאת ערוצי יס אני רואה בסדר ורק את הערוצים מהאוויר (2 10 1 וכו) אני רואה לא טוב, האם באמת יכול להיות שהבעיה היא בממיר?
כאשר אני אומר שרואים לא טוב הכוונה היא ל"שלג" וגם למעיין "ליכלוכים" מסביב לכתוביות.

starre
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

כמו שכתבתי שהשיפור מSVIDEO ל-RGB בממיר HOT/YES הוא לא גדול אבל במה שאני בדקתי בפנסוניק PH-9 שלי יש שיפור שמתבטה בתמונה יותר נקיה פחות "שלג" ו"ליכלוכים". לפי דעתי כל שיפור הוא טוב ושווה בשילוב המוזר בין שידורים באיכות לא גבוה ומסכים גדולים שמגדלים את העיוותים.

מה שחשוב לי זה העובדה שהכבל עובד ויכול לחסוך מקום כניסה בפנסוניק פלזמה מוניטור. תודה! האם בדקת ש-JUST עובד או שאפשר לשנות עוצמת הצבע?

דרך אגב ב-DOCSYS של HOT רואים 2 ו 10 מעולה. ב-1- חבל על הזמן

dealeng פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

starre כתב:כמו שכתבתי שהשיפור מSVIDEO ל-RGB בממיר HOT/YES הוא לא גדול אבל במה שאני בדקתי בפנסוניק PH-9 שלי יש שיפור שמתבטה בתמונה יותר נקיה פחות "שלג" ו"ליכלוכים". לפי דעתי כל שיפור הוא טוב ושווה בשילוב המוזר בין שידורים באיכות לא גבוה ומסכים גדולים שמגדלים את העיוותים.

מה שחשוב לי זה העובדה שהכבל עובד ויכול לחסוך מקום כניסה בפנסוניק פלזמה מוניטור. תודה! האם בדקת ש-JUST עובד או שאפשר לשנות עוצמת הצבע?

דרך אגב ב-DOCSYS של HOT רואים 2 ו 10 מעולה. ב-1- חבל על הזמן
...
ה just עובד אבל לא שיחקתי יותר מדיי. ראיתי שיפור כמעט בלתי מורגש בעומק הצבעים אבל השלג והליכלוכים נשארו כשהיו.
האם זו יכולה להיות בעייה של ממיר? האם מגבר מיס יכול לעזור?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”