Ready vs Full
חיפשתי קצת באתר עצמו בעניין הHD READY והHD FULL.
יש לי וויכוח קטן עם מישהו בעניין.
אני מעוניין לדעת את כל ההבדלים שבין 2 השיטות, מה עדיפה או מה מתאימה יותר לצרכים שלי ולמה.
מישהו יוכל לפרט קצת בעניין?
הבנתי שישנו עניין של מפענח וזהו כל ההבדל, זה נכון? או שיש מעבר למפענח.
שאלה נוספת היא מה תפקיד המפענח ולמה טלויזיות עם מפענח [HDFULL] עולות הרבה יותר כסף?
אשמח לתשובה מפורטת.
יש לי וויכוח קטן עם מישהו בעניין.
אני מעוניין לדעת את כל ההבדלים שבין 2 השיטות, מה עדיפה או מה מתאימה יותר לצרכים שלי ולמה.
מישהו יוכל לפרט קצת בעניין?
הבנתי שישנו עניין של מפענח וזהו כל ההבדל, זה נכון? או שיש מעבר למפענח.
שאלה נוספת היא מה תפקיד המפענח ולמה טלויזיות עם מפענח [HDFULL] עולות הרבה יותר כסף?
אשמח לתשובה מפורטת.
האמת שכן, אכן ניסיתי.
מצאתי מאמר כלשהו באתר שקראתי כבר, אך עניין ההבדלים לא הודגש שם ועדיין אינו ברור.
נכתב שם לגבי גודל המסך אך לא בבירור.
כשחיפשתי הודעות כאן בפורום תמיד היה מידע, אך לא באופן מקיף, תמיד חלקי פרטים.
זו הסיבה שבגללה פתחתי את ההודעה.
עריכה:
אני אפרט קצת יותר,
ממה שהצלחתי להבין, העניין הוא שטלויזיה שנחשבת כREADY תומכת ברזולוציה של 768X1366 או ו-852x480 פחות או יותר.
וטלויזיה שנחשבת כFULL תומכת ב1080X1920.
מסיבה זו יש משהו שלא ברור לי.
יש לקרוב משפחה שלי LCD שמוגדרת כREADY אך בחוברת שלה כתוב שהיא תומכת ברזולוציה של 1080.
לכן הסתבכתי קצת כאן והחלטתי לשאול.
איך הדבר ייתכן אם זהו ההבדל היחידי, ואם זהו לא ההבדל היחידי, אילו עוד הבדלים יש בין שתי השיטות?
חשוב לי להבין את העניין בבירור.
תודה.
מצאתי מאמר כלשהו באתר שקראתי כבר, אך עניין ההבדלים לא הודגש שם ועדיין אינו ברור.
נכתב שם לגבי גודל המסך אך לא בבירור.
כשחיפשתי הודעות כאן בפורום תמיד היה מידע, אך לא באופן מקיף, תמיד חלקי פרטים.
זו הסיבה שבגללה פתחתי את ההודעה.
עריכה:
אני אפרט קצת יותר,
ממה שהצלחתי להבין, העניין הוא שטלויזיה שנחשבת כREADY תומכת ברזולוציה של 768X1366 או ו-852x480 פחות או יותר.
וטלויזיה שנחשבת כFULL תומכת ב1080X1920.
מסיבה זו יש משהו שלא ברור לי.
יש לקרוב משפחה שלי LCD שמוגדרת כREADY אך בחוברת שלה כתוב שהיא תומכת ברזולוציה של 1080.
לכן הסתבכתי קצת כאן והחלטתי לשאול.
איך הדבר ייתכן אם זהו ההבדל היחידי, ואם זהו לא ההבדל היחידי, אילו עוד הבדלים יש בין שתי השיטות?
חשוב לי להבין את העניין בבירור.
תודה.
- crusader
- חבר ותיק

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
DeLiRiuM,
אמרת שקראת לא?
בכל מקרה על קצה המזלג וזה תכלס כל התורה, הכל עיניין של תקינה,במקרה לעיל מדובר על רזולוציה של המסך.
אין שום קשר למפענח כזה או אחר, ההבדל בין FULL ל READY הוא פשוט, ערך הקווים האופקים והרוחביים,זהו
עכשיו תחזור לקרוא שוב,כי ישנם עוד כמה דקויות אחרות מעבר למה שהסברתי פה, בכדי שתוכל לדעת מה טוב עבורך.
בהצלחה.
אמרת שקראת לא?
בכל מקרה על קצה המזלג וזה תכלס כל התורה, הכל עיניין של תקינה,במקרה לעיל מדובר על רזולוציה של המסך.
אין שום קשר למפענח כזה או אחר, ההבדל בין FULL ל READY הוא פשוט, ערך הקווים האופקים והרוחביים,זהו
עכשיו תחזור לקרוא שוב,כי ישנם עוד כמה דקויות אחרות מעבר למה שהסברתי פה, בכדי שתוכל לדעת מה טוב עבורך.
בהצלחה.
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money
אוי, נו באמת.
אתה שולח אותי לקרוא ולא מוכן לתת לי תשובה מפורטת? לפחות תעזור לי עם כיוון ותפנה אותי לעמוד שבו אני אמור לקרוא, כי משאלות כאן בפורום לא יצא ממש כלום.
חיפשתי במאמרים את הנושא וזה מוזכר במאמר כללי אחד ומסויים.
אז.....
אתה שולח אותי לקרוא ולא מוכן לתת לי תשובה מפורטת? לפחות תעזור לי עם כיוון ותפנה אותי לעמוד שבו אני אמור לקרוא, כי משאלות כאן בפורום לא יצא ממש כלום.
חיפשתי במאמרים את הנושא וזה מוזכר במאמר כללי אחד ומסויים.
אז.....
- shiki
- חבר ותיק

- תגובות: 1930
- שם מלא: שלומי
- נתן תודות: 239 פעמים
- קיבל תודות: 175 פעמים
טלויזיית HD-READY בעלת רזולוצייה של 1366*768 לרוב (גם 1024*768)
מסכים שכאלו יודעים לקבל לרוב (לפחות בדגמים החדשים) את כל סוגי האותות (1080P 1080I 720P 720I ועוד...) ולהמיר אותם לרוזלוצייה הטבעית של המסך.משמע אם מתקבלת לטלוויזיה כזו אות של 1080P אזי המסך יעבד את התמונה לרזולוצייה הטבעית שלו. חשוב לבדוק כל מסך לגופו כי מסך שלא יודע לקבל אות מסויים יציג מסך שחור.
אותו דבר לגבי FULL HD
טלוויזית FULL HD בעלת רזולוצייה של 1080*1920 יודעת לקבל כל סוגי האותות ולהמיר אותם לרזולוצייה הטבעית של המסך וזוהי הסיבה העיקרית שבמסכים כאלו יראו לרוב פחות טוב שידורי לווין/כבלים כי הרזולוצייה היא הרבה יותר גבוהה ממה שמקבל המסך בפועל.
בהצלחה
מסכים שכאלו יודעים לקבל לרוב (לפחות בדגמים החדשים) את כל סוגי האותות (1080P 1080I 720P 720I ועוד...) ולהמיר אותם לרוזלוצייה הטבעית של המסך.משמע אם מתקבלת לטלוויזיה כזו אות של 1080P אזי המסך יעבד את התמונה לרזולוצייה הטבעית שלו. חשוב לבדוק כל מסך לגופו כי מסך שלא יודע לקבל אות מסויים יציג מסך שחור.
אותו דבר לגבי FULL HD
טלוויזית FULL HD בעלת רזולוצייה של 1080*1920 יודעת לקבל כל סוגי האותות ולהמיר אותם לרזולוצייה הטבעית של המסך וזוהי הסיבה העיקרית שבמסכים כאלו יראו לרוב פחות טוב שידורי לווין/כבלים כי הרזולוצייה היא הרבה יותר גבוהה ממה שמקבל המסך בפועל.
בהצלחה
אוקיי תודה רבה.
אז במידה ושינה טלויזיה שהיא בעצם HD READY והיא תומכת בכל סוגי האותות [גם 1080] אז למה בעצם היא נקראת READY?
ומה מבדיל אותה מהFULL?
בעיקרון אני מתכוון לLCD 40 אינטש של marantz.
למה היא נחשבת READY אם היא תומכת בכל סוגי האותות, זו השאלה? והאם ישנם עוד הבדלים?
אז במידה ושינה טלויזיה שהיא בעצם HD READY והיא תומכת בכל סוגי האותות [גם 1080] אז למה בעצם היא נקראת READY?
ומה מבדיל אותה מהFULL?
בעיקרון אני מתכוון לLCD 40 אינטש של marantz.
למה היא נחשבת READY אם היא תומכת בכל סוגי האותות, זו השאלה? והאם ישנם עוד הבדלים?
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
הטלוויזיה שלך נקראת hd ready כי אין לה 1080 שורות. היא תומכת בקבלת אות 1080p אבל לא באמת מציגה לך אותו כך.
מסך Full HD יקבל את האות 1080p ויציג אותו כמו שהוא (ללא שום עיבוד תמונה). זו הרזולוציה הטבעית שלו ולכן הוא לא צריך לבצע שום עיבוד.
מסך hd ready שתומך ב- 1080p ידע להציג את האות - ויעבד אותו בהתאם על מנת להביאו לרזולוציה הטבעית של המסך שלך שהיא כנראה 768p. כלומר יש עיבוד תמונה - מה ש- full hd לא צריך לבצע.
מסך hd ready שלא תומך ב- 1080p לא ידע להציג את האות ולכן יציג מסך שחור/כחול/שלג.
מסך Full HD יקבל את האות 1080p ויציג אותו כמו שהוא (ללא שום עיבוד תמונה). זו הרזולוציה הטבעית שלו ולכן הוא לא צריך לבצע שום עיבוד.
מסך hd ready שתומך ב- 1080p ידע להציג את האות - ויעבד אותו בהתאם על מנת להביאו לרזולוציה הטבעית של המסך שלך שהיא כנראה 768p. כלומר יש עיבוד תמונה - מה ש- full hd לא צריך לבצע.
מסך hd ready שלא תומך ב- 1080p לא ידע להציג את האות ולכן יציג מסך שחור/כחול/שלג.
אוקיי, עכשיו העניין ברור לי קצת יותר.
עוד שאלה,
אין שום אופציה שמסך HD READY יתמוך ב1080 ללא עיבוד? פשוט יקלוט את האות וישדר אותה כמו שהיא ללא המרה ל768P?
ישנם מקרים כאלו? או שבעצם אם זהו המצב הטלויזיה נחשבת כבר HD FULL?
זה כל ההבדל? [הוא משמעותי, אני לא אומר שלא, אבל אין כאן עוד עניין אחר?]
עוד שאלה,
אין שום אופציה שמסך HD READY יתמוך ב1080 ללא עיבוד? פשוט יקלוט את האות וישדר אותה כמו שהיא ללא המרה ל768P?
זה כל ההבדל? [הוא משמעותי, אני לא אומר שלא, אבל אין כאן עוד עניין אחר?]
הדרך היחידה היא לזרוק איזה 300 שורות של מידע ולמפות רק את ה-768 שורותDeLiRiuM כתב:אוקיי, עכשיו העניין ברור לי קצת יותר.
עוד שאלה,
זה כל ההבדל? [הוא משמעותי, אני לא אומר שלא, אבל אין כאן עוד עניין אחר?]...
המרכזיות לשורות הרזולוציה של הפאנל בפועל ? היית רוצה מסך שעושה זאת ?
הסיפור מאוד פשוט, מסך FULL HD מסוגל להציג 1080 שורות של רזולוציה.
מסך HD READY מסוגל רק לפענח אות 1080i (לפחות) ולהציג אותו ברזולוציה
נמוכה יותר.
מדובר על הבדל פיזי שלא ניתן להתגבר עליו בשום דרך, שדרוג או תוספת למסך.
אבי.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon